Kad hocu upaliti kucno kino moram izvaditi scart iz tv-a i staviti scart od kucnog i tako stalno ih izmjenjujem.. sad mi je slika nestala na dvb-t-u od hrt1,2 rtl i nove a od rtl2 dome i hrt 3,4 imaju slike..
zanima me jel trebam nesto podesiti na dvb-t ili sam ga vjerojatno pokvario ovim stalnim mijenjanje scart kablova?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-koji je razlog stalnom prekapčanju scarta? Nemaš dovoljno priključaka? Moguće, jer to je sve relativno osjetljiva elektronika pod naponom, nije predviđeno često prekapčanje ili samo nemaš sreće (desilo bi se bez obzira na prekapčanja)..
-uređaji koji imaju dva scarta (npr video, sat i sl prijemnici, obično na scart 1 propuštaju signal sa scart 2 i kad su ugašeni, dok se paljenjem npr videa automatski šalje signal koji prebacuje scart (kao skretnica). Kod nekih modela tog signala nema, kod nekih je konstantno aktivan. Tad je raspored priključenih uređaja ovisan ... o rasproedu. Ako je to razlog, promijeni raspored.
-narano, ako je uređaj crko, kasno je, npr nabaviti scart adapter (ili switch) koji bi to odrađivao neovisno. Probaj, provjeri. Ako samo kupiš novi dvbt i dalje radiš istu stvar, možeš očekivati jednak rezultat.
-koji je razlog stalnom prekapčanju scarta? Nemaš dovoljno priključaka? Moguće, jer to je sve relativno osjetljiva elektronika pod naponom, nije predviđeno često prekapčanje ili samo nemaš sreće (desilo bi se bez obzira na prekapčanja)..
-uređaji koji imaju dva scarta (npr video, sat i sl prijemnici, obično na scart 1 propuštaju signal sa scart 2 i kad su ugašeni, dok se paljenjem npr videa automatski šalje signal koji prebacuje scart (kao skretnica). Kod nekih modela tog signala nema, kod nekih je konstantno aktivan. Tad je raspored priključenih uređaja ovisan ... o rasproedu. Ako je to razlog, promijeni raspored.
-narano, ako je uređaj crko, kasno je, npr nabaviti scart adapter (ili switch) koji bi to odrađivao neovisno. Probaj, provjeri. Ako samo kupiš novi dvbt i dalje radiš istu stvar, možeš očekivati jednak rezultat.
- na ovom dvb-t ima 2 scart prikljucka... ovaj 1. ide na tv i slika je normalna dok je ovaj 2. valjda napravljen za dvd playere i kucna kina al slika je jako losa, jako se izgubi kvaliteta i sva je crvena.. probao sam namjestati sve al neide. tako da uvijek kad hocu pogledat nesto na kucnom kinu istekam od iza dvb-t i ustekam kucno kino da bi slika bila normalna-cista
šta misliš da nema pomoći? probao sam na oba scart prikljucka staviti ali neide slika... mozda je do ovog snijega do antene na krovu nešto? mad onda nebi radili ni ovi rtl2,doma..
-ma narucio sam preko ebaya scart splitter prije par dana i tako bi rijesio taj problem.. al izgleda da nije izdrzao ovaj dvb-t?
-tko zna, za lošu sliku na drugom priključku.. može biti škart uređaj, može biti signal koji se 'tuče' s drugim signalom, kabel.. ili pogrešna postavka NTSC-PAL, auto, CVBS, RGB.. nešto što je van teh. mogućnosti porta, ili je njegova (niska) kvaliteta urzok, pa i loš lem-kontakt... Teoretski, možda si samo s police u trgovini trebao odabrati neku drugu kutiju i nemati tih problema, dakle baksuz kao za loto.
-btw, dvbt obično ima i opciju za napajanje (antene) kao i sat. Probaj upaliti-ugasiti...
Po simptomima crvene slike ja bih rekao da je problem u CVBS/RGB...prebaci na kućnom kinu u CVBS, na prijemniku isto tako pa vidi.
Naravno, ne mora biti to problem kod tebe, ali takav slučaj je bio kod mene
-tko zna, za lošu sliku na drugom priključku.. može biti škart uređaj, može biti signal koji se 'tuče' s drugim signalom, kabel.. ili pogrešna postavka NTSC-PAL, auto, CVBS, RGB.. nešto što je van teh. mogućnosti porta, ili je njegova (niska) kvaliteta urzok, pa i loš lem-kontakt... Teoretski, možda si samo s police u trgovini trebao odabrati neku drugu kutiju i nemati tih problema, dakle baksuz kao za loto.
-btw, dvbt obično ima i opciju za napajanje (antene) kao i sat. Probaj upaliti-ugasiti...
-neide probao sam to namjestati isto, al to nije ni bitno sad..
-gdje se to otprilike nalazi u postavkama
evo popeo se po ovoj mećavi na krov i popravio antenu i sad radi, cudno kako su ovi radili a hrt1,2 nisu.. a ovo u vezi slike. stavljao sam ja dvb-t na 2. utor i prebacivaov CVBS/RGB al uvijek je crvena, vjerojatno je takav uredaj... kupio sam najeftiniji vivax neki bzevezni jos prije 3-4 godine, al dobro to cu rijesiti s ovim splitterom..
evo popeo se po ovoj mećavi na krov i popravio antenu i sad radi, cudno kako su ovi radili a hrt1,2 nisu..
Nije čudno...drugi kanal, druga frekvencija, drugi položaj antene.