Sporo računalo.

poruka: 16
|
čitano: 8.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sporo računalo.

Naime imam taj problem što mi komp radi kao mercedes 200 d linija 123.Znači dok otvori stranicu i sve to treba mu jako puno,a kasnije kad se zagrije ide solidno(naravno koliko je moguće).E sada pošto je već star 3 i par mjeseci godina a nije ništa nadograđivano šta bih mogao ugraditi u njega da bolje i brže radi?

MBO A8N5X HT2000 NFORCE4PCIEX SOCKET 939,4XDDR400,2XIEE1394

CPU ATHLON 64 S939 3000+BOX

DDR 512MB 400MHZ TWINMOS

PCI-EX GC-RX550GU2-D3 256 MB.TVD X550XT INFINITY

FDD 1,44MB 3,5 SAMSUNG

HDD WD 120 GB WD1200JSATAII.8MB.7200 RPM

MOD PCI 56,6 CONEXANT.

E sad je to kupljeno dosta davno ali radi onako solidno ,samo bih ga ja malo (frizirao),a trebam vašu pomoć,šta i kako.

Dali mijenjati modem,internetsku karticu,i ubaciti RAMA-a jer kad se optereti melje u njemu kao u mlincu za kavu.Bar nešto osnovno a da nije toliko skupo.Tnx.
www.mk-neretvanskigusari.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sporo računalo.

Koliki ti je budžet?Tebi treba ozbiljna nadogradnja!

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 13:56 (dncrmt).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sporo računalo.

prvo promjeni tehnologiju s kojom pristupaš internetu, odnosno s analogne modemske prijeđi na kabel/dsl, u tvom slučaju bi čak prelazak na ISDN bio velik napredak, dakle ukoliko možeš kupi bolji internet prvo

We provide the Service: as-is, with all faults, and as available.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2009 16:35 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sporo računalo.

slazem se, prvo promjeni internet na cabel/dsl pa ako to ne bude dovoljno vidit cemo sta i kako dalje. javi se kad to obavis

18 godina
Kupi jos gigu rama. Defragmetiraj disk, ocisti komp od gamadi, pocisti nepotrebne stvari s harda, pobrisi start up pograme koji nisu nužni, pretplati se na adsl.
rapidshare premium and warez-bb user
16 godina
neaktivan

Ma jesam na adsl-u i očišćen je,bar koliko ja znam ,sad sa kojim alatom najbolje hm,probao sam sa više i ok je.Defragmantiran je i to ,samo kad otvori stranicu radi super i otvara i stranice i učitava brzo,ali problem je u tom što kad se starta sporo radi kao mečka 200 diesel kad vidi uzbrdicu.Sad jedino mislim koliko bi postigao da ubacim koju gigu rama,a možda i promjena modema,jer ima mu 3 godine.

16 godina
neaktivan

Misliš da bi ISDN bio bolji?

16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

prvo promjeni tehnologiju s kojom pristupaš internetu, odnosno s analogne modemske prijeđi na kabel/dsl, u tvom slučaju bi čak prelazak na ISDN bio velik napredak, dakle ukoliko možeš kupi bolji internet prvo

18 godina
neaktivan
mitre kaže...

Ma jesam na adsl-u i očišćen je,bar koliko ja znam

Što bi ovo trebalo značiti?

mitre kaže...

bolji je jedino ako nisi na cable/dsl, znači ako si na analognom modemu 56k/V.90 onda je bolji, međutim neznam dali ga itko više nudi, tvoj prvi izbor bi trebao biti cable/adsl (primjer: cable nudi B-net, dok adsl nude t-com itd.), dsl bez "a" u prefixu čini mi se kod nas ne nudi nitko

...a ne, ti rešio, sam vodiš svoj rat protiv imperijalističke bande...
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
mitre kaže...

Ma jesam na adsl-u i očišćen je,bar koliko ja znam

Što bi ovo trebalo značiti?

valjda da nema malicioznog softvera..nije rekao s čim je provjeravao,jel napravio  repair registra i sl..

..mene više zbunjuje prvo si rekao da sporo učitava stranice,pa onda brzo..i da se sporo dižu windowsi ,to je kao najveći problem..
kad su reinstalirani windowsi zadnji put?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 14:29 (seneka).
16 godina
neaktivan

Ja mislim da je u tome najveći problem.Davno dosta.

A windowsi se dižu sporo,ali kasnije radi ok.Inače sam na flat tarifi T-com-a adsl-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 15:19 (mitre).
17 godina
neaktivan
mitre kaže...

A windowsi se dižu sporo,ali kasnije radi ok.Inače sam na flat tarifi T-com-a adsl-a.

i ja isto,i dodati rama..

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
mitre kaže...

i ja isto,i dodati rama..

Koliko rama bi bilo dovoljno otprilike.Ne koristim baš mnogo ali...,i dali je moguće da je i modem lošiji.NJega sam mijenjao 2 puta i niti jedan kao onaj prvi?

17 godina
neaktivan
Sporo računalo.

pa daj probaj malo optimizirat te windowse s glary utilities free verzijom(1 click maintenance)
pa defragmentirat s auslogics disk defrag-om(bolji i brži od windows-ovog )
vidi u startup-u šta se sve diže s OS-om,pa odčekraj nepotrebno,možeš i u CCleaneru pod alati>pokretanje s računalom>onemogući..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 18:27 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

pa daj probaj malo optimizirat te windowse s glary utilities free verzijom(1 click maintenance)
pa defragmentirat s auslogics disk defrag-om(bolji i brži od windows-ovog )
vidi u startup-u šta se sve diže s OS-om,pa odčekraj nepotrebno,možeš i u CCleaneru pod alati>pokretanje s računalom>onemogući..

Napravio i malo je bolje.WINDOWS C 58,6 GBSIZE FREE 14,2 GB

Triba li tu ubaciti još rama ili ?

http://www.speedtest.net/result/639017801.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 15:46 (mitre).
16 godina
neaktivan
Sporo računalo.

hi

moj frend ima slican problem, slicno racunalo kao od kolege mitra, samo sto je nedawno reinstaliran windows i sad je xp pro sp 3 , adsl, ali je svejedno spor,  pa sad neznam sto da napravimo, znam da je star hardwer ali prije reiinstalacije je bio brzi, pa je neki virus razbio windowse a sad sje sve novo i isto je sporo, koristi free avg 8,5

olio wwe

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice