Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.156.571
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
gorbi kaže...

Ovo bi rebao biti  "veliki dodatak" za HTC , pa zato 10", hvala pogledat ću predloženo.

pozdrav

Ja imam iPad mini i meni osobno je dosta velika, odkad ga imam desktop koristim vise manje jedino za igre a iPad za sve drugo, surfanje, videii, mail, office...

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

imate na ekupi.hr na aukciji stalno bude dobrih tableta u pola cijene ,a ekipa se bas ne lomi za njih pa vjerujem da nije problem uzeti nekog po skoro pocetnoj cijeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
planiram kupit tablet preko interneta i troumim se između:
ONDE V972
AINOL NOVO9 SPARK FIREWIRE
CHUWI V99
sva 3 imaju ctverojezgreni procesor,grafiku sa 8 jezgri,kameru sa 5 i prednju sa 2 megapixela,2 gb ram,16 gb memorije,2048x1536,retina zaslon a onda ima 1.5ghz 8000 mah bateriju,ainol novo9 spark firewire ima 1.5 ghz 9000 mah,chuwi 1.2 ghz i 10000 mah bateriju
ima li itko iskustva sa takvim tabletima?

0 0 hvala 0
16 godina
tenkix kaže...
planiram kupit tablet preko interneta i troumim se između:
ONDE V972
AINOL NOVO9 SPARK FIREWIRE
CHUWI V99
sva 3 imaju ctverojezgreni procesor,grafiku sa 8 jezgri,kameru sa 5 i prednju sa 2 megapixela,2 gb ram,16 gb memorije,2048x1536,retina zaslon a onda ima 1.5ghz 8000 mah bateriju,ainol novo9 spark firewire ima 1.5 ghz 9000 mah,chuwi 1.2 ghz i 10000 mah bateriju
ima li itko iskustva sa takvim tabletima?

Procesori, 2 gb rama ekran i chipset su im identični

Kod svih procesori rade n 1.0 ghz. Nemoj padati na fore kineskih prodavača.Ni jedan od ovih nema više od 1.0 ghz. Navodno postoji mogućnost da se ubrza takt ali tek kad allwiner izda kernel. Za sad ništa.

Chuwi kojega ja imam ima 9000mah bateriju, onda 8000, a ainol 10000mah.

Ja sam s njim prezadovoljan, mada dosta troši bateriju i ima par bugova,ali firmware izlazi svaki mjesec  pa se nadam da budu ga uskoro speglali.

[M|C] jokaCRO ingame
12 godina
neaktivan
znaci sve im je isto osim što ainol ima bolju bateriju
16 godina
tenkix kaže...
znaci sve im je isto osim što ainol ima bolju bateriju

Da ali još nije izašao.sve ovo što nude ti je još uvijek preorder. Računaj da ako sad naručiš, da buš čekao bar 3 tjedna dok dojdeš na red.

Chuwi je odmah dostupan.

[M|C] jokaCRO ingame
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

Ne.Ali se plaća pdv 25 posto i carinski troškovi

[M|C] jokaCRO ingame
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

znam za to.znaci sa pdv-om kosta samo 1744kn ako se ne varam.

0 0 hvala 0
12 godina
red_bull kaže...
hellblade kaže...

Pozdrav ekipa!

Što mislite o ovome: http://www.svijet-medija.hr/p/Tablet-ra%C4%8Dunalo-GOCLEVER-TA-R83.2,-8GB,-8/45581/ ?

Čini mi se OK po svim specifikacijama, jedino mi je baterija sumnjiva (3800 mAh). Namjeravam ga koristiti pretežno za net, i bilo bi poželjno da je stalno online zbog skypea i sličnog. Da ne bi bilo kupio sam tablet radi mobilnosti, a ono pola dana ukopčan u zid :D Koliko se obično uzima za poželjno trajanje baterije za nekakav rad srednjeg intenziteta?

Računam oko 1300 kn potrošit, i ovaj je jedini na domaćem tržištu a da za tu cijenu nudi neke specifikacije koje bi danas trebale biti standard (IPS, dual core). Ebay nudi dobar izbor (Onda, Ployer, Sanei), ali ne znam da li mi je pametno sa kinezima se zezat, osim ako netko može preporučit sigurnu kupovinu, tipa da je sam kupio ili zna da ne šalju otpad iz servisa :)

Ako ne želiš kupovati vani ovaj je za te pare najbolji. Baterija bi trebala trajati bar 4-5 sati ali i to je utopija za budget tablete.

A nije da ne želim, jer je izbor puno bolji nego kod nas, samo bih htio biti koliko je moguće siguran. A ako nešto nije u redu, onda opet mjesec dana dok ga vratim, pa refund, pa opet naručivat novi, pa ću do ljeta bit bez tableta :)

Inače, cijene su definitivno privlačne čak i sa PDVom, a ako prođem bez njega još bolje.

Ovaj mi izgleda jako dobro: http://www.pandawill.com/hyundai-rock-x-android-41-tablet-pc-ultrathin-8-inch-ips-hd-screen-16gb-bluetooth-dual-camera-black-p67159.html, 10point m-touch, 16GB, ekipa po netu prilično zadovoljna.

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
AINOL:CPU PROCESOR 4 JEZGRE,IPAD4:CPU PROCESOR 2 JEZGRE.AINOL:GRAFIKA GPU 8 JEZGRI,IPAD:GRAFIKA GPU 4 JEZGRE.AINOL:BATERIJA 8 SATI.IPAD4:BATERIJA 8 SATI.AINOL:2GB RAM.IPAD:1 GB RAM AINOL:1.5GHZ.IPAD4:???????GHZ.AINOL:RETINA ZASLON.IPAD4:RETINA ZASLON.AINOL:2048x1536 REZOLUCIJA.IPAD4:2048x1536 REZOLUCIJA.AINOL:2 MEGAPIXELA+5 MEGAPIXELA KAMERA.IPAD4:1.2 MEGAPIXELA+5 MEGAPIXELA.AINOL:648 GRAMA TEŽINA.IPAD4:652 GRAMA TEŽINA.AINOL:242.2CM VISINA.IPAD4:241.2CM VISINA.AINOL:187.3CM ŠIRINA.IPAD4:185.7CM.AINOL:9.8MM DEBLJINA.IPAD4:9.4MM DEBLJINA.AINOL:16GB MEMORIJE.IPAD4:16,32,64,128GB MEMORIJE.ovo je uporedba ainol novo9 spark firewire-a i ipada4

1 4 hvala 0
16 godina
tenkix kaže...
AINOL:CPU PROCESOR 4 JEZGRE,IPAD4:CPU PROCESOR 2 JEZGRE.AINOL:GRAFIKA GPU 8 JEZGRI,IPAD:GRAFIKA GPU 4 JEZGRE.AINOL:BATERIJA 8 SATI.IPAD4:BATERIJA 8 SATI.AINOL:2GB RAM.IPAD:1 GB RAM AINOL:1.5GHZ.IPAD4:???????GHZ.AINOL:RETINA ZASLON.IPAD4:RETINA ZASLON.AINOL:2048x1536 REZOLUCIJA.IPAD4:2048x1536 REZOLUCIJA.AINOL:2 MEGAPIXELA+5 MEGAPIXELA KAMERA.IPAD4:1.2 MEGAPIXELA+5 MEGAPIXELA.AINOL:648 GRAMA TEŽINA.IPAD4:652 GRAMA TEŽINA.AINOL:242.2CM VISINA.IPAD4:241.2CM VISINA.AINOL:187.3CM ŠIRINA.IPAD4:185.7CM.AINOL:9.8MM DEBLJINA.IPAD4:9.4MM DEBLJINA.AINOL:16GB MEMORIJE.IPAD4:16,32,64,128GB MEMORIJE.ovo je uporedba ainol novo9 spark firewire-a i ipada4

Umjesto da si ovo pejstao samo, mogao si se malo potruditi i napraviti preglednije.

Ovak ne kužim svrhu ovoga posta..

[M|C] jokaCRO ingame
16 godina
Koji tablet da uzmem?

da li se ekran tableta smije čistit sa alkoholom

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
tenkix kaže...
AINOL:CPU PROCESOR 4 JEZGRE
IPAD4:CPU PROCESOR 2 JEZGRE
AINOL:GRAFIKA GPU 8 JEZGRI
IPAD:GRAFIKA GPU 4 JEZGRE
AINOL:BATERIJA 8 SATI
IPAD4:BATERIJA 8 SATI
AINOL:2GB RAM
IPAD:1 GB RAM

AINOL:1.5GHZ
IPAD4:???????GHZ
AINOL:RETINA ZASLON
IPAD4:RETINA ZASLON
AINOL:2048x1536 REZOLUCIJA
IPAD4:2048x1536 REZOLUCIJA
AINOL:2 MEGAPIXELA+5 MEGAPIXELA KAMERA
IPAD4:1.2 MEGAPIXELA+5 MEGAPIXELA
AINOL:648 GRAMA TEŽINA
IPAD4:652 GRAMA TEŽINA
AINOL:242.2CM VISINA
IPAD4:241.2CM VISINA
AINOL:187.3CM ŠIRINA
IPAD4:185.7CM
AINOL:9.8MM DEBLJINA
IPAD4:9.4MM DEBLJINA
AINOL:16GB MEMORIJE
IPAD4:16,32,64,128GB MEMORIJE
ovo je uporedba ainol novo9 spark firewire-a i ipada4

Jel to bilo tako tesko? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 12:55 (gamer34).
15 godina
neaktivan
dery kaže...

smije

16 godina
kishobran kaže...
dery kaže...

smije

Zavisi kakva mu je vanjska površina.ako je staklo onda da, ako je plastika onda samo voda!

[M|C] jokaCRO ingame
17 godina
odjavljen
Koji tablet da uzmem?

Jel ima tko iskustva sa Pipo S2 tabletom?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Evo dosao Ainol Novo 7 Venus. Iskreno pakiranje unutranje ok, al kuverta zuta izubijana skroz... zamjerka mi je to sto uz tablet daju neki EU adapter za struju, te sad iskreno neznam jel banana jack za punjenje ili punjac ili adapter. Preko USB-a se puni. 

Dostava cista desetka. 12.2 Sam platio preko paypala, 13.2 poslali i evo prije sat vremena stiglo.  Treba se malo s OS-om i izmjenama igrat... posto je bar 20 hardcodanih kineskih appova gore...

Bench nisam radi, al tokom dana cu se igrat s njim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

Evo uz malo igranja, malko zbediran posto nema nikakvih custom romova za moj tablet. Releasan je prije kakvih mjesec dana, no ima ih nesto za ainol, pa cu probat skombinirat nesto.

Uredaj mi je dosao vec rootan, stavio sam apex launcher, te sa setcpu-om force-ao da radi na 1200mhz. (na papiru naveli 1500, al pretpostavljam da klokan ide na 1500 bez problema). 
Stavljen The Walking Dead, i vec se rastura :D 

Sve u svemu zadovoljan, jedino sto mi je doslo neispravno je EU adapter za punjac, al eto srecom imao 2 viska :)

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Par pitanja :)

Odakle si narucio tablet?

Jesi platio neku postarinu ili je bila klasicna free shipping?

Kako si prosao sa carinom i PDV-om (carine nebi trebalo bit al mozda ima nekih trosarina ili sl)

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
aaalennn kaže...

Tablet sam narucio sa ebay-a . Izasao me oko 165$ sa shippingom kolko se sjecam. Shipping je bio 15$ . Mislim oko 960kn je paypal uzeo. 

Postarinu sam platio 15$ . Inace sam isti tablet sa shippingom nasao za kakvih 130$ na aliexpressu, al posto je poznat kao "scam" site, rade sam progutao 30 i uzeo s ebay-a.

Nevjerojatno ali nisam platio nikakav PDV (inace oko 25% , kakvih 400kn dodatnih sam ocekivao). Nema carine na elektronicke komponente. 

Zamolio sam prodavaca da mi samo oznaci kao gift (jedan clan je preporucio da bas naprotiv da NE oznacava kao gift, jer giftove uvijek provjeravaju) i oznaci value na 30$. 
Danas fino me docekao tabletic u postanskom sanducicu, jedina zamjerka sto mi je taj EU adapter za punjac dosao neispravan, al sam bio iznenaden da uz tablet dode i screen protector, koji sam uspio **ebat, jer nisam skuzio da vec ima neka folija na ekranu.  Upute na kineskom mi ne koriste previse, dobio sam kutiju , fio zapakiranu u xy slojeva mjehurica.
Uglavnom ja sam zadovoljan :D 

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ja sam isto naručila preko e baya i zadovoljna sam s tabletom :) ali sam se namučila dok sam našla onaj koji mi odgovara

0 0 hvala 0
12 godina
mislavgray kaže...
aaalennn kaže...

Inace sam isti tablet sa shippingom nasao za kakvih 130$ na aliexpressu, al posto je poznat kao "scam" site, rade sam progutao 30 i uzeo s ebay-a.

Može li netko navesti par tih sumnjivih siteova, kao i par respektabilnih? Da ne bi bilo "nisam znao" :D

12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Htio bih uzeti neki android tablet od 8 inča za 1200 kuna +najviše 100 u nekoj hrv. online trgovini koja podržava plaćanje pouzećem. Može mi netko preporučiti? Ja sam gledao na ekupi ovaj http://www.ekupi.hr/Tablet-PiPO-S2-8-43-A9-DualCore-16-GHz-266577.aspx  ako netko zna bolji neka kaže koji i gdje.

0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?

Meni su tableti dosadni jer danas imaš mobitele koji imaju skype,internet,igrice itd. Ubiti je tablet samo veliki mobitel.{#}

pm
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

BUG Tema broja za ožujak su TABLETI.  {#}

In the end there will be only ( c )haoss ...
14 godina
protjeran
toyota rav4 kaže...

Meni su tableti dosadni jer danas imaš mobitele koji imaju skype,internet,igrice itd. Ubiti je tablet samo veliki mobitel.{#}

Igrice, internet i takve gluposti su neusporedivo bolje na tabletu zbog večeg ekrana. Kad metneš dva palca preko 3.8 ili 4 inchna ekrana, nevidiš pola. Mobitel je s druge strane bolji za telefoniranje, poruke, fotkanje... Velika je razlika i u tome što mob može svugdje s tobom a tablet baš i ne.

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima, evo da ne otvaram novu temu pa da tu pitam. Trebam sestricni za krizmu kupiti tablet, ne znam za sto ce ga tocno koristiti, vjerovatno za nista pametno :P. Uglavnom platio bih ga maksimalno oko 1000 kn, ako mozda netko ima preporuku za neki solidni tablet u tom rangu bio bih jako zahvalan :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Treba mi tablet za maloga. 4,5 godina. Crtici, youtube i igrice za njegov uzrast. Znaci nesto jeftino da moze vrtiti navedeno i da ima SD karticu.

0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?
Evo vec mjesec dana gledam koji tablet da uzmem i odluka je pala na Nexus 7 ili Samsung tab 2 7.0. Prvenstveno mi treba za fax, znaci da gore mogu staviti skripte i normalno da kad sam doma da mogu ic na net (youtube, streamovi, gledanje filmova, surfanje itd.). Igranje igrica me uopce ne zanima. Vazna mi je fluidnost, dobra baterija i dobar ekran. Jer bi nexus bio overkill za to pa bi mogao proc i sa samsungom? Ili bi mi preporucili neki jefiniji? Nekako mi je glupo uzimat tablet za 1500-2000kn a koristio bi ga kao penzic. Ali opet s druge strane radje dam koju kunu vise pa sam miran a ne da kasnije nabijam sa glavom u zid. Tablet bi uzimao preko ebaya ili u njemackoj posto mi frend u 4 mjesecu ide za svabiju. Ajde dajte neki savijet/link jer sam totalni noob sta se tice tableta.
Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice