Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.197.873
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji tablet da uzmem?

helloouu ekipo 

razmišljam da si uzmem Win tablet, s obzirom da stalno putujem i tlaka mi je laptop šlepati u ruksaku sa stvarima (velik, težak), pa mi pala ideja da uzmem tablet na kojem ću moći pogladati koji film dok u busu putujem i jako mi je bitno da ima word, da mogu pisati seminare te odmah spojiti se printerom i printati...

ova dva su mi zapela za oko jer nisu skupi, imaju tipkovnicu što mi treba i Win su...što kažete na to?? nekakva iskustva snjima? preporuka kakva??

https://www.links.hr/hr/tablet-racunalo-i-onik-global-tab-w1051-10-1-ips-quadcore-intel-z8300-2gb-ram-32gb-flash-wifi-bt-hdmi-2x-kamera-windows-10-crno-tipkovnica-010195011

https://www.links.hr/hr/tablet-racunalo-i-onik-global-tab-w11651-11-6-ips-quadcore-intel-z8300-2gb-ram-32gb-flash-wifi-bt-hdmi-2x-kamera-windows-10-crno-tipkovnica-010195012

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 20:48 (Miki_16).

2 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
Smille kaže...

Trebam savjet za neki tablet do cca 1.500kn bio bi to poklon za rođendan, a služio bi uglavnom za čitanje po netu,slušanje glazbe,poneki mail/poruke, uglavnom ništa zahtijevno(bez igranja).

U dvojbi sam jedino uzeti Android ili Wins jer će ga koristiti ženska osoba bez nekog iskustva sa OS-evima.

DA bude dostupan za kupnju kod nas može i sa njuškala, jer nemam vremena glede kupnje i čekanja dostave, jbg. malo kasnim s izborom poklona i sad je frka.

Hvala.

Pozdrav kolega. Ovaj Asus tablet ne izgleda loše... Također 2 GB RAM memorije kao i Lenovo za kolegu DGS (pogledaj i ovaj), mislim da je hardverski za jednu curu čisto OK..Trebao bi tablet biti dostupan odmah, ali još provjeri točno sa trgovinom prije.. Pozz :)

DGS kaže...

Pozdrav!

Koji tablet uzeti od 10' a da je neki best buy u rangu cijena 1000-1300kn? Treba mi za starce, a pojma nemam kaj je kaj. Do sam su imali Alcatel One touch Pixie 3 (8)

Hvala

Pozdrav kolega. Nažalost 10 inčnih tableta nema, ali možeš pogledati ovaj tablet sa 2 GB RAM memorije, kao što je npr. ovaj Lenovo tablet.. Pošto je za roditelje, ne treba im ništa zahtjevno i ništa hardverski jako.. Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
15 godina

Pozdrav kolega. Mislim da je bio jedan forumaš koji je kupio iOnik tablete, i mislim da je kratka recenzija koju je napisao ovdje bila pozitivna. Ako se ne varam, imao je baš i ovaj model sa Windowsima. Praktično je, ako ti treba tako nešto, mislim da dosta dobro opravdava cijenu. Jedino nešto u cjenovnom rangu je Asus ili Acer, ali ako ti treba tablet sa tipkovnicom i da je točnije 2u1, mislim da su navedeni modeli dobar odabir. Samo pripazi na to da li ti treba 11.6 ili 10.1 inč, ma da bih ja osobno, ako mi već treba Word i preglednost, išao na 11.6 inča. Ali ponavljam, to je osobno mišljenje.. Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
12 godina

Hvala. To kaj veliš da 10' nema - nema za tu cijenu? Ovaj nije OK? asus-z300m6a047a

17 godina

Dvoumim se između tableta (win ili android), oba 10" IPS ekran 1280x800, oba imaju 16Gb i 1Gb RAM-a.

No Windows 8.1 tablet ima Intelov Atom Z3735Fproc te 7800mAh bateriju, 1GB rama, hdmi, 600g.

DokAndroid 5.1 tablet ima 5000mAh bateriju, MTK MT8163 hdmi, ali ima i GPS, 500g.

Koji od ova dva tableta (WIN ili Android) bi se bolje ponašao, baterija duže trajala odnosno bio bolji za obično surfanje webom?
Ne znam kako bi se ponašao Windows tablet s 1Gb RAM-a i samo 16Gb za pohranu...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina
odjavljen

Upravo tipkam s ovog. Radi fluidno, baterija traje nekoliko sati (prvo punjenje, sad je na 28% i javlja da može još 2 sata, radio je preko 3 sata, najviše je ošlo na kopiranje sadržaja s nas-a na sd preko wifi-a, nekih 40 gb). 

Osim zagrijavanja pri punjenju, najveća mana mu je ekran - ima jako uzak kut gledanja, pogotovo s obzirom na ips matricu. I dalje u kategoriji koliko para toliko muzike.

Slušalice koje dolaze uz njega su užasne, osim što im je kvaliteta nikakva, imaju neku čudnu rezonancu s punjačem - kad je oboje spojeno, bruje. s drugim slušalicama se to ne događa.

Edit: Znači, da pojasnim: navodno je ips matrica, ali proizvođač nigdje ne navodi ni na kutiji ni na stranici da jest. Čim se nagne gore ili dolje, već se vidi promjena kontrasta, što zna biti nezgodno kod čitanja.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 7:18 (MrBlc).
15 godina
DGS kaže...

Hvala. To kaj veliš da 10' nema - nema za tu cijenu? Ovaj nije OK? asus-z300m6a047a

Pozdrav kolega. Taj Asus koji si naveo također nije loš, možeš baciti oko i na tablete koje sam preporučio za kolegu u postu prije :) Mislim da je najbitnije da odeš do dućana i vidiš kako koji tablet radi jer tako se može vidjeti najbolje kako bi se neki tablet mogao nositi sa navedenim zadaćama..Pozz :)

Ag008 kaže...

Dvoumim se između tableta (win ili android), oba 10" IPS ekran 1280x800, oba imaju 16Gb i 1Gb RAM-a.

No Windows 8.1 tablet ima Intelov Atom Z3735Fproc te 7800mAh bateriju, 1GB rama, hdmi, 600g.

DokAndroid 5.1 tablet ima 5000mAh bateriju, MTK MT8163 hdmi, ali ima i GPS, 500g.

Koji od ova dva tableta (WIN ili Android) bi se bolje ponašao, baterija duže trajala odnosno bio bolji za obično surfanje webom?
Ne znam kako bi se ponašao Windows tablet s 1Gb RAM-a i samo 16Gb za pohranu...

Pozdrav kolega. Mislim da bi se Windows ponašao puno fluidnije jer je dosta optimiziraniji od Androida, tako da moj glas ide za Windows 8.1 tablet.. Koji su točno modeli? Možda se u cjenovnom rangu koji tražiš može pronaći neki drugi uređaj? Više informacija ne bi škodilo, naprotiv, može dosta pomoći.. Pozz :)

17 godina

Tražim 10" tablet do 700kn (čim jeftinije to bolje)

Ionik L1002 (10.1" IPS 1200x800, QuadCore MT8163, 1GB RAM, 16GB Flash, HDMI, WiFi, BT, GPS, 2Mp kamera, Android 5.1, 5000mAh, 500 grama)

Ionik TW 1  10 (10.1"  IPS 1200x800, Intel® 3735F, , 1GB RAM, 16GB, HDMI, WIFI BT, 5/2Mpx kamera, Windows 8.1, 7800mAh, 700 grama)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
8 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav :)

Vidim na prethodnim stranicama da ste imali već slična pitanja kao moje, ali sa "sitnom razlikom" pa ponavljam :D

Dakle radi se također o tabletu za roditelje, budžet cca 1500 kuna, koji bi se koristio za čitanje i surfanje, ali isto tako i za skype, viber, whatsapp. 

Ne znam da li je  nekim prethodno predloženim dobra kamera, ne treba biti vrhunska ali ono... da nema previše šuma. I da ima mogućnost za SIM karticu.

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Ekipa neznam jel po pravilima foruma al ak nekog zanima huawei mediapad 7" 3G verzija meni je višak, ljudi smo dogovorit ćemo se, dučan stanje jako slabo korišten pa da mi bzvz ne stoji neka ide nekome ko će ga bar koristiti

2 0 hvala 0
15 godina
Ag008 kaže...

Tražim 10" tablet do 700kn (čim jeftinije to bolje)

Ionik L1002 (10.1" IPS 1200x800, QuadCore MT8163, 1GB RAM, 16GB Flash, HDMI, WiFi, BT, GPS, 2Mp kamera, Android 5.1, 5000mAh, 500 grama)

Ionik TW 1  10 (10.1"  IPS 1200x800, Intel® 3735F, , 1GB RAM, 16GB, HDMI, WIFI BT, 5/2Mpx kamera, Windows 8.1, 7800mAh, 700 grama)

Pozdrav kolega. Mislim da je u ovom slučaju bolje da se ide na opciju sa Intel procesorom i Windows OS-om jer je bolje optimiziran nego Android sa 1GB RAM memorije. Sigurno će glađe raditi i manje zastajkivati, kako u jednostavnim operacijama, tako i u složenijim zadaćama koje staviš pred njega..Pozz :)

nmil_007 kaže...

Pozdrav :)

Vidim na prethodnim stranicama da ste imali već slična pitanja kao moje, ali sa "sitnom razlikom" pa ponavljam :D

Dakle radi se također o tabletu za roditelje, budžet cca 1500 kuna, koji bi se koristio za čitanje i surfanje, ali isto tako i za skype, viber, whatsapp. 

Ne znam da li je  nekim prethodno predloženim dobra kamera, ne treba biti vrhunska ali ono... da nema previše šuma. I da ima mogućnost za SIM karticu.

Hvala!

Pozdrav kolega. Pogledaj neki od ovih tableta.. Najviše se razlikuju u veličini ekrana, a zajedničko im je da imaju 2 GB RAM memorije, što mislim da je sada minimum za današnje aplikacije.. Pozz :)

Lenovo Tab 3

Asus Zenpad 10

Asus ZenPad 8

8 godina
neaktivan

Hvala na prijedlozima, ali ovaj Zenpad 10 nema mogućnost za SIM karticu?

14 godina
I.ONIK w1051 10.1" novi iz linksa ili Lenovo MiiX 300 sa njuske?
Koji je bolji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ni jedan. nemoj uzimati tablet. imas mobitel i pc. ne treba ti tablet. radije odi na cevape i pivu. i jos ti ostane 250kn

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vivax tpc 800
Ima win 10 i android
14 godina
Ovaj vivax nije nigdje bio dostupan di sam slao mail, uzeo bi samo sa windowsima..
Bio sam kupio prestigio pa je vec nakon 2tjedna zavrsio na servisu i zato si sad zelim neki malo skuplji uzeti, veci i sa tipkovnicom odmah
Imam mob i pc u zg, al volio bi imat i tab kad odem doma da njega koristim i da ga mogu spojit na tv ako zelim za pogledati film
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mate213 kaže...
I.ONIK w1051 10.1" novi iz linksa ili Lenovo MiiX 300 sa njuske?
Koji je bolji?

Ja sam uzeo veći model s jačom baterijom i uredno je izdržala preko 5 sati intezivnijeg matletiranja, ali kako sam pokrenuo update windowsa ne znam koliko je još ostalo kad sam spojio punjač jer nisam želio riskirati gašenje tijekom instalacije.

Touch je odličan, tipkovnica djeluje malo jeftinije, ali ne toliko da ometa korištenje. Ima i touchpad. Kut gledanja ekrana je dosta lošiji nego sam navikao, ali nije toliko strašno da ometa korištenje. Nisam ga još koristio dovoljno da bih točno procijenio. Prvi dan su me oči zabolile, ali je na kraju ispalo da je zaštitna folija krivac za blago zamućenje slike (jedva primjetno, ali dovoljno da umara oči). Ima foliju protiv grebanja ekrana, a preko nje je još stavljena zaštitna koju treba skinuti.

Od priključaka ima HDMI (standardni port, nisam isprobao spajanje na tv, ali ne bi trebalo biti problema), USB3.0 standardni, USB2.0 micro (OTG, adapter dolazi s njim), 3,5 mm za slušalice i mikrofon, utor za SD krticu, priključak za punjač, a na tipkovnici je dodatni USB2.0 standardni port (praktično za miša). Beza tipkovnice i tableta je preko dock konektora, a ima poprilično robusne šarke koje ulaze i tablet i imaju zub koji se uglavi, tako da se ne može slučajno izvući (ima gumb za odkačiti). Dio na kojem su šarke se zakreće, tako da glumi nožicu kad je tablet otvoren i diže stražnji dio tipkovnice (bolja ergonomija, ali gornji kutevi tipkovnice djeluju nešto nestabilnije, ali ne previše).

Ima prednju i stražnju kameru, kvaliteta nije za fotkanje, ali bi trebala biti dovoljna za skype. Ima i ugrađene zvučnike i mikrofon.

P.S. Molim ljude da ne šalju privatne poruke. Ako imate što pitati, pitajte tu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Acer Switch 10  po meni best buy, ja ga imam već dve godine i prezadovoljan sam

0 0 hvala 0
14 godina
Acer mi je izvan budzeta
Ako ima netko kakve dojmove oko ovog lenova miix 300, bilo bi super..
Ak ne, uzeo bi taj i.onik.. pa me valjda nece opet losa sreca krenut i s njim
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Za sve budget opcenito preporucam Huawei jer nisu skupi (dapace, u odnosu na NEKE su bagatela) te jos uz neku tipkovnicu dodju kao pravi mali laptop
Vi ste programer? Da. Amater? A mater? Ne, ona doma kuha ručak.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Kakav je po vama lenovo tab 3 850m?

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav kolega. Možeš li reći koliko je okvirni budžet koji misliš izdvojiti za tablet? Naime, mislim da je loša ideja da se u današnje vrijeme uzima tablet sa Androidom, a da ima samo 1 GB RAM memorije.. Ne bi bilo loše ako već nije skuplji tablet, pogledati neku varijantu sa Windows OS-om jer će on puno optimiziranije raditi i sa slabijim hardverom.. Pozz :)

15 godina
neaktivan
Ekipa, molio bih pomoć..

Osim Lenovo Miix modela, zna li tko za kakav tablet dijagonale 10.1" a da ima mHDMI izlaz i košta manje od cca 1500 HRK?

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
14 godina

mHDMI ima.. danas sam ga uzeo i morao sam uzet adapter mHDMI na HDMI

17 godina
odjavljen
mate213 kaže...

mHDMI ima.. danas sam ga uzeo i morao sam uzet adapter mHDMI na HDMI

Sorry, imaš pravo. Isti je oblik, a nisam ni išao za tim da je manji. Na ovako tankom uređaju te lako prevari.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav, trazim tablet za oca , nezahtjevan korisnik al bi htio sa mu radi fluidno i baterija da potraje bar jedno popodne kad ide na teren.

2 gb rama minimum, preferiram android , radi lakseg skidanja igrica i aplikacija.

Nisam upoznat s win tabletima.

On je nasao na ovo , molim misljenja.

https://www.chipoteka.hr/artikl/127522/tablet-focus-w120-crni-9150025934

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav kolega. Ako se možeš protegnuti za kojih 100-200 kuna, mislim da bi ovaj Asus bio bolja opcija. Intelov je procesor, a opet je vrlo solidan ako je već za nezahtjevne korisnike. Možda u ovom cjenovnom rangu nije loše pogledati i neki Windows tablet, jer mislim da su oni puno fluidniji i optimiziraniji u ovom cjenovnom rangu... Pozz :)

10 godina
Koji tablet da uzmem?

Ja sam nedavno kupio ASUS-Z380M_6A029A, 1200 kn.Nisam zahtjevni korisnik, mislim ga koristiti za internet i navigaciju.Oboje sam isprobao i radi vrlo dobro.Mana je što  se ne može pohranti aplikacije na sd karticu ali nakon instaliranja svih aplikacija koje koristim i hero navigacije još imam 5g prostora.Za igrice ga ne mislim koristiti.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ace b30 1200 kn
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice