Aloha,
što su prema vašem mišljenju prednosti a što nedostatci tablet računala ? Iako ovdje mislim na razvikani iPad 3, nije isključivo samo on u pitanju.
Prosječan korisnik ima laptop na kojemu radi posao, igra igrice, čita poštu i surfa netom. Zašto bi taj isti korisnik umjesto laptopa koristio tablet računalo ?
Moje osobno mišljenje, iako neko vrijeme razmišljam da si preko dinersa uzmem iPad 3, još uvijek nisam siguran da mi tako nešto treba. Još uvijek je praktičnije koristiti tipkovnicu, poslovni softver je daleko napredniji nego na iOSu/Androidu, igre su puno puno naprednije nego na tablet računalu (ove na tabletima su većinom u rangu Flash igrica). Diskovni prostor je neusporediv (Terabajt u odnosu na maksimalnih 64 GB). Gledanje filmova (ili youtubea) je opet bolje na 15-18.4 inchnom 16:9 monitoru nego na 10 inchnom 4:3 displayu. Nedostatak je glomaznost i ne tolika portabilnost kao 10 inchni tablet. Opet, milijuni ljudi ga kupuju i velika većina njih je zadovoljna. Ne razumijem ...

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________