Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.193.940
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji tablet da uzmem?
ivo0 kaže...
ivo0 kaže...

Koliko bi trebala biti jaka baterija za low end tablet.

ITKO

Trebala bi bit dobra! {#}

Pa to ovisi o mali milijun stvari,tipa veličini ekrana,tipu ekrana,procesoru,broju aplikacija,načinu korištenja( surf,igrice,filmovi itd,itd..),korištenju samo wlan-a,ili i 3G,BT,GPSa itd,itd... Ne znam kakav odgovor ti očekuješ na ovakvo pitanje?

Bears, Beets, Battlestar galactica!
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

mediapad 7 lite može izdržat do 4h na internetu i igrajući igre...a ima bateriju od 4000mAh...dok u standby-u može do 3 dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

mediapad 7 lite može izdržat do 4h na internetu i igrajući igre...a ima bateriju od 4000mAh...dok u standby-u može do 3 dana

izdrži meni i duže od 3 dana u standby-u (verzija mediapad 7 lite tableta bez 3g)

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
Rekli bi mi da lazem,pa sam skratio xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?

Pozz,imam tablet MeanIT-M759 Promise.Sad me zanima,da li postoji mogucnost,da u njega ubacim mobilni internet?Znaci da se mogu povezat na internet,bez neke WI-FI mreze?Nego kao sto ima mobitel opciju Tele 2 i 1 gigu prometa....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Endymon kaže...

Pozz,imam tablet MeanIT-M759 Promise.Sad me zanima,da li postoji mogucnost,da u njega ubacim mobilni internet?Znaci da se mogu povezat na internet,bez neke WI-FI mreze?Nego kao sto ima mobitel opciju Tele 2 i 1 gigu prometa....

A da ga probas spojit na mob?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
14 godina
Koji tablet da uzmem?

E ovako. Ovaj ili iduci mjesec planiram uzet iPad mini. Treba mi za citanje skripti, video sadrzaje i surfanje. Zasto iPad? Zato jer sam naviknut na iOS. Koristim iPhone vec par godina i iako sam razmisljao o nexus 7 (2013) po videima koje sam vidio na yt-u on malo lagga prilikom surfanja a posto sam JAKO osjetljiv na to, on je ispao kao potencijalna kupnja. Zanima me jer  se isplati dati 1000kn vise za mini retinu, isprobao sam  oba u iStyleu i iskreno mislim da retina ne vrijedi 1000kn vise. Medjutim pod haubom retina je nabrijan (noviji cip,vise rama itd.) a posto tablet kupujem za duze vrijeme on bi bio vise time proof. Jer ima ovdje  korisnika i jednog i drugog da daju svoj obol nekim komentarom? hvala

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
FuzzyBrain kaže...

E ovako. Ovaj ili iduci mjesec planiram uzet iPad mini. Treba mi za citanje skripti, video sadrzaje i surfanje. Zasto iPad? Zato jer sam naviknut na iOS. Koristim iPhone vec par godina i iako sam razmisljao o nexus 7 (2013) po videima koje sam vidio na yt-u on malo lagga prilikom surfanja a posto sam JAKO osjetljiv na to, on je ispao kao potencijalna kupnja. Zanima me jer  se isplati dati 1000kn vise za mini retinu, isprobao sam  oba u iStyleu i iskreno mislim da retina ne vrijedi 1000kn vise. Medjutim pod haubom retina je nabrijan (noviji cip,vise rama itd.) a posto tablet kupujem za duze vrijeme on bi bio vise time proof. Jer ima ovdje  korisnika i jednog i drugog da daju svoj obol nekim komentarom? hvala

Osobno, Idući tjedan uzimam iPad Air, kojeg sam izabrao nakon godinu dana traženja, zbog xyz razloga, a jedan od main razloga je, što sam siguran da će mi odlično služiti i jako jako dugo trajati. 

Koliko god android tablete bile dobre, čim se postavi upit o update-ima ili kada trebaš dosta njegove memorije, koja ispunjena šteka, dolazi do nepotrebitih uzrujavanja, a to, barem meni, nikako ne treba, ima se drugih, prečih problema za rješavanje. 

ATJ Lučko
14 godina
FuzzyBrain kaže...

Vjeruj mi Nexus 7(2013) sa Androidom 4.4.2 ne lagga u ničemu,a kamoli surfanju.

Moj Galaxy Tab 2 7.0 sa CM11 ne lagga pri surfanju,a gdje je onda Nexus

robimarko@gmail.com
14 godina
robimarko kaže...
FuzzyBrain kaže...

Kolega, koliko vidim, niste na originalnom već na root-anom software-u, konkretno CM11, može objašnje zašto?! 

ATJ Lučko
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Jer znate jer ima negdje Nexusa za isprobat? Minija sam vec imao u rukama u iStyleu pa da onda mogu usporedit iz prve ruke.

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hgspot u Zagrebu kod Utrina
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Na mom Tabletu Prestigio je Android 4.1.1 da li se može nadograditi na noviju verziju.

0 2 hvala 0
16 godina
kran kaže...

Na mom Tabletu Prestigio je Android 4.1.1 da li se može nadograditi na noviju verziju.

Nemože.

14 godina
Koji tablet da uzmem?
I ja sam dugo mozgao sto da uzmem i na kraju odluka je pala naiPad mini,koristim ga već mjesec dana i moram priznat da sam Full zadovoljan!Nisam imao para za Retinu ali bez obzira na to ovo je vrhunski tablet,guta sve igre bez problema,surfanje ,HD video..uglavnom odličan mali strojcic!Po recenzijama iPad mini Retina je duplo bolji,ako imaš para nemoj se mislit!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATJLučko kaže...
robimarko kaže...
FuzzyBrain kaže...

Kolega, koliko vidim, niste na originalnom već na root-anom software-u, konkretno CM11, može objašnje zašto?! 

Nisam na originalnom rom-u jer je loš,neoptimiziran i bloatan sa samsungovim glupostima.

Zašto nebi bio na CM11 kada mi je bolji i više volim vanilla android

robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

bum ja pitanje o  6 tableta  u tri cjenovna  razreda na novom threadu  

pitao jer ovdje  ce to nestati a zivo sam zainteresiran  da cujem  misljenja 

VIDIM da ovdje ima korisnih savjeta.. 

imam jedno pitanje   ako bi se netko volio poigrati sa tim 

da otvarate svoj web shop  i da zelite imati unutra kao jednu kategoriju i tablete ...

sto biste imali u ponudi?

uzevsi u obzir:

-sto se trazi

-koliko je pristupacna cijena 

-kvaliteta, pouzdanost, funkcionalnost, 

tri levela  po dvije ponude unutar svakog levela 

do 1000 kn 

do 2000 kn 

preko 2000 kn 

vjerojatno dvije vrste unutar cjenovnog razreda  znace prilagodljivost   funkcije  

za sto nam sluzi .. za citanje materijala, surfanje ,  ili za  zahtjevnije  potrebe koja

vuce i rezolucije i ram i potrosnju 

bezveze je puknuti 50 vrsti  tableta  pa ti kupac.. snadji se, zatvori oci pikni  jednog i plati .

ja ko kupac bih volio  unutar internet ducana da mi pise okvirno za sto je najbolje 

upotrijebiti  takav tablet.. to je ona dimenzija  koja nedostaje  na netu ali se moze barem 

napisati i tako omoguciti kupcu laksi izbor a ne nafutrati  100 podataka  pa si ti misli  kaj je to :-)

...na taj nacin  bi se pomoglo i svim ovim citateljima foruma  

nadju se unutar cijene koju si mogu priustitit.. i u funkciji  za koju  bi iance koristili tako nesto 

eureka aukcije
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 12:36 (eureka).

0 0 hvala 0
14 godina
robimarko kaže...
ATJLučko kaže...
robimarko kaže...
FuzzyBrain kaže...

Nisam na originalnom rom-u jer je loš,neoptimiziran i bloatan sa samsungovim glupostima.

Zašto nebi bio na CM11 kada mi je bolji i više volim vanilla android

Kolega, nemam namjeru trolat ili raditi ikakve nepodopštine, već cilj mi je ukazati na jednu strašnu i tužnu činjenicu, a to je da android Samsunga, daklem TouchWizz jednostavno ne valja, da se tako odrazim, zločesto, ali je to tako! 

Ja sam kupujući SGN II, ponadao se da ću neko vrijeme biti namiren redovitim upgrade-om, kupio sam SD karticu od 64 GB, i tako to, obzirom nisam mogao kupiti uređaj sa više svoje memorije. Nakon godinu i nešto dana, uviđavam da mob ima dosta i dalje dobre mogućnosti u radu, ali, ono ostalo izostaje, a zato si ti stavio nešto drugo, nešto bolje. 

Osobno, ne vidim pre velike koristi istina od manjih ( po dijagonali ) tableta u pravom radu, osim u surfanju, igranju igrica i mailanju. Bilo kakav rad u Office dokumentima, realno trebaš veću bitno dijagonalu. 

Kolega koji je tražio pomoć, napomenuo je da bi mu tableta koristila za čitanje skripti, moguće primarno, za što je bilo koji iPad omjerom stranica Ipak Bolji! 

ATJ Lučko
14 godina
eureka kaže...

VIDIM da ovdje ima korisnih savjeta.. 

imam jedno pitanje   ako bi se netko volio poigrati sa tim 

da otvarate svoj web shop  i da zelite imati unutra kao jednu kategoriju i tablete ...

sto biste imali u ponudi?

uzevsi u obzir:

-sto se trazi

-koliko je pristupacna cijena 

-kvaliteta, pouzdanost, funkcionalnost, 

tri levela  po dvije ponude unutar svakog levela 

do 1000 kn 

do 1500 kn 

preko 1500 kn 

vjerojatno dvije vrste unutar cjenovnog razreda  znace prilagodljivost   funkcije  

za sto nam sluzi .. za citanje materijala, surfanje ,  ili za  zahtjevnije  potrebe koja

vuce i rezolucije i ram i potrosnju 

bezveze je puknuti 50 vrsti  tableta  pa ti kupac.. snadji se, zatvori oci pikni  jednog i plati .

ja ko kupac bih volio  unutar internet ducana da mi pise okvirno za sto je najbolje 

upotrijebiti  takav tablet.. to je ona dimenzija  koja nedostaje  na netu ali se moze barem 

napisati i tako omoguciti kupcu laksi izbor a ne nafutrati  100 podataka  pa si ti misli  kaj je to :-)

Moje viđenje tvoje nedoumice;

Prva stavka, do sada imaš generalno tri platforme, iOS, Android i Windoze, znači možeš to uzet u obzir, 

Druga stavka, do sada su bile dijagonale ispod 10 ( 9.7 ) inča i oni veće dijagonale, a u zadnje vrijeme imaš i preko 12 inča dijagonale, tako da evo ti i tu razmišljanja, 

Treća stavka, trgovina za narod ili IT stručnjake, jer jednima trebaš objasniti i pojasniti sve što se može i kako, a drugima trebaš pružiti veliki izbor ponude, backup, ... 

Obzirom na "boju" onog kako si ti napisao, tvoj je svijet androida iz preko nekoliko razloga, ka prvo, najrašireniji, spektar cijena od 500.00 pa do preko 6000.00 govoreći o novim izdanjima Pro Samsunga, pa na kraju krajeva pogledaj koliko košta SONY XPERIA Z, über 5000.00 kuna u slobodnoj prodaji. 

Moj zaključak; prvo si reci sam sebi, želim zarađivati po malo na konfekciji ili možda još manje na brend gadgetima. 

Za iPad sam siguran 200% da bi imao poteškoća sa nabavom, izračunom cijene i tako to, ali ne sumnjam da bi imao takvih problema i sa Samsungom, SONY-em, NEXUS pogotovu, LG-om, NOKIA-om, Microsoftom,  ...

U najkraćem za izraziti se, opaki Sizifov posao bi si dao u zadatak! 

ATJ Lučko
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

nisam ocekivao tako brzi odgovor :-)  thx

naravno tableti su za siroke mase namjenjeni  ne  za  strucnjake 

ma otvorio sam poseban thread za to  da mi se ne izgubi pitanje u moru drugih

al vidim  probleme koje si naveo

znaci hoces neces trebalo bi  imati vise  vrsti  u ponudi ?

potrebe jesu  za web ducan ali pokusavm razmisljati  kao  neki prosjecan  korisnik 

interneta  koji bi vani radije koristio  tablet nego laptop  i koji  bi eventualno 

mogao imati  do 2000 kn za tablet  ali  puno veći broj ljudi  bi imao na raspolaganju 

do 1000 kn .. 

eureka aukcije

0 0 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Namjeravam krajem 2. ili početkom 3. mjeseca kupiti tablet, do 1500 kn, i za oko su mi zapela 2 modela, ovaj i ovaj pa me zanima koji je bolji odabir od ta dva, ja bih prednost dao modelu sa ugrađenim 3G modemom jer nebih želio ovisiti samo o Wi-Fi-ju. Vjerojatno se može staviti neki USB 3G modem na model koji ga nema ali tu je onda pitanje praktičnosti i trajanje baterije, a i vjerojatno se nemože samo bilo koji staviti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 12:57 (Gigabyte091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
eureka kaže...

nisam ocekivao tako brzi odgovor :-)  thx

naravno tableti su za siroke mase namjenjeni  ne  za  strucnjake 

ma otvorio sam poseban thread za to  da mi se ne izgubi pitanje u moru drugih

al vidim  probleme koje si naveo

znaci hoces neces trebalo bi  imati vise  vrsti  u ponudi ?

potrebe jesu  za web ducan ali pokusavm razmisljati  kao  neki prosjecan  korisnik 

interneta  koji bi vani radije koristio  tablet nego laptop  i koji  bi eventualno 

mogao imati  do 2000 kn za tablet  ali  puno veći broj ljudi  bi imao na raspolaganju 

do 1000 kn .. 

Kada govorimo o mogućnostima, možemo gledati na koliko može tablet a koliko može platiti kupac. 

Mene generalno smeta, i to opako, kada netko forsira tabletu ispod 8 incha sa omjerom stranice 16 : 9  ili 16 : 10 za rad u Office dokumentima, a ovaj figurativno rečeno izgleda kao kakav slanac sa dugim ili ako želiš visokim zaslonom, nonsens. 

Bez obzira na sve, ti imaš xyz detalja koje trebaš uzeti u obzir, netko želi raditi u Office dokumentima, netko želi mogućnost telefoniranja, netko želi gledati HD video, pa ako nema 1080p rezoluciju, on je po meni banana, netko želi slušati glazbu, netko želi NFC mogućnost, netko želi bijelog, drugi crnog, treći plavog, crvenog, šarkoperkastog, USB 3.0, proširiva memorija, kakav cover uz njega ili case, ... 

Mala milijarda opcija, pa sada ti biraj. 

U Luxsmburgu je politika dućana, kupac dolazi u butigu, trgovac sa njim popije kavicu dvije, dok ne opisa puls kupca, što on želi i može kupiti. Nakon izvjesnog vremena, postiže se dogovor, plaćanje gotovinom, karticom uglavnom, i pa pa kupcu. Za par dana, čovjeku se pokuca, pozvoni na vrata, gospodine, izvolite vaš gadget koji ste kupili kod nas, sa uredno ispunjenom dokumentacijom, garancijom, čime god. I još nešto, nema majci da se ne čestita kupcu rođendan, Božić, Nova Godina, što je elementarno u zapadnom businessu. 

ATJ Lučko
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

lol

vec si zamisljam  naseg kupca u luxemburskom ducanu

dobar dan dobar dan..

ja bi tablet...

---ajmo sjest malo pa popricati.. jeste za kavu?

ma ja bi tablet.. kaj imate? 

---imamo raznih ali prvo da vidimo sta zelite 

ma hocu tablet... kaj imate vi ? 

---a koliko ste spremni  izdvojiti ?

kaj tebe briga koliko ja imam para..  reci ti meni kaj imas ?

itd.....  

:-)

.........

well ako nista onda si me uvjerio da se mora imati poveci izbor 

sa sto jednostavnijim opisom namjene i prakticne korisnosti 

koje objasnjavaju hrpu  uglavnom nepoznatih rijeci  obicnom kupcu

a  proizvodjaci?

iz tekstova iscitavam asus kao pouzdan 

eureka aukcije
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 14:21 (eureka).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

@eureka

A da probas ovako napravit:

Best buy (preporuka):

7" od 500 do 1000kn (samo wi-fi) - samsung 3311, prestige 7...

7" od 500 do 1000kn (wi-fi+3g) -...

7" od 1000 d0 1500kn - ...

7" od 1500 do 2000kn- ....

8"...

9"...

...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 15:14 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

citam pisem zapisujem :-)

za sad mi je asus memopad 7  u fokusu kao nesto ekonomicno korisno

samo nije li 7 incha malo premalo? 

koji je  realno korisno  upotrebljiv  ekran za tablet ?

eureka aukcije

1 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji tablet da uzmem?

Onaj tko uzme bilo koji ipad pokraj dostupnih windows tableta (npr asus t100 za 3000 kn) je ili lud ili ne voli svoje pare.

Svi smo mi Mentalist.

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ja sve do 7" ni ne smatram tabletom....upravo pisem s 7  lite..prije kupnje obavezno isprobajte

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eureka kaže...

citam pisem zapisujem :-)

za sad mi je asus memopad 7  u fokusu kao nesto ekonomicno korisno

samo nije li 7 incha malo premalo? 

koji je  realno korisno  upotrebljiv  ekran za tablet ?

imam asus memo pad hd 7 vec neko vrijeme...svi su mi hvalili i preporucali taj tablet,ja ga uzeo,fakat je best buy...ali.....ekran super,prerformanse relativno dobre,gle samo rijetke igre trzaju,znaci gamig,pristojno...wi-fi super,zacudo i gps je ok...neki imaju problema al meni sve radi savrseno...negativno...ako mislis,stavljat miljon romova i clockat sve kaj se moze...nula bodova...tablet ima mtk procesor za koji nema full source code tak da nema romova...ima preradjenih stock sa nekim stvarima izbacenima i sam imam taj zadnji,al ak te zanima nesto vise...nista...a da o sd card slotu ne pricam...svima rikava ja sav sretan da dans vise nemogu stavit karticu unutra..slot otiso...il ti stalno izbacuje sd karticu il rikne slot....al sve u svemu,tab je ok zavisi kaj se hoce s njim....  LP

17 godina
Koji tablet da uzmem?

Trebam nekakav tablet/čitač knjiga koji će se koristiti za specifičnu namjenu.

Naime uzeo bi si nešto s čega ću čitati note dok sviram piano (trenutno note printam po gradu).

E sad... planirao sam kupit printer laserski crno bijeli za nekih 400kn i printati note sam doma, no sinulo mi je da bi mogao uzeti i nekakav tablet/čitač knjiga za tu namjenu...

Zanima me jel ima što takvo do 400-500kn? Ekran šta ja znam koliko bi trebao biti? Dovoljno da na njega u horizontalnom položaju stanu 2-3 reda nota, scrollat ih lako mogu (prilažem sliku kak bi to trebalo izgledat), makar bilo bi lijepo i kad bi se cijela stranica mogla vidjet vertikalno, al sumnjam da ima 12" tableta za tako male pare.

Uređaj bi dakle bio stalno priključen na struju tak da baterija uopće nije bitan faktor, bitno je naravno da ekran može biti uključen, dakle da se ne gasi automatski nikada.

U svakom slučaju i papir i tablet ima svoje prednosti u ovome, pa ću još razmislit ako uopće postoji nešto što bi bilo dobro za tu namjenu za ovu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 22:16 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ja navijam za printer xD ne moraš scrollat ni rastezat kalovinje,lakše je radit s papirom,nema stanby-a...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
0 1 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice