Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.182.932
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji tablet da uzmem?
g3arv8 kaže...
Uzeo sam si ovaj tjedan pipo w2 1200kuna , u ova 2 dana sve perfektno turbo fluidno radi. Uzeo sam si usb hub pospajo mis tipkovnicu kao laptop. Kuciste kvalitetno napravljeno, tvornicka folija na ekranu. U sebi sadrzi intel z3775d quad, 2gb rama, samsung emmc 32gb, mini hdmi utor, micro usb utor, microsd card utor. Daj Boze da potraje , od mene preporuka 10/10

i ja uzeo isti tablet, toplo ga preporučujem, super radi

14 godina
neaktivan
Erda kaže...

Trebam pomoć.

Pročitao sam cijelu i temu ali se ne mogu odlučiti za 8-10'' tablet do cca 150E koji bi služio za čitanje, surfanje i gledanje crtića i filmova.

U dilemi sam, da li  uzeti ovako nešto: PiPO Max M6 Pro ili npr Kobo velike rezolucije ili neki s "imenom" npr:

Asus MeMO PadAcer Iconiu odnosno nešto slično sa slabijom rezolucijom (uglavnom 1280*800).

Vidim da ljudi zaziru od Pipa i sl. a meni je to sve nekako isto jer svi se oni na kraju krajeva proizvode u Kini...

Pipo jest punokrvan kinez, ali pokazao se koliko toliko dobar..

Nekima radi bez problema dok su drugi na reklamaciji..

Sto se kaze "kako se ubode"

Od ovih nabrojanih isao bi na asus, i sam imam asusa, podrska im dobra, zadovaljan sam.. 

Asus i Acer su gotovo isti, ne vidim kapacitet baterije, procesor bi trebao jaci biti u asusa.

14 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...
Uzeo sam si ovaj tjedan pipo w2 1200kuna , u ova 2 dana sve perfektno turbo fluidno radi. Uzeo sam si usb hub pospajo mis tipkovnicu kao laptop. Kuciste kvalitetno napravljeno, tvornicka folija na ekranu. U sebi sadrzi intel z3775d quad, 2gb rama, samsung emmc 32gb, mini hdmi utor, micro usb utor, microsd card utor. Daj Boze da potraje , od mene preporuka 10/10

Zivo me zanima taj pipo w2 molim povratne informacije o recimo

Zaslonu: kako standarni prikaz odnosno desktop izgleda na 8" zaslonu, zapravo moze li se sta ozbiljnije raditi?

Baterija?

Procesor i performanse?? 

13 godina
Koji tablet da uzmem?

Kupio sam si usb hub tako da imam tipkaru i mis na njemu, no i sa prstima se može raditi, ruku na srce bio bi idealniji da je 10" ali posto ovo cudo ima intelov atom quad core koji u turbo radi na 1.83ghz i 2gb rama na 1333mhz nemoze se vise ni traziti. Hm baterija rekao bih oko 4-5 sati intezivnijeg rada i ovisno o svjetlini na ekranu i na koliko naredis GPU, performance ili battery, no rekao bih 4sata minimalno.Upalim youtube 720p, facebook, bug.hr i jos par tabova i tablet doslovno leti, nisam ga još uspio "ugušiti". Planirao sam i sam uzeti Acer w1810 isto Windows tablet no ovaj PIPO W2(bez slova F) ima 1x micro usb , 1x mini hdmi, 1x dc 5v, 1x micro sd, dok kod acera imas samo micro usb utor. Pipo W2F u odnosu na W2 nema 1x5v dc konektor, no ostalo sve ima isto ako netko bude u dilemi.

Sad koliko ti pomognu slike da steknes vizualni dojam veličine zaslona.

https://www.dropbox.com/s/8rpb27j8gbn5qa3/WP_20150130_14_47_21_Pro.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/jh0tthu7dj4nrn3/WP_20150130_14_47_35_Pro.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/lhpy69n9uyv6r54/WP_20150130_14_47_47_Pro.jpg?dl=0

p.s. moram napomenuti (neznam dali se i sa drugim tabletima dobije ) , dobio sam Office 365 1year za 1 tablet 1 pc

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 15:08 (g3arv8).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Lijepo se vidi i izgleda.. Pogledao sam na youtubeu neki su pokretali sims 4, nfs most wanted,euro track simulator na intel bay trail procesorima, zanimljivo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

Kolega me tražio da napišem neki kratki (na kraju je ispao dugački XD) osvrt na Asus T100 Transformer tablet:

Navedeni tablet imam već oko mjesec i pol dana, pa mogu detaljnije napisati prednosti i nedostatke.

Model je DK024H sa 64GB emmc (bez hard diska) i Z3775, ostalo je sve isto na svim T100 modelima.

Tablet je došao osim uz punjač, usb kabla i uputa, sa originalnim key-em za office 2013 for students koji je ipak nešto okrljšatenija verzija normalnog officea, ali dolazi sa wordom, excelom i powerpointom što se najčešće i koristi.

Tablet je težak 550 grama što i nije tak malo, ali ipak pričao o 10.1", a i volim osjetit težinu uređaja u ruci. Kada se spoji keyboard dock na njega onda ima preko kilu.

Tipkovnica je dosta dobre kvalitete, iznenađujuće teška s obzirom da praktički nema ništa u njoj, vjerovatno zbog metalnog dijela (čudno da i to nije plastika) na kraju na kojeg se spaja tablet.

Što se tiče uparivanja/spajanja tableta sa dockom, to je vrlo lagano napravit, jedino po noći može biti problem pogodit sve rupe XD
Otkapča se pritiskom na gumb i povlačenje tableta prema gore.

Dok su tablet i dock spojeni primjetio sam da ima malo lufta odnosno ako tresete dock naprijed - nazad, tablet malo pleše u istom smjeru, ali ništa strašno.

Dock ima veliku prednost u vidu full size USB 3.0 priključka što nudi prijenos podataka oko 100MB/s ili više, što sam i isprobao sa USB 3.0 stickom Sandisk Cruzer Extreme 32GB.

Ja sam odmah naručio za njega kožnu futrolu koja funkcionira ujedno kao i stalak (ako se nosi bez docka), futrola u sebi ima magnete pomoću kojih se ona i zatvara, ali ujedno i pali uređaj iz spavanja nakon što se otvori. Futrola je marke SIKAI, koštala je ~22$ i kupio sam je na ebay-u, također unutar futrole može stati i keyboard dock što je veliki plus.

SLIKE

Backplate odnosno zadnji poklopac od tableta je stvarno neka jeftina plastika i škripi kad se jače stisne, te se otisci lijepe da boli glava.

Prednja strana je u staklu tako da je tu sve u redu, jedino bih napomenuo da ove novije verzije ovog tableta više nemaju nalijepljen znak windowsa, što je možda i bolje jer su neki ljudi stiskali taj znak misleći da je to touch tipka kao na surface-u, dok se ona na ovom tabletu nalazi s lijeve strane ispod volume tipke.

Na desnoj strani tableta su priključci: 3.5mm za slušalice, micro SD utor, micro HDMI i micro USB sa OTG-om (može se stavit onaj adapter na full usb pa spojite npr. usb stick ili 3G usb stick pa imate internet).

Vidim da se mnogi žale na "malu" 1366x768 rezoluciju, no meni je ovo odlično i ne fali mi ništa više, uopće ne padam na ta full hd i 4k pres*ravanja. Ovo je dobar IPS ekran sa dobrim kutom gledanja i sasvim zadovoljava moje potrebe, te ga stalno držim na niskoj razini svjetline.

Što se tiče baterije to mi je bila jedna od najvažnijih stavki kod kupovanja tableta, a čini se da baš ovaj model ima jednu od najboljih autonomija za windos based tablete. Asus deklarira 11h prosječnu autonomiju i to stvarno tu negdje ako se samo surfa i ne koriste neki zahtjevniji programi što opterećuju procesor. Koliko sam ja primjetio troši oko 10% baterije na 1+h korištenja, razne recenzije su isto potvrdile vrlo dobru autonomiju korištenjem nekih programa koji simuliraju korištenje tableta, a dobili su u nekim uvjetima i preko 12h.

Naravno ako se igraju igre i gleda video vrijeme autonomije pada.

Atom Z3775 koji pokreće ovaj tablet stvarno je prilično moćan procesor u kombinaciji sa integrirkom HD4600, vrti full HD bez štucanja, a u specifikacijama mislim da piše da vrti i 4k.
Ja obično znam upalit aplikaciju za youtube (Hyper je najpopularnija, youtube nije izdao svoju aplikaciju) pustit neki video spot 720p i surfat dok se to u pozadini vrti i to sve radi bez ikakvog štekanja.

Za surfanje koristim ugrađeni Internet Explorer 11 i stvarno nije loš browser iako mi fale neke stvari sa mozzile, btw preporučam instalaciju adblock plus programa koji se može naći na googleu te se instalira zasebno ne kao addon u firefoxu.

Što se tiče surfanja, na nekim stranicama npr. 24 sata i index.hr gdje nisu sredili dropdown izbornik za touchscreenove može biti problema, no to se riješi sa instalacijom ovog programčića:

http://www.lovesummertrue.com/touchmousepointer/en-us/

On dodaje u taskbar ikonicu za miš pokraj ikonice za virtualnu tipkovnicu, a klikom na ikonu dobivate virutalni touchpad s kojim možete upravljati pokazivačem kao na laptopu, to je korisno i za druge stvari. Jedini problem je što se poremeti položaj ikonica taskbaru na tabletu kada se zarotira ekran za 90°.

Windows 8.1 se vrti vrlo fluidno i najveći problem je instalacija svih windows update-ova nakon kupovine uređaja ili nakon refreshanja, a ima ih preko 1GB te se nekima zna zablokirat uređaj, a kod mene je bilo neuspješnih instalacija pa sam morao po dva puta neke update-ove instaliravat. A zna se desit da kad ih sve i instalirate da vam se nakon tog pojavi još par sto megabyte-a update-ova XD

Kad smo kod software-a, dolaze neke predinstalirane aplikacije: Asus Powerdirector, Asus Photodirector, Asus Live Update, Asus WebStorage (100GB cloud storage-a nakon registracije uređaja) i Asus On-Screen Display, ja sam još skinuo winflash s njihove stranice za flashanje biosa.

To što tablet koristi 32-bitne windowse uopće nije problem, troši manje rama i windowsi su par GB manji. 64-bitni windowsi na 2GB rama nebi funkcionirali.
Iz iskustva mogu reći da je 2GB sasvim dovoljno za surfanje, gledanje videa, igranje nezahtjevnijih igara i programa na ovom tabletu.

U idle-u zauzeće rama je oko 0.7-0,9GB i ostaje 1GB slobodnog rama za sve ostalo, oko desetak tabova u internet exploreru će radit bez problema.

SLIKE

Asus Aplikacije

Uređaj

Immersive Internet Explorer 11

3 vrste virtualnih tipkovnica

CPU-Z i HWmonitor (temperature su uvijek oko 40°C  +-5°C)

My Computer sa prikopčanim USB stickom i MicroSD karticom. Na C disku vidite koliko je prostora ostalo nakon instalacije svih update-ova, te nešto aplikacija i oko 3 igre (od toga je samo jedna velika 1GB).

Također moram napomenuti da ima i sakrivena 8GB particija za recovery zato piše 49,1GB.

Hyper, Windows Store aplikacija za youtube

A sad da se bacim na mušice i nedostatke:

MicroSD kartice - svi modeli imaju problem sa UHS-I karticama, navodno je uzrok tom problemu Intel Bay Trail odnosno atom procesor i njegov Connected Standby, problem se događa sa UHS-I karticama koje koriste NCRC i DDR50.  Normalne kartice Class 4,6 i 10 nemaju problema. Nisu pogođene sve UHS-I kartice, neke će raditi, neke neće, pa je to lutrija.

Problem je takav da uređaj ili neće prepoznati karticu osim ako se ne napravi restart, ali nakon kratkog vremena u standby-u kartica nestaje i uređaj ju više ne može prepoznati dok se opet ne restarta. Neki imaju problem da im uređaj prepozna karticu, ali javlja error kod zapisivanja na karticu. Formatiranje kartica na drugom uređaju im nije pomoglo.

Ja sam kupio 64GB Samsung EVO UHS-I karticu i nakon kratkog spavanja ju uređaj više ne može prepoznati, dok mi druge kartice koje imam Sandisk 32GB UHS-I, Kingston 8 i 16GB Class 4 uredno prepoznaje i nakon dužeg spavanja uređaja. 200kn bačeno u vjetar...

Potrošnja energije u Sleep/Standby-u - ovo je random problem čiji je krivac najvjerovatnije ne uređaj kao i u prvom slučaju već Windows 8 i taj Connected Standby. Zna se ponekad desiti da uređaj ima ogroman battery drain dok spava, troši kao da je skroz upaljen znači, nekome troši više, nekome manje, ali meni se desilo jednom ili dva puta da je otišlo 30-40% baterije kroz par sati. Moguće je i da tipkovnica utječe na to, npr. slučajno se stisne tipka ili se kontakt između tipkovnice i tableta stalno prekida pa uzrokuje paljenje uređaja...

Inače za usporedbu ovaj uređaj bi trebao trošiti 3-4% baterije na 24h. Primjetio sam da ako je umetnuta MicroSD kartica da troši ~1% više baterije u sleepu nego inače no moguće da se varam.

Sto postotnog rješenja nema, neki kažu da im je instaliranje svih windows update-ova, Intel thermal managementa, biosa, najnovijih drivera, riješila problem. Meni se to već nije dogodilo od prvih tjedan-dva korištenja uređaja.

Start gumb - neću napisat glupost kao u nekim reviewima "awkward placement of start button", već je veoma čudan problem sa zauzećem procesora nakon pritiska te tipke u nakon cold boota. Znači kada se uređaj ugasi na shutdown (mislim da vrijedi i za restart), pa upali na fizičku power tipku, u windowsima nakon što se pritisne fizička windows tipka u task manageru će se pojaviti jedan proces zvan "system interrupts" koji će nepotrebno i konstantno opterećivati procesor dok se uređaj ne restarta. U mom slučaju je zauzimao 25%, odnosno 100% prve jezgre i nikako nije padalo ni nakon 10-15-20 minuta, moguće je da mi je to drainalo bateriju u sleepu, uglavnom taj gumb izbjegavam skroz, nisam ga stisnuo već skoro mjesec dana.

Rješenja nema, tko je kriv? Windowsi vjerovatno.

Od manjih nedostataka bih izdvojio:

- Na žalost nema zadnje kamere kao recimo Acer Switch, a i prednja je osrednja žalost.

- Loša kvaliteta plastike zadnjeg poklopca

- Nema baterije u docku kao neki Android transformeri

- Poklopac i ekran (koji nije XD) su magneti za otiske

O ovome sam već pisao, prije mjesec i pol u ovoj temi:

Glavni konkurent mu je kod nas Acer Switch 10, za kojeg kažu da ima puno bolji poklopac, ima zadnju kameru od čini mi se 8Mpx, ali zato ima i 6-7Wh slabiju bateriju što nije malo, to je 1.5-2h autonomije. (Asus ima 31Wh bateriju, Acer ima 24 ili 25Wh bateriju).

Acer ima Gorilla Glass 3, a što se tiče Asusa nigdje ne piše koje staklo koristi.

Acer ima više načina kako se može spojiti na dock, kao laptop, ekran se može staviti i naopačke (180° horizontalno) ili dock može poslužiti kao podupirač, a Asus samo jedan način ima podržan.

Asus ima jači procesor Z3775 od Acera koji ima Z3735F ili G što nije tako mala stvar.

itd.

Čitajte komentare na amazonu i forumima pa odlučite.

Sve u svemu ja sam prilično zadovoljan, u nekim segmentima iznenađen, iako bi se neki mogli preplašiti ovih problema koje sam naveo (ako ste uopće stigli do tuda s čitanjem XD), no čvrsto vjerujem da ni ostali uređaji nisu pošteđeni sličnih problema, npr. čujem dosta negativni feedback Surfacea 3.

Windows 8.1 mi se stvarno sviđa u kombinaciji sa tabletom, stvarno je ugodan rad na njemu s gestama za touchscreen i moguće je instalirati bilokoju aplikaciju koju koristite na compu s tim da mora biti 32-bitna.

(slikano je sa HTC Sensationom, nije baš najbolja kamera i ima ljubičastu točku na desnoj strani (oštećena kamera valjda), a screenshote je bug forum malo izobličio)

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 22:36 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 6
17 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

Zanimljivo.

E sad, da li uzeti Asusa koji radi na androidu ili uzeti Pipo koji radi na Win???

Rezolucija ekrana je ista, šteta što nije veća ali onda ne bi toliko koštao!

16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

poštovanje ekipa,

evo, u procesu sam kupovine tableta kao poklon djevojci, ne treba ništa napucano i divlje...

pošto nisam sa njima na "ti", trebao bih vašu pomoć?!

http://genelec.ba/tablet-tesla-l7-7-ips-dc-z2520-12ghz-android-44-2gb8gb-1240x600-3mp-gps-otg-p2#.VM6kPi6oS84

ona bih ga uglavnom koristila za ponešto čitanja, malo surfa, eventualno neku jednostavnu igricu, ovaj "TESLA" po cijeni od nekih 600KN mi je zapeo za oko, VRIJEDI LI toliko, dali je isplativ po vama, ispunjava gore navedeno?

hvala vam!

živili! ;)

0 0 hvala 0
13 godina
Erda kaže...
g3arv8 kaže...

Zanimljivo.

E sad, da li uzeti Asusa koji radi na androidu ili uzeti Pipo koji radi na Win???

Rezolucija ekrana je ista, šteta što nije veća ali onda ne bi toliko koštao!

To sad ovisi o tebi i dosta faktora. Meni osobni minus kod androida je update, dali ce dobiti lollipop ili kitkat ili na kojoj god verziji je sada. Mislim da PiPO ima najbolji omjer ulozeno dobiveno, samim time sto dobijes licencirane windowse(sto bi trebalo znaciti i da je w10 djabe i office 365 godinu dana). Moraš sam razvagnuti za što i kako bi ga koristio, meni je tablet  zamjena za laptop pa sam uzeo sa windowsima, uzeo sam si usb hub i radim što me volja.

17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Gledam baš taj Pipo w6 dosta je bolji od w2 a nije neka razlika u cijeni. Sad me zanima ako bi naručio izvana kolko bi još morao platiti carinu i porez? Iznos bi bio ispod 200 dolara. I kako funkcionira garanicija, da li oni imaju tu nekoga ko servisira tablete ili moram njima nazad slat?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 13:22 (crash11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Bok ljudi,

treba mi za curu tablet do 1200-1300 kn, što bolji ekran za gledanje filmova, serija i eventualno neka igrica...

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Šta mislite o tabletima Lenovo Miix 2 i Miix 3? I o Lenovo Yoga 2 sa Win 8.1

Da li ima koji u tom cijenovnom rangu da ima 3g?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 19:20 (crash11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Dobar dan svima!Htio bih vas pitat vas iskusne koji bi tablet mogao uzeti?

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)

Sony Xperia Z2 tablet

Svi imaju skoro manje vise iste perfomanse,ali jednostavno ne znam koji bi uzeo jer su mi svi jednostavno predobri...bio bih vam vrlo zahvalan ako mi mozete preporuciti koji bi bio vrlo dobar?

Lijep pozdrav!

Bez obzira na sve zivot ide dalje
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako ti je jako bitan ekran onda Samsung zbog Amoled displaya, inace biraj između Z2 ili Nexus 9 

13 godina
Koji tablet da uzmem?

Pipo W2 ili lenovo A5500? Razlika je u 300kn... još u ičemu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tomislav10 kaže...

Pipo W2 ili lenovo A5500? Razlika je u 300kn... još u ičemu?

moj glas ide pipu w2, osobno ga imam i odličan je i uz to punokrvni windows 8.1 

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Imam Lenovo A5500 i veoma sam zadovoljan uređajem. Nije ultra brz, ali odrađuje posao kak spada s obzirom na cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ako ti je jako bitan ekran onda Samsung zbog Amoled displaya, inace biraj između Z2 ili Nexus 9 

A koji Samsung?Hm...Nexus 9?A ima i Nexus 10...

Sta bi ti uzeo da si na mom mjestu?Ja sam inace malo vise na strani Samsunga zbog njihovih pohvala...a u vezi Z2 isto tako...a sad ovaj Nexus 10 isto nije los...

Bez obzira na sve zivot ide dalje
12 godina

ja bi osobno isao na nexus 9 jer ima naj jaci soc, stock android i odmah dobivas updateove od googla, nema laga kao na samsungu koji je natrpan svim i svacim, nexus 10 je sada vec star tablet i njega bi zaobisao pored devetke...

17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Uzo lenovo yoga 2, 10" sa Win 8.1., šta reći :) pila...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crash11 kaže...

Javi dojmove nakon korištenja par tjedana.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
crash11 kaže...

Javi dojmove nakon korištenja par tjedana.

ok, al evo isprobavam malo po njemu aplikacije, internet, office itd, radi odlično, bateriju još nisam punio, a bila je možda u startu oko 30% (nisam siguran), baterija ima 9600mAh. Mislim da mi stranice malo bolje učitava nego na lenovo laptopu sa i5 procesorom, lol. Probao sam ubacit sim karticu iz mobitela da vidim jel radi internet. Ubacio karticu, upiso pin i to je to. Internet radi ko sat :) Dizajn i materijal izrade vidi se da je kvalitetan, na nivou, kad ga uzmeš u ruku vidi se da je to to.

17 godina
crash11 kaže...

ok, al evo isprobavam malo po njemu aplikacije, internet, office itd, radi odlično, bateriju još nisam punio, a bila je možda u startu oko 30% (nisam siguran), baterija ima 9600mAh. Mislim da mi stranice malo bolje učitava nego na lenovo laptopu sa i5 procesorom, lol. Probao sam ubacit sim karticu iz mobitela da vidim jel radi internet. Ubacio karticu, upiso pin i to je to. Internet radi ko sat :) Dizajn i materijal izrade vidi se da je kvalitetan, na nivou, kad ga uzmeš u ruku vidi se da je to to.

Taj dođe 3600kn i ima model samo s 32GB?

Vidim da piše na lenovoj stranici da baterija traje do 15h, really cool :)

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
crash11 kaže...

Taj dođe 3600kn i ima model samo s 32GB?

Vidim da piše na lenovoj stranici da baterija traje do 15h, really cool :)

Da al možeš ubacit još micro sd od 64gb, što ću i napravit, a to mi je više nego dovoljno, tako i tako ću sve spajat preko usb sticka ili diska ako će biti nešto veće za prebacit.

Mislim da je ta baterija dosta jača nego u laptoptima.

17 godina
crash11 kaže...

Da al možeš ubacit još micro sd od 64gb, što ću i napravit, a to mi je više nego dovoljno, tako i tako ću sve spajat preko usb sticka ili diska ako će biti nešto veće za prebacit.

Mislim da je ta baterija dosta jača nego u laptoptima.

Skini si ovaj BatteryInfoView, pa pogledaj koliko ima mWh. Moja na laptopu ima 48Wh (odnosno 48,000 mWh), a na tabletu ima 31Wh.

Također preporuka je da ga počneš punit kad baterija dosegne 25-35% te da ju puniš do 85-90% jer ćeš tako produljit broj ciklusa punjenja/praženjenja za 2-4 puta i očuvat kapacitet baterije, što možeš pratit u tom programu pod  "Battery Wear Level".

Kao što sam rekao moja baterija na laptopu ima 48Wh, međutim wear level joj je oko 15% pa se sad može maksimalno napunit do kapaciteta od 41Wh.

I jednom mjesečno bi trebao ispraznit bateriju do 0% i napunit ju do 100%.

Zašto tako treba radit? Zato jer se baterija napreže na niskim i visokim naponima, odnosno 4-4.2V joj je previše, a tamo oko i ispod 3,5V joj je premalo. Najbolje je kada je napon baterije između 3.5/3.6 i 4.0V.

Aktivnost baterije si možeš pratit izradom sleep study-a ili battery reporta, to napraviš tako da odeš u CMD, ali moraš ga otvoriti kao administrator, zatim upišeš:

cd c:/

(da se premjestiš u C:/, barem je meni tako najlakše, jer tamo će ti izgenerirat report. A ako ništa ne napišeš bude ti ga izgenerirao u system32 folderu gdje je i default putanja kad upališ CMD)

powercfg /batteryreport

(za battery report - pokazuje ti detaljno potrošnju baterije i u standby-u i dok je radio, imaš i graf, piše ti i koliki je tvornički kapacitet baterije te koliko ju možeš maksimalno napunit (full charge capacity), to je ono što sam pričao o wear levelu)

powercfg /sleepstudy

(za sleepstudy - ovo je isto slično battery reportu, također započinje grafom potrošnje, a novo je to što pokazuje što je trošilo bateriju tokom spavanja jer to zna biti problem sa windows 8 tabletima da ju nešto potroši dok uređaj spava)

Obje naredbe generiraju izvješće u .html datoteci koju možeš otvorit sa internet explorerom ili bilokojim drugim web browserom.

Uglavnom pazi na bateriju jer se ne može izvadit van, i ne moj ju nikad držat na punjaču ako je već na 100%.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 1:20 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ok thx, budem skino taj program, sad ću ju prvi put pustit da se skroz isprazni, pa ću napunit do 100%, onda ću idući put punit kad bude oko 20% na 90%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AnteTina kaže...

Dobar dan svima!Htio bih vas pitat vas iskusne koji bi tablet mogao uzeti?

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)

Sony Xperia Z2 tablet

Svi imaju skoro manje vise iste perfomanse,ali jednostavno ne znam koji bi uzeo jer su mi svi jednostavno predobri...bio bih vam vrlo zahvalan ako mi mozete preporuciti koji bi bio vrlo dobar?

Lijep pozdrav!

Ako se dvoumiš između ta 3 definitivno xperiu z2 imao sam ja ga pola godine i tablet je fenomenalan i na poslu sam mogao koristiti samsungov koji je jednako dobar samo što nije vodo otporan ali ima nezz kako bih to rekao nego intenzivniji ekran, nije bolji od xperijinog jer su mi stajali jedan pored drugoga ali ima intenzivnije boje što nakon nekog vremena može i dopizzzz   iti i da xperia je smješno lagana i tanka nemaš uopće nekog zamora na rukama dok ga držiš, a standbay na z2 je super... nakon tri dana u stanbayu izgubi samo cca 5% baterije prmjer: bio mi je pokrenut mx player i video (person of interest) i zatvorim poklopac od njegove originalne futrole i odmah ide u standbay i otvorim poklopac nakon skoro 3 dana baterija otišla 5% dakle za z2 u prilog ide  baterija i vodootpornost lagan i super ekran i bez ijednog ali ijednog laga u skoro pola godine radio je ko urica...samosung izgleda možda više fensi i u prilog samsungu ide bljeskalica ako ti je to bitno i bolja kamera, blještavi ekran ali to kako sam već naveo zna biti pomalo naprono nako nekog vremena...iiiii ništa više- po meni... i da za z2 imaš mali milion dodataka od joysticka, doka, doka s zvučnicima, doka s zvučnicima i baterijom, daljinski, bolje futrole od samsunga definitivno...nezz meni bio bolji z2 a koristio sam ih istodobno...

sad prelazim na transformera pa sam zato prodao z2 inače bi još bio kod mene :) eto nadam se da sam bar malo pomogao svojim subjektivnim dojmovima.

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Koji laptop da uzmem neki malo jeftiniji da ima windows 8 na sebi i imam pitanje jedno na tim tabletima sto je windows 8 i sto imaju desktop ko na komp jel se mogu installrati igre one koje mogu na komp i neki programi tako 

0 0 hvala 0
13 godina
Pipo w2 , sve isto kao na stolnom racunalu
17 godina
neaktivan
stefosrb kaže...

Koji laptop da uzmem neki malo jeftiniji da ima windows 8 na sebi i imam pitanje jedno na tim tabletima sto je windows 8 i sto imaju desktop ko na komp jel se mogu installrati igre one koje mogu na komp i neki programi tako 

Da može se, isti su windowsi ko na kompu. Imam lenovo yoga 2.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice