Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.183.267
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Planiram uzeti nesto u ovom stilu http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NT.L7GEX.002 . Zanima me kako i dali se uopce vrsi reinstalacija windowsa na tome. Kakva je politika upgrade-anja, dali sam ovisan o strani Acera ili to radi klasicno kao na svim netbook/stolnim pc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji tablet da uzmem?
g3arv8 kaže...

Planiram uzeti nesto u ovom stilu http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NT.L7GEX.002 . Zanima me kako i dali se uopce vrsi reinstalacija windowsa na tome. Kakva je politika upgrade-anja, dali sam ovisan o strani Acera ili to radi klasicno kao na svim netbook/stolnim pc.

I ja sam ga gledao i na kraju uzeo pipo w2 sve isto samo pipo ima 2gb rama i zadnju malo ali malo bolju kameru i hdmi izlaz i nisam požalio, a cijena je ista u chipoteci

14 godina
Koji tablet da uzmem?

bok. 

znaci trebao bi mi tablet da ima ima utor za sim karticu, hdmi out, sto vise prostora tako da mogu na njega stavljat sve serije i filmove (720p i 1080p) koje skidam..Koristit ce se kao media centar i ponekad koja igrica. Skype, viber...

Amo reci da bi bio voljan dati oko 500-600€ ili do 4500 za njega.

Jos da napomenem da cu ga kupovat u Irskoj. Hvala na pomoci kao i uvijek.

0 0 hvala 0
13 godina
kale_fotograf kaže...

I ja sam ga gledao i na kraju uzeo pipo w2 sve isto samo pipo ima 2gb rama i zadnju malo ali malo bolju kameru i hdmi izlaz i nisam požalio, a cijena je ista u chipoteci

Wow , hvala na preporuci , no vise me zanimao sam proces , dali tablet moze dobiti update , kako se radi reinstall windowsa, uopce nisam upucen u sistem tableta no privlaci me mobilnost. X86 je arhitektura ako se ne varam , virusi ? antivirusi, dali se sa njim moram ponasati isto kao i sa desktop/laptop pc. Pomogao bi mi neki guide kako i što raditi ako netko ima link.Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 0:08 (g3arv8).
15 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...
kale_fotograf kaže...

Wow , hvala na preporuci , no vise me zanimao sam proces , dali tablet moze dobiti update , kako se radi reinstall windowsa, uopce nisam upucen u sistem tableta no privlaci me mobilnost. X86 je arhitektura ako se ne varam , virusi ? antivirusi, dali se sa njim moram ponasati isto kao i sa desktop/laptop pc. Pomogao bi mi neki guide kako i što raditi ako netko ima link.Hvala

Isti drek kao što ti je windows na kompu je i ovdje, klasičan update, garant i reinstall, av isto

12 godina
antagonist kaže...

bok. 

znaci trebao bi mi tablet da ima ima utor za sim karticu, hdmi out, sto vise prostora tako da mogu na njega stavljat sve serije i filmove (720p i 1080p) koje skidam..Koristit ce se kao media centar i ponekad koja igrica. Skype, viber...

Ja bi gledao Sony Xperia Z3 Tablet Compact, odlican po speckama, podrzava micro sd do 128GB, jedino ne znam koja je šema za HDMI out jer vidim da podrzava MHL to ti nisam siguran...

Cijene u njemačkoj

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 0:33 (roby27).
13 godina
kale_fotograf kaže...
g3arv8 kaže...
kale_fotograf kaže...

I ja sam ga gledao i na kraju uzeo pipo w2 sve isto samo pipo ima 2gb rama i zadnju malo ali malo bolju kameru i hdmi izlaz i nisam požalio, a cijena je ista u chipotec

Isti drek kao što ti je windows na kompu je i ovdje, klasičan update, garant i reinstall, av isto

citao sam neki pipo modeli su se korisnicima gasili preko noci i imali su problema sa usb utorima? Kod w2 sve radi normalno?

15 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...
kale_fotograf kaže...
g3arv8 kaže...
kale_fotograf kaže...

I ja sam ga gledao i na kraju uzeo pipo w2 sve isto samo pipo ima 2gb rama i zadnju malo ali malo bolju kameru i hdmi izlaz i nisam požalio, a cijena je ista u chipotec

citao sam neki pipo modeli su se korisnicima gasili preko noci i imali su problema sa usb utorima? Kod w2 sve radi normalno?

da, sve radi super

10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ljudi, pomoc, napisao sam prije post....

Pipo P1 ili Acer A1 840FHD?

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acer. Brand je brand. Pitaj Šukera ako meni ne vjeruješ.
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima,
odlučio sam da i ja kupim po prvi put tablet. Isključivo mi treba za čitanje .pdf knjiga i možda neko obično surfanje. Igre i sl me ne zanima. Cijena koju sam spreman da izdvojim je do nekih 250 KM (125€). Pošto nisam nikad pratio tablete i nisu me zanimali, veze nemam ni šta da tražim ni gdje. Stranice u Bosni koje prodaju tablete su imtec.ba , plus.ba , ue.ba . Da li je 7'' dovoljno za čitanje? Svaki savjet bi dobro došao, hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Čitao sam na 5.5" (phablet ili sto god), 8.3" i 10.1". Osobno mi se najvise svidjalo na 8.3 (rezolucija 1920x1200) jer je bilo lako baratati tabletom, a iskustvo čitanja je bilo izvrsno (citam najvise lezeci). Sedam inčni tablet sam koristio kratko i ne mogu reći previše, mislim da će ti biti sasvim dobar za čitanje, s obzirom na moja iskustva. Gledaj da je što bolja rezolucija i da je barem 1GB radne memorije (mislim da u tom cijenovnom rangu ponuda uređaja s više baš nije široka, ako i postoji). Imas u tom cjenovnom rangu Acera i Asusa, a i dosta ovih manje poznatih marki poput Pipa, Denvera, Prestigia i sl. Pojavila se i nova generacija LG G-Pad tableta koji ulaze u tu cijenu (7" model), ali nisu po specifikacijama ni blizu starom GPadu. Svakako pogledaj i ponudu tableta s Windowsima. Vjerojatno će se netko javiti s konkretnim modelima, ali do tada možeš pogledati Lenovo IdeaPad, Asus Fonepad, Acer Iconia, Lg GPad.

14 godina
neaktivan

Hvala ti! Vrlo koristan post. Nakon što sam pregledao rezolucije i tako te neke osnovne elemente na ovoj listi: http://shop.imtec.ba/1108-tableti#/ i http://www.plus.ba/kategorija/tableti_i_mobiteli#!filters=#1.5846d-113&brands=&status=false&pricerange=8,1549.99 toj, zaključio sam da je Acer Iconia One 7 B1-730 najbolji u svom cjenovnom rangu. Ako ko ima još neko drugo mišljenje neka napiše :)

14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Za citanje i surfanje bi bilA OK-e velicina 7.85(4:3 format)..

Ja bi si uzeo na tvom mjestu teslu, zvuk mu je poprlicno los, zaslon tak i tak s obzirom na cijenu nema bolje..

Surfanjem i citanjem ces biti zadovoljan mozes i igru koju potegnuti na njemu!

http://www.plus.ba/proizvod/tablet_tesla_785_ips_785_intel_z2580dualcore_1g_16gb_2mp_i_5mp_gps_black_2y

ili ovaj

http://www.pik.ba/artikal/14425092/acer-tab-iconia-tablet-pc-a1-830-1633/

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 1:11 (Jeti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

pozz svima,

trebam savjet, dali se isplati uzeti Asus T200TA-CP004H za 3500kn ili je za taj novac bolje uzeti nešto drugo tog tipa

.imao sam tablet xperia z2 ali sam ga prodao jer su mi falili win, prvenstveno zbog nedostatka flash-a na androidu... ali inače tablet je bio boli glava...

e sad kolega me je uputio na taj asus pa mene zanima dali za taj iznos mogu kupiti nešto bolje od toga kod nas ili vani svejedno nije hitno

i dali se tako nešto uopće isplati naručiti izvana (ebay, amazon...) kako je s carinom i pdv na te iznose cca 500€... 

svaki savjet je dobro došao, hvala unaprijed!

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antagonist kaže...

bok. 

ima priliku uzeti nesto iz Vipa pa me zanima sta je najbolje u ponudi tableta i hibrida?

http://www.vipnet.hr/tableti-i-laptopi

Hvala unaprijed.

lp,

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 18:18 (antagonist).
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Sa ove stranice tj ponude ja bi isao na galaxy tab 4

-podrska za sim

-16gb memorije + sd kartica 

-nema hdmi ali moze se spajati putem wlan-a na tv

-snapdragon 400 quad-core procesor sasvim dovoljan za multimediju 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
AdisTM87 kaže...

Hvala ti! Vrlo koristan post. Nakon što sam pregledao rezolucije i tako te neke osnovne elemente na ovoj listi: http://shop.imtec.ba/1108-tableti#/ i http://www.plus.ba/kategorija/tableti_i_mobiteli#!filters=#1.5846d-113&brands=&status=false&pricerange=8,1549.99 toj, zaključio sam da je Acer Iconia One 7 B1-730 najbolji u svom cjenovnom rangu. Ako ko ima još neko drugo mišljenje neka napiše :)

Dođi kod nas u Vip i kupi si Alcatel OT POP7

499kn je u Vip centru a preko webshopa se može naručiti i za 299kn (ali kad bude dostupan)

Ponuda Vipa Ponuda Vipa
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav, gledam mozda da bi starom uzeo tablet jer se navukao na karte na fbu i sah pa stalno gnjavi da se skinem s laptopa :D Na mobitelu ne moze igrat jer mu je sve presitno a i malo slabije vidi, tako da mi se cinio tablet kao dosta logican odabir.

E ja sad nemam bas iskustva s tabletima, tj koliko je to sitno / krupno, treba li ici na 8" ili je 7". Znaci trebao bi mi neki bazicni tablet (vj s 1GB rama) i da ne bude sitno i na njemu sve. Mogu li se uopce igrati fb igrice na tabletu? Sta bi mi preporucili, mozda ovaj Iskonov tablet preko njuske?

Hvala puno!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Nisi naveo najbitnije, cijena do koje si spreman ici,novo,polovno?

7'' inchni uredjaji su bolji kad je pitanje mobilnosti,prenosivosti..

Na 7'' uredjaju je prilocno nezgodno citati, dosta je sitno uz vecu rezoluciju.

Ja preporucujem 8" pa na vise omjer 4:3 stranica jer dobija se povrsina na kojoj je lakse 

surfati, citati.. 

Kako se radi o starijoj osobi, dovoljan ce biti 2 jezgreni procesor,1gb ram-a, bar 8" display sa rezolucijom

1024*768

Za igranje facebook igara nisam siguran ali mislim da ce biti potreban browser sa flash podrskom!

Mislim da se ne treba gnjaviti oko toga, svakako play trgovina sadrzi brdo igara izmedju ostalog sah i karte..

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 13:28 (Jeti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala, tako nesto sam i mislio. A cijena, naravno, manje je bolje :) Ali opet ne u neki totalni šrot. Vidio sam da se Iskonov Huawei prodaje za 500-600kn na njuskalu, pa recimo da bi tako nesto bio raspon.

14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Cini se ok za tu cijenu, ako se radi o modelu huawei mediapad t1 8

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ja sam naveo itekako dobar uređaj koji radi veoma dobro s obzirom na cijenu.

----------------------------

edit: ispričavam se, gledao sam krivi huawei, iskopao sam o kojem se modelu radi. Bolji izbor od Alcatela, definitivno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 23:41 (GreenLife).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala, ali mislim da ipak ne moze stati u isti kos s navedenim Huaweijem.

14 godina
neaktivan
GreenLife kaže...
AdisTM87 kaže...

499kn je u Vip centru a preko webshopa se može naručiti i za 299kn (ali kad bude dostupan)

A kako ću kad živim u Sarajevu?

12 godina
neaktivan
AdisTM87 kaže...
GreenLife kaže...
AdisTM87 kaže...

A kako ću kad živim u Sarajevu?

A majke mi, sigurno imaš nekog od rodbine ovdje u Hrvatskoj ;) ;D . Šala mala...

Oprosti, nisam zavirivao u profil, navikao sam na drugim forumima da odmah ispod nicka piše odakle si (grad, jel) . Ne znam što se nudi kod vas, jesi našao još kakve neke modele na vašim tržnicama?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 17:36 (GreenLife).
17 godina
neaktivan

Trebam pomoć.

Pročitao sam cijelu i temu ali se ne mogu odlučiti za 8-10'' tablet do cca 150E koji bi služio za čitanje, surfanje i gledanje crtića i filmova.

U dilemi sam, da li  uzeti ovako nešto: PiPO Max M6 Pro ili npr Kobo velike rezolucije ili neki s "imenom" npr:

Asus MeMO PadAcer Iconiu odnosno nešto slično sa slabijom rezolucijom (uglavnom 1280*800).

Vidim da ljudi zaziru od Pipa i sl. a meni je to sve nekako isto jer svi se oni na kraju krajeva proizvode u Kini...

12 godina

Ne znam meni osobno su ti rockchip socevi preslabi za tako veliku retina rezoluciju, stoga bi gledao Asus-a odlican tablet za te novce...

16 godina
neaktivan
Asus ima genijalne jeftine modele, Acer je tako-tako, a ove bezimene batali, to je jao ming.
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
13 godina
Uzeo sam si ovaj tjedan pipo w2 1200kuna , u ova 2 dana sve perfektno turbo fluidno radi. Uzeo sam si usb hub pospajo mis tipkovnicu kao laptop. Kuciste kvalitetno napravljeno, tvornicka folija na ekranu. U sebi sadrzi intel z3775d quad, 2gb rama, samsung emmc 32gb, mini hdmi utor, micro usb utor, microsd card utor. Daj Boze da potraje , od mene preporuka 10/10
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice