Graficka do 600 kn

poruka: 16
|
čitano: 6.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Graficka ili grafa i napajanje do 650 kn

Pozdrav, dakle trebam graficku jer mi je riknula stara ( geforce 8500 pci express) mali problem je sto imam napajanje samo 400 W proc AMD athlon dual core 4400 i 3 gb rama.... Dakle, preporucite mi grafu do 650 kn koja moze na ovo napajanje... ili grafu i napajanje....

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 19:20 (ahmedy).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Graficka do 600 kn
ahmedy kaže...

Pozdrav, dakle trebam graficku jer mi je riknula stara ( geforce 8500 pci express) mali problem je sto imam napajanje samo 400 W proc AMD athlon dual core 4400 i 3 gb rama.... Dakle, preporucite mi grafu do 600 kn koja moze na ovo napajanje...

Hvala

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6750-gddr5--512mb128bit-700mhz1ghz-pcie-20-x16-h/44970

Napajanje će držati jer ova grafa nije baš zahtjevna.

Moja preporuka!

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
ahmedy kaže...

Pozdrav, dakle trebam graficku jer mi je riknula stara ( geforce 8500 pci express) mali problem je sto imam napajanje samo 400 W proc AMD athlon dual core 4400 i 3 gb rama.... Dakle, preporucite mi grafu do 600 kn koja moze na ovo napajanje...

Hvala

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6750-gddr5--512mb128bit-700mhz1ghz-pcie-20-x16-h/44970

Napajanje će držati jer ova grafa nije baš zahtjevna.

Moja preporuka!

Ovako imam oko 650 kn i u dilemi sam jel mi bolje kupit ovu grafu ili neko napajanje i grafu?!??!?!?

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.7.2011 18:11 (ahmedy).
14 godina
neaktivan
Graficka do 600 kn

Jel ima jos netko da mi komentira btw ako nije problem trebalo bi mi  iz Linksa....

0 0 hvala 1
15 godina
Graficka do 600 kn

Napajanje će tu grafu držati bez problema, nigdje nećeš naći bolju za te novce...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Graficka do 600 kn
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2011 10:29 (fizikala).

0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Graficka do 600 kn

...i da zaboravio sam pitat jel ima sanse da ako mi je stara grafa pregorila da je to zbog maticne ili napajanja i da ce se isto dogodit novoj?????

0 0 hvala 0
16 godina
Ako nije do same graficke onda je do napajanja vjerojatno.
Neaktivan.
14 godina
neaktivan
8ax kaže...

Pa zato pitam jel ima sanse da nije bio problem u graficki nego da je ona pregorila samo zbog maticne ili napajanja ako da onda mi se ne isplati uopce kupovat novu jer ce i ona pregorit btw integrirana grafa radi bez problema....

15 godina
ahmedy kaže...
8ax kaže...

Pa zato pitam jel ima sanse da nije bio problem u graficki nego da je ona pregorila samo zbog maticne ili napajanja ako da onda mi se ne isplati uopce kupovat novu jer ce i ona pregorit btw integrirana grafa radi bez problema....

Onda je do same grafe, nije stvar u napajanju.

17 godina
Graficka do 600 kn

8500GT ne traži dodatni power-konektor, dakle struju vuče čisto iz PCI-E utora. To znači da joj problem ne izaziva preslabo ili nesipravno napajanje (pošto nije direkt skopčano na nju).

Za 650 Kn ne može se uzeti pristojno napajanje i grafičku jer samo kvalitetno napajanje dođe barem 350 Kn.

Za 650 Kn uzmi nekog Radeona HD 5670 s GDDR5 memorijom ili nekog HD 6670 ako nađeš u Linksu za te novce.

Te grafičke također ne trebaju dodatno napajanje, stoga će raditi na računalu. I onda jednom kad skupiš novaca uzmeš neko bolje napajanje.

Ako sumnjaš u neispravnost te 8500GT, isprobaj ju u drugom računalu. Ako i tamo bude isti problem, onda je sigurno do grafičke.

Eventualno isprobaj i drugu grafičku u taj komp čisto da provjeriš da nije do matične ili pci-e utora.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 14:21 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

8500GT ne traži dodatni power-konektor, dakle struju vuče čisto iz PCI-E utora. To znači da joj problem ne izaziva preslabo ili nesipravno napajanje (pošto nije direkt skopčano na nju).

Za 650 Kn ne može se uzeti pristojno napajanje i grafičku jer samo kvalitetno napajanje dođe barem 350 Kn.

Za 650 Kn uzmi nekog Radeona HD 5670 s GDDR5 memorijom ili nekog HD 6670 ako nađeš u Linksu za te novce.

Te grafičke također ne trebaju dodatno napajanje, stoga će raditi na računalu. I onda jednom kad skupiš novaca uzmeš neko bolje napajanje.

Ako sumnjaš u neispravnost te 8500GT, isprobaj ju u drugom računalu. Ako i tamo bude isti problem, onda je sigurno do grafičke.

Eventualno isprobaj i drugu grafičku u taj komp čisto da provjeriš da nije do matične ili pci-e utora.

100% je do graficke isprobana je na drugom racunalu ne radi niti tamo....

14 godina
neaktivan
Graficka do 600 kn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam pitanje glede te grafe i verzije sa 512 mb ( jel megabajti na grafi sluze samo za brzi loading u igrama ili ima jos neku vaznost)????

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2011 16:15 (ahmedy).
17 godina
Uopće nema ni veze ni utjecaja na to što si naveo. Što veću rezoluciju koristiš i što veće teksture to ti treba više grafičke memorije jer je slika koju graficka obrađuje veća i s više detalja. A ako ista grafa ima s gddr5 512mb i gddr3 1024mb svakako je bolje gddr5.
KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Uopće nema ni veze ni utjecaja na to što si naveo. Što veću rezoluciju koristiš i što veće teksture to ti treba više grafičke memorije jer je slika koju graficka obrađuje veća i s više detalja. A ako ista grafa ima s gddr5 512mb i gddr3 1024mb svakako je bolje gddr5.

Aha, hvala ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice