Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.380.933
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

frend je uzeo ovu uslugu, brzina downloada mu ne prelazi 30, a upload dodje cak i do 50, pitam tamo na salteru kao za brzine, kazu ma max je 20 kao nemoguce je imati vise od toga preko tog pokucnog. spomenem da svi na forumu imaju preko, kazu nemoguce, reko ko vas je ovdje preko veze zaposlio da mi je znati.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
dennocro kaže...

frend je uzeo ovu uslugu, brzina downloada mu ne prelazi 30, a upload dodje cak i do 50, pitam tamo na salteru kao za brzine, kazu ma max je 20 kao nemoguce je imati vise od toga preko tog pokucnog. spomenem da svi na forumu imaju preko, kazu nemoguce, reko ko vas je ovdje preko veze zaposlio da mi je znati.

To ti je normalno.

Npr ovdje u Požegi govori da "probni rok" od 5 dana ne postoji, kod kolege u Slavonskom Brodu ne postoji "bez ugovorne obveze" a pak u Vinkovcima govore da pokućni NE MOŽEŠ uzeti bez uređaja :Đ

8 godina
neaktivan
nažalost veelika je neinformiranost po poslovnicama..u zg tri poslovnice svaka tvrdi drugačije..kamo grad od grada

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
lord22 kaže...
gd2 kaže...
lord22 kaže...

Nešto se počelo događati krenulo se u izradu bum 10x12mm elementi 3mm.

Imaš neki link na mjere za 1800 Mhz ?

Evo cimnio sam kuma da mi pošalje na mail kad stigne šaljem ti na pp. Program je rađen u exelu dodaješ sam frekvenciju a ostalo automtski odradi dužinu razmake  itd.

Tnx

8 godina
neaktivan
evincar kaže...

Ja imam Huawei E5172 te mi također ne radi ta aplikacija ali našao sam te podatke u postavkama rutera :)

( System-Diagnosis-Wireless status-sačekam 10-tak sekundi pa se pojave podaci)

Kako mičem ruter po kući mijenjau se i podaci.

U ovom B315s-22 tele2 softu nema taj Wireless status nažalost, neznam kako bi bilo na officialnom

9 godina

Provjerio sam pokrivenost 4G signalom na mom području i pokriveno je pa bih uzeo ovaj pokućni flat rate. Ima li smisla za streamanje na twitch preko 4g? S obzirom na latencije. Pošto živim u vukojebini gdje ne mogu imat ni VDSL, a kamoli optiku. 

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stigla Yagica, rezultate javim čim je namontiram, ali već u kući vidim da je signal jači

0 0 hvala 0
12 godina

Sve vrste antena se mogu napraviti za drugu frekvenciju samo elemente i razmake promjeniš u odnosu na valnu dužinu.

Yagi na istoj dužini kao LPDA ima preko 2 puta veću dobit (dBi). Prednost LPDA je samo u jednostavnosti pokrivanja više bandova ali je dobit max 8dBi .

Ovdje imate 50 ohma LPDA i lijepe dijagrame sa datasheet podacima.

http://www.schwarzbeck.de/en/antennas/logarithmic-periodic-broadband-antennas/standard-lpda.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 14:29 (AF139).
16 godina
DuxCro kaže...

Provjerio sam pokrivenost 4G signalom na mom području i pokriveno je pa bih uzeo ovaj pokućni flat rate. Ima li smisla za streamanje na twitch preko 4g? S obzirom na latencije. Pošto živim u vukojebini gdje ne mogu imat ni VDSL, a kamoli optiku. 

Streamanje na twitch radi odlično. Upload mi je preko 40mbps i nikad nisam izgubio ni frejma dok sam streamao. Streamam u 720p60 i 3000kbps bitrate (nativna rezolucija 1440p).

EDIT: Što se tiče latencija, 4G ima super dobar ping - barem kod mene. Obično je to oko 30-35ms.. a u najgorem slučaju 50-55ms.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 15:01 (mrsmith).
12 godina

koja se SIM kartica dobije za pokucni?

jel 3u1? ubacio bih karticu na mob(imam jean viska koji bi samo za to koristio) pa tetrao vezu jer su mi ovi ruteri preskupi

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 17:29 (GSP).

0 0 hvala 0
12 godina

Skinuo sam official FW sa Huawei stranica no ne kontam kako ga upgrejtati...preko onoga 192.168.8.1 nece a nigdje nema tut osim neki kineski na YT!

Pa evo ako je neko mozda nasao tut na eng. bilo bi supp!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 16:25 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Ne znam što misliš da ćeš postići flashanjem firmwarea. Jedino što će se eventualno promijeniti je Tele2 branding, ostalo sve ostaje isto.

12 godina
robogo kaže...

Ne znam što misliš da ćeš postići flashanjem firmwarea. Jedino što će se eventualno promijeniti je Tele2 branding, ostalo sve ostaje isto.

Ma vraga, tele2 je zbugo sw totalno...vidis da pola toga ne funkcionira u panelu.

11 godina
Diazz72 kaže...
robogo kaže...

Ma vraga, tele2 je zbugo sw totalno...vidis da pola toga ne funkcionira u panelu.

meni sve sljaka

Battlenet - TheProdigy#2234
9 godina

Može preporuka nekog uređaja ako ću uzimati ovaj pokućni net bez njihove opreme. Hvala.

Dux Croatorum
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel uzimao tko onu konzolu Xbox uz pokucni net ,koliko to extra jos zaracunaju?

Jbo ih njihov web kad si nemozes slozit sta te zanima i koliko sve to kosta :(

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DuxCro kaže...

Može preporuka nekog uređaja ako ću uzimati ovaj pokućni net bez njihove opreme. Hvala.

napiši ti kolko para imaš. oće li to bit net samo za tebe, pa može samo stick, ili će to bit net za cijelu kuću pa ti treba ruter sposoban za kategoriju 4 LTE, što ispod 800 kuna nema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.5.2017 8:08 (ranko091).
9 godina
ranko091 kaže...
DuxCro kaže...

napiši ti kolko para imaš. oće li to bit net samo za tebe, pa može samo stick, ili će to bit net za cijelu kuću pa ti treba ruter sposoban za kategoriju 4 LTE, što ispod 800 kuna nema.

Riješeno. Ima na njušci uvijek jeftinije. :)

Dux Croatorum
16 godina
neaktivan
DuxCro kaže...

Riješeno. Ima na njušci uvijek jeftinije. :)

da si rekao rabljeno, rekao bih ti odmah. ima ovih tele2 huwaei od pokućnih dosta već na prodaju tamo.

9 godina

Što mislite o ovom routeru? Dobro? Loše? Srednja žalost? :)

Dux Croatorum
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DuxCro kaže...

Što mislite o ovom routeru? Dobro? Loše? Srednja žalost? :)

dobar je. ali ti je to kategorija 3. znači max LTE brzine su ti 100/50. pa ako na tvojoj lokaciji ne ide više od 100 onda ti je to taman.

16 godina

Moje iskustvo sa osobljem u poslovnici Tele 2:

Dobar dan, dobar dan. Ja bi ovaj pokućni na test, još sam vezan ugovorom za operatera (nisam) pa bi samo vidio kakav mi je signal da imam opciju za budućnost. Kaže on no prob, vratite sve i platite račun koji vam dođe na adresu (ovo što sam koristio). Slučajno ja pitam koji se tip ugovora potpisuje (uređaj na rate 12/24?) i to a on meni da uređaj ide na analizu i ako se ustanovi da sam u tih 5 dana imao OK vezu da uređaj moram otplatit???????? Ako mi ne odgovara da onda uzmen samo karticu. Ja njemu kažem da kakvo je to testiranje, da ja baš želim se uvjerit kako taj uređaj radi kroz taj period od 5 dana i razna opterećenja u raznim djelovima dana. A on meni da su oni prije imali opciju da testiraš i vratiš, ali toga više nema???

Dođem na posao i zovem SZK i ispričam im sve. Kaže agent da su mi krivo rekli i da normalno mogu vratit i uređaj i uslugu unutar tih 5 dana i platit samo što sam koristio. Uređaj zbilja ide na tehničku analizu ali samo da se ustanovi da nije oštećen. Pitala me gdje sam bio, u kojoj poslovnici, valjda da ga kontaktira i objasni za ubuduće.

Za ne falit, ostala mi osobna u autu (parking shoping centra), pa sam za potrebe sastavljanja ugovora odšepa (zeznija nogu sinoć na balunu) do auta i nazad da bi me ovaj otpilija 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zasto jednostavno kada moze slozeno jel' :)

Umjesto da se mucis, mogao si za 20/30kn kupiti na kiosku Tele2 Start Paket SIM i staviti u mobitel i napraviti speedtest kod kuće...

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Mob zaključan na HT, ( i ostalim ukućanima) a kažem htio sam testirat i taj ruter jer bi na isti spojio ps4, wdtv, ... pa vidio kako se ponaša. Na osnovu toga bi odlučio njihov ruter ili nešto drugo ...

16 godina
neaktivan
nani kaže...

Mob zaključan na HT, ( i ostalim ukućanima) a kažem htio sam testirat i taj ruter jer bi na isti spojio ps4, wdtv, ... pa vidio kako se ponaša. Na osnovu toga bi odlučio njihov ruter ili nešto drugo ...

ruter ko ruter, nije to neka nova tehnologija. tebi je najbitnije testirat brzine. to sa bilo kojim danas mobitelom možeš. kad se uvjeriš da je sve ok. znači da imaš dobar signal i dovoljno dobar upload i download. onda odeš u poslovnicu i potpišeš šta god želiš.

ja sam imao priliku uzet od frenda tele2 sim i testirat. i na temelju toga kad sam vidio dobre brzine i jačinu signala sam otišao u tele2 i potpisao.

15 godina
mrsmith kaže...

Zasto jednostavno kada moze slozeno jel' :)

Umjesto da se mucis, mogao si za 20/30kn kupiti na kiosku Tele2 Start Paket SIM i staviti u mobitel i napraviti speedtest kod kuće...

Ili naruciti preko Tele2 webshopa besplatno SIM karticu. Upravo dosla meni jucer nakon 10ak dana...

Red tuge, red bijesa
12 godina

od ovih routera sto tele 2 nudi koji da izabrem? jel svejedno?ista im je cijena obojici

1 0 hvala 0
12 godina
GSP kaže...

od ovih routera sto tele 2 nudi koji da izabrem? jel svejedno?ista im je cijena obojici

Ak ćeš imat potrebu nosit ruter na mjesta gdje neće biti struje onda uzmi crnog jer ima bateriju u sebi, a za doma i mjesta gdje bude uvijek 220v bijelog. Na ovom s baterijom će baterija gubit kapacitet s vremenom, te će se napuhnut. I navodno neće radit bez baterije, pa se praktički cijelo vrijeme puni ako je na vanjskom napajanju, kaj je onak "predivno" za bateriju 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
17 godina
odjavljen
Crni ima bateriju, ali nema LAN, već samo WiFi. Bijeli nema bateriju, znači, treba mi napajanje, ali ima gigabitni net, što je zgodno ako postižeš brzine veće od 100 Mbps, te ako imaš mrežne diskove.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina

jel zna netko kako na ovom huawei routeru promjenit nat type na 2.. bio mi je na 2 cijelo vrijeme i maloprije ustekao lan kabel i prebacilo na 3 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice