Gledanje satelitskih prog. bez satelitskog tanjura

poruka: 2
|
čitano: 7.911
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Ovako, imam TV Samsung UE40H6400 (DVB-T/C & CI+ (1.3)). Kupio sam danas unutarnju antenu i izbacilo mi je 25+ programa koje sam inače samo vidio na MaxTV-u ili satelitu (npr: National Geographic, Nickelodeon, MTV Adria, VIASAT History, AXN itd). Kada hoću pokrenuti neki od tih kanala, izbaci mi sljedeću poruku:

"Scambled Signnal

CI+ module or smart card not found. Please check it has been inserted correctly."

I nakon malo istraživanja, pronašao sam sljedeći članak u kojem piše:

"Since this is digital television, there is no need for a satellite dish to receive either Freeview or Top Up TV broadcasts." - znači ne konkretno za gore navedene programe, već me zanimalo da li postoji mogućnost da gledam te programe bez satelitske antene (iako imam od MaxTV-a SAT na TV-u u sobi pokraj).

I sad dolazim do problema. Nisam siguran što trebam kupiti, da li CI+ ili smart card i koju kako bih mogao loviti ove programe? Gledao sam nešto na eBayu, ali mi je glupo dati $30+, a da neće raditi. Tako da ako ima netko ko se više kuži u to i može me upitit gdje da tražim i gledam za CI+/smart card, bio bih zahvalan. Naravno, postoji mogućnost da ništa od svega toga i da trebam satelitski tanjur, ali za svaki slučaj da se može i bez toga, postam ovu temu :)

Znači koliko sam skužio, trebam ovo: http://www.ebay.com/itm/Smit-Viaccess-Secure-ACS-4-1-Dual-Cam-CI-module-/111811145831?hash=item1a0876b067:g:vIIAAOSwgQ9V0IA1

Plus trebam tu "smart card". Gledam malo taj cs, ali prepostavljam da za većinu toga treba i tanjur koji nemam ni ne planiram postavljati uskoro. Ima koja druga opcija jer mislim da mi se ne isplati plaćati 50-100kn/mj za par programa.

Hvala unaprijed!

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 7:01 (Clam-).

0 0 hvala 0
17 godina

Sudeći po tome što si naveo, naletio si na DVB-T2 frekvencije evotv-a. Oni emitiraju te kanale u zemaljskoj digitalnoj mreži preko odašiljača OiV-a. Treba ti njihov reciver ili evotv CA modul sa karticom (to je ono što te zanima).

To je usluga Hrvatske pošte i tamo se može potpisati ugovor. Znači bilo koji poštanski ured u RH.

Na ovo sa e-baya zaboravi, to je viaccess modul, a evotv koristi conax (ako me sjećanje ne vara).

Osim toga, "na crnjaka" to ne možeš gledat, samo legalna pretplata.

http://www.evotv.hr/

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2015 8:00 (Ico2005).
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice