Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.182.002
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
Bernard Huky Hux kaže...

Koji tablet od ova tri?

- Služio bi mi ponajviše za slušanje glazbe na youtubeu, pa facebook, e-mail, pdf, skype, surfanje (mora biti full flash suport), igrice skoro pa da me i ne zanimaju.

1. najjeftiniji Prestigio multipad 1.078 kn

-gledao sam tu na bugu pa kažu da nešto ekran nije bajan.

2. navodno best buy tablet LC power Tion sina

-čitam, navodno wi fi do zla boga loš. sve preko 2m jedva lovi, a i baterija za plakat, što mi je jako bitno.

3. najskuplji Asus Nexus 7

- čini se savršen, ali neznam da li se isplati davati tolike novce za njega. 

Budući da imam Galaxy s3, je li mi potreban takav tablet!? 

Danas je svaka lipa bitna, malo mi je žao dati tolike pare za taj stroj.

Svaki komentar mi znači, hvala!

Imam taj tablet i za te novce je odličan.Nema nikakvih problema sa ekranom,ima IPS matricu,boje su vrlo prirodne,reagira na svaki dodir,gura sve igre,pušta full hd videe preko wifi-a bez problema,wifi hvata daleko bolje nego moja Xperia U(U mojoj sobi na Xperii inače se moram spajati preko AP-a jer mi signal bude na 1 crtici i puca,a na tabletu je 2-3 stalno),hdmi također super radi,flash player također super radi,čak i 1080p videi se mogu gledati preko desktop verzije Youtubea,bundle koji se dobije uz njega je odličan,najveći problem mu je baterija koja traje oko 3 sata na maksimalnom osvjetljenju,stock browser mu je također odlično napravljen.Najbolja stvar mu je cijena tj samo 1044kn iz Linksa ako se plaća pouzećem.

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 10:47 (robimarko).
17 godina
odjavljen
Koji tablet da uzmem?

Mislim da ce odluka pasti na My Audio 8, po recenzijama govore da je oke, a baterija mu je bolja od Prestigia.

Kad prodju ispitni rokovi (ako dobro prodju) sad za 2 tjedna, pocastit cu se tabletom. :)

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?
Jer bi mi mogli preporuciti neki tablet za gledanje filmova, i citanje? Tek tolko kad sam doma da netrebam palit komp neg da prek njega idem. Bitno mi je jedino da ima dobar ekran posto bi na njemu citao skripte vezane za fax itd. Igrie mislim da nebi ni stavljao tak da netreba biti zvijer po hardweru. Samo da je 16:9 i da je ekran ostar.
Samo Hajduk živi vječno ! (ili dok im ne iskljuce struju))
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
moze prijedlog koji tablet da uzmem necu igrati igrice na njemu osim travian na netu...bitno mi je da bude dobar wifi znaci da u cijeloj kuci mogu na net bez problema....nerazumijem se nista bas u tablete pa zato pitam....naravno ne neka pre nabrijana cijena oko 1000 kn bolje manje nego vise...i da nemora biti nekakva visoka rezolucija jer nisam nesta pre zahtjevan...
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
bikkkk kaže...
moze prijedlog koji tablet da uzmem necu igrati igrice na njemu osim travian na netu...bitno mi je da bude dobar wifi znaci da u cijeloj kuci mogu na net bez problema....nerazumijem se nista bas u tablete pa zato pitam....naravno ne neka pre nabrijana cijena oko 1000 kn bolje manje nego vise...i da nemora biti nekakva visoka rezolucija jer nisam nesta pre zahtjevan...

Kolega, zadnjih 13 stranica se radi samo o tabletima, imaš više od 20 prijedloga. Zar je tako teško pročitati nešto prije postavljanja pitanja?

Ali evo: za oko 1000 kuna možeš kupit hrpu 7'' tableta, Huawei, Prestigio, kineske no-name preko e-baya i drugih stranica, itd, itd...

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

do prije par dana nisam uopće razišljao o kupnji tableta, no predomislio sam se nakon par dana surfanja po jednome... Love nešto nemam, nategnuto 1300 kuna i izbor je pao na dva slova... Prestigio Multipad 5580 pro duo

http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5580c-duo-8-multitouch-8gb-flash-microsd-sdhc-mhdmi-g-senzor-kamera-android-4-0-3&option=artikl&id_kategorija=010122&id_artikl=010.122.011 za 1300 kn

ili Multi pad 5770 D Duo za 1200 kn

http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5770d-duo-7-multitouch-ips-16gb-flash-microsd-sdhc-g-senzor-kamera-android-4-0-4&option=artikl&id_kategorija=010122&id_artikl=010.122.013

Razlika u cijeni nije bitna, nego me zanima, prema vašem mišljenju, da li bi bilo ugodnije surfanje (za što će služiti tablet 99% vremena) na 7 inčnom 16:9 IPS zaslonu, ili 8" 4:3 TFT LCD?

Evo samo toliko, ta dva mi se čine definitivno best buy za pare koje imam (nategnuto!), samo sad ne znam da li je prema vašem iskustvu ugodniji rad na ovakvom 8" ili 7" zaslonu. Puno hvala na odgovorima, sutra preksutra kontam naručivati tablet jer jedva čekam da više ne moram surfat po mobitelu kad mi žena zasjedne za komp i pase oči na ebayu i asosu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Neznam koji stari, ali uzmi tablet sa windowsima, jer ja imam androida i to je bože sačuvaj.

www.mmo-balkan.com
16 godina
vipplah kaže...

do prije par dana nisam uopće razišljao o kupnji tableta, no predomislio sam se nakon par dana surfanja po jednome... Love nešto nemam, nategnuto 1300 kuna i izbor je pao na dva slova... Prestigio Multipad 5580 pro duo

http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5580c-duo-8-multitouch-8gb-flash-microsd-sdhc-mhdmi-g-senzor-kamera-android-4-0-3&option=artikl&id_kategorija=010122&id_artikl=010.122.011 za 1300 kn

ili Multi pad 5770 D Duo za 1200 kn

http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5770d-duo-7-multitouch-ips-16gb-flash-microsd-sdhc-g-senzor-kamera-android-4-0-4&option=artikl&id_kategorija=010122&id_artikl=010.122.013

Razlika u cijeni nije bitna, nego me zanima, prema vašem mišljenju, da li bi bilo ugodnije surfanje (za što će služiti tablet 99% vremena) na 7 inčnom 16:9 IPS zaslonu, ili 8" 4:3 TFT LCD?

Evo samo toliko, ta dva mi se čine definitivno best buy za pare koje imam (nategnuto!), samo sad ne znam da li je prema vašem iskustvu ugodniji rad na ovakvom 8" ili 7" zaslonu. Puno hvala na odgovorima, sutra preksutra kontam naručivati tablet jer jedva čekam da više ne moram surfat po mobitelu kad mi žena zasjedne za komp i pase oči na ebayu i asosu :)

8" 4:3 po meni puno bolji.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

pa i naginjem na tu stranu, ipak je veći, samo ne znam koliko su ti ips ekrani kvalitetniji, jel to sad nešto ekstra ili malo bolji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji tablet da uzmem?

pa dosta bolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DeathBringer12 kaže...

Neznam koji stari, ali uzmi tablet sa windowsima, jer ja imam androida i to je bože sačuvaj.

Iz koje si ti bajke ispao??? {#}

Ovako decidirano i neargumentirano popljuvati nešto, katastrofa...

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
15 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Koji tablet od ova tri?

- Služio bi mi ponajviše za slušanje glazbe na youtubeu, pa facebook, e-mail, pdf, skype, surfanje (mora biti full flash suport), igrice skoro pa da me i ne zanimaju.

1. najjeftiniji Prestigio multipad 1.078 kn

-gledao sam tu na bugu pa kažu da nešto ekran nije bajan.

2. navodno best buy tablet LC power Tion sina

-čitam, navodno wi fi do zla boga loš. sve preko 2m jedva lovi, a i baterija za plakat, što mi je jako bitno.

3. najskuplji Asus Nexus 7

- čini se savršen, ali neznam da li se isplati davati tolike novce za njega. 

Budući da imam Galaxy s3, je li mi potreban takav tablet!? 

Danas je svaka lipa bitna, malo mi je žao dati tolike pare za taj stroj.

Svaki komentar mi znači, hvala!

Osobno bih odabir sveo na Nexus 7. Definitivno se isplati dat duplo više novaca za barem 4x bolji tablet. 

N7vs.S3 N7vs.S3
In the end there will be only ( c )haoss ...
13 godina
Koji tablet da uzmem?
I Love Music
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

moze preporuka nekog jeftinog dobrog tableta da podrzava sim, preko ebaya bi uzimao

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 1:22 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
1950Killer kaže...

Izgleda zanimljivo onaj 8" model, za sad bolji izbor nek my audio tablet, najvise zbog omjera 4:3. :)

16 godina
Edge kaže...
1950Killer kaže...

Izgleda zanimljivo onaj 8" model, za sad bolji izbor nek my audio tablet, najvise zbog omjera 4:3. :)

Ovi pipači su kineski tableti ali nisu loši. ali ovdje su cijene previsoke ako ih možeš dobiti izvana jeftijije za 500 600 kn

Za 2000 kn koliko košta najskuplji u čipoteci ja sam uzeo ovaj i stigao mi je za 6 dana.

Chuwi v99 quad core

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 13:57 (red_bull).
17 godina
odjavljen
red_bull kaže...
Edge kaže...
1950Killer kaže...

Ovi pipači su kineski tableti ali nisu loši. ali ovdje su cijene previsoke ako ih možeš dobiti izvana jeftijije za 500 600 kn

Za 2000 kn koliko košta najskuplji u čipoteci ja sam uzeo ovaj i stigao mi je za 6 dana.

Chuwi v99 quad core

Jel su ti naplatili carinu i PDV?

16 godina
Edge kaže...
red_bull kaže...
Edge kaže...
1950Killer kaže...

Chuwi v99 quad core

Jel su ti naplatili carinu i PDV?

Carine nema na elektronicke komponenete a pdv je 25 posto na iznos koji si platio.

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Evo posto su i mene poceli zanimat ti tableti bacio sam se u potragu.

Gledavsi njuskalo, odmah mi je pozlilo od silnih preprodavaca, tako da ta opcija otpada.

Kod nas ima ovih perstigi-a al mi hardverski nisu nesto privlacni....

I odlucih se za kupovinu preko neta...

Pronasao sam ovaj

http://www.aliexpress.com/item/Ployer-Momo7-Talent-dual-core-1280x-800-IPS-Tablet-pc-Android-4-1-RK3066-1-6GHZ/738978339.html

Dal itko ima iskustva s ali expressom? Kolko pdv-a mogu ocekivat? Posto ovo bi mi bio prvi put da ovak neki "veci" iznos izdvajam za kupovinu na netu.

Uglavnom ce mi tablet sluzit za citanje stripova u javnom prijevozu, te eventualno surfanje u kaficu / nesto. Al stripovi primarno.

Najprivlacniji su mi reza i panel, proc nije za bacit ? Ni ovaj mali 400?

Trebao bih par savjeta.

U obzir dolazi jos ovaj

http://www.aliexpress.com/item/7-inch-Ainol-Novo7-Aurora-II-android-4-0-tablet-pc-DualCore-1-5GHz-16GB-1GB/720994544.html

a s ebay-a sam gledao ovoga prvo

http://www.ebay.com/itm/181023892536?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648

samo nikako nemogu progutat bijeli finish, te opce nemam pojma kakav je panel. Reza je manja.

Najvise me privlaci taj Momo7 pa ako ima itko savjeta ili nesto, posto mislim da nemrem uzet nis bolje od ovog momo-a za 120 dolara :D

Hvala unaprijed na odgovoru!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

PDV ti je 25% (kolko bi bio?!!?!?!?!) + nešto sitno carinske takse, nesječam se kolko nisam več dugo kupio nešto što potpada pod to. Ovaj prvi tablet ti je znači poprilično neisplativ jer bi te izašao 850-900kn. Možda bi i ušparao 100-200 kn u odnosu na Prestigia istih karakteristika ali razmisli o ovome: ako ti se taj kinez pokvari (a najvjerovatnije oće) možeš ga bacit u smeće a prestigio možeš dat na servis u RH. Ovaj treći šta si stavio je debel 1cm i izgleda ko krama... Isto tako razmisli malo i o softverskoj podršci.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

I pogledaj malo ovdje, ima mozda povoljnije. http://www.focalprice.com/

0 0 hvala 0
16 godina
mislavgray kaže...

Evo posto su i mene poceli zanimat ti tableti bacio sam se u potragu.

Gledavsi njuskalo, odmah mi je pozlilo od silnih preprodavaca, tako da ta opcija otpada.

Kod nas ima ovih perstigi-a al mi hardverski nisu nesto privlacni....

I odlucih se za kupovinu preko neta...

Pronasao sam ovaj

http://www.aliexpress.com/item/Ployer-Momo7-Talent-dual-core-1280x-800-IPS-Tablet-pc-Android-4-1-RK3066-1-6GHZ/738978339.html

Dal itko ima iskustva s ali expressom? Kolko pdv-a mogu ocekivat? Posto ovo bi mi bio prvi put da ovak neki "veci" iznos izdvajam za kupovinu na netu.

Uglavnom ce mi tablet sluzit za citanje stripova u javnom prijevozu, te eventualno surfanje u kaficu / nesto. Al stripovi primarno.

Najprivlacniji su mi reza i panel, proc nije za bacit ? Ni ovaj mali 400?

Trebao bih par savjeta.

U obzir dolazi jos ovaj

http://www.aliexpress.com/item/7-inch-Ainol-Novo7-Aurora-II-android-4-0-tablet-pc-DualCore-1-5GHz-16GB-1GB/720994544.html

a s ebay-a sam gledao ovoga prvo

http://www.ebay.com/itm/181023892536?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648

samo nikako nemogu progutat bijeli finish, te opce nemam pojma kakav je panel. Reza je manja.

Najvise me privlaci taj Momo7 pa ako ima itko savjeta ili nesto, posto mislim da nemrem uzet nis bolje od ovog momo-a za 120 dolara :D

Hvala unaprijed na odgovoru!

Moja preporuka. Kupi Onda tablet u tom cijenovnom rangu. Oni su jedan od največih proizvođača kineskih tableta pa možeš računati na podršku u smislu softvera ili raznih modanih firmwarea.

Možeš i Ainol ili Chuwi.

Najviše pozornosti obrati na bateriju. Čim veća tim bolje(naravno) ali i rspitaj se po forumima (Slate Droid na engleskom) koliko u stvarnosti imaju kapaciteta. Ekrani su ti svi više manje u rangu mediapada 7 lite iz tcoma.

RC3066  je dobar SOC, dvije jezgre na 1.6ghz sa mali 400 gpu-om koji je ok! Noviji su ti allwiner a31 sa 4 jezgre i SGX544

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
neaktivan
chemmy kaže...

Nemora znaciti da ce se pokvarit. A vizualno mi se taj momo cak i svida... Ma 600 kuna + pdv , jeftinije nego kod nas sigurno. Mozda se i izvucem bez pdv-a tko zna :D

Sto se tice kvarova, nemoram ga bacit u smece. Fino u servis i to je to . Ak se da popravit super, ak ne smece i to je to.

red_bull kaže...

Ima oko 3200mAh-a ovaj Momo. Gledao asm i onaj prestio prime duo , al je ekran manji. Tak da vjerojatno uzimam taj momo veceras.

14 godina
protjeran

Ok zapravo ono šta si htio čuti je da ti svi kažemo kupi momo najbolji je.

PS: Neznam u koji servis bi ti to nosio al ok...

14 godina
neaktivan
chemmy kaže....

Nisam ja to rekao . Normalno da nije najbolji. 

Kako di? Imas mr-servis, zel-cos... etc

Vidi na sto sam sad naletio :O

http://www.aliexpress.com/item/New-QuadCore-Ainol-Venus-7-Android-4-1-Tablet-pc-1280x800-IPS-quad-core-1-5GHz/736614011.html

I opet preispitujem dal uzet momo ili ne :) Posto ovaj majstor s quadom je predobro da bi bilo istinito....

14 godina
protjeran
Koji tablet da uzmem?

Mah kaj da ti velim taj se penje več do 1000 kuna kad ti stigne u ruke. Za slične novce uzmeš 8.0 inchni tablet (dvojezgreni) kod nas s garancijom i servisom a bit če ti puuuuuuno bolji za čitanje stripova zbog omjera stranica 4:3.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

evo uzeo sam prestigio 5580C_DUO i odma problemi, piksel se zamrznio usred ekrana u bijeloj boji i jako iritira, al još iritantnije je što mi se nakon dužeg stajanja u standbyu ne želi više spojiti na wifi vezu, kaže da je "out of range", ne mogu skenirati dostupne wifi veze pa čak ni ugasiti i upaliti wifi, jedino rješenje bude ugasiti i upaliti tablet, onda sve radi ok. Jel ima netko prijedlog ili da ga odma nosim na reklamaciju...??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mislavgray kaže...
chemmy kaže....

Nisam ja to rekao . Normalno da nije najbolji. 

Kako di? Imas mr-servis, zel-cos... etc

Vidi na sto sam sad naletio :O

http://www.aliexpress.com/item/New-QuadCore-Ainol-Venus-7-Android-4-1-Tablet-pc-1280x800-IPS-quad-core-1-5GHz/736614011.html

I opet preispitujem dal uzet momo ili ne :) Posto ovaj majstor s quadom je predobro da bi bilo istinito....

Pogledaj procesor i gpu prvo. Mislim da buš imao problema sa kompatibilnošću sa aplikacijama. A možda i ne. neznam..

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
protjeran
vipplah kaže...

evo uzeo sam prestigio 5580C_DUO i odma problemi, piksel se zamrznio usred ekrana u bijeloj boji i jako iritira, al još iritantnije je što mi se nakon dužeg stajanja u standbyu ne želi više spojiti na wifi vezu, kaže da je "out of range", ne mogu skenirati dostupne wifi veze pa čak ni ugasiti i upaliti wifi, jedino rješenje bude ugasiti i upaliti tablet, onda sve radi ok. Jel ima netko prijedlog ili da ga odma nosim na reklamaciju...??

Pa da nosi ga na reklamaciju ako ništa drugo zbog piksela, ovo s wi -fi bi se možda moglo riješit flashanjem novog firmwarea ili ROMa. Bolje da ti to na servisu naprave ili ti daju novi.

I tu je glavni problem tih jeftinih tableta: jednostavno ne valjaju... na papiru su ok al imaju milion mana koje otkriješ tek kad ga zapališ.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

zbog piksela sam nosio odmah prvi dan, ne priznaju to (kaže lik u linksu), valjda 3-5 piksela moraju baš riknut da bi to prihvatili. Ovo kontam da je softverski jer se baš zbrejka sve oko wifi-a, vidjet ću kako se dalje bude ponašao, fora je što mi baš treba idućih 10 dana (idem na put), a sad ako ga odnesem tko zna kad će mi ga vratiti. J*ga, valjda sam ja baš potrefio loš primjerak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice