Savjet oko polovnog računala

poruka: 19
|
čitano: 3.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam pravi šrot od kompa kojem je nedavno krepala integrirana grafička..

http://i48.tinypic.com/33wxe06.jpg - moj pc

Sistemska memorija    896 MB  (DDR2-533 DDR2 SDRAM) - RAM

Ukupna veličina    145.9 GB (86.4 GB slobodno) - HDD

---

Tražio sam grafičku do nekih ~400kn ali frend mi je ponudio svoj komp za 500kn jer on sljedeći tjedan kupuje novi i trebaju mu pare..

Evo ss, trebam pomoć oko procjene kompa, dali se to isplati i kolika će biti razlika u performansama u igrama i opčenitom radu računala

http://i45.tinypic.com/2qv87pf.jpg - njegov pc

I da, on isto ima matičnu sa ddr2 ulazom za rame, dali ja mogu spojit svojih 896 i njegovih 1gb na njegovu matičnu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

budimo realni obadva su zastarila i kakve ti to igre mislis vrtit na njima? tetris i super mario mogu a cod mw3, battlefield 3 ,max payne 3 gta 4 samo sanjaj ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Savjet oko polovnog računala

bit ce znatno pobolsanje po mom misljenju ali nemoguca misija pokrenuti bf3,mw3,gta4.......ali ipak,velika razlika.

13 godina
neaktivan
AxeAwesome kaže...

bit ce znatno pobolsanje po mom misljenju ali nemoguca misija pokrenuti bf3,mw3,gta4.......ali ipak,velika razlika.

ja sam mw2 pokrenuo sa amd sempronom 2800+ 1,6 ghz @ 2,2 , 3 gb ddr2 800 mhz i nvidia 6100 integrirana 128 mb grafa :D 

14 godina
protjeran
Damir1908 kaže...
AxeAwesome kaže...

ja sam mw2 pokrenuo sa amd sempronom 2800+ 1,6 ghz @ 2,2 , 3 gb ddr2 800 mhz i nvidia 6100 integrirana 128 mb grafa :D 

nisi

13 godina
neaktivan
NoDiggity kaže...
Damir1908 kaže...
AxeAwesome kaže...

nisi

jesam :D 

13 godina
neaktivan

Nikake zahtjevne igre, dosad sam igrao league of legends na ovom sa ~10 fps i cs 1.6 davnih dana, fps nikad nije bio lockan na 100..

I da, znam da ima tema oko slaganja konfi, ali mi se neda uspoređivat pa jel bi mogo za ~2000 kuna dobit puno bolju kutiju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Novo ti se ne isplati za cca 2000kn uzimat ali polovno se da složit ako imaš volje i strpljenja komponente pribavljat i to dosta dobro,ciljaj na neki amd quad i grafu tipa gtx 260,460,550ti ili hd 6850.Gledaj da si buđet rasporediš ovako nekako tj traži komponente koje su u okviru ovoga

Cpu oko 500kn

MBO oko 200-300kn

GPU oko 500-800kn

PSU 200kn

HDD 200kn

RAM 150kn

Sve se to da naći ako imaš volje i strpljenja.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

baš i ne, već sam oko mjesec dana bez grafe i stvarno mi je do*izdilo + iz đakova sam, najbliži "veći" grad mi je osijek i stvarno bi trebalo vremena da nađem sve te polovne komponente..

Ali hvala za trud i odgovor :)

Znači da uzmem komp od frenda? Siguran sam da je ispravan, samo eto htjeo sam vidit ima li netko savjet..

17 godina
neaktivan
može iskoristit hdd iz starog kompa
13 godina
neaktivan

mogu se koristit 2 hdd-a?

i jel mogu ram koristit isto?

13 godina
protjeran
kiki3792 kaže...

mogu se koristit 2 hdd-a?

i jel mogu ram koristit isto?

Da,Ram možda ako se poklapaju utori (ddr2-ddr2,ddr3--ddr3)

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 20:30 (kuny1234).
13 godina
neaktivan

obe kartice su ddr2, mislim da mu matična ima 2 utora..

ako je vrsta utora jedino važna onda će valjat

13 godina
protjeran

DVD±RW ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS, 24x, SATA, Dual Layer, crna, bulk

Kućište COOLERMASTER Elite 332 MIDI RC-332-KKN1-GP, crno, bez PS

Napajanje 500W, LC POWER Office Series, ATX v2.2, 120mm vent., PFC

Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GT 630, 1GB DDR5, D-SUB, DVI, HDMI, HDTV

Tvrdi disk 1000.0 GB SEAGATE Green, ST1000DL002, SATA, 32MB cache, 5900 okr/min, za desktop

Matična ploča ASROCK 960GM-GS3 FX, AMD 760G/SB710, DDR3, zvuk, VGA, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E, D-SUB, mATX, s. AM3 / AM3+

Memorija PC-10600, 8 GB, CORSAIR CMX8GX3M2A1333C9, DDR3 1333 MHz, KIT 2x4 GB

Procesor AMD Athlon II X4 640 BOX, s. AM3, 3.0GHz, 2MB cache, Quad Core

3.500kn vrhunski PC

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NoDiggity kaže...
Damir1908 kaže...

nisi

Rekao je "pokrenuo", sto ne znaci da je rekao da mu radi super fluidno na maxed out detaljima... model shadera je jedino sto je bitno za pokretanje neke igre. (mada postoje iznimke odnosno igre koje zahtjevaju novije SSE instrukcije i shadere naravno, ali takve su rijeeeetke).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2012 20:45 (lovac82).
13 godina
neaktivan

Malo preko mog buđeta :D

14 godina
neaktivan

Uzmi od frenda komp ak ti je hitno a možeš kasnije nadograditi procesor,npr Athlon II x4 645(bilo ih je po 350-400kn tu na forumu) a rame ove koje imaš pošto su samo 2 utora na ploči koju misliš kupit,prodaj i kupi 2x2ddr2 pločice i kasnije neku grafu za 500 kn i ok si prošo.Grafičku i proc isto možeš rješit za sitnu lovu da si bar malo troškove pokriješ ak hočeš.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

neisplati ti se davati sada 500 kn za to računalo. dobit ćeš praktički isto računalo sa kojim nečeš moći puno toga.

tih 500 kn neka ti budu za polovni procesor. da, za 2000 kn možeš složiti solidno polovno računalo. Nema veze što si iz đakova,

nečeš hodati okolo , tražiš preko foruma. stavi oglas na forum oglasnik/računala, pa ponude koji dobiješ postavi ovdje.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kiki3792 kaže...

Nikake zahtjevne igre, dosad sam igrao league of legends na ovom sa ~10 fps i cs 1.6 davnih dana, fps nikad nije bio lockan na 100..

I da, znam da ima tema oko slaganja konfi, ali mi se neda uspoređivat pa jel bi mogo za ~2000 kuna dobit puno bolju kutiju?

Hebo vas FPS vise,vidin temu ''Nova konfiguracija/PC'' zanima me sta ce slozit,upalin a ono pise ''kupujem novi PC jer mi je FPS premali''

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice