Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.761
|
čitano: 2.189.426
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

A dali se isplati uzimat nexus 7?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
lovac82 kaže...
bruno03 kaže...
lovac82 kaže...

Moze li preporuka za tablet do 700-800 KN MAX.... 

Sto mi treba? android, podrska za sim karticu (ili da bar podrzava 3G usb stick) i wifi, pozeljno bi bilo da ima prednju kameru (za Skype npr.). Uopce ne pratim tablete tako da ne znam trazlim li previse za ovu cijenu....

Prestigio 3970B Duo

Koliko vidim.... Android je, moze se spojiti 3G stick? bas gledam malo tablete i cudi me zasto je ovaj toliko jeftin.

Može se spojiti 3g stick. Najbolje otići u links i vidjeti zašto je toliko jeftin

Pump The Jam Pump It Up
15 godina
protjeran

http://www.edigital.hr/Tablet_racunala/Prestigio_GeoVision_7777_GPS_i_tablet_+_iGO_Primo_karta_Europe_(44_drzava)_(Android)_crni/sivi-p37076.html?bid=&partner=10001

Ovo je super ponuda.

Dual Core

7''

Navigacija (IGO)

DVB-T

Super igračka!

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

dosao sam u situaciju da mi treba neka vrsta racunala za posao, a stalno sam u pokretu i nuznost bi mi bila pokretni 3g, i definitivno ciljam na ove s ugradenim 3g modulom (ako ima 4g dodatan plus naravno ali nije nuzno) uz to ovako bi nesto odgovaralo
minimalna konfiguracija:
- dual core 1.5ghz
- 1gb RAM
- 16GB interne memorije, utor za SD kartice 32GB
- ekran 10"

po mogucnosti veci radni takt procesora i quad core, SD prosirivost 64gb i vise interne memorije
budžet se krece oko 3000kn, preko 3500 nemogu ici

i bonus pitanje, dali se moze odvojeno kupiti Stylus i dali radi na svim tabletima
hvala na pomoci :)

marvel at perfection for it is fleeting, you have brought sin to haven, and doom upon all the land

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Molim pomoć oko odabira između slijedećih modela...

Između Asus Nexus 7 1B012A i Acer Iconia A1-810

i

Između PIPO S2 i PRESTIGIO MultiPad PMP5780D_DUO.

A moze i poredak od najboljeg do najgoreg :)

Hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Acer Iconia A1

PIPO S2

PRESTIGIO MultiPad PMP5780D_DUO

A1 se zamjera loša baterija i autofocus, kao i težina ( 410g ). Zbog takvih "sitnica" i 216ppi Nexus 7 je po meni i dalje best buy. Koliko mi je poznato novi Nexus izlazi ovaj mjesec tako da bi i cijena staroga trebala dodatno pasti. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Molim preporuku za neki solidan, a ne preskup 10" tablet...treba nagraditi đaka za dobre ocjene  {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 7:11 (tintin).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svim tabletomanima,

trebam preporuku za solidan tablet na Androidu  sa zadovoljavajućim omjerom cijene i kvalitete, tj. "opremljenosti". Trebam maksimalnu povezivost (WiFi, BT, HDSPA, HDMI) da ima GPS i Google Talk bez instaliranja 3rd party aplikacija ili rootanja i to sve do 1500 KN. Postoji li takav tablet igdje osim u mojoj glavi? 

0 0 hvala 0
16 godina
12 godina
neaktivan

Imam njihov 3270b,pap5000 i kupit cu jos pap5300,ja sam dosta zadovoljan s njima zbog cijene i 2g garancije.Ako zelis neku "bolju" firmu,onda moras izdvojit bar 2500kn.

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
16 godina

Kod mene tablet Multipad Pro DUO 7" (1100 Kn) i Multiphone 4055 DUAL SIM (1300 Kn) i ne mogu se požaliti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 9:25 (Punti).
15 godina
Koji tablet da uzmem?

Hej ekipa, trebam uzet novi tablet posto ova moja stara skrabica s ultralosom rezolucijom od 800x480 nije za nista vec samo za skupljanje prasine.

Trebam nesto do max 1500 kn (nije neki budzet, ali eto toliko imam na raspolaganju).

Zanima me kakva su ovo tri tableta tj. kakva im je slika i boje te koji je najbolji:

Acer Iconia Tab B1, NT.L15EE.001, 7", 1024x600 - od 977 kn

Acer Iconia Tab A100, 7" - od 1323 kn 

Asus Nexus 7 NEXUS7-1B012A - od 1416 kn

Tablet mi treba za web tj. citanje s raznih portala, dnevne novine i mozda ponekad pogledati kratki klip na Youtube-u (vazna mi je kvaliteta slike jer znam koliko losa rezolucija te los prikaz same slike utice na rad s tabletom).

Razmisljao sam cak o nekom jeftinijem, vecem Prestigio-u, ali nekako ne vjerujem tim brandovima jer imam neka losa iskustva s istima, ali volio bi cuti vase misljenje.

Prednost je veca dijagonala, ali ne znam kakva im je rezolucija kada se radi na njima tj. koliko je ugodno za rad?

Tocnije, gledao sam ova dva modela (ako znate za jos neki te dijagonale, a u tom rangu cijena, samo dajte link pa da vidimo o cemu se radi):

PRESTIGIO MultiPad PMP7100DDUO, 10.1'' - od 1599 kn

PRESTIGIO MultiPad PMP5597D BF DUO, 9.7' - od 1479 kn

Mozda sam nekako vise za modele od 7" no zanima me vase misljenje.

Bilo bi mi drago da ne hvalite samo one prozvode/brandove koji sam koristite vec da budete realni i ako vec koristite neki proizvod da navedete sve njegove prednosti i mane.

Osobno, najvaznija mi je kvaliteta prikaza slike, ciste boje, dobar touch, kvaliteta izrade te sama podrska od strane proizvodaca.

Zahvaljujem na vasim prijedlozima i odgovorima.

P.S.

Tablet mi nikako ne sluzi za igre i sl. stvari, vec samo za ono sto sam naveo. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Prestigio Pro Duo(5570) i Prime Duo(5770) ti imaju dobar IPS display i dobaar prikaz boja a koštaju cca 1100kn.

Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

dobili huaveja 7 iz akcije u t-comu

naravno da ce ostati prazan po pitanju programa (ah, starci) i neiskoristeni potencijal androida...

jedva cekam si uzeti neku 10tku i iskoristiti ga maximalno

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Jel može preporuka za neki jeftiniji tablet (možda Prestigio), a da ima utor za SIM, Bluetooth, WiFi, GPS i HDMI? Evo gledam po netu već danima, ali oči će mi ispast, ne ide mi usporedba {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Osobno, najvaznija mi je kvaliteta prikaza slike, ciste boje, dobar touch, kvaliteta izrade te sama podrska od strane proizvodaca.

Od ovih koje si naveo Nexus 7 zadovoljava sve tvoje zahtjeve. ~216 ppi pixel density ( daleko najbolji ekran od svih navedenih ), dobar touch, te jako dobra podrška od strane Googlea. 

16 godina
neaktivan
Leglo kaže...
win32 kaže...

Od ovih koje si naveo Nexus 7 zadovoljava sve tvoje zahtjeve. ~216 ppi pixel density ( daleko najbolji ekran od svih navedenih ), dobar touch, te jako dobra podrška od strane Googlea. 

i ja sam za Nexus 7.   Zadnja 3 dana me uhvatila želja za nekim 7" tabletom pa sam pregledao hrpu karakteristika , recenzija i filmiča o raznim dostupnim tabletima. Ispalo ja da svim jeftinijim uređajima pa i onima iste cijene nešto fali.  Ili nema bluetooth , ili nema gps , ili su procesori slabi, ili je ekran nekvalitetan , ili je baterija slaba, ili škripi , ili je zvučnik loš , ili kombinacije toga, itd.

Ali postoji jedan jeftiniji koji me zaintrigirao , a to je  YARVIK tablet Xenta IPS 7" TAB7-200 . Ako ga tko ima molio bih da  napiše svoje utiske o tom uređaju.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 21:38 (Wox).
14 godina
neaktivan
Wox kaže...

i ja sam za Nexus 7.   Zadnja 3 dana me uhvatila želja za nekim 7" tabletom pa sam pregledao hrpu karakteristika , recenzija i filmiča o raznim dostupnim tabletima. Ispalo ja da svim jeftinijim uređajima pa i onima iste cijene nešto fali.  Ili nema bluetooth , ili nema gps , ili su procesori slabi, ili je ekran nekvalitetan , ili je baterija slaba, ili škripi , ili je zvučnik loš , ili kombinacije toga, itd.

Ali postoji jedan jeftiniji koji me zaintrigirao , a to je  YARVIK tablet Xenta IPS 7" TAB7-200 . Ako ga tko ima molio bih da  napiše svoje utiske o tom uređaju.

Nexus 7 izgleda da ima sve i svašta, ali fali mu bitn aznačajka, spajanje na TV tj. monitor. Čini se da ovaj zadovoljava stvarno svačije uvjete. I znatno je jeftiniji nego slični tableti kod nas. Čak i kad lupe carinu na ovo vjerojatno bi se isplatilo kupi tnego bilo što kod nas. Što kažete?

15 godina
Koji tablet da uzmem?

ja sam sve sigurniji da NE ZELIM wide screen tablet, pogotovo 7", NEMA SANSE...kad si na netu, otvoris tipkovnicu da tipkas nesto, ne vidi se KRČNE xD

4:3 u ovom slucaju rulz...a toliko sam bio pobornik wide screen ekranova, ali jbg kad je tipkovnica na ekranu :)

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

ja sam sve sigurniji da NE ZELIM wide screen tablet, pogotovo 7", NEMA SANSE...kad si na netu, otvoris tipkovnicu da tipkas nesto, ne vidi se KRČNE xD

4:3 u ovom slucaju rulz...a toliko sam bio pobornik wide screen ekranova, ali jbg kad je tipkovnica na ekranu :)

šta ti je to KRČNE ?

Eto ja imam Galaxy TAB 2 10,1" i ne vidim u čemu je problem...radio sam i na iPadu svih generacija i nije to neka velika razlika.

Razliak je u rezoluciji ovog nova iPada 3 i 4 koja je dosta veće tj. bolja ali u konačnici mislim da to nije neki problem.

Ovo je naravno subjektivno mišljenje i ne osporavam da se tebi to ne sviđa....samo pokušavam konstatirati da katastrofa kad je

tipkovnica na ekranu....pa gdje je onda recimo na iPdadu koji ima 4:3 ekran....negdje sa strane....ne kužim te....ima tu još sasvim

dovoljno mjesta da se sve vidi.

Možda na nekom 7" tabletu male rezolucije to je problem ali na ovim velikima čisto sumnjam.

Pozzz !

16 godina
Koji tablet da uzmem?

Jel ovaj što vrijedi?
Kolika bi bila cijena nakon plaćanja carine i pdv-a ?

Kod nas mu je cijena oko 2400kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 16:14 (tintin).

0 0 hvala 0
15 godina
dxdandy kaže...
RuskeGTT kaže...

šta ti je to KRČNE ?

Eto ja imam Galaxy TAB 2 10,1" i ne vidim u čemu je problem...radio sam i na iPadu svih generacija i nije to neka velika razlika.

Razliak je u rezoluciji ovog nova iPada 3 i 4 koja je dosta veće tj. bolja ali u konačnici mislim da to nije neki problem.

Ovo je naravno subjektivno mišljenje i ne osporavam da se tebi to ne sviđa....samo pokušavam konstatirati da katastrofa kad je

tipkovnica na ekranu....pa gdje je onda recimo na iPdadu koji ima 4:3 ekran....negdje sa strane....ne kužim te....ima tu još sasvim

dovoljno mjesta da se sve vidi.

Možda na nekom 7" tabletu male rezolucije to je problem ali na ovim velikima čisto sumnjam.

Pozzz !

nisi skuzio, kad je tipkovnica ukljucena, zauzima veci dio ekrana, nego na 4:3 ekranu koji je siri i stoga stane vise toga, osim tipkovnice kad je ukljucena npr u pretrazivacu

KRČNE - dodaj U i I negdje unutar rijeci, pa ces shvatiti, a posto se nesmije prostaciti na forumu, sam tako to napisao

15 godina
neaktivan
Lokjutus kaže...

Nexus 7 izgleda da ima sve i svašta, ali fali mu bitn aznačajka, spajanje na TV tj. monitor. Čini se da ovaj zadovoljava stvarno svačije uvjete. I znatno je jeftiniji nego slični tableti kod nas. Čak i kad lupe carinu na ovo vjerojatno bi se isplatilo kupi tnego bilo što kod nas. Što kažete?

Ukoliko ti se ne žuri pričekaj jesen i novi Nexus 7 koji bi po istoj cijeni trebao imati i mogučnost spajanja na TV/monitor. Carina se ne plaća gdje god kupio u EU. 

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima,

koji je trenutno najbolji tablet koji se može kupiti kod nas u Hrvatskoj, cijena nije bitna.

Gledao sam note 10.1 ili ipad 4.

Hvala

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 16:04 (streamg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Glupo pitanje, opće nemam pojma o tabletima, al me zanima jel kindle fire HD 8,9" ima cellular podršku, 3g, 4g? 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
streamg kaže...

Pozdrav svima,

koji je trenutno najbolji tablet koji se može kupiti kod nas u Hrvatskoj, cijena nije bitna.

Gledao sam note 10.1 ili ipad 4.

Hvala

Panasonic 20" 4K, trebao bi doći u prodaju tijekom ljeta.

http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/prModelDetail?storeId=11301&catalogId=13251&itemId=693009&modelNo=Content01082013111502603&surfModel=Content01082013111502603

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 19:36 (DigiMagic).
14 godina
neaktivan
Leglo kaže...
Lokjutus kaže...

Ukoliko ti se ne žuri pričekaj jesen i novi Nexus 7 koji bi po istoj cijeni trebao imati i mogučnost spajanja na TV/monitor. Carina se ne plaća gdje god kupio u EU. 

Zapravo, žuri mi se, idem na put krajem mjeseca. Ako se naručuje iz SAD-a, cijena je oko 400-500 kuna jeftinija za taj Hyundai T10 tablet  koji gledam, a iz UK je cijena za toliko skuplja, tako da dođe na isto. Mislim da ću ga uzeti, specifikacije izgledaju odlično za tu lovu.

16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Moja je preporuka svima ne kupovati nikakve kineze i slično, usprkos kvaliteti. Podrška korisniku i servis u Hrvatskoj ne postoje i možeš samo smatrati da si bacio lovu za to ako ti se nešto slučajno desi. Ipak tu vrijedi ona stara poslovica 'Kolko para, tolko muzike'.

Ja sam prvo kupio Prestigio 5197d ultra ( ekran i općenito sve jedna vrlo dobra imitacija Ipada 2), ali nije imao dobru bateriju. Općenito, uređaj je imao zadovoljavajuće performanse za surfanje, čitanje i slično, no recimo nije mogao baš lako vrtiti videe s full hd rezolucijama a baterija mu se bezobrazno brzo trošila. Sat vremena videa je trošilo 18% baterije! Riješio sam ga se i kupio Samsung Galaxy Tab 2 10.1 i mogu samo pohvaliti taj uređaj što se tiče trajanja baterije ( u prosjeku 8-9 sati korištenja - video, web surf i sl.) te kvalitete slike. Mada moram priznati da PLS display nije toliko dobar kao IPs, ipak je dovolno blizu da to nije velika slabost. Jedino mu fali nekakav HDMI izlaz za gledanje na tv-u, ali može se kupiti nekakav adapter ja mislim. No to me ne zanima, pa mu to i ne računam kao minus. U Extreme digitalu ga se može uzet za 2300 kn, što smatram povoljnom cijenom.

E sad, Acer je izbacio novu Iconiu koja je doslovce jefitiniji Ipad mini, ima solidne performanse i cijenu ne veću 1600 kn mislim. Da sam malo još čekao, uzeo bih nju i bio miran ko beba. No veći tablet mi je bio privlačniji upravo zbog gledanja filmova i serija na njemu. Šteta što Samsungov 8,9 LTe model nema mogućnost ubacivanja eksterne sd kartice inače bi on bi best buy.

Nexus 7 je sjajan tablet za one koji vole puno surfati van ureda, a i pogledati koji video ili seriju. Nije baš dovoljno velik za stalno gledanje filmova i samo zato ga nisam uzeo - inače po svemu je to još najbolji tablet uokolo.

Prestigi i ostali kinezi...nikad više kupiti.

2 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice