MAXtv i nekompatibilan router

poruka: 6
|
čitano: 5.664
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prije gotovo 3 mjeseca sam napokon dobio MAXtv paket ali ga i dan-danas ne koristim. Evo zasto:

MAXtv prijamnik kojeg sam dobio - onaj standardni, kojeg svi dobivaju - nije kompatibilan sa mojim ADSL routerom (Siemens Gigaset SE 515). Taj router sam takodjer dobio od T-coma prije nekoliko godina kada sam i nabavio MAXadsl.

Pustimo sad na stranu cinjenicu da su oni (T-com) trebali znati da ja imam taj router (jer je njihov kao i cijela usluga interneta koju i dalje placam svaki mjesec) - i da su mi trebali dostaviti novi router ZAJEDNO s MAXtv paketom. Ali nisu. No, pustimo to.

Naravno kod postavljanja MAXtv prijamnika i provlacenja LAN kabla kroz zidove ja jos nisam znao da spajam nekompatibilne uredjaje. Stvar nije radila i rutinski sam zvao 0800 9000. Oni su me uputili na 062 900000 - broj koji nije besplatan. No pustimo sad i cinjenicu da ja moram placati telefonske impulse za razgovor s T-com sluzbom za korisnike kako bi prijavio propust samog T-coma. Tih par kuna za jedan razgovor bih rado platio, ali razgovori su se nagomilali ...

Prilikom prvog poziva sam zajedno s osobom iza broja 062 900000 (u daljnjem tekstu, osoba) otkrio kako imam nekompatibilan router. Dakle, propust je ustanovljen. Uzrok je otkriven. Ako ste pomislili da je time stvar bila rjesena i da mi je osoba lezerno dobacila "nema beda, dofuram ti ga sutra", onda niste nikad imali posla s T-com-om.

Naime, osoba je preuzela moj broj mobitela i poslala zahtjev nekom drugom odjelu unutar T-coma. Zatim je osoba rekla onu legendarnu T-com-ovsku recenicu: "Dobit cete proizvod u roku od 30 dana". I time je stvar za osobu bila rjesena. Ovo je posve razumljivo jer podjela na odjele postoji s razlogom - svaki odjel ima svoju funkciju. Ali stekao sam dojam da komunikacija medju odjelima unutar T-coma nije bas najbolja jer ...

U sljedeca 24 sata dobio sam 3 poziva od 3 razlicite osobe iz (vjerojatno) 3 razlicita odjela u T-comu. Svakoj osobi sam morao nanovo objasniti da POSJEDUJEM NEKOMPATIBILAN ROUTER. Osobe su se pritom zbunile - kao da nisu ocekivale takav odgovor.

Pustimo sada i cinjenicu da je ona prva osoba koja je slala zahtjev zajedno s mojim brojem mobitela, trebala i napisati o cemu se tu radi. U zahtjevu je trebalo pisati "MAXtv - ADSL router nije kompatibilan s uslugom". Ali nije. Samo Bog zna sto je pisalo u tom zahtjevu. Vjerojatno "korisnik 578754 ima neki problem, nazovi ga". No, pustimo i to.

Nakon sto sam objasnio situaciju, ove 3 osobe su mi dale razlicite upute. Ne sjecam se vise tocno, ali jedna osoba (zenska) mi je rekla da bih trebao uloziti zalbu, dok je jedna druga osoba savjetovala: "Ako ti je ona prva osoba rekla da ces dobiti stvar za 30 dana, onda ces dobiti stvar za 30 dana". I tocka.

I nakon nesto vise od mjesec dana, na red je ponovno dosao razgovor ugodni s brojem 062 900000. Cista klasika: "Imas problem? Evo, saljem zahtjev odjelu XY. Za najvise 30 dana stvar ce biti rijesena". Ah, blazeni T-com. Odgovorio sam mu: "OK, super. Pusa .... zvrcnem te opet za mjesec dana". To je bilo 25. studenog.

Tocno mjesec dana kasnije je Bozic, 25. prosinac. A ja si mislim, ajde nazvat cu 062 900000. Kad ono, sluzba za korisnike radi i na blagdane.

Nekoliko minuta i telefonskih impulsa kasnije, i ova nova osoba je bila upucena u moju situaciju. Da ponovimo: 30-odnevni rok je istekao opet - po drugi put.

Ja sam vec ocekivao standardnu spiku i pozdrav do 25. sijecnja... ali ne! Osoba se dosjetila da "posto je danas blagdan, mozda ste trebali dobiti taj router danas ali niste zbog toga sto je blagdan. Strpite se do ponedjeljka". Znaci, nakon vise od 60 dana, zadnji je dan roka i router je doista tu - glasi na moje ima i spreman je za isporuku. Ali eto, T-com-ov tehnicar mi ga nije mogao dostaviti jer je - blagdan.

Vec sam mu htio odgovoriti da ako mi router doista stigne zadnji dan roka, da cu se obojati u ljubicastu boju T-coma i gol popesti na kip bana Jelacica i pritom se derati: "T-com je zakoooon". Ali jedan drugi ukucanin je zgrabio telefonsku slusalicu i poveo razgovor u drugom smjeru...

Eto, nadam se da sam vas malo nasmijao.

Kada napokon dobijem taj router, javit cu vam unutar ove teme.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jos jedna T-com musterija,nema sta.Ali malo me cudi to sto ti nisu poslali novi router ,jer prije koji mjesec sam rodjaku postavljao MaxTV i u paketu su mu poslali potpuno novi router tako da je tvoj problem pomalo zacudjujuci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahahhaa ja umro... joj ma nemaš pojma kako se volim svađat sa njima preko telefona kad mi net ne radi... ali najnajače mi je kad kažu : " isključite ruter iz struje pa ga uključite nakon 15 sec. i onda mi govorite koje lampce se pale"... ja se počmem smijat kad mi to počme govorit...

Mjenjam teglu kiselog kupusa za yugu!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: MAXtv i nekompatibilan router
Šime kaže...

MAXtv prijamnik kojeg sam dobio - onaj standardni, kojeg svi dobivaju - nije kompatibilan sa mojim ADSL routerom (Siemens Gigaset SE 515). Taj router sam takodjer dobio od T-coma prije nekoliko godina kada sam i nabavio MAXadsl.

naslutio sam da je taj cim sam pogledao temu, ovak napravi skini si drivere za router, nemogu tocno reci koje napamet, ali poanta je u tome da ti se ip sa 192.168.2.1 promijeni na 192.168.1.1 onda ce ti raditi, jer ne podrzava staru verziju drivera, nisam citao cijeli post pa ko imas mozda neki drugi nacin za to da ti proradi, onda se ispricavam
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
17 godina

Ali moj router vec ima adresu 192.168.1.1

0 0 hvala 0
17 godina

kaj da ti velim onda, t-com... :(

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice