Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.386.991
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
wAlpha kaže...

Ne, brzina ocilira pogotovo u gušće naseljenom području kad se svi pospoje u poslijepodnevnim satima, a i većina je potvrdila da na huawei routeru kod dužeg opterećenja veza puca i potrebno je svako malo resetirati opremu.

Ovo uzimaš jedino ako nemaš mogućnost za pristojnijom brzinom preko VDSL tehnologije.

Ja nisam primjetio da opterecenje routera utjece na pucanje veze, pa cak niti torrenti nisu uspjeli utjecat, ali sam Tele2 ocito nekad radi nekakva restart sistema od 30-60 sekendi jer sam imao ponekad taj slucaj di meni i frendu u isto vrijeme pukne veza a nismo spojeni na isti repetitor.

Sto se tice opterecenja zasad mi brzine ne idu ispod 30 Mbita (40m max) te sam ja preporoden otkako sam na Pokucnome.

Battlenet - TheProdigy#2234
8 godina
Glitcher kaže...

Ovo mi više sliči na nekakav bloatware...instaliralo  je nakakav Aptoide, ali LteConfigs aplikaciji ne mogu pristupiti cak ni direktno preko storea iako je instalirana na mobu.

Nema nigdje ikone vec moram traziti preko tog Aptoidea...

Pffff... ajde deinstaliraj sve to, nađem drugi način pa ti javim ovdje na temu. 

EDIT: e ajd probaj još *#*#4636#*#* pa pod Phone Info samo postavi preferred network type na LTE/WCDMA/GSM.

EDIT2: probaj ovaj apk: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=73681120572505260241

Je li ti telefon na tvorničkom softveru, ili imaš rootani uređaj s nekim custom ROM-om? Jer imam još jednu potencijalnu ideju u rukavu.

EDIT3: ima i ova opcija: 

u dialer (pozivi) upiši 3845#*970# (ili 975, ovisno koji model imaš) i odaberi:

1. LTE-Only - Modem Settings - RAT Selection (Radio Access Technology Selection) - GSM/WCDMA/LTE auto.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 13:32 (robogo).
15 godina

pozz, imam pitanje ako mi netko može ukratko iskustvo-naime uzeo bi pokućni, signal odličan kod nas, supruzi radi odlično na mobu 4g, pa da li se isplati uzeti i da li se može negdje jeftinije na ebay npr. nabaviti router da ne moramo od njih u tele 2 uzimati, ne moramo se onda ni ugov. obvezom vezati, unaprijed zahvalan..

8 godina
neaktivan
Mislim da sam doživio isto
16 godina
neaktivan

Znači isto pitanje imam kao i kolega iznad, tj pitam Vas koji 4G router preporučate za tele2 pokucni internet.

Kupio bih nesto do odprilike 350ak kuna, nemislim davati 800kn u tele2. Vazno je da je dostupan kod nas u hrvatskojm, da ne moram cekati dostavu par tjedana.

Znaci modem mora direktno u sebe primati SIM karticu, vidio sam dosta routera koji primaju USB stick i shareaju tu konekciju međutim to mi se ne cini dobro zbog toga

jer obicno ti usb stickovi imaju losiji signal nego modem koji ima externu antenu.

web design/development & android apps
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 14:50 (Master Tino).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Master Tino kaže...

Znači isto pitanje imam kao i kolega iznad, tj pitam Vas koji 4G router preporučate za tele2 pokucni internet.

Kupio bih nesto do odprilike 350ak kuna, nemislim davati 800kn u tele2. Vazno je da je dostupan kod nas u hrvatskojm, da ne moram cekati dostavu par tjedana.

Znaci modem mora direktno u sebe primati SIM karticu, vidio sam dosta routera koji primaju USB stick i shareaju tu konekciju međutim to mi se ne cini dobro zbog toga

jer obicno ti usb stickovi imaju losiji signal nego modem koji ima externu antenu.

odmah da vas razuvjerim. i ove gore što pitaju. nema jeftinih 4g rutera. bar ja nisam našao. čak i one najgore kineske. eventualno nešto rabljeno. novi 4g ruter 4 kategorije košta od 100 naviše dolara.

jedino s čim možete proć jeftinije su 3g ruteri. ali onda će vam ping biti 100+ i brzine do 42 mbita down i  5 -6 mbita up.

ovi modeli mi se čine ok za cijenu

Huawei E5186S-22

Huawei B315s-22 (iz ponude tele2)

Huawei B593s-22

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2017 15:54 (ranko091).
11 godina
neaktivan

Nisam našao neki jeftiniji od 800 kn osim onih mini routera koji baš i nisu pogodni za konstantno korištenje zbog toga što moraju biti većinu vremena spojeni na punjač, a onda im brzo strada baterija (napuše se, a može doći i do zapaljenja). Ja sam uzeo od Tele2 Huawei B315s-22 i u principu je skroz OK, ali imam probleme s pucanjem veze i to koliko sam uspio zaključiti samo kada je sim kartica u njemu (na drugim uređajima mi se ne događa). Možda bi ovaj router bio dobro rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robogo kaže...
Glitcher kaže...

Ovo mi više sliči na nekakav bloatware...instaliralo  je nakakav Aptoide, ali LteConfigs aplikaciji ne mogu pristupiti cak ni direktno preko storea iako je instalirana na mobu.

Nema nigdje ikone vec moram traziti preko tog Aptoidea...

Pffff... ajde deinstaliraj sve to, nađem drugi način pa ti javim ovdje na temu. 

EDIT: e ajd probaj još *#*#4636#*#* pa pod Phone Info samo postavi preferred network type na LTE/WCDMA/GSM.

EDIT2: probaj ovaj apk: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=73681120572505260241

Je li ti telefon na tvorničkom softveru, ili imaš rootani uređaj s nekim custom ROM-om? Jer imam još jednu potencijalnu ideju u rukavu.

EDIT3: ima i ova opcija: 

u dialer (pozivi) upiši 3845#*970# (ili 975, ovisno koji model imaš) i odaberi:

1. LTE-Only - Modem Settings - RAT Selection (Radio Access Technology Selection) - GSM/WCDMA/LTE auto.

Nula bodova...vec sam pokušavao sa tim opcijama i jednostavno mi ne da aktivaciju.

Prvi Edit sam vec pokušao i kada kliknem na Phone Info samo mi izbaci poruku da nije moguce itd.

Znaci ne da mi da uđem i pogledam sve opcije...samo izbaci poruku nasred ekrana i moram nazad.

Drugi edit:

Nista ni ovo...slicna stvar kao i prvi puta.

Zadnji edit:

Ovo sam također vec prije pokušao i kada idem na stisnuti LTE Only opciju uopce mi ne da da uđem u pod-menu...bizarno.

Stvarno ne razumijem...

Btw software je stock KitKat 4.4.

8 godina
Glitcher kaže...

Nula bodova...vec sam pokušavao sa tim opcijama i jednostavno mi ne da aktivaciju.

Prvi Edit sam vec pokušao i kada kliknem na Phone Info samo mi izbaci poruku da nije moguce itd.

Znaci ne da mi da uđem i pogledam sve opcije...samo izbaci poruku nasred ekrana i moram nazad.

Drugi edit:

Zadnji edit:

Ovo sam također vec prije pokušao i kada idem na stisnuti LTE Only opciju uopce mi ne da da uđem u pod-menu...bizarno.

Stvarno ne razumijem...

Jedino što mi još pada na pamet je preflešat ROM. Ali to je već odlazak u krajnost i ne garantira uspjeh.

13 godina
neaktivan
robogo kaže...
Glitcher kaže...

Drugi edit:

Zadnji edit:

Stvarno ne razumijem...

Jedino što mi još pada na pamet je preflešat ROM. Ali to je već odlazak u krajnost i ne garantira uspjeh.

Ma nema veze sada...

Svejedno hvala na pomoci.

14 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Master Tino kaže...

odmah da vas razuvjerim. i ove gore što pitaju. nema jeftinih 4g rutera. bar ja nisam našao. čak i one najgore kineske. eventualno nešto rabljeno. novi 4g ruter 4 kategorije košta od 100 naviše dolara.

jedino s čim možete proć jeftinije su 3g ruteri. ali onda će vam ping biti 100+ i brzine do 42 mbita down i  5 -6 mbita up.

Huawei E5186S-22

Huawei B593s-22

Možda bi ovaj bio dobar? https://www.4gltemall.com/blog/tag/tp-link-tl-mr6400/

16 godina
neaktivan
sprEEEzy kaže...

Huawei E5186S-22

Huawei B593s-22

bio bi dobar da. podržava kategoriju 4 lte, i sve potrebne frekvencije. tj. u slučaju tele2 podržava 1800mhz.

15 godina
ranko091 kaže...
sprEEEzy kaže...

Huawei E5186S-22

Huawei B593s-22

bio bi dobar da. podržava kategoriju 4 lte, i sve potrebne frekvencije. tj. u slučaju tele2 podržava 1800mhz.

ali je isto dosta skup, u tele 2 sam provjerio za njihov-pošto bi ga otplaćivali 2 g., ruter nam ostaje i može se zatražiti odkodiravanje..

8 godina
neaktivan
Ja ti imam taj tp-link mr6400 i nemam antene vanjske nikakve vec njegove.Signal 3 od 4 crtice.uvijek mi je speed 30/30 tj. min tolko.Bilo je olujno nevrijeme cijelu noc prije par dana ali veza je zacementirana cijelo vrijeme.Evo vec 6 dana connected pise.Mucim ga torrentima,4 moba wifi,smart tv,2 laptopa.Nikakvih problema.Imam jos i adsl 10/1 ali sad cu prekinut ugovor za to u h1.Uzeo sam teletinu bez ugovora i ruter za 500 kn na njuskalu.Sad kroz par dana narucujem dvije iskre p56 i stavit cu ih u mimo konfiguraciju.Uglavnom probao kod poznanika na moru i uduplala mu se brzina s tim.Ja sam udaljen oko 1km od repetitora tak da nebu problema.

0 0 hvala 0
13 godina

Trenutno sam na sezoni u Primoštenu i na Vipu sam.

Na mobu sam pa nemogu baš listati ove puste stranice u temi. Zanima me mogu li svoj broj od vipa prebaciti na tu karticu i uzeti opciju neograničeno Interneta? 

Idalje se može zvati i primati pozive? Tih 170 kn se plaća bonovima?

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pokucni internet od 169 kn je za pretplatu samo koliko ja znam

0 0 hvala 0
8 godina
bobsi kaže...
ranko091 kaže...
sprEEEzy kaže...

Huawei E5186S-22

Huawei B593s-22

ali je isto dosta skup, u tele 2 sam provjerio za njihov-pošto bi ga otplaćivali 2 g., ruter nam ostaje i može se zatražiti odkodiravanje..

router nije kodirani!!! Imam ga i isprobao sam ga sa vip karticom

10 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...

Na mobu sam pa nemogu baš listati ove puste stranice u temi. Zanima me mogu li svoj broj od vipa prebaciti na tu karticu i uzeti opciju neograničeno Interneta? 

Ne, na bonove je 200 i nešto kuna. Ali zato uzmeš pretplatu bez ugovorne obveze i onda imaš za 169kn mjesečno. No, trebaš i router, a ovaj njihov u slobodnoj prodaji košta 850kn.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
13 godina
neaktivan
jesi ga kupio bas u tele2?
Ain`t nothin` else like L.A.
13 godina
JozoBozo121 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Ne, na bonove je 200 i nešto kuna. Ali zato uzmeš pretplatu bez ugovorne obveze i onda imaš za 169kn mjesečno. No, trebaš i router, a ovaj njihov u slobodnoj prodaji košta 850kn.

Što, karticu nemogu koristiti u mobitelu? Što ce mi router?

Ubi bene, ibi patria.
8 godina
Barba Pere kaže...
jesi ga kupio bas u tele2?

jesam

8 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
JozoBozo121 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Što, karticu nemogu koristiti u mobitelu? Što ce mi router?

Možeš je koristiti i u mobitelu.. Router ima bolji prijem signala i jači wifi...

13 godina
neaktivan

Ovo mi je prvi put do sada bilo. Znaci brzina bila na 45 pa na 32 pa na 24 pa je sada na 34. Tako da eto,ima nade za nas kome je brzina pala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakva su iskustva sa Huawei B315s-22 iz Tele2?

Da li je konekcija stabilna? Brzina? Signal?

Čisto da sada ne tražim kroz 50+ stranica pa eto netko ukratko, ako nije problem.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo nakon 1 dana korištenja (gaming streamanja) flat pokućnog i to preko USB tetheringa na mobitelu mogu reć da sam zasad zadovoljan. Brzina je oko 25/20 i nema pucanja (Zagreb). Sutra mi dolazi TP-LINK MR6400 pa javim iskustva s tim.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

postavit cu neka pitanja na koja mozda i postoje odgovori u prijasnjim postovima, al ih ja nisam zamijetio pa cu zato ponovno i pitat.

Interesira me ovaj pokućni internet, te sam radi toga uzeo ovaj start paket surf od tele 2 samo da istestiram brzinu kod sebe u stanu,

te sam dobio sljedeće rezulatate  DL 17-32 / UL 7-15 Mbit-a. E sad jasno mi je da s routerom ce to biti bolje vrijednosti nego s mobitelom,

pa ću na kraju i uzet taj 4g modem. Al prije nego sto kupim to zanimama me slijdeće :

1. Kako mogu ustanoviti gdje se nalazi repetitor s kojem ja primam signal ( u svrhu upucavanja s externom antenom )

2. Što preporučujete od antena da je omjer ulozeno dobijeno najbolji, al opet u granicama neke normale.

Eto hvala puno i uživajte :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 15:10 (MajorCiro).

0 0 hvala 0
8 godina
Guitarheroknight kaže...

Ovo mi je prvi put do sada bilo. Znaci brzina bila na 45 pa na 32 pa na 24 pa je sada na 34. Tako da eto,ima nade za nas kome je brzina pala.

imam nešto više od mjesec dana pokućno, prije toga sam imao jedva 12Mbit-a dsl... Brzina mi varira od 25 do 120Mbit-a ovisno o opterečenosti.... ovo od 25 je u rijetkim situacijama. Hoču reči da je ovih 25 duplo od onoga što sam imao od optime na adsl-u i plačao ISTE novce... Uglavnom, prezadovoljan sam. Trenutno sam na Pagu i iznenadio sam se kad sam vidio da imam pun signal mna otoku bez dodatne vanjske antene i brzina mi ne pada ispod 30Mbit-a.. Tele2 svaka čast.. skidam kapu :) ( ne moram govoriti kolko je samo na zrču partijanera, a internet radi ko grom)

11 godina
MajorCiro kaže...

1. Kako mogu ustanoviti gdje se nalazi repetitor s kojem ja primam signal ( u svrhu upucavanja s externom antenom )

2. Što preporučujete od antena da je omjer ulozeno dobijeno najbolji, al opet u granicama neke normale.

Eto hvala puno i uživajte :P

1.  Ovdje je popis 4G repetitora - iskljuci boju za pokrivenost, odaberi Country, odaberi municipality i ukljuci show elements

2. uzmi dvije Iskre P56 jer se ja s jednom nisam usrecio

9 godina
Zemljanin kaže...

. uzmi dvije Iskre P56 jer se ja s jednom nisam usrecio

koji koaksijalac koristiš i kolike dužine?

11 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Zemljanin kaže...

. uzmi dvije Iskre P56 jer se ja s jednom nisam usrecio

koji koaksijalac koristiš i kolike dužine?

H155 10 m

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice