Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.378.708
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

bok, imam ruter Vodafone easybox 904 lte. U njega sam stavio svoji tele2 karticu ali nikako da dobijem 4g signal. Imam netko sposoban pa mi upogoni ruter?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Imam pitanje, dali je ovo ukupna potrosnja interneta ili?
Ako nije kako mogu provjeriti ukupnu potrosnju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mateo13 kaže...

nikako. osim ako ćeš sam brojat megabajte.  ima stranica https://moj.tele2.hr/ ali pošto je "FLAT" ne  prikazuje ništa. probao sam se rekonektat više puta u više dana da vidim da njihovi serveri registriraju ali i dalje piše "internet: neograničeno". i nemožeš vidjet trenutni promet.

8 godina

Pozdrav,

imam pitanje za Vas koji ste ukinuli ugovor prije isteka 5 dana probe. Je su li vas možda kontaktirali na broj koji ste ostavili za kontakt? totlano nepromišljeno sam im ostavio broj mobitela pa se bojim da bi mi mogli dosađivati jer moja mama ima tele 2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Clam- kaže...

Ja imam taj uređaj godinu i pol dana na 4G i odradio je svoj posao skroz ok. Brzina, odnosno signal mi je bio bolji sa tim nego ovim Huawei koji sam danas vratio, al sam na kraju ipak odlučio ostaviti Tele2 SIM karticu još neko vrijeme jer planiram u ponedjeljak kupiti Asus 4G-AC55U, pa da vidimo kakav bude signal, brzina, stabilnost i ostalo onda.

Preporučam da još pogledaš DWR-953 kao alternativu DWR-921.

Javi kako radi taj Asus kad ga uzmes, gledao sam dwr-953, ali uvijek nesto nedostaje. Ovaj Asus ima AC wifi, Gigabitne lan portove, dual wan, pa mi izgleda kao dobro rjesenje za glavni router, iako je poprilicno skup. 

10 godina
ranko091 kaže...
Mateo13 kaže...

nikako. osim ako ćeš sam brojat megabajte.  ima stranica https://moj.tele2.hr/ ali pošto je "FLAT" ne  prikazuje ništa. probao sam se rekonektat više puta u više dana da vidim da njihovi serveri registriraju ali i dalje piše "internet: neograničeno". i nemožeš vidjet trenutni promet.

Ja koristim HuaweiHiLink aplikaciju (qr code na papiru koji je dosao s ruterom). Postavio limit na 1000GB (resetira se svakog 1. u mjesecu) i pokazuje mi koliko mi je prometa jos preostalo, i u GB i u %. Vidim i tko je na mrezi, mogu onemoguciti mobilne podatke, blokirati pristup wifi-ju i sl.

Pitanje: jel oni 1TB broje kao 1000GB ili 1024GB. Zenska na SK je rekla 1024.

9 godina
ranko091 kaže...
Mateo13 kaže...

Pise u moji racuni.

13 godina
neaktivan

Ja koristim, zapravo niti ne znam sta koristim, u biti u postavkama rutera imate statistiku i sve, pa bacite oko, tu se takoder moze staviti limit i pokazuje stvarno stanje potrosenih megabajta te uredaja spojenih na uredaj.

U biti samo utipkate u preglednik IP adresu koja vam je dosla sa uputama rutera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.5.2017 22:27 (Guitarheroknight).

0 0 hvala 0
14 godina

Heads up, na upit o korištenju torrenta dobio idući odgovor:

Poštovani gospodine ....,

hvala Vam što ste kontaktirali Tele2 službu za korisnike.

Kako je definirano uvjetima korištenja Tele2 pretplatničkih tarifa Internet DESET GB, PEDESET GB, STO GB i BEZBROJ GB zabranjeno je korištenje spomenutih usluga uključujući i korištenje bittorrent protokola. Isto je definirano člankom 17 koji glasi:

Usluge iz ovih Uvjeta korištenja nisu namijenjene za komercijalnu uporabu, preprodaju trećim stranama, P2P (peer to peer protokoli za dijeljenje podataka), kao M2M rješenje (machine to machine / device to device za upload i/ili download) i slično.

Srdačan pozdrav,

Vaš Tele2

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 1:29 (Chronosus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Chronosus kaže...

Kako je definirano uvjetima korištenja Tele2 pretplatničkih tarifa Internet DESET GB, PEDESET GB, STO GB i BEZBROJ GB zabranjeno je korištenje spomenutih usluga uključujući i korištenje bittorrent protokola. Isto je definirano člankom 17 koji glasi:

Usluge iz ovih Uvjeta korištenja nisu namijenjene za komercijalnu uporabu, preprodaju trećim stranama, P2P (peer to peer protokoli za dijeljenje podataka), kao M2M rješenje (machine to machine / device to device za upload i/ili download) i slično.

Srdačan pozdrav,

Vaš Tele2

evo cekam da me kazne! 

TiONiO
15 godina
neaktivan
Sasoon kaže...
Clam- kaže...

Ja imam taj uređaj godinu i pol dana na 4G i odradio je svoj posao skroz ok. Brzina, odnosno signal mi je bio bolji sa tim nego ovim Huawei koji sam danas vratio, al sam na kraju ipak odlučio ostaviti Tele2 SIM karticu još neko vrijeme jer planiram u ponedjeljak kupiti Asus 4G-AC55U, pa da vidimo kakav bude signal, brzina, stabilnost i ostalo onda.

Preporučam da još pogledaš DWR-953 kao alternativu DWR-921.

Javi kako radi taj Asus kad ga uzmes, gledao sam dwr-953, ali uvijek nesto nedostaje. Ovaj Asus ima AC wifi, Gigabitne lan portove, dual wan, pa mi izgleda kao dobro rjesenje za glavni router, iako je poprilicno skup. 

Budem, najkasnije u utorak bi trebao biti kod mene pa odmah isprobam i mogu lagano usporediti sa Huaweijem i D-Linkom (ispada da mi se više isplati naručiti putem interneta jer onda ga mogu vratiti u roku od 14 dana ak nema nikakvih poboljšanja, a ak pokupim uređaj u dućanu, nema istog pravila, koja glupost). Cijena je dosta visoka, cca 1950kn, ali navodno bi trebao ponuditi stabilnu vezu sa nešto boljim signalom i naravno gigabitni ethernet + 5GHz wifi. Sa ovim DWR-921 sam imao nekih problema sa "pucanjem veze", odnosno nedostupnim internetom na pola minute - minute desetak puta tjedno, a signal i sve pokazuje OK. Iskreno nisam siguran da li je do routera, ali ista situacija je sa HT-om i Tele2 pa mi je to malo čudno, iako 4G nije sinonim za stabilnost kao što bi to bila npr. optika - uglavnom, vidjet ćemo kak Asus funkcionira i da li su te male poteškoće prisutne i na njemu.

What doesn't kill you only makes you stronger.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 4:42 (Clam-).
15 godina
neaktivan

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 11:59 (Marko :D).
14 godina
Tionio kaže...
Chronosus kaže...

Srdačan pozdrav,

Vaš Tele2

evo cekam da me kazne! 

Lako za kažnjavanje, mene brine blokiranje. Ne znam zašto bi to stavljali iz pravnih razloga kad sama peer-to-peer komunikacija niti torrent kao takav nije ilegalan. S druge strane sigurno će im upravo njegovo korištenje najviše opteretiti mrežu, a onda....

16 godina
Chronosus kaže...
..

Lako za kažnjavanje, mene brine blokiranje. Ne znam zašto bi to stavljali iz pravnih razloga kad sama peer-to-peer komunikacija niti torrent kao takav nije ilegalan. ..

- varaš se :) .. svako pružanje usluga/robe .. trećim osobama je stvar poslovanja-komercijale, registracija, dozvola .. ukratko biz-firma + porezi. Jednako kao što je vožnja bez vozačke. Kranji korisnik je upravo to, sve ostalo je biz i automatski je sve ilegalno (nije legalno) bez valjanjih dozvola, ugovora, koncesija, atesta .. itd. ili identično kao kod torrenta kazneni dio (distribucija bez ugovora s vlasnikom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
ihush kaže...

- varaš se :) .. svako pružanje usluga/robe .. trećim osobama je stvar poslovanja-komercijale, registracija, dozvola .. ukratko biz-firma + porezi. Jednako kao što je vožnja bez vozačke. Kranji korisnik je upravo to, sve ostalo je biz i automatski je sve ilegalno (nije legalno) bez valjanjih dozvola, ugovora, koncesija, atesta .. itd. ili identično kao kod torrenta kazneni dio (distribucija bez ugovora s vlasnikom).

Torrenti sami po sebi, poput recimo Kodija nisu nelegalni. Druga stvar je što ih se koristi i u te svrhe.

16 godina

-naravno, nikad tehnologija (oružje, vilica..) nisu nelegalni (izuzetak npr droge i sl. kao roba).. nego djela. .. i piše li nešto drugačije za 'ispravak'? :) .. pravne stvari kao i tehničke (PC-calculator..) su vrlo precizne, nema šalabajzanja i (re)intrepretacija .. tak i to. Torrent - distribucija, to je ono što na milion mjesta ponavljam. (pa može još jednom..) :)

8 godina

Dobro, a što ako ja putem torrent klijenta odlučim distribuirati Linux distribucije i besplatne programske pakete tipa LibreOffice i OpenOffice? Koje je same po sebi moguće preuzeti s neta putem torrent protokola?

Mutne vode su to. Ovdje je više problem što ako netko detektira nelegalne aktivnosti (kako si i naveo, distribucija sadržaja za što krajnji korisnik nema dozvolu), pa pokrene postupak protiv Tele2 koji onda može 'prati ruke' i korisniku raskinuti pretplatu temeljem kršenja uvjeta korištenja usluge. Isto kao kad te uhvate da voziš bez vozačke - nije kriv proizvođač auta nego vozač.

dunach kaže...

bok, imam ruter Vodafone easybox 904 lte. U njega sam stavio svoji tele2 karticu ali nikako da dobijem 4g signal. Imam netko sposoban pa mi upogoni ruter?

Treba ti automatski odabir načina rada mreže i odgovarajući APN. 

Ako imaš neki TeamViewer ili slično, mogu baciti oko ako hoćeš. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 12:02 (robogo).
16 godina
robogo kaže...

Dobro, a što ako ja putem torrent klijenta odlučim distribuirati Linux distribucije i besplatne programske pakete tipa LibreOffice i OpenOffice? Koje je same po sebi moguće preuzeti s neta putem torrent protokola?

..

- za sve (distribuciju) moraš imati licencu-dozvolu, za sve FOSS imaš takvu dozvolu (osim što možda ne znaš gjde-kako ju pronaći..) tj vlasnik dozvoljava i to, pa čak i prodaju-naplatu.. itd. i to sve piše u licenci.

za primjer (kojeg kao školski, ponavljam, ..) 7z licenca.. i piše, sve. Tad je legalno, bez licence nije. Dok vlasnik može i izričito zabraniti-naglasiti ako zabranjuje npr umnažanje.. ali, vlasnik nije zakon, zakon=država/države koji npr dozvoljava backup-umnažanje, za osobne potrebe. Osobne potrebe nisu javne-distribucija itd. I na to, dodatak, može se skinuti (downloadati) ''cijeli internet'' dok se distribuirati može samo s odgovarajućom licencom. Jednako se može odnositi na vozilo, vozačka pa i kategorije a,b c.. licenca=dozvola, ugovor s vlasnikom/državom.

ali dosta oftopičenja :))

isprobao sam stikić e173.. radi (prastaro, nisam testirao brzine idući tjedan uzmem neku SIM.. pa provjerim).

postavke za tele2 (jer su stikići od vip, tcom, lidl, ... razni, ali prihvaća SIM, nije zaključano-ograničeno), ovisno o verziji drivera i jeziku (njemački..) može se skinuti s VIPa driver-app-soft (ali je godinu stariji nego na lidlovom stikiću).. + ima profile za vip-tcom.

kreirati profil,

Naziv mreže: TELE2

Postavke mreže
APN: internet.tele2.hr
Način odabira mreže: Automatski

pristupni broj *95# (user-pass prazno)

** pojavi se +385951000100 ili 13777 ponegdje navedeno.. izgleda nepotrebno -automatika :)

kad se podesi.. sejva, proći po menijima i sejvati kao defaultni profil (da se ne mora kod pokretanja birati iz dropdown liste/vip/tcom..).. odnosno, ovisi kojeg operatera koristite.

+ i da, koristiti adapter-plastiku za prastari SIM (dimenzije).

+ stikić je jako zgodan, radi, ima dodatni SD utor-storage .. nisam provjeravao max kapacitet.. moguće max 8GB zbog 2010-11 godine, možda 32-64.. treba provjeriti prije kupnje.

+driveri samo za win-osx .. pod lin 99% radi ali treba provjeriti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.5.2017 12:21 (ihush).
16 godina

Sad sam tek skužio da imam 1 Gbit lan karticu, ali router koji podržava 150mbps 4g Huawei e5172As-22 ima 100 mbps ethernet pa kako da sad izvučem maksimalnu brzinu iz njega?

https://www.kpnwebshop.com/includes/downloadFile.asp?id=NTlkTVRnNU5RPT0wNTk%3D&date=59d059

^To su podaci o ruteru.

0 0 hvala 0
8 godina

Već ide max brzina. Tj. dobivaš max brzinu koju mreža može isporučiti. Ovdje ti je usko grlo LAN port na routeru tako da ili spajanjem na WLAN putem N ili drugi router.

Barem koliko ja znam. :D

16 godina

Ne postoji neka fora da odlemim lan port stavim drugi ako to bar tako funkcionira a wireless mi prima samo 54mbits, stara je kartica dosta.

Nema smisla da su uopce limitirali lan port.

0 0 hvala 0
17 godina
Chronosus kaže...

Srdačan pozdrav,

Vaš Tele2

Mene više zanima da li ti zabranjuju streaming npr na twitch itd?

Također me zanima gamesharing usluga koju ps4 npr ima, koristi li je tko na pokucnom internetu?

IPTV ?

12 godina
neaktivan

Uzel bi si tele 2 pokucni s 1TB ali ne znam dali ce mi to biti dovoljno s obzirom da uploadam dosta sranja i zanima me kakav ce biti ping u igrama.Ima probni rok od 5 dana pa bi si ja onda zracuno to za cijeli mjesec.

Vidil sam da je neko na tele 2 stranici napisao da cak mozes stavit vanjsku antenu pa da ide jos veca brzina.

Jel ima to negdje za kupit,mozete mi link ostavit ako nije problem.

Hvala

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kakvi su ovi ruteri koje tele2 dijeli uz pokućni internet glede wifi-a ?

Ima neko da mora wifiem pokriti tri etaže i kontinuirano desetak uredjaja, pa da iznese iskustva kako to wifi odradjuje....

Za ruter iz homeboxa vipovog kaze kolega da nakon drugog zida teska banana....

.

0 0 hvala 0
8 godina
bunker kaže...

Kakvi su ovi ruteri koje tele2 dijeli uz pokućni internet glede wifi-a ?

Ima neko da mora wifiem pokriti tri etaže i kontinuirano desetak uredjaja, pa da iznese iskustva kako to wifi odradjuje....

Za ruter iz homeboxa vipovog kaze kolega da nakon drugog zida teska banana....

.

To je uređaj koji je odabran od najpovoljnijeg ponuđača - nemoj očekivati čuda od njega. Za te novce pruža i više nego solidne usluge.

11 godina

Pozdrav!

Dali je netko mozda isprobao Vip HomeBox TELEFON+INTERNET, u usporedbi sa Tele2 pokucnim internetom! Jer mene ovaj Tele2 vec 20tak dana ubija, stalno pucketa! Posto mi istice 12mijesecni ugovor, razmisljam da predjem na Vip, ali nisam bas 100% uvijeren da bi to bila dobra odluka.Pa ako netko ima kakva iskustva, u vezi Vipa.

Život je jednostavan ne treba komplicirati! ;))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
veseli007 kaže...

Pozdrav!

Dali je netko mozda isprobao Vip HomeBox TELEFON+INTERNET, u usporedbi sa Tele2 pokucnim internetom! Jer mene ovaj Tele2 vec 20tak dana ubija, stalno pucketa! Posto mi istice 12mijesecni ugovor, razmisljam da predjem na Vip, ali nisam bas 100% uvijeren da bi to bila dobra odluka.Pa ako netko ima kakva iskustva, u vezi Vipa.

Ja sam bio na vip homboxu 4god placao 150kn za 60min prema svim mrezama besplatno i 5-6gb svaki mj al to je glupost i premalo prometa onda smo ugasili i presli na Optimu za 150kn do 16brzine nije neki upload 2mb po sec al jbg bar je flet!

11 godina
dragec0 kaže...

bar je flet!

I Vip sada nudi 100gb za 139kn ako si mob. pretplatnik, ako ne onda 199kn na 12 mijseci, ili 9kn na 24 mijesec, ugovora.Ja ne potrosnje 100gb mijesecno, a razlika Tele2 i VIP je 30kn tako da analiziram. Najviše me zanima brzina i stabilnost, posto mi Tele2 od kada sam prešao na flet uzasno pucketa. Vijerovatno zbog toga jer se poveco broj korisnika! Ako budu davali 5 dana probni rok, onda cu ga sigurno uzeti ne mogu nista izgubiti. Pa ako je bolji VIP, onda sigurno predjem, jer nekako mi se čini da VIP ima bolji signal! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 0:31 (veseli007).
8 godina
neaktivan
veseli007 kaže...
dragec0 kaže...

bar je flet!

jer nekako mi se čini da VIP ima bolji signal! 

Stvar može bit u tvojoj mikrolokaciji, tako da najprije treba dobro testirat signal pojedinog provajdera. Ako mene pitaš ja bi radije uložio u antene da pojačam tele2 signal i s time bi sigurno dobio na stabilnosti nego da se vežem uz ugovor na ove ostale ...

11 godina
gd2 kaže...
veseli007 kaže...
dragec0 kaže...

bar je flet!

jer nekako mi se čini da VIP ima bolji signal! 

Stvar može bit u tvojoj mikrolokaciji, tako da najprije treba dobro testirat signal pojedinog provajdera. Ako mene pitaš ja bi radije uložio u antene da pojačam tele2 signal i s time bi sigurno dobio na stabilnosti nego da se vežem uz ugovor na ove ostale ...

Kupili smo onu kockastu antenu ( pojacivac signala ) 184kn, od huawea pa smo je vratili sutra dan! Imamo na krovu jednu + kasens G9000 koja nije losa antena.I opet je slabo. Sa LAN kablom je bolje nego wifi!Tako da smo spojeni sa lanom bez antena, i donekle je uredu, ali puca, .  Za gaming je lose, ostanem smrznut 3-5 sec, i onda me killaju, to mi ne odgovara. Inace se nebi bunio, tako ako daju na probni rok, barem 5 dana, probamo pa ako je bolja prelazimo. Ovako i onako ugovor istice za 20dana. Ja nisam neki strucnjak, za te stvari, ali spojiti antenu i okrenuti tu i tamo, mogu. Vidijeti cemo koje uvijete nudi Vip, koji ima bolji signal i stabilnost tog cemo izabrati, na 1godinu. Treba se i brat sloziti, jer dijelimo troskove! tnx!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice