sljedeči cilj je domena...
Preporućujem ti phpbb3 ili neki drugi forum umjesto fireboard-a. Popravi linkove nisu seo. Ako ti neradi ulogiraj se preko fileziila ili nekog drugog programa i promjeni htacess file u .htacess.
Preporućujem ti phpbb3 ili neki drugi forum umjesto fireboard-a. Popravi linkove nisu seo. Ako ti neradi ulogiraj se preko fileziila ili nekog drugog programa i promjeni htacess file u .htacess.
zašto phpbb3? u čemu je razlika?
optimizaciju za web tražilice ću se potruditi kad kupim domenu. za sada to prepuštam kako bude...kad kupim domenu radit ću na optimizaciji!
evo proradili i komentari...poslo sam stranicu kao za nominaciju top 100 web stranica, dodano je novih modula, statistika i tak...
pogledajte: www.crofilm.co.cc
Search (Traži)- treba biti na istaknutijem mjestu ne na dnu...
Marketing- kropaj te slike na iste dimenzije, ako je moguće
Statistika i brojač posjeta bih stavio jedan ispod drugod, tj. statistku ispod brojača
** meni osobno je ne baneru natpis predugačak, tu teba biti nešto po čemu će te zapamtiti, jer se meni u niti jednom trenutku nije dalo pročitati sav taj tekst...
et to su samo kritike, ali meni je super to što radiš ;) samo nastavi!
Evo doradio sam stranicu...možete se obratiti i na forumu portala CroFilm...
Možeš sto puta dnevno nadograđivati stranicu, sa ovakvom domenom nećeš daleko stići(i to doslovno si gledao koji ti je pagerank na Googletu?)Ako nemožeš u hobi uložiti toliko novaca koliko zahtjeva jedna normalna domena, onda stvarno.(Zaboravih, ti JOŠ hoćeš zaraditi)
Šta vi kažete??? da napravim umjesto crofilm portal vezan uz hrvatsku ekonomiju??? znači neke informativne rubrike, forum, chat box, novosti i tak...
Šta vi kažete??? da napravim umjesto crofilm portal vezan uz hrvatsku ekonomiju??? znači neke informativne rubrike, forum, chat box, novosti i tak...
evo meni se to ne sviđa te ekonomije mi je preko glave
ja imam nekih ideja i mislim da bi prosle,ali....skrt sam :)
a i tak bi zahtjevale dosta posla pa...
ma vidim tek sad...previše te ekonomije ima na domaćem webu
a ok, naći ću ja neku ideju...ideje nisu besplatne!
A što mislite, dali bi ja mogao sklopiti kakav posao s t-com (maxtv) videotekom??
Znači bilo bi, svaki korisnik koji pogleda film (cijena recimo 15kn) njima ide 11kn a meni 4kn...dali bi to oni htjeli i dali je to izvedivo s joomlom?
A što mislite, dali bi ja mogao sklopiti kakav posao s t-com (maxtv) videotekom??
Znači bilo bi, svaki korisnik koji pogleda film (cijena recimo 15kn) njima ide 11kn a meni 4kn...dali bi to oni htjeli i dali je to izvedivo s joomlom?
1.od kuda ti filmovi
2.jel ti razumijes na koji nacin ti to funkcionira
Sto T-Com dobiva iz toga?
T-Com je toliko jaka kompanija u Hrvatskoj da joj niti jedna firma u Hrvatskoj ne može pomoći u boljem poslovanju.
Jedini način na koji je ova ideja izvediva je da im budeš projekt koji bi sponzorirali, nešto kao "Powered by T-Com".
Marine, svaka čast na ambiciji da pokreneš portal. Ali za početak se malo posvetite jeziku, pogotovo što imaš volju za pisanjem.....Mislim, ako želite pisati kritike filmova, ne možeš pisati "Poštovni posijetitelji", pa čak ni na netu gdje je, izgleda, sve dozvoljeno.......
Isto tako, malo sam bacio oko na kritiku "Nightmare on Elm street"......Pobogu, kako možete napisati da je "premalo krvi i nasilja" !!??
Dovraga, Marine.....
Strah, kao najjača ljudska emocija, uopće ne mora biti povezan sa gadostima. To je stvar koju, recimo, moraš znati kad pišeš kritike takve tematike.
Probaj pročitati ovo:
http://www.gutenberg.net.au/ebooks06/0601181.txt
jednog od najvećih majstora horrora H.P. Lovercrafta. Kad to pročitaš, puno ćeš bolje znati ocijeniti bilo što iz tog područja (a pogotovo ovakve crapove)
Prema tome, čitaj, gledaj, slušaj i uči hrvatski.....i piši, što više. A onda će biznis doći sam po sebi.
Oprostite mi, ali pogledajte autora te recenzije (to nisam ja pisao).
A znači mogu samo tako da mi bude powered by: t-com i njihova videoteka.
Znam kako bi to trebalo funkcionirati:
dođe gost rega se, ima mogućnost da unese br.kartice (ako ne želi ne mora, ali onda ne može podignuti film nego sam sudjelovat na forumu i sl.)
ako unese br.kartice može podići film na 24h, mogo bi ga gledati samo preko web browsera, znači nekako preko naše web stranice (jer će ga iznajmiti, ne preuzeti).
i ako bi me t-com sponzorirao onda bi možda čak mogo ja odnjet pola, a pola dat t-com...ili sve meni ?
Krivo si me razumio.
Mislim da je apsolutno nemoguće da ti oni daju išta osim eventualno da ih reklamiraš (ali kako T-Com može kupiti bilo koji reklamni prostor u Hrv, rekao bih da im nisi zanimljiv, najblaže rečeno).
Ono što sam mislio reći da T-Com vjerojatno (nisam gledao niti ću tražiti jer to je tvoj posao) daje neke novce za zanimljive projekte vezane za multimediju.
Ovo s videotekom zaboravi.
Prvo, znaš li na koji način funkcionira ta videoteka?
Ide preko Max TV i jedino preko njega.
Opet T-Com može kupiti pola sata reklamnog prostora prije Dnevnika HRT-a, pa ne vidim zašto bi se obratili ikome za privlačenje gledatelja.
Ako bi ikad i došli na ideju da stremaju filmove iz svoje videoteke preko neta mislim da imaju dovoljno financija i infrastrukture da to naprave sami.
Mislim da bi se ti trebao isključivo koncentrirati na kvalitetu objavljenog sadržaja na stranici.
Jedino će ti to privući čitatelje i možda, eventualno, jednog dana neku priliku za financijsku dobit.
a koliko bi mene koštalo da krenem pravit svoju web videoteku???
p.s. znam da je to isključivo za maxtv, al njima je najmanji problem napraviti streaming za web...tak da...
Domenu ću srediti, a opet kad gledam bolje mi izgleda CroFilm.co.cc neg recimo CroFilm.net.....šta je vama bolje?
Heh, znam da si mlad i da još učiš kako stvari funkcioniraju... Ali što prije shvatiš da nije nimalo važno što tebi izgleda i zvuči bolje, prije ćeš početi okretati neku lovu.
Meni bolje zvuči CroFilm.net :D
i co.cc domenu nabaciš preko co.cc za besplatno
a koliko bi mene koštalo da krenem pravit svoju web videoteku???
Marine, svaka čast na ambiciji da pokreneš portal. Ali za početak se malo posvetite jeziku, pogotovo što imaš volju za pisanjem.....Mislim, ako želite pisati kritike filmova, ne možeš pisati "Poštovni posijetitelji", pa čak ni na netu gdje je, izgleda, sve dozvoljeno.......
Isto tako, malo sam bacio oko na kritiku "Nightmare on Elm street"......Pobogu, kako možete napisati da je "premalo krvi i nasilja" !!??
Dovraga, Marine.....
Strah, kao najjača ljudska emocija, uopće ne mora biti povezan sa gadostima. To je stvar koju, recimo, moraš znati kad pišeš kritike takve tematike.
Probaj pročitati ovo:
http://www.gutenberg.net.au/ebooks06/0601181.txt
jednog od najvećih majstora horrora H.P. Lovercrafta. Kad to pročitaš, puno ćeš bolje znati ocijeniti bilo što iz tog područja (a pogotovo ovakve crapove)
Prema tome, čitaj, gledaj, slušaj i uči hrvatski.....i piši, što više. A onda će biznis doći sam po sebi.
slažem se s kolegom... ako njegov nick ima veze s francuskim novim valom, prihvatio bih njegove savjete jer mislim da dobro zna što govori...
Ma ne želim plaćat ljude da mi pišu, jbt, kad je neću dobit ni kune...
Ajde ti daj mjesečno honorar nekom da ti piše a onda dođi na forum i pitaj kako zaradit oni ti kažu nikako, nek ti to bude hobi...
pa trebaš tražiti sponzore za svoj projekt, a nitko ti neće dati novac za recenzije od tri rečenice pune pravopisnih pogrešaka
- ideja
- razrada ideje
- projekt
a) definiranje koncepta
b) definiranje resursa
c) financiranje projekta
d) izrada
e) promocija
su faze koje moraš proći da bi nešto napravio od toga, naravno brinuti se da je sve zakonito
pa trebaš tražiti sponzore za svoj projekt, a nitko ti neće dati novac za recenzije od tri rečenice pune pravopisnih pogrešaka
- ideja
- razrada ideje
- projekt
a) definiranje koncepta
b) definiranje resursa
c) financiranje projekta
d) izrada
e) promocija
su faze koje moraš proći da bi nešto napravio od toga, naravno brinuti se da je sve zakonito
puno ti hvala...mogo bi ja krenit taj projekt opet radit od nule...hahaha
negdje si napisao da si ekonomist onda bi trebao znati da bez početnog uloga nema ništa
ako radiš nešto kao hobi, onda svrha nije zarad već zabava
negdje si napisao da si ekonomist onda bi trebao znati da bez početnog uloga nema ništa
jesam ekonomist...znam da bez početnog ulaganja nema ništa, ali zato postoje sponzori...imam već sponzorirani hosting.
to sam ja mislio napraviti kao hobi (za početak) jer strvarno volim gledat filmove, ali sam očekivo neku zaradu iz hobija (spojiti ugodno s korisnim!)
teško - to je kao da ja igram nogmet ispred zgrade i očekujem da ću igrati za neko vrijeme za Dinamo ili Hajduk
Samo da se zna, nisam pročitao prethodne 4 stranice postova, ali ću prokomentirati izgled stranice...
Kao prvo, svaka čast na stranici, vidi se da je uloženo truda.
Samo bih se osvrnuo na search, nekako mi je zgodnije da se nalazi na vrhu stranice, a ne na dnu.
I tab 'recenzije' bih stavio ispred taba 'forum' jer je ipak to primarna funkcija stranice.
Ako su ovakvi komentari već bili, ispričavam se.
lp
jesam ekonomist...znam da bez početnog ulaganja nema ništa, ali zato postoje sponzori...imam već sponzorirani hosting.
to sam ja mislio napraviti kao hobi (za početak) jer strvarno volim gledat filmove, ali sam očekivo neku zaradu iz hobija (spojiti ugodno s korisnim!)
Očekuj zaradu od hobija kada:
1. Postaneš dovoljno dobar u hobiju da konkuriraš profesionalcima
2. Postaneš dovoljno poznat u krugu hobija na osnovi svojeg kvalitetnog rada.
Dakle, ako želiš zaradu od hobija pristupi mu kao poslu a ne kao hobiju.
Npr, ja svriram gitaru i samouk sam. Znam da nikad neću dobiti lovu za to jer niti vježbam dovoljno, nit sam uložio u opremu dovoljno i uz sve to nisam se nigdje išao barem malo educirati.
Za moj gušt sasvim dosta, ali da sam htio / hoću zarađivati, prva stvar bi bila školovanje,
Dakle pišeš recenzije a neznaš pisati. Knjigu u ruke i uči pravopis. I nebi ti naškodilo malo klasične književnosti i možda kakvih knjiga o klasičnim filmovima, da vidiš što se cjeni u filmografiji.
Ako imaš priliku ići na neke filmske radionice, odi. Ja sam bio par puta na tako nečemu, bila bi projekcija nekog filma, a poslje rasprava. to ti je super za naučiti gledati filmove.
Anyhoo, izbi si brzu zaradu iz glave.
iskreno, to što ti ovdje radiš sa ovom temom od 2500 pogleda do sad se zove spamanje, trollanje, reklama?!?!?!?!?! za e-thunder što je jaaaako ... no nije važno.
poanta je da ako već i pišeš sam recenzije (ili netko drugi, nije bitno), a želite uspjeti - a ne možete brzo, jer em nemate TLD, niti imate neku posebnu ideju, onda se možete probiti samo kvalitetom, i kvalitetom i kvalitetom i kvalitetom itd..
uostalom, pišete na hrvatskom, a nemate slova koja su u standardnoj hrvatskoj abecedi već par stoljeća -č, ć, ž, š,, đ, dž... wtf?
vidi ovo: http://hacheck.tel.fer.hr/ inače, samo u banneru imaš7 pravopisnih grešaka , tako da... malo razmisli i o tome
a osim toga - sajt sa imenom: crofilm, a pišete recenzije filmova (stranih).... bilo bi logičnije da je to sajt o hrvatskom filmu.
zato mislim da temu treba lockat, jer je besciljna, a za autora teme bih predložio da se sakrije na bar mjesec dana i napravi nešto fenomenalno (ali svoje), jer instant uspjeh ne postoji. ne više.