Zanima me koliko bi kostala ovakva konf da ju danas kupujem?
CPU: i7 4770k
MBO: z87 Pro3
RAM: 2x8GB Corsair dominator
PSU: XFX Core 550W
Case: Fracatl design define mini c
CPU Cooler: Noctua NH-D15S
nema GPU i HDD!
Zanima me koliko bi kostala ovakva konf da ju danas kupujem?
CPU: i7 4770k
MBO: z87 Pro3
RAM: 2x8GB Corsair dominator
PSU: XFX Core 550W
Case: Fracatl design define mini c
CPU Cooler: Noctua NH-D15S
nema GPU i HDD!
2500-2800 možda malo više
Hmm, ok i mislio sam da je tu negdje.. Hvala na brzoj procjeni! :)
Ako ti je PC za igre slobodno ostani na njemu i ubaci jaču grafičku i miran si. To je još uvijek odličan PC.
Kako imam slicnu konfu sa istim cpu-om cudi me da je ovako "jeftino" cijela konfa. Mislim nema mi smisla, znam da je staro 4-5 god. ali cpu drzi dobar dio igara na 1080p sa gtx 1080 bez problema.
Cak imam 144 fpsa avg na PUBG, min sto pada na 85-90 fpsa u nekim situacijama sa "shroud" postavkama.
Mozda je do memorije jer imam CL9 na 2133Mhz?
Svejedno po meni premalo novaca.
 everyday i'm shuffling...

Kako imam slicnu konfu sa istim cpu-om cudi me da je ovako "jeftino" cijela konfa. Mislim nema mi smisla, znam da je staro 4-5 god. ali cpu drzi dobar dio igara na 1080p sa gtx 1080 bez problema.
Cak imam 144 fpsa avg na PUBG, min sto pada na 85-90 fpsa u nekim situacijama sa "shroud" postavkama.
Mozda je do memorije jer imam CL9 na 2133Mhz?
Svejedno po meni premalo novaca.
a jbg tako je....
cpu+mbo 1500kn
ram 600kn
psu 200kn
kućište + noctua ajde je 700
eto to ti je to... 3000 max nategnuto na prodavača a realno kako je mislioc rekao
Upravo se to i razmisljam. Zato me i zapanjuje da z87 + 4770k tako malo vridi.

Upravo se to i razmisljam. Zato me i zapanjuje da z87 + 4770k tako malo vridi.
jbga, staro je
intel jest zajebao s minimalnim pomacima od hase do kaby
ali se računaju generacije/starost pri padu cijene, plus je sada skočio sa 4 na 6 jezgri i ovi stariji automatski dodatno gube cijenu
Jako je mala cijena jer je van garancije između ostalog, da ne kažem da je ram spor i star.
Imam isti problem i odlučio sam da neću prodat. Ideja je bila uzimat novi za komp kad dođe slijedeća generacija (vjerojatno slijedeće godine), prodat ovo, i prastari i3 iz htpc-a, uzet novi i3 i i7.... međutim novi i3 košta i košta, matične koštaju, ram košta, u zbroju bi me kuplje izašlo nego što mogu dobit za ovaj i7, matičnu i ram, a dobit ću slične performanse... tako da neću ništa prodavat već samo ubacit ovo u HTPC i uzet novi za svoj komp, a prastari i3 (i3 530, matinu i ddr2 ram) donirat u vrtić ako će ga htjet... ponudit ću im ubacit to u njihovo računalo umjesto njihovog prastarog pentiuma.
Jako je mala cijena jer je van garancije između ostalog, da ne kažem da je ram spor i star.
Imam isti problem i odlučio sam da neću prodat. Ideja je bila uzimat novi za komp kad dođe slijedeća generacija (vjerojatno slijedeće godine), prodat ovo, i prastari i3 iz htpc-a, uzet novi i3 i i7.... međutim novi i3 košta i košta, matične koštaju, ram košta, u zbroju bi me kuplje izašlo nego što mogu dobit za ovaj i7, matičnu i ram, a dobit ću slične performanse... tako da neću ništa prodavat već samo ubacit ovo u HTPC i uzet novi za svoj komp, a prastari i3 (i3 530, matinu i ddr2 ram) donirat u vrtić ako će ga htjet... ponudit ću im ubacit to u njihovo računalo umjesto njihovog prastarog pentiuma.
ma lako što je ram spor, na intelu to malo znači
eno ti 4-core ryzen s ddr4 ramom na istoj brzini slabiji od mojeg prastarog hase
testirali chaselol i ja na 3,7ghz, na cb imam veći skor... eto koliki je napredak u četiri godine, jednostavno se ne isplati prodavati