Konfiguracija, windows se ne pokreće

poruka: 6
|
čitano: 2.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problem:

Cimerica ima računalo, starije stolno, koje je sporo i koje zuji nekim niskofrekventnim tonom koji nas izluđuje. Ja sam već imala 'kutiju' od ranije u kojoj se nalazio hard disk, cd-romovi, ide kablovi, uglavnom sve što je potrebno računalu da se pokrene i radi.

Kako cimerica ima na svom samo cca 192 mb RAM-a, a na mojoj kutiji koju ne koristim eto možda isto toliko, odlučila sam da prebacim hard disk i taj jedini keks memorije s njenog računala na moju staru kutiju. Njen komp ionako nije sadržavao dodatnih utora za keks koji sam imala na svojoj kutiji, već obrnuto, jedino njen keks mogu prebaciti na svoju kutiju jer tamo stoje čak četiti utora za memorijsku pločicu (na matičnoj jel).

Osim toga, nadala sam se da bi ono odvratno zujanje prestalo. To je zapravo glavni razlog cijelog premještanja.

Sad, imala sam malo muke oko toga da namjestim ide slave i ide master. Al sređeno je to jer i u bios postavkama vidim da piše za HDD da je primary master, cd rom - secondary slave. Znači tu ne bi trebalo biti problema.

Zatim, pojavljuje mi se nakratko poruka pri paljenju računala ''primary IDE no channel 80 conductor cable installed''. Čitala sam nešto o tome i kažu ljudi da to nema puno veze sa radom računala osim što će možda sporije raditi, neki dijelovi, tako sam shvatila. Trenutno nemam ni jedan ide 80 kabel, nit ga mogu danas kupiti.

No, scena je sljedeća: upalim računalo, učita ide master i slave, još neke podatke, pokaže porukicu ovo za taj ''80 kanal'', dođe do onih opcija želim li pokrenuti safe mode, safe mode sa cmd, last known good configuration, ili standard windows...

i što god stisnem: tu stane i ni makac.

U čemu bi mogao biti problem?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ubacila sam instalacijski cd windowsa, pokrenula repair windows opciju... računalo je samo odradilo i sada se da upaliti. Moram instalirati grafičku i zvučnu. I to je to :D

možete zatvoriti temu

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Konfiguracija, windows se ne pokreće

-prebacila si njen HDD, na svoj PC. To neide tako, jer sad se windowsi s njenog PCa moraju upaliti na tvom... to je problem drivera, radilo bi da su PC identični..

-BIOS treba podesiti, možda prebaciti kabel s drugog PCa (80)...

-potrebno je reinstalirati windowse... ili pokušati u safe modu (kod paljenja 'F8') pobrisati sve drivere i nakon restarta bi moglo proraditi. (potreban windows boot CD, driveri...)

-ili sve vratiti nazad kako je bilo. -zuji, al' bar radi.  :))

(-uf, spor sam...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 12:06 (ihush).
16 godina
neaktivan

ma sve je sada ok samo što miš, genius xscroll nešto ne radi kako treba, kao da je ubrzan ili tak neš... stisnem na folder da premjestim on ga umjesto toga otvori i ne znam... čudan mi je miš.

sad sam sa službene stranice skinula driver (cca 60 mb).. i ne znam oće to kaj pomoć. o.O

glupi miš!

a cimerica se ne kuži u računala i sad kad treba na jutubu čekat da se uploada pjesma misli da je to zato kaj sam premještala HDD a tak je isto bilo i na starom računalu.

ahahahha

i da...

ne postoji usb 2.0 enhanced controller. mislim da to ovaj komp ima, ali ne znam zašto ne prepoznaje i svaki put kada stavim usb računalo javi da je usb high speed uređaj, što već, gurnut u port koji nije high speed. što da radim?

mislim da je internet zbog toga sad sporiji, internet ide preko usb-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 16:40 (oblak24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Konfiguracija, windows se ne pokreće

-dovoljno opcija nude sami windowsi u svom driveru, trebalo bi isključiti akceleraciju... možda pomogne. Provjeri podlogu, glatke-plastične znaju biti uzrok takvog ponašanja optičkog miša.

-ako je na ploči USB-1/1.1 to je normalna, očekivana poruka, nema pomoći osim ugradnje kontrolera (možda s drugog PCa ako je tamo kontroler-kartica?).

-To naravno utječe i na brzinu interneta. Ako možeš spoji se mrežnim kabelom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

tnx man! ;)

znači što? - zamijenim usb portove i njihove kartice/kontrolere, što već?...

ah onda moram opet otvarat onu krntiju staru... al dobro, sve za brži internet :D hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice