Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.386.917
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Nikolas0501 kaže...

Pozz da se i ja priključim, uzeo prije mjesec i pol dana i pre zadovoljan sam iako može bolje, sa huawei ruterom (bijeli onaj) dobivam 4 crtice kada stavim na malo višu poziciju u sobi, niže dobivam 3 crtice,

e sad vrlo je vjerojatno da mi treba samo neka basic antena da dobijem i tih 5 crtica pa moje pitanje pošto sam dosta čitao temu, da li bi ova zadovoljila to:
link

i da pokušao sam s ruterom samim vani na tavanu izmjerit i opet 4 crtice, znači ne znam da li je opće moguće svih 5 da ne bacim lovu bezveze iako tih 15 eura nije nešto previše ako dobijem svih 5 crtica.

ja imam tu antenu i prezadovoljan sam.. jučer sam kupio još jednu za frenda...   moraš je montirati najbolje na krov... nazovi tele2 neka ti vele gdje je bazna stanica u odnosu na tvoju lokaciju i usmjeri antenu prema toj lokaciji...

8 godina
cauchy kaže...

Pozdrav, planiram uzeti Tele2 pokućni internet ovih dana, no gledajući po kartama HAKOM-a

zaključio sam da je najbliži LTE odašiljač udaljen od moga naselja 9 km...

Ako pak odem na stranicu od Tele2 tamo mi prikaže da su neki dijelovi moga naselja ipak pokriveni LTE signalom.

Zanima me isplati li se uopće uzimati na probu taj "internet" s obzirom na takvu udaljenost od odašiljača?

Trenutno imam HT-ov internet od 10 Mb/s (VDSL nedostupan), te ako ne dobijem veću brzinu od 20 Mb/s mislim da mi se to ne isplati uzimati s obzirom na smanjenu stabilnost veze.

Također, zanima me utječe li i kako to što vam piše da vam je ISP Telia?

Na ovoj karti pogledaj gdje su bazne stanice u odnosu na tebe i imaš li signala

17 godina
nbrezovec 1 kaže...
cauchy kaže...

Pozdrav, planiram uzeti Tele2 pokućni internet ovih dana, no gledajući po kartama HAKOM-a

Ako pak odem na stranicu od Tele2 tamo mi prikaže da su neki dijelovi moga naselja ipak pokriveni LTE signalom.

Zanima me isplati li se uopće uzimati na probu taj "internet" s obzirom na takvu udaljenost od odašiljača?

Trenutno imam HT-ov internet od 10 Mb/s (VDSL nedostupan), te ako ne dobijem veću brzinu od 20 Mb/s mislim da mi se to ne isplati uzimati s obzirom na smanjenu stabilnost veze.

Ovaj site je bolji. Ima prave lokacije odasiljaca Tele2 (treba kliknuti "Show elements" da se prikazu odasiljaci)

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 10:31 (Sasoon).
17 godina
cauchy kaže...

Na trenutnoj lokaciji sam udaljen 8km zracne linije od odasiljaca i imam opticku vidljivost. S Asusovim 4G routerom koji je unutar kamene kuće sam maksimalno dobio 32/32 mbita, uglavnom 25/25 mbita. Da sam ovdje duze od par tjedana godisnje, postavio bih vanjsku antenu, ali ni ovako nije lose. Vidi u prethodnom postu link koji sam poslao, na kojem se mogu vidjeti prave lokacije Tele2 odasiljaca.

9 godina

Jel koristi tko raspali tarifu i bezbroj gb? Kolko traje reaktiviranje 2 dodatne gige? Jel odmah/skoro odmah ko kad se placa dodatni paket ili uspore reaktivaciju?

0 0 hvala 0
15 godina
blackeagle29 kaže...

Jel koristi tko raspali tarifu i bezbroj gb? Kolko traje reaktiviranje 2 dodatne gige? Jel odmah/skoro odmah ko kad se placa dodatni paket ili uspore reaktivaciju?

Odmah se aktivira, dobijes povratnu poruku par sekundi nakon aktivacije

WoT IG: RavenHR_
8 godina
veseli007 kaže...
Glitcher kaže...
Darko150 kaže...
Jesi probao ponovno s T-mobile Simom?

Yup.

Ubacio i Tomato i imao sam mogućnost 4G/LTE.

Trebali biste uzeti u Tele2  4G sim karticu! Moguce je da je to problem!

Ili to ili treba "na silu" updateati LTE konfiguraciju. 

17 godina
neaktivan
Sasoon kaže...
nbrezovec 1 kaže...
cauchy kaže...

Ovaj site je bolji. Ima prave lokacije odasiljaca Tele2 (treba kliknuti "Show elements" da se prikazu odasiljaci)

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datase&countryCode=hrv&locale=en&viewType=1&initalMapSize=0

Prvi je site bolji. Jer uz lokaciju odašiljača dodatno pokaže usmjerenje antena. Konkretno kod mene nisam u zoni pokrivanja antena s odašiljača Tele2 i dosta se osjeti na brzini downloada. Npr. kada odem par sto metara i nađem se u zoni pokrivanja brzine idu do 90/45 Mbps, a sa pozicije gdje mi je kuća brzine se dosta smanje na 30/20 ili čak i manje. Napominjem da sam mjerenja vršio putem mobitela.

Plehani vikleri
16 godina

Kažem ja do jeseni ma kakva jesen u akciju i napravio biquad antenu za cca 2 sata. Napravio od materijala kojeg sam našao.

200x200mm inox ploća i od 1,4 mm bakrenih žica napravio dipole odstojnici od neke gumene cijevi su rezani na 21 mm povezao sa vezicama i stavio na nosač.

Radi sasvim solidno s brzinama nema nekog pomaka jer dosežem max koji je trenutno dostupan sa odašiljača. Ovo je mačji kašalj za napraviti a radi .

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Vrlo dobro, imaš neki link na točne mjere i koje to brzine postižeš sa i bez biquada ?

Tnx

16 godina

Imaš ovdje mjere http://www.lte-anbieter.info/lte-hardware/antenne-bauen/Zeich_1800Mhz_Biquard_LTE-Antenne.pdf

Evo šaljem programe koji su trenutno u akciji a ne speed test. Probao sam i na 3g signal je 100% tako kaže ruter.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
veseli007 kaže...
Glitcher kaže...
Darko150 kaže...
Jesi probao ponovno s T-mobile Simom?

Yup.

Ubacio i Tomato i imao sam mogućnost 4G/LTE.

Trebali biste uzeti u Tele2  4G sim karticu! Moguce je da je to problem!

Kartica je u potpunosti nova i isporobano radi na 4G mreži na mom drugom uređaju Galaxy S7.

Iz nekoga razloga na LG G E975 mi uopće ne nudi tu opciju u postavkama...

15 godina
neaktivan
nbrezovec 1 kaže...
Nikolas0501 kaže...

Pozz da se i ja priključim, uzeo prije mjesec i pol dana i pre zadovoljan sam iako može bolje, sa huawei ruterom (bijeli onaj) dobivam 4 crtice kada stavim na malo višu poziciju u sobi, niže dobivam 3 crtice,

e sad vrlo je vjerojatno da mi treba samo neka basic antena da dobijem i tih 5 crtica pa moje pitanje pošto sam dosta čitao temu, da li bi ova zadovoljila to:
link

i da pokušao sam s ruterom samim vani na tavanu izmjerit i opet 4 crtice, znači ne znam da li je opće moguće svih 5 da ne bacim lovu bezveze iako tih 15 eura nije nešto previše ako dobijem svih 5 crtica.

ja imam tu antenu i prezadovoljan sam.. jučer sam kupio još jednu za frenda...   moraš je montirati najbolje na krov... nazovi tele2 neka ti vele gdje je bazna stanica u odnosu na tvoju lokaciju i usmjeri antenu prema toj lokaciji...

hvala za info i eto ga naručena, javim u editu i svoje rezultate

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 21:34 (Nikolas0501).
8 godina
Zato što LTEConfigs nije ažurirana i ne prepoznaje Tele2 kao podržanu 4G mrežu!

Treba naći nekog s rootanim LG telefonom da ti pošalje apk te aplikacije pa probaš ručno ažurirati.
17 godina

Postoji kaj u obliku USB sticka, da bi radilo na Xboxu One (ak i on danas ne ode, komp itd nemam)? 

Inače sam točno ispod Ivanščice, na linku iznad pokazuje samo onu zadnju, najbolju vrijednost (outdoor). 

Za neke routere nemam para, o pretplatama ni riječi. 

I ne moraju biti "astronmske" brzine, samo da je više od 5mbs i upload kakav već more biti, bar 1 recimo. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 17:22 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Armor kaže...

Postoji kaj u obliku USB sticka, da bi radilo na Xboxu One (ak i on danas ne ode, komp itd nemam)? 

Inače sam točno ispod Ivanščice, na linku iznad pokazuje samo onu zadnju, najbolju vrijednost (outdoor). 

Za neke routere nemam para, o pretplatama ni riječi. 

I ne moraju biti "astronmske" brzine, samo da je više od 5mbs i upload kakav već more biti, bar 1 recimo. 

Na drvo i krast od susjeda 

10 godina

ekipa, aj napisite dojmove sad nakon nekog vremena koristenja tog kucnog tele2 interneta.. postoje li pucanja veze, resetiranja routera, usporavanje brzine i sl...
dosta mi je ovog bakra i navodne maksimalne brzine 10/0,5
u danasnje vrijeme kada mi mob napravi video od 500mb u jednoj minuti, pa to treba uploadat.. uff, danima se uploada nesto od 10-15gb
posto sam u gradu srednje velicine gdje je navodno pokrivenost tele2 4g signala dobra, mislio sam otpiliti bakar, jer fiksni telefon svejedno ne koristim, a zahtjevi za brzinom interneta rastu iz dana u dan, sve vise uredaja spojeno, od hrpe mobitela, tableta, tv-a, laptopa, pc-a..
tcom je obecao optiku, ali treba docekati taj dan, tu godinu...
e da, da li taj router koji se dobije u tele2 ima lan port da mogu spojiti obican pc putem kabela, i kakav je ping za igranje opcenito? nekad davno sam koristio njihov 3g internet i ping je bio katastrofa u odnosu na adsl

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš sve napisano na forumu, samo treba čitat ili trk po novi broj Buga.

10 godina
ojpi kaže...

upravo to sam htio izbjec svojim upitom... citanje biblije zbog par odgovora

ali ok, probat cu se nagovorit.. pa opet doci do rezultata da svatko ima drugacije iskustvo 

15 godina
neaktivan

Baš tako i je. Nema ti druge nego da iprobaš na svojoj lokaciji. Ako imaš 4g mob samo nabaviš sim karticu i to je to. S tim da uzmeš u obzir da router malo bolje lovi signal nego mob jer ima jače antene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 20:44 (ojpi).
11 godina
digitall kaže...
ojpi kaže...

upravo to sam htio izbjec svojim upitom... citanje biblije zbog par odgovora

ali ok, probat cu se nagovorit.. pa opet doci do rezultata da svatko ima drugacije iskustvo 

Pozz!

Ja ga imam godinu dana i zadovoljan sam sa netom. Najvise ga koristim za gaming COD, nema problema, dogodi se da pukne mreza, u zadnje vrijeme zna se desiti po par puta u danu. Ali to je vise do moje lokacije i opterecenosti mreze, brzina je oko 30dow-10upl konstantno, bude i veca u jutarnjim satima od 2h-7h, dok se svi ne zakace, onda zna pasti na 10-5, na kratko. Posto zivim na moru to je tako, puno turista! 

Uzmi si SIM Tele2  4G ( 20kn ) i sa mobitelom pogledaj koje su ti brzine i pokrivenost! Pa onda odlucis, ali mislim da neces pozaliti, samo prije ispitaj!

Router ima 3-4 LAN porta + kabal cat4, sada se ne sijecam posto sam zamijenio router, nema antenica, ali se ih moze kupiti odvojeno nekih 12-15€ na Amazonu ili Ebayu. Ja nisam imao neta nego sam bio spojen na gradski wifi, pa kada je došao T2 sam se preporodio. Nekima ne valja meni je super, nisam zahtijevan korisnik neta, bitno da je fluidno, dogadja se da pukne mreza, ali zanemarivo. Za sada sam zadovoljan, ali 100 ljudi 100 cudi!

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 21:06 (veseli007).
10 godina
veseli007 kaže...

dogodi se da pukne mreza, u zadnje vrijeme zna se desiti po par puta u danu.

hvala na odgovoru.

upravo ovo citirano me muci, pucanje veze ne podnosim, a koliko citam nije bas rijetkost..

ajd nekakav pad brzine bi mogao mozda nekako i podnijeti.. ali pucanje, cackanje po routeru, izmisljanje antena, okretanje vamo tamo.. mislim da cu ipak pricekati optiku prije nego potpisem nesto ovako

volim da to radi onako kako treba, ukljucim i radi.

i ne volim ako potpisem nesto sto mi daje npr. 100/50 brzinu, da bi nakon pola godine imao 5/5 u nekim perodima, jer se u meduvremenu nakacilo jos hrpa korisnika...

9 godina
digitall kaže...
.. ali pucanje, cackanje po routeru, izmisljanje antena, okretanje vamo tamo..

najjednostavnije i najjeftinije kupiš 2 omni antene koje se samo zavidaju u sma konektor na ruteru po 2 dolara komad na ebay, staviš ruter na najviše mjesto u kući i provućeš lan kabel do switcha.

ili ako ti se trosi pare jer zelis imat svih 5 crtica signala(kojih bi možda ima s ovim omni antenama u potkrovlju) za vanjske antene prvo treba kupit poprilicno skup kabel(i to dva komada) koji na 5m neće imat skoro nikakve gubitke na 1800mhz na kojima teletina radi,da se ne dogodi da antene imaju pojaćanje 6dbi a 5m kabela guši 12db pa imaš lošiji signal nego bez ićega, vanka ide yagi isto na 1800mhz(i isto x2) i onda imaš to da ukljućiš i radi.

problem je isto šta nigdi nemogu nac jeli teletina 4g na FDD (frequency-division duplexing tj upload je na jednoj a download na drugoj frekvenciji) ili TDD(time-division duplexing, sta je na istoj frekvenicji i up i down samo jednu stotinku up jednu down)... vjerovatno je fdd i vjerovatno je mala razika u frekvenciji pa je yagi antena ok, ako je velika razlika u frekvenciji onda je yagi manje više useless. ćudno kako malo informacija ima o ovome a ustvari je jako bitno.

neznam šta vi oćekujete od 4g mreže ali meni mobitel preko usb tetheringa radi odlićno i sve je plug & play.

13 godina
neaktivan
robogo kaže...

Treba naći nekog s rootanim LG telefonom da ti pošalje apk te aplikacije pa probaš ručno ažurirati.

A jbg...ne kužim se u rootanje uopće.

Imaš li kakvu preporuku što se tiče USB 4G sticka i mini routera?

14 godina
neaktivan
Pozdrav,

zanima me 4g flat net (169kn/mj), a koristio bih ga primarno za streamanje na twitchu (6000 kbps). Dakle, trebalo bi mi minimalno 10 mbit uploada bit u svakom trenutku i bez ikakvog pucanja veze.

Smatrate li iz vlastitog iskustva da ovaj net moze to jamciti? Lokacija: centar Zagreba / Dubrovnik. Uzeo bih bez ugovora jer ne bih htio zapet s ovim netom na dvije godine ako ne valja.

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
I isplati li se uzet za tih 800kn koliko dodje huawei neki npr. Tp-link mr-6400?
9 godina
neaktivan
sprEEEzy kaže...
Pozdrav,

zanima me 4g flat net (169kn/mj), a koristio bih ga primarno za streamanje na twitchu (6000 kbps). Dakle, trebalo bi mi minimalno 10 mbit uploada bit u svakom trenutku i bez ikakvog pucanja veze.

Smatrate li iz vlastitog iskustva da ovaj net moze to jamciti? Lokacija: centar Zagreba / Dubrovnik. Uzeo bih bez ugovora jer ne bih htio zapet s ovim netom na dvije godine ako ne valja.

Hvala.

Ne, brzina ocilira pogotovo u gušće naseljenom području kad se svi pospoje u poslijepodnevnim satima, a i većina je potvrdila da na huawei routeru kod dužeg opterećenja veza puca i potrebno je svako malo resetirati opremu.

Ovo uzimaš jedino ako nemaš mogućnost za pristojnijom brzinom preko VDSL tehnologije.

8 godina
Glitcher kaže...
robogo kaže...

Skini APK odavdje: https://lteconfigs.en.aptoide.com/

Kopiraj na mob i pokušaj instalirati.

14 godina
neaktivan
Nažalost u Dubrovniku imam 50/10 VDSL, ali zbog udaljenosti od centrale imam klimavi 15/1.5. Posto se ne razumijem u tehnologiju najbolje, bi li bolji router mogo podic stabilnost? Imam nekoliko prijatelja koji su mi potvrdili da kod njih ne puca mreza ni kod streamanja, ali bih htio cuti i iskustva ljudi ovdje.
13 godina
neaktivan
robogo kaže...
Glitcher kaže...
robogo kaže...

Skini APK odavdje: https://lteconfigs.en.aptoide.com/

Kopiraj na mob i pokušaj instalirati.

Ovo mi više sliči na nekakav bloatware...instaliralo  je nakakav Aptoide, ali LteConfigs aplikaciji ne mogu pristupiti cak ni direktno preko storea iako je instalirana na mobu.

Nema nigdje ikone vec moram traziti preko tog Aptoidea...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice