Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.185.046
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
ukay1000 kaže...
Znaci dajes covjeku savjet bez da znas iz prve ruke, ignoriras testove i ako se ne varas.

Koristim iPad mini preko godinu i pol i dosta sam upoznat s njim pa znam sto pisem. Testove ignoriram jer cesto nisu pokazatelj pravog stanja, a iz prve ruke znam koliko traje baterija na iPadu i sumnjam da ce na Samsungu biti ista zbog veceg ekrana, vece rezolucije i samog Androida. Dalje, siguran sam da je sporiji jer sam vise puta isprobao Touchwiz i to je najgora stvar koju je Samsung ikada napravio i stvarno ne znam cemu ne naprave neki normalni UI plus je ekran ogromne rezolucije pa GPU uvijek ima puno posla. Za aluminij sam rekao da je prednost jer je stvarno otporan, ovaj kod mene je padao i letio i pun je ostecenja i stvarno se nije pazilo na njega i uspio je prezivjeti do prije oko 2 mjeseca kada je jedan rub ekrana popustio i napukao, ali na srecu ekran i dalje radi te preko njega ide samo jedna crtica. I ne, ne varam se, zaista nema Facebook aplikacija za Android tablete.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
13 godina
ukay1000 kaže...
Znaci dajes covjeku savjet bez da znas iz prve ruke, ignoriras testove i ako se ne varas.

Najjace mi je kad netko pregleda 10 youtube review-ova od strane "renomiranih" osoba, i onda zna sve o svakom modelu. Osobno sam gledao kako se prazne baterije na android tabletima i po svojim iskustvim s iPadom, ne vjerujem da ce jedan Samsungov tablet imati autonomiju od 8-9h igranja, ili 14-15h surfanja. Dovoljno je i vidjeti kako se prodaje iPad, a kako taj Samsung koji je samo jedan od modela u njihovoj ponudi gdje godisnje izbace hrpu alternacija i varijacija istih modela. Cinjenica je da ce iPad imati dulju podrsku, a taj Samsung ce dobiti mozda koji update koji ce ga usporiti i nakon toga ostaje zaboravljen.
14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Radio sam u jednoj našoj IT prodavaonici i mogu reć da Androidi lošije rade.

Usporeniji su nekako.

Autonomija na iPadu je stvarno awesome.

Moj savjet :

Izbjegavat Trekstor, Prestigio, i ove fuš marke.. svaki dan bar 2-3 na reklamaciji, u mojih godinu dana samo se 1 iPad vratio i to mu punjač otišao.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Koji tablet da uzmem?

jel normalno da se tablet sam od sebe gasi...ja ga zakljucam, poslije 5 min on se ugasi jednostavno, ovako u radu se nikad ne gasi, nego tek kad g ostavim, a ako je na punjacu onda se restarta sam od sebe nakon nekog vremena mirovanja i ekran mu ostane upaljen na lockscreenu...tako da preko noci kad ga punim prvo ga moram ugasit pa onda na punjac...imam prestigio pmp-5880d

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Nije normalno, jesi probao update softwarea ?

Reklamiraj ga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

vec ima najnoviji dostupan 4.1.1...moze bit da ga je root zeznuo, cim sam ga donio kuci odma sad ga rootao, moram probat vratit sve na tvornicke postavke pa vidit kako je...

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kojega to ipada posjedujes na kojem surfas 14 sati? Ja sam trojku nateral jedva 9 sati sa 50% svijetline. Stari note 10.1 ista stvar. Nexus 7 2013 uspijem oko 8 sati onscreen. Tab 8.4 oko 7. Vecinom surfanje. Nije valjda da imate nekakve svemirske edicije. Takodjer, touchviz zamenis sa 1000 drugih launchera. Slijedeca verzija androida donosi brzi i bolji runtime (kojega sada koristim na svim kitkat uredjajima), poboljsanje baterije i hrpu drugih stvari. Ipad nema podrsku za memorijske kartice - sasvim dovoljan razlog da ga se preskoci ako si velik konzument sadrzaja poput filmova i serija. Da ne kazem idiotarija zvana itunes. Dodem kod nekoga, hocu si nesto prebaciti... jebiga, nemoze, instaliraj to smece prvo. Metal nije nikakva prednost, pogotovo kad ga dulje drzis i ruke ti se pocnu znojit. Ipadovi nove generacije takodjer furaju visoke rezolucije, youtube je pun videa kako laga pri surfanju i kako je pinch to zoom los, pogotovo nakon najnovijih nadogradnji. Da ne kazem da kod loadanja stranica nekad zapne i ne ucita do kraja gdje ostaju neispunjeni kvadrati. Osobno sam imal i puno problema kod spajanja sa kompom di androida mi prepozna u sekundi, a ipad se ceka i ceka, automatski pokrece itunse (sam od sebe, izbaci me iz igre, filma, programa... boli njega), problemi kod prebacivanja same glazbe i filmova, problemi kod upgrejdanja... Joooj, mogel bi probleme nabrajati do sutra. Daleko je to od hvalospjeva i "najoptimiziranijeg osa" trenutno. Jos sam da velim da sam i imal iphone 4 i 4s 64gb verzija. Frend cuva cetvorku, cisto da se moze sprdavati kako laga i steka sam os (gori nego gingerbread).
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozz svima ,

Treba mi pomoc ( preporuka ) tableta do otprilike 2000 kn ( moze ici malo vise ) , tablet bi sluzio za slusanje glazbe ,  gledanje filmova , igre , internet ... 3g mreza mi ne treba , imam hotspot na mobu,

zasad mi se svidio ovaj LG, cini mi se da jako dobro lezi u ruci  i kazu da ima dobre glasne zuvcnike ,

http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-lg-g-pad-8-3-multitouch-ips-pls-2gb-16gb-wifi-kamera-android-4-2-bijelo&option=artikl&id_artikl=010.185.002

edit :

sad mi je ovaj toshiba zapeo za oko , ima neko iskustva s njim ?

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=21860

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 15:11 (stay.frosty).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

jucer sam poceo koristiti mediapad 7 lite kao mobitel...preporod u odnosu na ono smece od htc explorera koji je zadnjih par tjedana trokirao 10x dnevno...toliko me isfrustrirao da sam ga cesto zakucavao u zid ili pod...kobno je bilo kad sam odlucio da parketi nisu dovoljno tvrdi, pa sam ga zakucao u plocice i dok se odbio od njih mi sjeo na volej i zavrsio u obliznjem zidu sa rasturenim ekranom, iako je sve radilo, i tac i slika, samo sta su pocele crte se javljati i siriti ekranom (matrica?)

uglavnom dok ne uzmem Z2, mediapad ce jako dobro koristiti...hvata wifi i 3g ful dobro, sve ostalo kao na mobitelu ima funkcije, osim poziva, preko vanjskog zvucnika, ali dobro, imam za svaki slucaj sa sobom slusalice

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
ukay1000 kaže...

Kojega to ipada posjedujes na kojem surfas 14 sati? Ja sam trojku nateral jedva 9 sati sa 50% svijetline. Stari note 10.1 ista stvar. Nexus 7 2013 uspijem oko 8 sati onscreen. Tab 8.4 oko 7. Vecinom surfanje. Nije valjda da imate nekakve svemirske edicije. 

iPad 3 WiFi, to za 9h je meni rezultat kada se igraju igrice cijelo vrijeme, a ne surfa. Imam screenshot na njemu s 15h usagea, gdje je još ostalo 5% baterije. Čekam da mi stigne novi iPad pa ako hoćeš zalijepit ću sliku ovdje pošto mi je u backupu.

ukay1000 kaže...
Takodjer, touchviz zamenis sa 1000 drugih launchera. 

TouchWiz je integriran u sustav jer su sve stock aplikacije u istom stilu. Drugi launcher samo rjesi problem stock launchera, a da se totalno makne TW treba mijenjati ROM.

ukay1000 kaže...
Ipad nema podrsku za memorijske kartice - sasvim dovoljan razlog da ga se preskoci ako si velik konzument sadrzaja poput filmova i serija. Da ne kazem idiotarija zvana itunes. Dodem kod nekoga, hocu si nesto prebaciti... jebiga, nemoze, instaliraj to smece prvo. Metal nije nikakva prednost, pogotovo kad ga dulje drzis i ruke ti se pocnu znojit. 

Imaju i memorijse kartice svoje mane, ali naravno prednost prenosivosti je očigledna. iTunes potpisujem, zato sam ga koristio samo jedanput kada sam aktivirao iPad. A metal je premium materijal u odnosu na plastiku i tu svaka priča staje. Meni je to sve svejedno jer uvijek stavljam masku, bila plastika ili metal.

ukay1000 kaže...
  Ipadovi nove generacije takodjer furaju visoke rezolucije, youtube je pun videa kako laga pri surfanju i kako je pinch to zoom los, pogotovo nakon najnovijih nadogradnji. Da ne kazem da kod loadanja stranica nekad zapne i ne ucita do kraja gdje ostaju neispunjeni kvadrati. Osobno sam imal i puno problema kod spajanja sa kompom di androida mi prepozna u sekundi, a ipad se ceka i ceka, automatski pokrece itunse (sam od sebe, izbaci me iz igre, filma, programa... boli njega), problemi kod prebacivanja same glazbe i filmova, problemi kod upgrejdanja... Joooj, mogel bi probleme nabrajati do sutra. Daleko je to od hvalospjeva i "najoptimiziranijeg osa" trenutno. Jos sam da velim da sam i imal iphone 4 i 4s 64gb verzija. Frend cuva cetvorku, cisto da se moze sprdavati kako laga i steka sam os (gori nego gingerbread).

Youtube videa me ne zanimaju, a osobno nikad nisam imao nijedan od problema koje navodiš. Na iPadu 3 postoji mali lag pri tranziciji tijekom animacija i otvaranja aplikacija i to je to što sam ja iskusio. iTunese ne koristim toliko puno jer uglavnom sinkriniziram preko dropbox-a, ali da je to muka, svakako jest.

Daleko je iOS je najoptimiziranjeg OS-a? A rugaš se s iP4? Da te pitam kako na Galaxy S-u ili LG Optimusu 2X radi KitKat? Normalno da će se osjećati lag kada ga uspoređuješ s četverojezgrenim zvjerima na androidu koje su izašle 2013 ili 2014 godine. Ako ništa, četvorka je još uvijek na najnovijem softveru i radi sasvim dobro.

17 godina
Koji tablet da uzmem?

Touchwiz je korisnicko sucelje koje promijenis nekim drugim launcherom. Ostat ce jos neke njegove funkcionalnosti (kao settings meni, notifikacijski centar i slicno), ali nikako da bi ga naveo kao manu. Metal je premium materijal od kad? Teze ga je obradjivati, skuplji u proizvodnji, stvara problem sa signalom, kad ti se pod toplinom pocnu ruke znojit uzasno ga je drzat i slicno. Ok, fensi je imat zeleznjavu, ali nikako prednost. Pogotovo ne tko konstantno koristi uredjaj. Po meni Nexus 7 2013 ima bolji materijal nego bilo koji ipad do sada. Velis da memorijske imaju manu? A koju to? Mana je sto su malene s dovoljnim kapacitetom i mozes ih swapat kak oces? Android kitkat je vec sazrio os, L ce biti odlican i bas me zanima kaj ce ios i wp useri seruckat kad se otklone i zadnje mane sto se tice fluidnosti i ne znam jos cega (ni ios ni wp nisu superfluidni osovi, cisti mit medju neupucenima i lazan marketing). Jos jednom, za velikog konzumenta sadrzaja (filmovi, serije, muzika, youtube) bolje uzeti android uredjaj nego ipad, pogotovo u tako bolesnom cijenovnom segmentu. 

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina
ukay1000 kaže...
Kojega to ipada posjedujes na kojem surfas 14 sati? Ja sam trojku nateral jedva 9 sati sa 50% svijetline. Stari note 10.1 ista stvar. Nexus 7 2013 uspijem oko 8 sati onscreen. Tab 8.4 oko 7. Vecinom surfanje. Nije valjda da imate nekakve svemirske edicije. Takodjer, touchviz zamenis sa 1000 drugih launchera. Slijedeca verzija androida donosi brzi i bolji runtime (kojega sada koristim na svim kitkat uredjajima), poboljsanje baterije i hrpu drugih stvari. Ipad nema podrsku za memorijske kartice - sasvim dovoljan razlog da ga se preskoci ako si velik konzument sadrzaja poput filmova i serija. Da ne kazem idiotarija zvana itunes. Dodem kod nekoga, hocu si nesto prebaciti... jebiga, nemoze, instaliraj to smece prvo. Metal nije nikakva prednost, pogotovo kad ga dulje drzis i ruke ti se pocnu znojit. Ipadovi nove generacije takodjer furaju visoke rezolucije, youtube je pun videa kako laga pri surfanju i kako je pinch to zoom los, pogotovo nakon najnovijih nadogradnji. Da ne kazem da kod loadanja stranica nekad zapne i ne ucita do kraja gdje ostaju neispunjeni kvadrati. Osobno sam imal i puno problema kod spajanja sa kompom di androida mi prepozna u sekundi, a ipad se ceka i ceka, automatski pokrece itunse (sam od sebe, izbaci me iz igre, filma, programa... boli njega), problemi kod prebacivanja same glazbe i filmova, problemi kod upgrejdanja... Joooj, mogel bi probleme nabrajati do sutra. Daleko je to od hvalospjeva i "najoptimiziranijeg osa" trenutno. Jos sam da velim da sam i imal iphone 4 i 4s 64gb verzija. Frend cuva cetvorku, cisto da se moze sprdavati kako laga i steka sam os (gori nego gingerbread).

Ja posjedujem iPad Air, i evo screen shot, pa ti se upitam, koliko još dugo mogu brslavati po internetu!!!!
ATJ Lučko
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Dopunjavao si ga, ali definitivno što se tiče surfanja, na 9.7" modelima iPada znam da će na internetu izdržati sigurno 14h. Mini modeli vjerojatno malo manje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
assassin.st kaže...

Dopunjavao si ga, ali definitivno što se tiče surfanja, na 9.7" modelima iPada znam da će na internetu izdržati sigurno 14h. Mini modeli vjerojatno malo manje.

Što se tiče nadopunjavaju, neznam, tiče li se to mojeg predzadnjem ovdje posta i screen shota kolega?!?! Uvjeren sam da sam postavio screen shot nečega što sam nadopunjavao, kao, isto pokazalo toliko lošu sliku o meni da je to za Ginnesovu knjigu rekorda, sramote i gluposti. Ovo je stvarno vrijeme korištenja tablete i vrijeme aktivnosti, a od aktivnosti ima foruma ( ovog ovdje ), iIndex.hr-a, GSM Arene i još nekih sličnih stranica, a od igara, Real Racing 3, najmanje pet utrka dnevno, čisto zbog 100% bonusa u prvoj utrci dana, nešto šaha, Yumba. Uz ove aktivnosti, ima tu i slikavanja i snimanja video clipova iz Rovinja i oko njega, ovih zadnjih dvadesetak dana.
ATJ Lučko
13 godina
ATJLučko kaže...
assassin.st kaže...

Što se tiče nadopunjavaju, neznam, tiče li se to mojeg predzadnjem ovdje posta i screen shota kolega?!?! Uvjeren sam da sam postavio screen shot nečega što sam nadopunjavao, kao, isto pokazalo toliko lošu sliku o meni da je to za Ginnesovu knjigu rekorda, sramote i gluposti. Ovo je stvarno vrijeme korištenja tablete i vrijeme aktivnosti, a od aktivnosti ima foruma ( ovog ovdje ), iIndex.hr-a, GSM Arene i još nekih sličnih stranica, a od igara, Real Racing 3, najmanje pet utrka dnevno, čisto zbog 100% bonusa u prvoj utrci dana, nešto šaha, Yumba. Uz ove aktivnosti, ima tu i slikavanja i snimanja video clipova iz Rovinja i oko njega, ovih zadnjih dvadesetak dana.

Tiče se screenshota, vidiš da na dnu piše " iPad je bio spojen nakon zadnjeg punjenja".

To ti uvijek piše kada ga spojiš na punjač i onda skineš prije nego dođe do 100% (kada se usage time resetira).

17 godina
ATJLučko kaže...
ukay1000 kaže...

Ja posjedujem iPad Air, i evo screen shot, pa ti se upitam, koliko još dugo mogu brslavati po internetu!!!!

S obzirom na SS kojeg si stavio za tebe i je ipad jer ostali modeli zahtjevaju IQ veci od sobne temperature, sto tebi ocito fali.

13 godina
Koji tablet da uzmem?

ukay1000 kaže...
ATJLučko kaže...

S obzirom na SS kojeg si stavio za tebe i je ipad jer ostali modeli zahtjevaju IQ veci od sobne temperature, sto tebi ocito fali.

Svaka čast, otvoren si za raspravu i argumentiraš svoje stavove fantastično. Ovaj boldani dio te je opisao odlično.

S obzirom koliko si naporan sa svojim pljuvanjem po iOS uređajima i na koji način glorificiraš Android uređaje, jasno je da si i ti lišen kritičkog pogleda prema svemu, što bi se moglo povezati s tvojim IQ-om koji, po mojoj procjeni, nije viši od sobne temperature u °F (Fahrenheit ljestvica). Jednostavno ne mogu sebi objasniti kakav je to mentalni sklop kojem je nešto savršeno, dok je nešto drugo očajno, najgore i sl. Ista stvar, bio to Apple/Samsung, iOS/Android, jer i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane.

Napomena moderatorima: (ovo u °C je po meni uvreda jer je to mentalna retardacija, dok sobna temp. u °F je samo ograničenost)

Evo procjeni koliki je moj IQ, ja sam nakon 4 godine korištenja Androida prešao na iOS i nisam se razočarao. Prijelaz je imao veze i s fizičkim dimenzijama android flagshipova. Moj zaključak je da iOS nije ni približno savršen sustav, ali je meni trenutno bolji od androida.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 23:08 (assassin.st).
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji tablet da uzmem?

A meni su npr. oba ta sustava smiješna u odnosu na punokrvne windowse, gdje mi je najmanja briga kako ću pokretati youtube (lol, ne mogu vjerovati šta čitam), ali to je sve ok, svatko cijeni svoje novce na drukčiji način i ima svoje potrebe.

Svi smo mi Mentalist.

0 3 hvala 0
15 godina
ukay1000 kaže...

imao sam ipad, sad imam xperiu z2 tablet. nisam primjetio da mi je iq porastao.

Potpis!
17 godina
assassin.st kaže...

ukay1000 kaže...
ATJLučko kaže...

Svaka čast, otvoren si za raspravu i argumentiraš svoje stavove fantastično. Ovaj boldani dio te je opisao odlično.

S obzirom koliko si naporan sa svojim pljuvanjem po iOS uređajima i na koji način glorificiraš Android uređaje, jasno je da si i ti lišen kritičkog pogleda prema svemu, što bi se moglo povezati s tvojim IQ-om koji, po mojoj procjeni, nije viši od sobne temperature u °F (Fahrenheit ljestvica). Jednostavno ne mogu sebi objasniti kakav je to mentalni sklop kojem je nešto savršeno, dok je nešto drugo očajno, najgore i sl. Ista stvar, bio to Apple/Samsung, iOS/Android, jer i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane.

Napomena moderatorima: (ovo u °C je po meni uvreda jer je to mentalna retardacija, dok sobna temp. u °F je samo ograničenost)

Evo procjeni koliki je moj IQ, ja sam nakon 4 godine korištenja Androida prešao na iOS i nisam se razočarao. Prijelaz je imao veze i s fizičkim dimenzijama android flagshipova. Moj zaključak je da iOS nije ni približno savršen sustav, ali je meni trenutno bolji od androida.

Ne mogu ja tebi napisati tolko argumenata, kolko ih je tvoj iq spreman ignorirati, pogotovo nakon prelaska na ipad. Vrati se gore i ponovo procitaj postove i nadji ta kvazi pljuvanja, procitaj i ponavljaj dok ne shvatis. Ti si taj koji nije spreman na raspravu i pokusavas naci dlaku u jajetu samo da odbijes cinjenicu. Za takve postoji posebna rijec - ignorant. Takodjer, pokusavas utrpat ios i savrsenstvo u isti kontext sto govori kolko si subjektivan i moras obraniti ono sto posjedujes. Isto tako i ovaj wannabe specijalac ajtlucko stavlja ss gdje je nadopunjavao uredjaj da bi meni dokazao neke stvari i to sa hrpetinom usklicnika na kraju. 

Na kraju, u tvojim postovima nisam nasao jedan dobar razlog zasto ljudima preporucujes ipad. Nema utor za memorijske, gnjavaza kod spajanja na pc i prebacivanje sadrzaja, ni priblizno bolji od trenutnih android flagova... Da ga uzme jer je zelezni? Ma zaboravi... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 12:00 (ukay1000).
15 godina
Koji tablet da uzmem?

ipad se može jailbreakati pa uz upotrebu camera connection kita dobiješ mogućnost korišćenja sd kartica. isto tako , jb otvara jednostavnije mogućnosti prebacivanja fajlova unutar lokalne mreže.

ali svejedno, bilo kome bih preporučio da ako već ima love za ipad , radije nek si uzme neki od skupljih androida, tj. flagshipa. recimo xperia z2. tanak, lagan, kvalitetno izrađen... a mogućnosti su veće nego na ipadu.

na ipadu su aplikacije još uvijek bolje ali budimo realni, tablet najčešće koristite za surfanje.

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?

ukay1000 kaže... 

Ne mogu ja tebi napisati tolko argumenata, kolko ih je tvoj iq spreman ignorirati, pogotovo nakon prelaska na ipad. Vrati se gore i ponovo procitaj postove i nadji ta kvazi pljuvanja, procitaj i ponavljaj dok ne shvatis. Ti si taj koji nije spreman na raspravu i pokusavas naci dlaku u jajetu samo da odbijes cinjenicu. Za takve postoji posebna rijec - ignorant.

Evo dokaži svoj IQ pa zalijepi, a usput se možeš prijaviti u Mensu. Evo proletio sam kroz tvoje postove, i osim što imaš popriličan broj TD-ova, iz čega se da zaključiti da tvoje mišljenje ne dijeli većina forumaša, vidim da si ti taj koji trubi jedno te isto, tako da možeš sebe definirati izrazom koji si napisao.

ukay1000 kaže... 

Takodjer, pokusavas utrpat ios i savrsenstvo u isti kontext sto govori kolko si subjektivan i moras obraniti ono sto posjedujes. Isto tako i ovaj wannabe specijalac ajtlucko stavlja ss gdje je nadopunjavao uredjaj da bi meni dokazao neke stvari i to sa hrpetinom usklicnika na kraju.

Nemam ja što braniti što posjedujem, očito je da ti je cilj svađa i omalovažavanje ljudi koji ne misle isto što i ti. iOS je daleko od savršenstva, ali je i android, a to je nešto što ti uporno odbijaš priznati. I onda sam ja subjektivan? Ja sam stavio anketu koja je najobjektivniji slučaj savjeta jer najviše ljudi može reći što misli, bez nepotrebnog baljezganja zašto i kako. Ako je čovjeku nejasan izbor većine, može pitati, a ne da mu netko uporno trubi što da uzme.

Što se tiče SS-a, čovjek je očito neinformiran, ali sličan screenshot imam na iPad 3 gdje se jasno vidi 15h usage i 5% baterije preostalo. Nemam pristup toj slici jer mi je u bakcup-u, ali čim mi stigne novi tablet mogu staviti kad povučem backup.

ukay1000 kaže... 

Na kraju, u tvojim postovima nisam nasao jedan dobar razlog zasto ljudima preporucujes ipad. Nema utor za memorijske, gnjavaza kod spajanja na pc i prebacivanje sadrzaja, ni priblizno bolji od trenutnih android flagova... Da ga uzme jer je zelezni? Ma zaboravi...

Zašto? Zato što meni najbolje odgovara. Ekosustav je pun odličnih aplikacija koje su, za razliku od androida, dizajnirane za veliki ekran. Zato što je browser  meni  bolji od onih na androidu. Naravno da ima tu manu s iTunesima koje ja osobno uopće ne koristim, ove druge rješava JB i kit koji sam si uzeo za sitnu lovu s mobicityja, pa ću preko ex HDD-a prebacti hrpu sadržaja i miran sam jako dugo bez ikakvog kontakta s iTunesima. I da ti pojasnim, naglašavao sam zamjenicu "meni" jer je to tako po mom mišljenju i ukusu, i znam da postoje ljudi koji misle suprotno i, za razliku od tebe, nemam ništa protiv toga.

Što se tiče metala, samo sam napisao da daje premium osjećaj, i to nisam naveo kao nikakav faktor pri izboru jer (pročitaj ponovo gore) bez obzira na materijal, na uređaj stvaljam masku.

Vidiš, ja nemam potrebu tražiti savjet što ću koristiti, isprobao sam sve opcije i uzeo sebi trenutno najbolju. Po tebi je to znak da sam osoba koja se voli pokazivati i vaditi tablet ili mobitel u kafiću, iako ja recimo jako rijetko tablet nosim van kuće, a to da ću ga nositi u kafić, to mi graniči s retardacijom. Ako idem u kafić, onda idem da popričam s prijateljima, a ne da zajedno sjedimo za stolom i "d**amo" po internetu.

Evo da stavim anketu pa da vidimo tko je za to da prestanemo s nepotrebnim svađanjem:

0 Dosta više,prevršili ste mjeru
7 Samo tako nastavite raspravu
0 Uopće me ne zanima što pišete
6 Ne želim klikati na ovu anketu
0 Nijedno od ponuđenog
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

Nigdje nisam stavil android i savrseno u isti kontekst, niti sam igdje odbil priznati mane. Uvijek sam govoril da skoro pa identicne mane ima ios sto TI odbijas priznati (lag, lag pri surfanju, lose ucitavanje stranica) tvrdeci da ti se nikad nisu dogodile. Mos' mislit'. Tko je onda ignorant? Ja bar ljudima objektivno dam savjet ako konzumiraju puno sadrzaja (filmovi, serije, muzika, youtube) da ne uzimaju u obzir ipad iz ocitih razloga. Velis da imam poprilican broj palaca dolje? Kaj je ovo facebook? Da se placem? Prodji kroz mojih 20 zadnjih poruka opcenito i zbroji palceve gore pa da nastavimo lajk prepucavanje... Uostalom, nisi ni ti nista bolji u ovoj temi, mozda ti ti isti ljudi stavljaju. Meni zbog objektivnosti (poljuljao im svetinju) , tebi zbog  lose konvertiranog fanbojizma. I da, ja sam android fanboj, ali ne pljujem (bar ne ovdje), samo kritiziram na temelju vlastitih iskustava (kojih je bilo previse). Drz se ti ipada i ako neko treba savjet napisi mu svoje iskustvo, ja cu svoje i zavrsena prica bez nepotrebnih dodataka. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Samsung ili Sony tablet ?

Poštovanje svim forumašima !

Planiram nabavu novog Android tableta,ali sam u trilemi između sljedećih modela:

1. Samsung P605 Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 4G LTE 16GB
2. Sony Xperia Z2 Tablet 16GB WiFi
3. Samsung Galaxy TabPRO 10.1 16GB 4G LTE
-------------------------------------------------------
1. Najteži,najveći,najstariji OS, ali ima najbolje spacifikacije.
2. Nema 4G,ali bih bez njega preživio nekako. Otporan na vodu i prašinu za razliku od Samsunga. Meni osobno vizualno najljepši.
3. Nekakva mješavina između broja 1 i broja 2,ali cijena gotovo identična kao i Sony.  (EDIT: do jučer [19.07.2014.] je razlika bila dvije funte,a sada je razlika veća)

Ovu su bila moja mišljenja nakon brda odgledanih i pročitanih reviewova na netu.

Namjena tableta:

- Univerzalac,od svega pomalo.
- Surfanje
- YouTube i internet radio
- GPS navigacija itd....

Programiram za Android pa bi bilo OK da u budućnosti mogu staviti čisti Vanilla Android ili neki dobar custom ROM.

Usporedba na stranici trgovine gdje bih kupio:

http://www.mobicity.co.uk/compare/sony-xperia-z2-tablet-wifi/samsung-galaxy-tabpro-10-1-16gb-lte/samsung-p605-galaxy-note-10-1-4g-lte-16gb/

Pozdrav!

0 Samsung P605 Galaxy Note 10.1
10 Sony Xperia Z2 Tablet 16GB WiF
0 Samsung Galaxy TabPRO 10.1 16G
Sony Xperia Z2 tablet Sony Xperia Z2 tablet
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 12:04 (merlin10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A Nexus 10 ti se nebi mogao ugurati? Mislim, dobit ces najbolje od androida, a posto i razvijas to bi ti bilo najbolje moguce okruzenje. Ili ako te bas jako stisce z2 je najblize aosp.
15 godina
neaktivan

Razmišljao sam i o Nexusu,ali tamo uz Nexuse lijepo stoji "Out of Stock, Backorder or Contact Us For ETA". Pošto već duže vrijeme za sebe i kolege nabavljam iz ovog dućana,kada vidim ovu obavijest to automatski znači nedostupnost od nekoliko tjedana.

AOSP mi nije presudan,ali volim ga. Trenutno kao mob koristim Motorolu G i ona je gotovo čisti AOSP,a to mi odgovara. Jučer sam otišao do VIP-a i tamo osobno isprobao Xperiu, a u T-Scumu isprobao Galaxy i jednostavno više mi se sviđa Xperia. Naravno da kratkim isprobavanjem ne možeš dobiti potpuni dojam,ali meni to za sada izgleda tako. Eh... Xperia ima i FM radio i IC port pa bih mogao imati najveći daljinac u selu

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 11:53 (merlin10).
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

kako funkcionira tablet kad se koristi sim podatkovnu karticu za spajanje na internet (dakle bez da moram imati wi-fi u blizini)? i koji bi tablet bio najbolji izbor za takvo korištenje?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 19:45 (jurij-mrcina).

0 0 hvala 0
13 godina
merlin10 kaže...

Razmišljao sam i o Nexusu,ali tamo uz Nexuse lijepo stoji "Out of Stock, Backorder or Contact Us For ETA". Pošto već duže vrijeme za sebe i kolege nabavljam iz ovog dućana,kada vidim ovu obavijest to automatski znači nedostupnost od nekoliko tjedana.

AOSP mi nije presudan,ali volim ga. Trenutno kao mob koristim Motorolu G i ona je gotovo čisti AOSP,a to mi odgovara. Jučer sam otišao do VIP-a i tamo osobno isprobao Xperiu, a u T-Scumu isprobao Galaxy i jednostavno više mi se sviđa Xperia. Naravno da kratkim isprobavanjem ne možeš dobiti potpuni dojam,ali meni to za sada izgleda tako. Eh... Xperia ima i FM radio i IC port pa bih mogao imati najveći daljinac u selu

{#}

Ja sam otamo narucio iPad koji je bio stavljen kao out of stock, i krenuo je DHL-om 10 dana nakon toga. Par dana prije i nakon slanja je bio in stock, a sada je opet out of stock. Ocito narucuju po manji broj komada kada se modeli previse ne prodaju.
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ljudi,

Ovako, želim ocu kupit tablet da ga iznenadim. Al nesmije biti nista preskupo jel ce ga odmah vratit ( dakle ispod 1000 kn svakako ).

Dakle čovjek kako je dobio onaj tablet sto se djelio s produženjem T-com ugovora navukao se na njega. U smislu gledanja youtubea, online kladionice i čitanja o pecanju.

Taj tablet je imao jedan gadan problem. Jako mu je bila slaba konkcija na wifi, u istoj toj prostoriji s laptopom se savrseno hvata signal ( 7 metara od modema ), a s tabletom je jedva hvatao signal, a i svako malo je pucala veza. Kad bi dosao 2 metra ispred modema super bi radio, al to nije cilj wifi-a jelda :P. No sada se pokvario i neisplati ga se popravljati.

Dakle treba mi tablet ispod 1000kn ( mozd i oko 500, neznam kako se cijene kreću ), na kojem će moći ici na youtube bez problema slusat glazbu i ostalo normalno browsanje. 

Također, jel taj problem uobicajen na tim tabletima što je T-com djelio?

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Možeš uzet Normabel ili Diazepam te Moditen tablet.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice