Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.194.471
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji tablet da uzmem?

U čemu je problem sa gocleverom? Baš sam njih gledao pred neko vrijeme.

13 godina
neaktivan

Prijatelj mi ima onaj s tv prijemnikom kupljen u metro-u za 1200 kn. Dao mi ga je da mu instaliram neke nautičke karte pa sam ga malo isprobao u međuvremenu. Nisam bio zadovoljan. Ekran ima premalo svjetla. Pojačam svjetlinu do kraja i nije baš ni neka oštrina slike. A kad sam probao surfati dosta zna zastekati (npr. Ne otvara Google slike kad ih preko trazilice tražiš i potom se sav zablokira.) Mislim da za tu cijenu nije baš ispunio moja očekivanja. Možda neki drugi model od go clevera bolje radi... Zato sam i postavio pitanje za polovne tablete jer mi se ne isplati kupovati za ono što mi treba novi a da šteka na nekim osnovnim radnjama koje moj wildfire s (kupljen za 400 kn) bez problema odradi. Evo ako netko ima preporuku nek kaže.

14 godina
Koji tablet da uzmem?

Best Buy tableta do 1500kn ?

Nije za mene, ali prijatelju treba. Koristio bi ga po 3-4 sata dnevno, najviše surfanje internetom.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
14 godina
Tomek.Klc kaže...

Best Buy tableta do 1500kn ?

Nije za mene, ali prijatelju treba. Koristio bi ga po 3-4 sata dnevno, najviše surfanje internetom.

Nexus 7

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Planiram uzeti tablet uskoro pa me zanima koji bi tablet sada bio best buy do nekih 1500 k (i ako možete staviti link na RH dućane koji ga nude)?

0 3 hvala 0
17 godina
isto kao i u postu prije tvog, imas link gore, Nexus 7

ako ti je 7 inca dovoljno
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

pozz svima koji prate temu :)

Ako moze mala pomoc pri odabiru tableta

koristio bi ga za prvenstveno surfanje, gledanje filmova i za igranje igara

ciljam na isklj. 10inc, polovni sa njuskala

budzet  1500kn s tim da nije problem dat i 200, 300 kn vise ako se bas mora :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav,

ljudi napala zena da mi kupi za rodjoš neki tablet do nekih 1300kn i veli da si izaberm koji hoču.Prvenstvena namjena tableta bi bila internet i eventualno pokoja serija u HD 720p pogledana na njemu.Od igrica bi moža pala neka partija Angry Birds ali kažem samo možda.Znači osnovna namjena je surfanje netom i forumima te pokoja serija i to je to.

Sad malo gledao na netu i naletio na Point of View Protab2 u hg-spotu i recimo da ima odbar ips display i veličina mi paše. E sad dali je ovaj njegov CPU dovoljno jak da sa 1gb memorije to što meni treba da odradi bez nekih resetiranja i ludih trzavica. Nigdje ne vidim koliko mu je jaka baterija i koliko izdrži prilikom surfanja.Osobno mi je dovoljno 5h uz pogedanu recimo jednu 45min epizodu neke serije i 4h surfanja.

Molim vas za mišljenje ovog taba ili neki drugi u tom cjenovnom rangu sa takvim displayem !

Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pitanje za ovaj link gore na nexus 7 u extreme digital trgovini: Koliko ima unutarnje memorije?

Ne piše za ovaj kojem je cijena 1439,00 kn.

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da je taj od 8GB, a ovaj od 16..

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Šta kažete na ovaj tablet? Koristiti će se za nekakve programe za djecu koja ne govore, autisti, osobe s posebnim potrebama. Nije potrebno da bude nekakav fensi šmensi niti će se vrtiti igrice na njemu. Bitan je veliki ekran (ne dolaze u obzir oni od 7"), na njemu je znatno veći nego na drugima a za toliko novaca nema toliko velikog ekrana.
Kamera, koliko vidim, daje maksimalnu rezoluciju koju ekran može pokazati a bitno je da se slike uslikane tabletom vide dobro na ekranu tableta. 

Kyros 10" model, 4:3 ekran, je u Chipoteci 1044 kune što je 50% više nego ovaj na kojeg ciljam a ima istu količinu RAMa i HDDa i isti procesor.

Mora biti novo jer novi ima garanciju a neću ga ja koristiti pa je to bitno a bitno je i zbog baterije. Taj Kyros ima ekran veće dijagonale od samo jednog incha a razlika je 50% u cijeni (700 kn prema 1050 kn). Kako vidim, imaju isti procesor i istu količinu RAMa stoga mislim da bi brzina trebala biti ista. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hrc555 kaže...

Šta kažete na ovaj tablet? Koristiti će se za nekakve programe za djecu koja ne govore, autisti, osobe s posebnim potrebama. Nije potrebno da bude nekakav fensi šmensi niti će se vrtiti igrice na njemu. Bitan je veliki ekran (ne dolaze u obzir oni od 7"), na njemu je znatno veći nego na drugima a za toliko novaca nema toliko velikog ekrana.
Kamera, koliko vidim, daje maksimalnu rezoluciju koju ekran može pokazati a bitno je da se slike uslikane tabletom vide dobro na ekranu tableta. 

Kyros 10" model, 4:3 ekran, je u Chipoteci 1044 kune što je 50% više nego ovaj na kojeg ciljam a ima istu količinu RAMa i HDDa i isti procesor.

Mora biti novo jer novi ima garanciju a neću ga ja koristiti pa je to bitno a bitno je i zbog baterije. Taj Kyros ima ekran veće dijagonale od samo jednog incha a razlika je 50% u cijeni (700 kn prema 1050 kn). Kako vidim, imaju isti procesor i istu količinu RAMa stoga mislim da bi brzina trebala biti ista. 

3000mAh je prilično loše za jedan 10" tablet. S druge strane H18 ima duplo jaču bateriju, ali i manji ekran. Koliko znam i dalje je PiPO S2 low end best buy, makar se radilo o samo 8" tabletu. 

Ukoliko ti je veći ekran bitna stavka onda se rađe okreni njuškalu , te potraži ovako nešto Prestigio 5197d ultra 9,7'' ili LC POWER Tyon Mira-2. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Njuskalo ne dolazi u obzir jer ga neću ja koristiti a ako nešto crkne onda sam ja naje.. iako mi je jasno da i on ima garanciju ali je s druge strane znatno skuplji od H18. 

Za bateriju je bitno da izdrži 4 sata ali ne kontinuiranog surfanja ili nekakvog videa nego povremenog korištenja nezahtjevne aplikacije a to bi morao izdržati svaki kako vidim.

Je li to veliki problem što taj H18 ima ICS odnosno, može li ga se downgradeat na 2.3 verziju ili koja je već bolja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ICS nije problem, no problem može bit što je H18 veliki no name. Možda je tablet ok, no osobno se ne bih toliko kockao za tih 300kn razlike u odnosu na Prestigio. Ne vidim problem u njuškalu ukoliko postoji račun i garancija od 2 godine. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan

Moze preporuka tableta koji je trenutno best buy ? procita san jedno 30 tema i opet san na 0

cijena bi trebala bit oko 1000kn mozda max 1200kn 

ACER Iconia B1-A71 -1.011,08 kn

PRESTIGIO MULTIPAD PMP5770D - 1.103,08 kn

Samsung Galaxy Tab 2 7"  - 1.100kn  -polovni novi 2 god garancija

stvar je sta san se izgubia izmedu ovih prestigio modela svaki ima slican naziv i cijenu i non stop se gubin tu

od ovih navedenih iskreno bi najvise galaxy tab jer mi je zbog marke uljeva malo vise povjerenja medutim nije mi problem uzet i neki drugi ako je bolji

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

jel moze neka preporuka tableta, koristio bi uglavnom za čitanje knjiga i internet, gdje god pogledam nailazim samo na google nexus 7 i ipad, zanima me dali ima neka bolja ponuda od 1000-2000kn? hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lolda kaže...

jel moze neka preporuka tableta, koristio bi uglavnom za čitanje knjiga i internet, gdje god pogledam nailazim samo na google nexus 7 i ipad, zanima me dali ima neka bolja ponuda od 1000-2000kn? hvala

pa ako ti nije bed počekati mjesec dana...

... baci pogled na amazon.de Kindle FireHD

PS. počekati sa kupnjom do 1.7. kad ulazimo u EU da ne moraš plaćati porez i imati za*ebancije sa uvozom WiFi opreme

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 10:07 (Darky).
16 godina
neaktivan
Darky kaže...
lolda kaže...

pa ako ti nije bed počekati mjesec dana...

... baci pogled na amazon.de Kindle FireHD

PS. počekati sa kupnjom do 1.7. kad ulazimo u EU da ne moraš plaćati porez i imati za*ebancije sa uvozom WiFi opreme

Pitanje;

Kako ga naručiti da isporuka bude u Hrvatsku. Kad ga odaberem, kaže da nije moguća isporuka na navedenu adresu (koja je u RH). Uglavnom mi je tako sa većinom stvari sa Amazona - ne mogu naručiti jer dostava nije moguća u RH. Da li ja nešto radim pogrešno, ili?

Ako netko ima link na artikal koji je moguće isporučiti u RH, može link, pa da vidim jel i meni nudi tu opciju...

Zdravac
15 godina
neaktivan

hvala na odgovoru. nakon jos vise istrazivanja, suzio sam izbor na 2: nexus7 i kindle fire hd 9in. 

pricekacu taj novi nexus7 pa onda odluciti.

17 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Pitanje;

Kako ga naručiti da isporuka bude u Hrvatsku. Kad ga odaberem, kaže da nije moguća isporuka na navedenu adresu (koja je u RH). Uglavnom mi je tako sa većinom stvari sa Amazona - ne mogu naručiti jer dostava nije moguća u RH. Da li ja nešto radim pogrešno, ili?

Ako netko ima link na artikal koji je moguće isporučiti u RH, može link, pa da vidim jel i meni nudi tu opciju...

koliko ja znam FireHD još nije u prodaji, sad samo primaju prednarudžbe, imaš vijest na stranici buga kad počinje redovna prodaja

amazon US je posebna priča i sa njih puno toga nije moguće kupiti za nas

sa amazona Uk i DE se da kupovati i redovno isporučuju, istina nisam još tablete kupovao kod njih pa za to neznam

ali nakon 1.7. 2013 ne bi trebalo bit problema saisporukom u RH barem kaj se tiće UK i DE

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

evo i ja sam nova i nemam pojma o tabletima pa molim pomoc... nadam se da me necete izignorirati :)

dakle, sestra i ja planiramo starom kupiti neki tablet da malo ubije dosadu na poslu :D... ne trebamo nista zahtjevno, a koristio bi ga uglavnom za surfanje i evenutalno za jamb na playtoy-u ili soliter i slične lagane igrice...

e sad, i budžet nam je vrlo nizak, točnije 800kn... i znam da se za to ne može ništa dobro kupiti, ali bila bi zahvalna ako bi netko mogao preporučiti neki bast bay u toj najnižoj klasi... :)

ps. ovo što sam malo guglala vidim da svi za to cijenu nude spajanje na net preko Wi-Fi-a, a stari nema na poslu Wi-Fi... pa ne znam jel svaki tablet podržava one stickove od mobilinih operatera ili treba nešto posebno pisati u specifikacijama?

puno hvala i sorry na ovim glupim pitanjima :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iva_zg kaže...
e sad, i budžet nam je vrlo nizak, točnije 800kn... i znam da se za to ne može ništa dobro kupiti, ali bila bi zahvalna ako bi netko mogao preporučiti neki bast bay u toj najnižoj klasi... :)

ps. ovo što sam malo guglala vidim da svi za to cijenu nude spajanje na net preko Wi-Fi-a, a stari nema na poslu Wi-Fi... pa ne znam jel svaki tablet podržava one stickove od mobilinih operatera ili treba nešto posebno pisati u specifikacijama?

za 800kn tesko da ces nac nesto dobro... imas npr. forcebook najjeftiniji za 500kn (nedavno na akciji bia 400kn), a sad kakav je, tesko je sudit.

sto se tice usb stickova, ne podrzavaju svi tableti te stickove, pa ti je najbolje kad se odlucis za neki proguglat jel podrzava tu opciju i koliko je problematicna.

najbolja opcija, bar ovako gledajuci, mozda uopce nebi bia tablet, vec mobitel s malo vecim ekranom 4.3", 4.5", nekog od nepremium proizvodjaca, jer bi odma rijesili problem 3g-a. osobno mi je spajanje tih stickova na tablet uzas i za vidit i s prakticne strane, a i zna stvarat probleme.

ako ti stari ima vec android mob (v2.2. ili noviji), onda nije problem sto je tablet samo wifi, jer mozes dilit 3g promet preko njega, i to ti je zapravo najbolja opcija.

17 godina
neaktivan
Iva_zg kaže...

evo i ja sam nova i nemam pojma o tabletima pa molim pomoc... nadam se da me necete izignorirati :)

dakle, sestra i ja planiramo starom kupiti neki tablet da malo ubije dosadu na poslu :D... ne trebamo nista zahtjevno, a koristio bi ga uglavnom za surfanje i evenutalno za jamb na playtoy-u ili soliter i slične lagane igrice...

puno hvala i sorry na ovim glupim pitanjima :D

Pa mogla bi se iznenanditi

imaš za cca 600 kn barem sam vidio u HG-u jedan takav.

Koliko je dobar?

pa računaj na cijenu, pa da je kinez....

Ako imaš sreće biti će bolji od Ipada, a ako nemaš cijeli garantni rok će ti biti na popravku

svakako se odšeći do dućana i pogledaj, zatraži i pomoć prodavaća (to su ti oni čudni tipovi koji znaju stajati kraj polica, a nisu lutke {#} )

17 godina
Koji tablet da uzmem?

ali isto pazi kod njih (HG))da ti ne uvaljaju extra super duper novu stvar,rjetka prilika rjetka cijena....radije zapisi sve pa se opet raspitaj tu pa onda odlucis (tak su meni mislili prodat nes po tom opisu,ali rekoh nece moci,posto dok sam trazio sve manje vise proucio sto se ima u svojem rangu cijene-a ono sto su nudili govorili heh...i to naravno dok sam nasao nekog slobodnog/voljnog za odgovorit)

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 10:04 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pa imaš huawei mediapad 7 lite na njuškalu novih za 800 kn.

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

hvala svima...

evo sad imam tih par opcija pa cu valjda nešto iskemijati... :)

nekako imam osjećaj da ću imati još pitanja :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Imam Huawei mediapad 7 lite i Prestigio PMP3270b,ako treba,mogu napravit recenziju :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

bok decki, imam par pitanja :)

htio bi tablet uzet neki normalne cijene, volio bi da ima dual core procesor...necu 4GB/512MB kombinacije, dakle 8GB/1GB i takve spike...volio bih wide screen (7" mi premalo, stoga vece)

sad:

1. frend mi nudi prestigio 5080 c pro (http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5080cpro-8-multitouch-8gb-flash-sd-sdhc-mhdmi-g-senzor-kamera-android-4-0&option=artikl&id_artikl=010.122.004) rabljeni za 500kn, star pol god, sa svom opremom i sve radi kako spada - sinoc sam ga vidio uzivo i svidio mi se 4:3 omjer ekrana, dosta je veci od 7" wide

2. shodno tome, poceo sam gledati model 5580 c duo (http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5580c-duo-8-multitouch-8gb-flash-microsd-sdhc-mhdmi-g-senzor-kamera-android-4-0-3&option=artikl&id_artikl=010.122.011) jer kao novi kosta 999kn na akciji i to bi bilo super (i neka granica u cijeni recimo, za nove tablete)

moze mi netko objasniti koja je razlika u single core i dual core procesorima u tabletima? namjena tableta bi mi bila multimedija, muzika (spojiti u auto), igre (ali one zahtjevnije tipa real racing 3, gangstar rio i sl.) i razne aplikacije (neda mi se kupovati mob sa vecim ekranom, 3,5" mi skroz dosta, za moje dzepove taman velicina). da li bi single core model (5080) bio dovoljan za pokretanje zahtjevnijih igara (sad i u sljedecih god-dve)?

3. da li se isplati dat tih 500kn vise za novi tablet sa dual core procesorom (a ostalo vise manje isto)?

4. koja razlika je, ako tko zna, u GPU chipovima medu ta dva modela?

5. ima li koji drugi model drugih proizvodaca da je dobar, pouzdan i da ispunjava moje uvjete i zahtjeve? (do 1000kn za novog, za rabljenog malo manje) mozda da i ima 10" wide screen? 7" nikako, ne patim za markicama apple i slicno...uvjerio sam se vise puta da ove manje razvikanije marke imaju jako kvalitetne proizvode (canyon)

hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

Imam iskustva sa nekakvim Prestigio 7" tabletom single core (ne znam sad tocno model) i mogu reći da je to smeće samo takvo. Sporo, trzavo i žali bože novaca tko ga kupi.

Za dual core ne znam, ne može biti lošije od onoga... E sad opet može biti i dual core, ali ako ima samo 512Mb ili ako je neki "lijevi" proc opet je zajeb.

+
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

PMP3270 ima 1GHZ proc i 512mb RAMa i za surfanje,videe i pokoju igru je odlican mislim da se radi o ARMovom A9 ili A8 jedina mana mu je ekran s malom rezom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice