Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.375.697
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Chronosus kaže...

Ja ih imam spojene žicom jedan na drugi i isključen wlan na Huaweiu. Zašto bridge? Moj Asus tako i podržava bridgeing samo s drugim asusom, a mislim da je i kod drugih proizvođača slično.

Ko sto ti kolega ranko napisao, za obicno surfanje i "ništ naprednijeg" tak ti svejedno dal imas dupli nat ili ne. Al ok oš spajanje unutra, port forwarding i te sitnice, eee onda počne narodno veselje :D

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
9 godina

Znači ovako...uzmem Pok.Int. bez ugovorne obveze s ruterom...204kn/mj...i tako mjesec, dva, tri, četiri kolko hoću....a nakon toga odustajem od Pok.Int. i vračam ruter...?!?

Pitam zbog rutera...njega plačam dok ga koristim...da li vračanje uređaja ide "pod normalno"?

Jel to tako...

0 0 hvala 0
13 godina

Ne, ruter moraš otplatiti do kraja jer tebi ostaje, znači ti si kupuješ ruter. 

Samo Rijeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 16:59 (Jole-Ri).
17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
ProsperousPoverty kaže...

Je li netko probao svoj router spojit na taj tele2 router? Nesto sam citao da se ne moze prebacit u bridge mode pa mi je to malo cudno. Imam prilicno dobar router pa mi je bezveze ga ne imat iskoristenog.  

da nemože se prebacit u bridge mode. ja sam bio s tim problemom. dvostruki NAT mi nije bio zanimljiv. tako da sam odlučio kupit lte stick i uparit ga sa svojim ruterom. radi bez greške. evo već 3 dana. a zgazio sam vezu na sve moguće načine i niti jednom nije puklo.

recimo u jednom trenutku za test sam bacio dva filma od 30 giga da se skidaju. brat je gledao netflix, a ja sam sa frendom igrao dirt, i imao upaljen skype za voip. ni osjetilo se nije. a neki pišu da im svako malo malo ruter odbije poslušnost ovaj huawei i slomi vezu.

tako da blago preporučam izbjeć taj ruter ako se može.

Hvala puno na odgovoru. Imas mozda kakvu preporuku za taj LTE stick mozda? Meni je isto nezanimljivo ako je dvostruki NAT u igri. 

Trolls are like broken clocks, they tell the truth two times a day, rest of the time they just talk rubbish. prosperouspoverty.blogspot.com
16 godina
neaktivan

Hvala puno na odgovoru. Imas mozda kakvu preporuku za taj LTE stick mozda? Meni je isto nezanimljivo ako je dvostruki NAT u igri. 

a sad. ja imam huawei e3372s-153.  koji sam specifično tražio jer dobro radi na FW od Tomato Shibbya. E sad pitanje je koji ti imaš ruter? ako je originalni FW unutra, onda treba ić na support od rutera i provjerit koji stickovi rade sa tim originalnim FW. ili tražit po forumima.

s time da ovaj moj ima 2 verzije e3327s. čisti modem bridge. te e3372h (hilink) koji ima ugrađen cijeli ruter u sebi i taj ne može, jer opet dolazi na dupli NAT.

17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

a sad. ja imam huawei e3372s-153.  koji sam specifično tražio jer dobro radi na FW od Tomato Shibbya. E sad pitanje je koji ti imaš ruter? ako je originalni FW unutra, onda treba ić na support od rutera i provjerit koji stickovi rade sa tim originalnim FW. ili tražit po forumima.

s time da ovaj moj ima 2 verzije e3327s. čisti modem bridge. te e3372h (hilink) koji ima ugrađen cijeli ruter u sebi i taj ne može, jer opet dolazi na dupli NAT.

Imam onaj TP-Link OnHub (Google) kao router. Duga prica. Htio sam rec da bi mi bilo malo bezveze onda ga koristit kao dumb AP samo. Kupio bih ja i neki LTE router ako treba samo da ga mogu u bridge mode stavit pa da mogu OnHub imat kao glavni. Imam Iskon doma i linija puca kriminalno cesto a kako mi je Tele2 antena parsto metara od mene i imam odlican LOS, mislio sam da bi mi to super rijesenje bilo. 

Trolls are like broken clocks, they tell the truth two times a day, rest of the time they just talk rubbish. prosperouspoverty.blogspot.com
16 godina
neaktivan

Imam onaj TP-Link OnHub (Google) kao router. Duga prica. Htio sam rec da bi mi bilo malo bezveze onda ga koristit kao dumb AP samo. Kupio bih ja i neki LTE router ako treba samo da ga mogu u bridge mode stavit pa da mogu OnHub imat kao glavni. Imam Iskon doma i linija puca kriminalno cesto a kako mi je Tele2 antena parsto metara od mene i imam odlican LOS, mislio sam da bi mi to super rijesenje bilo. 

malo sam pogledao ruter. čini se dobar. jedino neznam di da vidim ima li podršku za 3g/4g konekcije, ako nema, onda nema koristi od toga. trenutno ti je vjerovatno pppoe, a nova konekcija bi bila 3g ili 4g. ako originalni SW nema takvu opciju nikakav stick ti neće pomoć.

a lte ruter CAT4 brzine su skupi. pa ne vidim isplativost.

17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

malo sam pogledao ruter. čini se dobar. jedino neznam di da vidim ima li podršku za 3g/4g konekcije, ako nema, onda nema koristi od toga. trenutno ti je vjerovatno pppoe, a nova konekcija bi bila 3g ili 4g. ako originalni SW nema takvu opciju nikakav stick ti neće pomoć.

a lte ruter CAT4 brzine su skupi. pa ne vidim isplativost.

Kuzim da. Svejedno u svakom slucaju moram kupit 4G modem/router (bio Tele2 ili neki drugi) tako da gledam bas malo koji bi bio dobar i da ga mogu u bridge mode stavit. Slabo to pise po mjestima gdje sam gledao. 

16 godina
neaktivan

Kuzim da. Svejedno u svakom slucaju moram kupit 4G modem/router (bio Tele2 ili neki drugi) tako da gledam bas malo koji bi bio dobar i da ga mogu u bridge mode stavit. Slabo to pise po mjestima gdje sam gledao. 

vidim da me nisi razumio. možeš ti uzet bilo koji 4g ruter s modemom koji ima opciju bridge. ali ako tvoj ruter glavni nema opciju za napravit konekciju za 3g ili 4g, onda ti ta kupovina nema nikakvog smisla. zato prvo pogledaj ima li taj tvoj ruter opciju za uspostavit WAN konekciju u 3g 4g ili LTE... ili nešto tako slično.

16 godina
MrBlc kaže...
DarK.xy kaže...

Što mislite da li se ovo isplati uzeti?

https://goo.gl/MPZfeU

Panelica je definitivno bolja od omnice, ali je tu nadrobljeno toliko gluposti da je bih za izbjegao. Gain 88 dBi za panelicu 23 x 12 cm? I 8.8 dBi bi bilo nabrijano, a kamo li 88. Radioactive metal plate? Da to ima, ne bi poštom slali jer bi aktiviralo geigerov brojač, a da nekim čudom i ima, jedini efekt bi bilo privlačenje munja (neko vrijeme su takvi gromobrani bili popularni).

A ovaj?  https://goo.gl/LvYPPf

16 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...

kriva frekvencija. traži za raspon od 1700 do 1900 mhz.

16 godina

Malo sam se šetao po kući s routerom da vidim jel ima veze gdje je postavljen :D i vidi vraga... najbolji signal / DL speed sam dobio u kuhinji - 76dl/52ul. Vratim router natrag u hodnik gdje mu je mjesto i spusti se na onih pocetnih 45-46dl/35ul. Aaaaah, dođe mi da ga zalijepim ženi u kuhinju iznad nape

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 9:05 (mrsmith).
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
mrsmith kaže...

Malo sam se šetao po kući s routerom da vidim jel ima veze gdje je postavljen :D i vidi vraga... najbolji signal / DL speed sam dobio u kuhinji - 76dl/52ul. Vratim router natrag u hodnik gdje mu je mjesto i spusti se na onih pocetnih 45-46dl/35ul. Aaaaah, dođe mi da ga zalijepim ženi u kuhinju iznad nape

Zaljepi ženi na leđa. Ako padne brzina znači da nije tamo di joj je mjesto. 

16 godina
plavi08 kaže...

Zaljepi ženi na leđa. Ako padne brzina znači da nije tamo di joj je mjesto. 

Good one! Brizna, sad je u 6. mjesecu trudnoce a vec mora mirovati pa joj je oprosteno. Sad bi komotno mogao sebi na ledja zalijepiti

13 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Ne znam kako je moguće da imaš upload preko 50.. modem je ograničen na dl 150 i ul 50. 
Frend mi je uzeo pokućni Tele2, živi 200-300 metara zračne linije od centrale, dl mu varira od 90-130, a upload 35-41. (barem kako je meni slao rezultate s speedtesta)
Brzina

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 14:29 (lithiumion).
16 godina
lithiumion kaže...
mrsmith kaže...

Ne znam kako je moguće da imaš upload preko 50.. modem je ograničen na dl 150 i ul 50. 
Frend mi je uzeo pokućni Tele2, živi 200-300 metara zračne linije od centrale, dl mu varira od 90-130, a upload 35-41. (barem kako je meni slao rezultate s speedtesta)
Brzina

Varira od 49-52 kad je na max upload. Pošaljem SS ako treba :)

EDIT: Btw, dosta mi to cudno izgleda nekad kad je UL brzi od DL-a.. u velikoj vecini slucajeva kad mjerim. Recimo DL preko dana nekad bude oko 40-41 a upload redovito puca 45-46 kod mjerenja. Tih par mjerenja kad sam ga stavio u kuhinju je varirao download od 70-76,77 a upload je udarao u granicu 50,51,52,53 pa padne na 48,49,50 itd itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 15:03 (mrsmith).
16 godina
neaktivan

jesu li popravili signal u Tele2? Znam da im je bio katastrofalan,pogotovo izvan gradova, a puno putujem

mislim se prebacit radi interneta jer odgovor Vipa na ovaj neogranicen internet je poduplati sa 2 na 4 GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ali to nije sve, ako imate manje od 28 godina dobijete jos 2 gige interneta! 😂😂

Imam tele2 godinama i nemam nikakvih problema sa signalom, samo povremeno zna bit.. Jednom mi na 10min nije radil internet prije neka 2 mjeseca, a prije tog je zadnji put bilo prije pol godine kad u cijeloj siroj okolici nije bilo struje cijeli dan, pa valjda ni na odasiljacima nije bilo.. Prije tog se ne sjecam kad je zadnji put bilo problema... Kc-kz zupanija
15 godina
neaktivan
Abomb kaže...

jesu li popravili signal u Tele2? Znam da im je bio katastrofalan,pogotovo izvan gradova, a puno putujem

mislim se prebacit radi interneta jer odgovor Vipa na ovaj neogranicen internet je poduplati sa 2 na 4 GB

Jesu, još krajem 2015. Uveli su i mogućnost nacionalnog roaminga na HT 3G gdje im je signal slab. Na njihovoj stranici imaš kartu pokrivenosti. Možeš si i naručit besplatnu SIM2Go karticu pa provjerit kakvo je stanje sa signalom kod tebe.

14 godina

Ovih 5 probnih dana.Jer se dobije i ruter uz to? ili samo sim kartica

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg

0 0 hvala 0
12 godina
sstrmi kaže...

Ovih 5 probnih dana.Jer se dobije i ruter uz to? ili samo sim kartica

Mos uzet I ruter, a mos I samo sim ak imas način/uredjaj u kojem ces koristiti sim karticu...

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
16 godina

pozdrav svima,

imao sam i vratio pokucni internet.Sa huaweiom sam imao po cijelom stanu vezu koja je varirala od 8-25 downalod te 3-8 upload..na balkonu sam imao download 27 a upload 30...nalazim se na zametu u rijeci u na ruteru je  3/5 crtica signal. U 10 mjesecu kada mi istekne ugovor sa H1 uzeo bih opet tele 2 pokucni.

Mi se isplati uzimat ruter  TP-LINK TL-MR200 ? ili neki drugi mozda na preporuku ako bi mozda veza bila kvalitetnija.

Hvala i lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi li bio spojen na 3G ili 4G? 

8 godina
neaktivan

Evo sam uzeja ovi pokućni flat  internet i nemam 4g, samo 3g brzina mi oko 4mb/s. Po njihovoj karti pokrivenosti sam u 4g signalu(dalmatinska zagora) al to nije istina. A može se koristit za potrebu, ali nije to to,to ću ja vratit i uzet ovu neograničenu tarifu za mobitel 169 kn pa dijelim vezu, a i nije ugovor ili uzmem žičani od t-coma tu bar imam 10 mb. Ajme meni nikako dobro.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postavi karticu u mobitel i traži mjesto u stanu/kući gdje imaš najbolji signal, po mogućnosti 4G.

8 godina
neaktivan

Ma nema 4g nigdi ovde ,testira sam ja to prije sa 4g mobitelin na tele2 mreži i nova sim kartica za 4g, radi u gradu ,ovde neće. Samo sam mislija da možda ipak ovi njihovi uređaji imaju neku posebnu tehnologiju koja će to uhvatit, jer zašto bi stavili da ovde ima 4g na karti pokrivenosti? ali to su oni bezveze stavili. Jedino šta mi je malo brži ovaj 3g na njihovom ruteru oko 4-5mb a i mogu wifi uključit na mob pa na krevet,dok mi je na mobitelu samo oko 2mb i to samo ako ga stavim blizu prozora(pa dijelim vezu) šta reći, još mi je ovo i dobro. Ali isto ću najvjerovatnijeovo vratiti i poništit ugovor.

15 godina
neaktivan

Karta pokrivenosti ne može biti 100% točna. Ona postoji tek tako da otprilike kaže jesi li pokriven signalom ili ne. 

16 godina
neaktivan
Huurux kaže...

pozdrav svima,

imao sam i vratio pokucni internet.Sa huaweiom sam imao po cijelom stanu vezu koja je varirala od 8-25 downalod te 3-8 upload..na balkonu sam imao download 27 a upload 30...nalazim se na zametu u rijeci u na ruteru je  3/5 crtica signal. U 10 mjesecu kada mi istekne ugovor sa H1 uzeo bih opet tele 2 pokucni.

Mi se isplati uzimat ruter  TP-LINK TL-MR200 ? ili neki drugi mozda na preporuku ako bi mozda veza bila kvalitetnija.

Hvala i lp

šta je ovo? cijeli zamet ima problema sa internetom. :D

čudi me da na zametu tako loše brzine. očito je stan okrenut kontra odašiljača. probaj nać odašiljač sa opensignal aplikacijom za android, i tele2 sim karticom.  a taj ruter je malo skup što vidim. nudi sve osim gigabitih izlaza za mrežu. ali svjededno skup. mene je jefitnije došao kvalitetan ruter od 500 kn i lte stick 300kn.

14 godina
srcipesak kaže...
Chronosus kaže...

Ja ih imam spojene žicom jedan na drugi i isključen wlan na Huaweiu. Zašto bridge? Moj Asus tako i podržava bridgeing samo s drugim asusom, a mislim da je i kod drugih proizvođača slično.

Ko sto ti kolega ranko napisao, za obicno surfanje i "ništ naprednijeg" tak ti svejedno dal imas dupli nat ili ne. Al ok oš spajanje unutra, port forwarding i te sitnice, eee onda počne narodno veselje :D

Zanimljivo, ja sam imao dvostruki NAT i uspio bez frke osposobit pristup do FTP servera na NAS-u. :/ U svakom slučaju možeš baciti drugi ruter u AP mode pa nemaš dvostruki NAT, ali gubiš druge feature.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 19:08 (Chronosus).
14 godina

Nažalost vraćam sutra pokućni internet, od kad sam uzeo 30.04 pokućni internet, brzina je samo padala, sa 39 na 25 pa danas na 12, probao uhvatiti bolji signal ali ništa, što najvjerojatnije znači da se dosta ljudi zakačilo na jedan odašiljač (zagreb,prečko). Sve više i više huawei routera mi se pojavljuje na wi fi listi. Šteta. Predobro je zvučalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice