Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.386.291
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Koji router uzeti, Huawei B315s-22 ili Huawei E5577s-321 ili svejedno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 18:47 (AltairAC).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Ovako po popisu repetitora to ni je 200m zracne linije od kuce, i imam opticku vidljivost. Kuci ka testiram s mobitelom imam

60% signala dok kad sam otiso na bolje pozicije vani dobivam full signal. Zanima me dali si ti repetitori sektor antene ili bacaju 

kao omnice u krugu jer imam osjecaj da iza te zgrade di je repetitor losiji signal puno. 

Ugl jos da pitam posto mi je to blizu jel dovoljna onda jedna antena?

Hvala na odg

11 godina
AltairAC kaže...

Koji router uzeti, Huawei B315s-22 ili Huawei E5577s-321 ili svejedno?

B315 po meni

MajorCiro kaže...

Ovako po popisu repetitora to ni je 200m zracne linije od kuce, i imam opticku vidljivost. Kuci ka testiram s mobitelom imam

60% signala dok kad sam otiso na bolje pozicije vani dobivam full signal. Zanima me dali si ti repetitori sektor antene ili bacaju 

kao omnice u krugu jer imam osjecaj da iza te zgrade di je repetitor losiji signal puno. 

Ugl jos da pitam posto mi je to blizu jel dovoljna onda jedna antena?

Hvala na odg

Repetitori koriste po 4 antene koje pokrivaju 360 stupnjeva i nisu omnice jer su usmjerene da svaka pokriva 90 stupnjeva,

medutim moras znati da je ispod samih antena  slab signal jer su one usmjerene da pokrivaju sto dalje od sebe a ujedno sto manje bacaju ispod sebe jer nema potrebe

za vecom snagom zbog blizine.

Battlenet - TheProdigy#2234
16 godina

evo nakon skoro 3 mjeseca savrsenog iskustva doslo je vrijeme da ubodem svoju mrežu natrag na t-comov bakar (10/0.7) kojeg srecom jos nisam iskljucio...

dakle, ruter je cijelo vrijeme bio u dnevnom boravku (zivim na Krku) i hvatao je odlican signal..s brzinom oko 70-90 u downloadu i bez ikakvih vecih problema (pucanja je bilo)..do danasnjeg dana kada sam jednostavno ostao bez 4G signala

nema ga, nema ga nigdje, susjed koji zivi do mene takodjer je bez 4G signala...u sluzbi za korisnike ponavljaju ko papagaji "Nemamo nikakvih zabilježenih teškoća na vašem području"

i eto...sranje!

TiONiO

1 0 hvala 0
8 godina
Zemljanin kaže...

Repetitori koriste po 4 antene koje pokrivaju 360 stupnjeva i nisu omnice jer su usmjerene da svaka pokriva 90 stupnjeva,

medutim moras znati da je ispod samih antena  slab signal jer su one usmjerene da pokrivaju sto dalje od sebe a ujedno sto manje bacaju ispod sebe jer nema potrebe

Ovo nije u potpunosti točno. Ne pokrivaju uvijek i svuda 360 stupnjeva.

Tionio kaže...

evo nakon skoro 3 mjeseca savrsenog iskustva doslo je vrijeme da ubodem svoju mrežu natrag na t-comov bakar (10/0.7) kojeg srecom jos nisam iskljucio...

dakle, ruter je cijelo vrijeme bio u dnevnom boravku (zivim na Krku) i hvatao je odlican signal..s brzinom oko 70-90 u downloadu i bez ikakvih vecih problema (pucanja je bilo)..do danasnjeg dana kada sam jednostavno ostao bez 4G signala

nema ga, nema ga nigdje, susjed koji zivi do mene takodjer je bez 4G signala...u sluzbi za korisnike ponavljaju ko papagaji "Nemamo nikakvih zabilježenih teškoća na vašem području"

i eto...sranje!

Moguće da je bazna ispala, dosta često to bude brzo sanirano. Služba za korisnike Tele2 je out-sourceana pa ne dobiju odmah sve informacije kad se neko sranje dogodi. 

16 godina
robogo kaže...

Moguće da je bazna ispala, dosta često to bude brzo sanirano. Služba za korisnike Tele2 je out-sourceana pa ne dobiju odmah sve informacije kad se neko sranje dogodi. 

to traje danas cijeli dan..i bas mi govori susjed da je on uspio uhvatiti jednu crticu 4g signala tako da se penjao na krov od kuce..ali je brzo nestalo..

TiONiO
11 godina
robogo kaže...
Zemljanin kaže...

Ovo nije u potpunosti točno. Ne pokrivaju uvijek i svuda 360 stupnjeva.

Slazem se jer broj antena i njezini vertikalni i horizontalni kutevi  se slazu u odnosu na potrebnu pokrivenost.

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 8:38 (Zemljanin).
15 godina

Kod mene počela brzina padati, ovaj mjesec nije prošla preko 30, a u počecima je išla preko 90, baš me zanima kako će biti do kraja godine

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Tionio kaže...

i eto...sranje!

jučer im je vjerojatno pao sustav, jer sam i ja ostao bez signala na nekih sat vremena i imao sam brzinu do 3Mbit-a kasnije je sve normalno proradilo... (Pag)

16 godina
nbrezovec 1 kaže...

jučer im je vjerojatno pao sustav, jer sam i ja ostao bez signala na nekih sat vremena i imao sam brzinu do 3Mbit-a kasnije je sve normalno proradilo... (Pag)

sat vremena OK, ali ovo evo traje vec 24sata!

TiONiO
9 godina
odjavljen

hvala na informaciji u vezi poteskoca sa tele2 mrezom

jucer pala brzina na 3mbps i sve stekalo, reko nije valjda da ih se nakacilo njih 50 na baznu stanicu, par puta sam gasio palio router ali nije pomagalo

sad je 30 a prije je bilo 50-60mbps 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phanteks kaže...

jucer pala brzina na 3mbps i sve stekalo, reko nije valjda da ih se nakacilo njih 50 na baznu stanicu, par puta sam gasio palio router ali nije pomagalo

znaci nesto se desava?

a smeca ne zele priznat u sluzbi za korisnike..nego se prave mutavi!

TiONiO
9 godina
odjavljen

da nazalost, ocito im sustav ne moze podnijeti veci broj korisnika

i sto god ih pitao u vezi odasiljaca i mreze, kod njih je uvijek isti odgovor "nemam nikakvih zabiljezenih poteskoca na vasem podrucju"

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ok, a jel radi 3G ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tionio kaže...

znaci nesto se desava?

Ne znam što ste očekivali, pa ne mogu biti brzine 50-60 Mbps ako ljudi koriste internet za skidanje filmova, Netfilx i ne znam šta još ne. Također, ljudi koji sad imaju neograničenu tarifu na mobitelu vise nemaju inicijativu da se doma spajaju na WiFi. Kad se broj korisnika stabilizira očekujte nekih desetak megabita, kao što sam i rekao na početku. Takve su brzine u prosjeku i vani, takve će biti i kod nas.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
16 godina
Gogo222 kaže...
Ok, a jel radi 3G ?

ma u teoriji radi i pun je signal..ali u praksi ne mozes stranicu otvorit koliko laga i prekida

JozoBozo121 kaže...

Ne znam što ste očekivali, pa ne mogu biti brzine 50-60 Mbps ako ljudi koriste internet za skidanje filmova, Netfilx i ne znam šta još ne. Također, ljudi koji sad imaju neograničenu tarifu na mobitelu vise nemaju inicijativu da se doma spajaju na WiFi. Kad se broj korisnika stabilizira očekujte nekih desetak megabita, kao što sam i rekao na početku. Takve su brzine u prosjeku i vani, takve će biti i kod nas.

pa ne zalim se ja samo na brzinu, prvenstveno na signal! 

TiONiO
15 godina
neaktivan

A da resetirate router?

9 godina
odjavljen

to je prvo sto se napravi kad se pojavi problem sa brzinom i signalom

17 godina
Tionio kaže...
phanteks kaže...

znaci nesto se desava?

Nažalost to ti je tak na našim Otocima ili po manjim mjestima, koji su okvirno ipak onako zadnja rupa na sviralu ili daleko od prioriteta.Kad u Zagrebu krepa/nestane 4G signal, onda se ipak na kvar prilično brzo reagira. Otoci ili manja mjesta ili gradiči, kad krepa 4G signal samo polako budemo popravili kad malo zahladi itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 13:12 (rambox).
15 godina

Pitanje u vezi ovog routera, pretpostavljam da su ove dvije antene za WiFi , a ne za 4G stick ako bi ga spojio, tj. ne bi dobio na jačini signala ako bi uzeo ovaj router za 4G stick?

WoT IG: RavenHR_
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 14:08 (Intel&ATI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo otklonili su kvar..trebalo im je vise od 24 sata...cak ni to nije problem..nego nemoj me pravit budalom i pricat mi kako "nema zabiljezenih poteskoca" postajem lagano alergican na taj odgovor

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina

Intel&ATI Tako je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 14:46 (marinnn).
16 godina
neaktivan

@Intel&ATI

Točno.

web design/development & android apps
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 15:25 (Master Tino).
16 godina

Postavio danas moje LPDA antene za područje 1700-1900mhz. Pološaj +45°/- 45° razmak između najdužih elemenata 35 cm.

Radi i to, evo svježe napravljenog testa

http://pic.nperf.com/r/146153871-k7c0AhHJ.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 10:08 (lord22).

4 0 hvala 3
15 godina
lord22 kaže...

Postavio danas moje LPDA antene za područje 1700-1900mhz. Pološaj +45°/- 45° razmak između najdužih elemenata 35 cm.

Radi i to evo svježe napravljenog testa

http://pic.nperf.com/r/146153871-k7c0AhHJ.png

Gdje si kupio? I koji točno model?

Koliko je to utjecalo na poboljšanje signala/stabilnosti/brzine?

Red tuge, red bijesa
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 22:56 (Ferritin).
17 godina
JozoBozo121 kaže...
Tionio kaže...

znaci nesto se desava?

Nije to baš sve tako kako ti pricas ali nije ni daleko od istine.

Po toj logici bi se u Zagrebu gdje je ugrada n zgradi i gdje ima najvise stanovnika internet jedva vukao.

Imali su sigurno u tele2 nekih poteškoća jer i meni dobar dio dana jedva radilo na 1mbitu a mjesec dana prije toga 50 megabita bez beda.

10 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Po toj logici bi se u Zagrebu gdje je ugrada n zgradi i gdje ima najvise stanovnika internet jedva vukao.

Imali su sigurno u tele2 nekih poteškoća jer i meni dobar dio dana jedva radilo na 1mbitu a mjesec dana prije toga 50 megabita bez beda.

Govorio sam generalno, no najpogođenija mjesta su ona koja su srednje gusto naseljena, jer u gradu Zagrebu je velika gustoća korisnika pa se gušće postavljaju i odašiljači, u rijetko naseljenim mjestima nema puno korisnika pa su brzine velike i s malo odašiljača. Dok u srednje gusto naseljenim dijelovima nema puno odašiljača, ali opet nema dovoljno ljudi da bi im se isplatilo postaviti novi odašiljač pa su tamo brzine najlošije.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
16 godina
Ferritin kaže...

Gdje si kupio? I koji točno model?

Koliko je to utjecalo na poboljšanje signala/stabilnosti/brzine?

Nisam kupio napravio sam ih. Signal je maximalan onoliko koliko trenutno mreža može dati. Nisam imao problema oko stabilnosti tele2 radi .

http://pic.nperf.com/r/146192255-cn06ukE4.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 23:51 (lord22).
8 godina
neaktivan

E to je ono sto sam pricao.Dvije LPDA antene u mimo i nema greske.Ti si napravio svoje.Svaka cast.Ja nemam vremena za tako nesto pa bum uzeo dvije iskre p56

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
amd freak kaže...
JozoBozo121 kaže...
Tionio kaže...

znaci nesto se desava?

Dešava se ono što je svatko sa imalo znanja o tehnologiji i stanju na hrvatskom tržištu očekivao.

U mobilnim mrežama dostupni kapacitet je dijeljeni resurs i na iskustvu se vrlo jasno vidi da sa porastom broja korisnika na pojedinoj ćeliji, inverzno pada prosječni throughput na ćeliji.

T2 za razliku od HT-a i VIpneta nema Carrier Aggregation (LTE800+LTE1800), tako da vrlo brzo dođe do degradacije performansi na ćeliji, kako raste broj korisnika. Po većim gradovima uglavnom idu nabrijane konfiguracije, gdje UMTS može offloadati dosta prometa, ali izvan tih gradova gdje veće investicije nisu isplative, dešava se upravo to da korisnici brzo osjete degradaciju u kvaliteti usluge.

Inače danas sam slučajno kod frenda prolistao novi broj BUG-a i dobio još jednom potvrdu zašto ga više ne kupujem (a svojevremeno sam bio preplatnik). Dakle broj pisan u lipnju, kad sva tri operatera na tržište nude varijante homeboxa, članak zvan 4G routeri a u biti reklama za Tele 2 od 4 stranice. Nisam mogao vjerovati da u tekstu autor trubi samo o Pokućnom internetu, kao da ostala dva operatera ne znaju ni što je 4G homebox.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 20:33 (Odoakar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice