Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.378.732
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
mikiFrajer kaže...

Pozdrav,

imam pitanje za Vas koji ste ukinuli ugovor prije isteka 5 dana probe. Je su li vas možda kontaktirali na broj koji ste ostavili za kontakt? totlano nepromišljeno sam im ostavio broj mobitela pa se bojim da bi mi mogli dosađivati jer moja mama ima tele 2?

Da..... mislim da im je životna misija upravo tebe kontaktirati jer eto ti si im sad u ovoj gužvi najbitnija stavka na pameti !Stari šta da ti kažem nakon što si ostavio broj zvat će te 365 dana u godini i to uvijek kad ti ne paše!

10 godina
neaktivan

Nedavno uzo Vip hombox turbo i brzina je oko 40 mbs signal vipa je rssnr 10 db rsrp -95 dbm rsrq -7 Uzmem danas tele2 simicu da testiram 4 g siganl na selu oko virovitice kad ono iznenadenje od teleta signal rssnr 20db rsrp -90 dbm rsrq-8 uglavnom tele 2 jaci od vipa na mojoj lokaciji....

-
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Clam- kaže...

Ja imam taj uređaj godinu i pol dana na 4G i odradio je svoj posao skroz ok. Brzina, odnosno signal mi je bio bolji sa tim nego ovim Huawei koji sam danas vratio, al sam na kraju ipak odlučio ostaviti Tele2 SIM karticu još neko vrijeme jer planiram u ponedjeljak kupiti Asus 4G-AC55U, pa da vidimo kakav bude signal, brzina, stabilnost i ostalo onda.

Preporučam da još pogledaš DWR-953 kao alternativu DWR-921.

Ajd javi kak će ti ići Asus i kolko će te izaći, trebala bi mi takva zvjerka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 18:39 (Chronosus).
11 godina

Za ovaj Fritz box 7490, kazu da je jedan od najboljih, radi cuda! Ako te zanima, i jeftiniji je od asusa!https://www.amazon.co.uk/AVM-FRITZ-Box-International-Integrated/dp/B00H3IC3FC

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
17 godina
veseli007 kaže...

Za ovaj Fritz box 7490, kazu da je jedan od najboljih, radi cuda! Ako te zanima, i jeftiniji je od asusa!https://www.amazon.co.uk/AVM-FRITZ-Box-International-Integrated/dp/B00H3IC3FC

Za Fritz treba još dongle ubost radi 3G/4G 

8 godina
neaktivan

Kupili smo onu kockastu antenu ( pojacivac signala ) 184kn, od huawea pa smo je vratili sutra dan! Imamo na krovu jednu + kasens G9000 koja nije losa antena.I opet je slabo. Sa LAN kablom je bolje nego wifi!Tako da smo spojeni sa lanom bez antena, i donekle je uredu, ali puca, .  Za gaming je lose, ostanem smrznut 3-5 sec, i onda me killaju, to mi ne odgovara. Inace se nebi bunio, tako ako daju na probni rok, barem 5 dana, probamo pa ako je bolja prelazimo. Ovako i onako ugovor istice za 20dana. Ja nisam neki strucnjak, za te stvari, ali spojiti antenu i okrenuti tu i tamo, mogu. Vidijeti cemo koje uvijete nudi Vip, koji ima bolji signal i stabilnost tog cemo izabrati, na 1godinu. Treba se i brat sloziti, jer dijelimo troskove! tnx!

Ovaj +kasens G9000 ti je za wifi a ne LTE, treba uzet ovo, samo nije baš jeftino: http://www.satshop.fi/antennas/3g-4g-gsm-antennas/p-56-unicom-mimo.html?___store=default&___from_store=fi

14 godina
veseli007 kaže...

Tnx, al imam već ubojicu od routera (Asus RT-AC56). :) Samo bi iz priče htio izbaciti 2 routera pa sam razmišljao starog prodati pa uložiti u LTE router.

13 godina
neaktivan

Da li je ovo puckettanje veze do njih ili do postavke rutera? Ako je do drugoga, da li ima kakav fix?

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Imam ovaj Tele2 ruter B315s-22 sa njihovim softverom 21.313.03.00.90.

Dal je netko pokusavao u njega ubacit neku drugu verziju softa i kako vratit ovu sadasnju ako nesto pođe po zlu, pošto u meniu nema backup-a nego samo nadogradnja.

0 0 hvala 0
16 godina

Pitanje za znalce. Imam namjeru napraviti dvije LPDA antene dilema je u koji položaj ih postaviti? Postavio sam skicu mislim da je jasno što želim znati.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lord22 kaže...

Pitanje za znalce. Imam namjeru napraviti dvije LPDA antene dilema je u koji položaj ih postaviti? Postavio sam skicu mislim da je jasno što želim znati.

pa uvijek 90 stupnjeva jednu od druge. nešto ovog stila na slici. taj mi najbolje nekako leži.

16 godina

.. + morale bi biti malo razmaknutije, cca pola metra.. :) ali recimo da je OK.

(nisam electricman.. laik, zato koristim stare odokativne metode + safe margin, .. dok calculator za 37cm zvuči OK.. no s radio signalom nikad nije 100% tak da uvjerljivije zvući 50cm) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 11:09 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. + morale bi biti malo razmaknutije, cca pola metra.. :) ali recimo da je OK.

da baš sam tražio malo objašnjenje. piše pola valne duljine. http://www.theunitconverter.com/megahertz-to-wavelength-in-metres-conversion/2400-megahertz-to-wavelength-in-metres.html

s ovim kalkulatorom 16cm za 1800mhz i 37cm za 800mhz. znači ako je ta antena od 800 - 2600. razmaknuta je treba na pola od 37cm. ili max 37 za sigurnost.

11 godina
gd2 kaže...

Dal je netko pokusavao u njega ubacit neku drugu verziju softa i kako vratit ovu sadasnju ako nesto pođe po zlu, pošto u meniu nema backup-a nego samo nadogradnja.

Ima u setingu, vracanje na tvornicke postavke, pa ponovno nadogradnja, kada krene po zlu! 

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 11:44 (veseli007).
8 godina
neaktivan
veseli007 kaže...
gd2 kaže...

Ima u setingu, vracanje na tvornicke postavke, pa ponovno nadogradnja, kada krene po zlu! 

Nije to to jer kad staviš novi firm nestaje komplet ovaj od tele2, to ti je samo dok si na tele2 softu. Ma nebi ja mijenjao ništa nego me muči ona aplikacija Stas for Huawei LTE ...  mozda bi proradila na drugom softu.

8 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

da baš sam tražio malo objašnjenje. piše pola valne duljine. http://www.theunitconverter.com/megahertz-to-wavelength-in-metres-conversion/2400-megahertz-to-wavelength-in-metres.html

s ovim kalkulatorom 16cm za 1800mhz i 37cm za 800mhz. znači ako je ta antena od 800 - 2600. razmaknuta je treba na pola od 37cm. ili max 37 za sigurnost.

Imaš možda ideju kako i s čim izmjerit kvalitetu signala pošto uskoro planiram složit ovaj MIMO sistem antena. Imam ruter B315s-22 al mi nikako neće proradit ova apk Stas for Huawei LTE

16 godina
neaktivan
gd2 kaže...

Imaš možda ideju kako i s čim izmjerit kvalitetu signala pošto uskoro planiram složit ovaj MIMO sistem antena. Imam ruter B315s-22 al mi nikako neće proradit ova apk Stas for Huawei LTE

na wifi mreži to je lako, ima dosta programa. ali za 3g i 4g nemam pojma. samo ovakvi 3rd party programi koji nisu baš nešto.  ja recimo imam lte stick sa T5 utorom za antenu. ali isto nemam nikakav software za čekirat signal u real time, nego samo iz ruterovog LOG-a, kad pri spajanju očita parametre veze.

15 godina
neaktivan

ASUS 4G-AC55U stigao. Prvi dojmovi - s obzirom na cijenu, malo sam razočaran. Signal je mrvicu bolji, WiFi i dalje ne pokriva cijelu kuću, kod mjerenja brzine, odnosno povlačenje veće količine podataka maksimalnom brzinom dogodi se da veza pukne, znači ipak nije do rutera nego do mreže/mobilnog interneta (ista stvar na Tele2 kao i na HT-u). Za 2006kn (sa dostavom) mislim da se ne isplati. Ima stvarno puno opcija kaj se korisničkog sučelja tiče, ali to mi osobno nije toliko bitno. S obzirom da ne uspijevam razviti brzinu iznad 75-90Mbps, Gigabit Ethernet portovi mi ništa ne znače, a ni 5GHz WiFi. Za napredne korisnike mislim da je ovo odlična igračka, ali za ostale preskupo i nepotrebno. Ak imate neka dodatna pitanja ili hoćete da napravim neki poseban test, javite - ne planiram vraćati ruter, nek firma plaća. 

Mislim da bi najbolja opcija mogla biti jeftiniji ruter + vanjska antena, a moglo bi čak ispasti i jeftinije, s obzirom da DWR-921 ide već za 900tinjak kuna, a po pitanju performansa ne zaostaje puno za tim duplo skupljim Asusom.

What doesn't kill you only makes you stronger.
8 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

na wifi mreži to je lako, ima dosta programa. ali za 3g i 4g nemam pojma. samo ovakvi 3rd party programi koji nisu baš nešto.  ja recimo imam lte stick sa T5 utorom za antenu. ali isto nemam nikakav software za čekirat signal u real time, nego samo iz ruterovog LOG-a, kad pri spajanju očita parametre veze.

ma ovaj nema ni taj LOG ili ga ja ne vidim

8 godina
neaktivan
koliko si dobio na brzini sa Asusom..o odnosu na Huaweia?
16 godina

Nešto se počelo događati krenulo se u izradu bum 10x12mm elementi 3mm.

5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zsadist kaže...
koliko si dobio na brzini sa Asusom..o odnosu na Huaweia?

Sve je to tu negdje, stvarno nevjerojatno da sa tri različita rutera imam približno ista mjerenja. Sa Huawei ruterom sam imao najlošiji signal i brzinu (oko 40-45Mbps je bilo stalno), dok sa D-Linkom i Asusom to ide i do 70-80Mbps, ali uglavnom je prosjek oko 45-50Mbps danas. U biti, evo speedtest link sa svim mjerenjima od 2015-te godine koje nisam prekidao usred mjerenja i napravljenih dok sam bio ulogiran (na grafu je samo zadnjih 50 prikazano, al ispod imam sve ostalo zabilježeno): http://beta.speedtest.net/results?sh=d279755d7ef3382b3b992fe83a8604f8 (kroz zadnjih tjedan dana je kombinacija više rutera i Tele2/HT, dok prije toga je uglavnom D-Link DRW921 na HT-u i prije toga USB stick od Alcatela. Sve u svemu, Tele2 je odličan za cijenu, ali svatko mora probati za sebe kak mu to radi jer vidim da neke kolege imaju i 130Mbps brzinu, dok drugi oko 20Mbps ili i manje.

What doesn't kill you only makes you stronger.
8 godina
neaktivan
lord22 kaže...

Imaš neki link na mjere za 1800 Mhz ?

16 godina
gd2 kaže...
lord22 kaže...

Imaš neki link na mjere za 1800 Mhz ?

Evo cimnio sam kuma da mi pošalje na mail kad stigne šaljem ti na pp. Program je rađen u exelu dodaješ sam frekvenciju a ostalo automtski odradi dužinu razmake  itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 19:50 (lord22).
16 godina

Evo me na poslu promjenjena lokacija ruter na vješalici na nekih 1,5m od poda okrenut prema odašiljaču nisam u optičkoj vidljivosti

signal ometa drveće, nema kuća, do drveća nekih 200m odašiljač na 1,5 km.  Brzine veće nego na kućnoj adresi i to u downloadu za nekih 20 megabita upload skoro isti.

E napravit ćemo antene i upucat ih a to će valjda biti max pa onda koliko ide ide.

http://beta.speedtest.net/result/6302340117.png

0 0 hvala 0
12 godina
Diazz72 kaže...

Počela sr***, tjedan i po sve OK Ping: 10-15, DL: 70, UP: 45...da bi sada brzina pala na PING: 80, DL: 0.57, UP: 12,21

http://www.speedtest.net/result/6289068536

Zovem službu za korisnike, ukratko nemaju pojma zašto je brzina pala...experimentalna usluga padovi su mogući.

Ovo traje već par sati, nadam se da će popraviti u suprotnom morati ću raskinuti uslugu i vratiti se na staro.

Opet ista stvar...izgleda da ekipa ima leecher-e i to zagušava mrežu!!

Zvao tele2 i opet oni, nemamo zabolježene poteškoće u vašem području odite zamjeniti ruter i karticu...karticu sam zamijenio zadnji put a ruter nije jer mi isto radi u mobu!! 

Vidim da cu ja pozaliti prelazak na ovo...

16 godina
gd2 kaže...
ranko091 kaže...

Ja imam Huawei E5172 te mi također ne radi ta aplikacija ali našao sam te podatke u postavkama rutera :)

( System-Diagnosis-Wireless status-sačekam 10-tak sekundi pa se pojave podaci)

Kako mičem ruter po kući mijenjau se i podaci.

16 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...
Diazz72 kaže...

Počela sr***, tjedan i po sve OK Ping: 10-15, DL: 70, UP: 45...da bi sada brzina pala na PING: 80, DL: 0.57, UP: 12,21

najbolje je testirat u više navrata tokom dana. da bi se eliminiralo da je 100 ljudi nakačeno na isti toranj i skidaju torrente.  eventualno probat konekciju na 3g. možda tamo ima manje ljudi. te zadnje ako je moguće vidjet jačine signala veze. to zadnje je najbitnije ustvari. jer ping je malo previsok.

8 godina
Diazz72 kaže...
Diazz72 kaže...

http://www.speedtest.net/result/6289068536

Zovem službu za korisnike, ukratko nemaju pojma zašto je brzina pala...experimentalna usluga padovi su mogući.

Ovo traje već par sati, nadam se da će popraviti u suprotnom morati ću raskinuti uslugu i vratiti se na staro.

Zvao tele2 i opet oni, nemamo zabolježene poteškoće u vašem području odite zamjeniti ruter i karticu...karticu sam zamijenio zadnji put a ruter nije jer mi isto radi u mobu!! 

A koliko ti pokazuje HAKOMetar Plus?

8 godina
neaktivan
Odakle si? Ja sam iz rezovca
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice