Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.379.449
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

U 7 mjesecu mislim preci na pokucni. Ukinuo bih fiksnu liniju i sve i imao samo mobitel i pokucni.

E sad kakav ruter mi treba?

Na njega bi se spajali svi u kuci, a to je:

3 lan kompjutera

4-5 mobitela wireless

3 laptopa wireless

1 computer wireless

i 1 smart TV Wireless

Treba mi za 150 MBPS brzinu jer je ovaj toranj blizu tu cca 700 metara. No neznam dali treba ruter imat vidljivu liniju jer mu tu jedna kuca smeta. Cijena da bude najeftinije koji bi sljakao, citam da mi treba 4 kategorija koji kosta 800+ kuna pa dajte nesto u tom cijenovnom rangu do 1500 kuna, ali da je to ono, nesto super.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Imaj na umu da je brzina DO 150 Mb/s. Dakle, brzina nije garantirana i ovisi o udaljenosti od bazne stanice, optičkoj vidljivosti (poželjno bi bilo da nema prepreka) i trenutnom broju spojenih korisnika (što je više korisnika, manja brzina i obrnuto). Najbolje bi bilo da najprije uzmeš uslugu na probu 5 dana, pa da vidiš kako radi kod tebe. Kod nekog će ići do 145 Mb/s, a kod nekog 30 Mb/s.

8 godina
neaktivan

To mi je jasno i to cu da isprobam u 7 mjesecu, ali sad se informiram koji ruter bi ove moje zahtjeve podnosio, pogledaj koliko uredjaja bis e spajalo, enznam dali ovi tele 2 uruteri uopce podrzavaju toliko uredjaja.

8 godina
dadaas kaže...

To mi je jasno i to cu da isprobam u 7 mjesecu, ali sad se informiram koji ruter bi ove moje zahtjeve podnosio, pogledaj koliko uredjaja bis e spajalo, enznam dali ovi tele 2 uruteri uopce podrzavaju toliko uredjaja.

32 uređaja bežično i 3 (4?) žicom.

15 godina
neaktivan

Ne bih znao, ali na stranici im piše nešto da Huawei router podržava do 32 aktivne konekcije. Uvijek ih možeš nazvati i pitati ili im se javiti na Facebook.

8 godina
neaktivan
Nakon 45 stranica ove teme, jedino kaj je sigurno je da bezicni net nije i nemoze biti zamjena bakru i optici.

😊

.

2 0 hvala 0
9 godina
I da je jedina opcija ekipi po selima.
8 godina
neaktivan
Da..... Iako i u gradovima nije bajno. Ja sam u zgb, par km od centra na jugoistok, obiteljske kuće, i na bakru imam tesku bananu. No treba mi fiksni broj, i stabilnost i pouzdanost veze radi posla, skolovanja djece, faxa i sl, pa mi potencijalna nestabilnost i pucanje veze ipak imaju prioritet naspram povremene velike brzine.

Ispocetka sam stvarno bio odusevljen ovom ponudom,no vidim da će sa porastom broja korisnika situacija biti tehnicki samo gora a ne bolja. Ok, nakon x godina budu oprateri nadogradili opremu, no meno sve to treba danas. A nadogradnja opreme će opet samo na jedan period popraviti stvar, jer su online sadrzaji sve veći, a na internet će se kopcati sve vise stvari, uredjaja,robota, vozila, dronova,.....
.
8 godina
neaktivan
bunker kaže...
......   na internet će se kopcati sve vise stvari, uredjaja,robota, vozila, dronova,.....
.

Da i njima će jako pomoć bakar i optika, znači budućnost je bežična i ako tu ne budu svi ulagali ..........................................

tako da bravo za tele2 iako ima mušice kod mene je naparavio preporod pošto optiku neću vidjet nikad.

Prešao sam sa max 10/0,6 na 40/40 i to bez vanjskih antena tako da još ima prostora

13 godina
neaktivan
Kakav je za gaming pokucni internet?
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Je li netko tko je obuhvaćen ovim problemom pucanja veze pokušao zamjeniti router ili sim karticu? Je li se šta poboljšalo? Meni veza puca katkada i više od 5 puta na dan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Žično  tj. bakar ili optika svak ima svoju liniju i ne smetaju se međusobno ....a bežično (nužno zlo) znači da svi koriste istu "žicu" tj. eter gdje se međusobno smetaju

I ovo sa mobilnim operaterima kao Vip-homebox ili Tele2 je ok dok se ne nakači više korisnika ....

ps : To ispadanje veze može biti od previše korisnika koji se međusobno ometaju pa onaj sa lošijim signalom gubi konekciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.5.2017 21:32 (AF139).
13 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Žično  tj. bakar ili optika svak ima svoju liniju i ne smetaju se međusobno ....a bežično (nužno zlo) znači da svi koriste istu "žicu" tj. eter gdje se međusobno smetaju

I ovo sa mobilnim operaterima kao Vip-homebox ili Tele2 je ok dok se ne nakači više korisnika ....

ps : To ispadanje veze može biti od previše korisnika koji se međusobno ometaju pa onaj sa lošijim signalom gubi konekciju.

Ovo zapravo ima i logike donekle, samo to treba testirati nekako. Mozda da netko tko ima dobar signal tj nesto tipa 100+ da ode u neki prostor sa slabijim signalom recimo do 40 o neka stavi da se tereti mreza nekim torentima cca 1h pa bi se cak i dalo uspostaviti da li je zapravo do signala ili je do njih.

Jer u biti dosta ljudi sa odlicnim signalom tj odlicnim brzinama nema problema sa pucanjem mreze kao mi sto imamo do 50 ili tako nesto.

14 godina

koje su po vama najbolje alternative ovom Huawei B315s-22 WiFi CAT4, koji dolazi u paketu pokućnog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Jano Polić kaže...

Je li netko tko je obuhvaćen ovim problemom pucanja veze pokušao zamjeniti router ili sim karticu? Je li se šta poboljšalo? Meni veza puca katkada i više od 5 puta na dan.

Pozdrav! Meni je pucala mreza kod skidanja na Steamu nevijerovatno tako da mi je za1Gb trebalo i po 1-2 sata da skinem, 20dow-5up, kada pukne moras na novo rucno pokretati igru, strazariti kada ce pukniti, itd!

Sada sa Asusom AC55U nisam primijetio pucketanje! Ali kod mene je i signal 3 crtice, tako da je i to faktor. Za sada sam zadovoljan. Testiro sam i sa Vipom 4G, ma jos slabiji nego T2, tako da taj pokucni super, pogotovo za one koji nemaju optike, kao ja! Sada kada su dali flet, e onda je pocelo sa pucanjem, inace skoro 1 godinu je radio kao avion! Svejedno ga preporucujem 100%, samo treba provijeriti signal prije kupnje! U gamingu ne puca za sada koliko sam primijetio! Dok je prije bio slucaj, kazem to ovisi o signalu i opterecenosti mreze, ili cega vec! lp

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
17 godina

Dupli post

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 9:55 (Opalaa !!).
17 godina

@zsadist

Ako bi mogao podijeliti informaciju, koliko si profitirao sa original antenom za huawei (kocka), dali mi se isplati kupovati to ili ne ?

9 godina
Evo mi stigla pcb yagi 8x10cm sta san da radit bas za tele 1800mhz.

kad dodje sma konektor napisat cu tu kakvi su stvarni dobitci. po programu u kojem san radia bi tribalo bit 6.77db.

Testirat ce se na onom bijelom havaji ruteru na mjestu bez direktne vidljivosti odasiljaca.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

kad dodje sma konektor napisat cu tu kakvi su stvarni dobitci. po programu u kojem san radia bi tribalo bit 6.77db.

Testirat ce se na onom bijelom havaji ruteru na mjestu bez direktne vidljivosti odasiljaca.

Huawei, Hawaii - sve je to isto...

16 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

koliko košta? baš mi je fora ovako u PCB-u.

12 godina

torrenti mi rade punom brzinom a stranice otvara sporo....help

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GSP kaže...

torrenti mi rade punom brzinom a stranice otvara sporo....help

probaj otvorit koju stranicu u švedskoj. ipak im je tamo glavni fizički izlaz u svijet iz hrvatske.

15 godina
neaktivan

Promijeni DNS servere na računalu na 8.8.8.8 i 8.8.4.4.

9 godina
zavisi di daš napravit, raćunaj oko 50ak kn za dobru kvalitetu.
12 godina
Marko :D kaže...

Promijeni DNS servere na računalu na 8.8.8.8 i 8.8.4.4.

mučo gusto

16 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
zavisi di daš napravit, raćunaj oko 50ak kn za dobru kvalitetu.

kako misliš di dam? pa tko to radi? koja struka?

15 godina
neaktivan

Jel brže sada? 

9 godina
ranko091 kaže...
...

kako misliš di dam? pa tko to radi? koja struka?

sam radiš cad dio , onda taj cad dio šalješ firmi šta radi fizićke ploče. imaš od kineskih proizvođača od 25kn za 10x10cm/kom do made in usa i pozlaćenih 250+kn/kom.
ako ti treba pošaljem ti jedan komad free ako se pokažu ispravne.

14 godina
protjeran
Marko :D kaže...

Huawei, Hawaii - sve je to isto...

Imaš i jednog recenzenta koji ga je zvao Hawaii, Flossy Carter.

12 godina

Kaki je to neki novi ruter za 400kn u kesu u teletini

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice