CroFilm - otvaranje novog portala

poruka: 121
|
čitano: 38.652
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: CroFilm - otvaranje novog portala
igy kaže...

marin nije shvatio u samom početku da svaki projekt traži početno ulaganje, niti ima viziju kvalitetnog sajta, niti znanja (osim web dizajna koliko vidim) da bi taj projekt mogao zaživjeti

Početno ulaganje je hosting i domena! Hosting je plaćeni, domena je besplatna, ali sljedeči tjedan očekujte novu domenu!

Ova nagradna igra, 2. mjesto on će raditi na tom site-u i pomogati našoj ekipi, ali zaradu dijelimo svi! Tako da nemojte pričati gluposti!

Živi svaki dan kao da ti je zadnji !! Komjuteri su budućnost svijeta...-.-'
16 godina
odjavljen
MarinGoldstein_CRO kaže...

Početno ulaganje je hosting i domena! Hosting je plaćeni, domena je besplatna, ali sljedeči tjedan očekujte novu domenu!

Ova nagradna igra, 2. mjesto on će raditi na tom site-u i pomogati našoj ekipi, ali zaradu dijelimo svi! Tako da nemojte pričati gluposti!

Krivo, opet spominješ zaradu.Koju zaradu?

15 godina
neaktivan

Pa recimo kad skupim 200 recenzija mogu prodavat reklame, mogu dogovorit s nekom internet igrom da djelim zaradu...naći će se nešto malo zarade!

volim ja, ma obožavam, filmove...ali još više volim pare. i nezz kako da to dvoje spojim (mislio sam ovakvim portalom.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ma sve je to u redu, i ovaj design ti je jako dobar(sam si ga radio?može na p.m).Samo moraš pisati kvalitetnije recenzije, reciom da obradiš nove filmove, najave.I riješi ovaj problem sa domenom i djelovati će puno ozbiljnije i profesionalnije.A za header možeš ovdje na forumo napraviti natječaj.Toliko za sada.

15 godina
neaktivan

Evo stranica mi je dobila novi forum, te trilere (komponenetu u kojoj ću stavljat trilere od svake recenzije)!

A za recenzije, ne mogu nać normalne ljudi koji bi mi to htjeli napraviti, jbg...evo našo sam ih oko 6-7 autora, a niko ne piše ništa! Slao sam im "opomene" i dalje ništa, jedan autor mi je napisao jednu recenziju, ostalo sve ja. Da mi je naći ljude koji bi ti znali i mogli raditi pa taj portal bi procvjetao!

btw. nisam radio template sam, jako se zahvaljujem eThunder serveru, jer mi jako pomaže i mislim da portal nebi bio ovakav da nema eThunder-a!!! Svatko tko želi dobar i kvalitetan server neka uzme eThunder!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 14:48 (MarinGoldstein_CRO).
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati, ali ajde, mlad si pa ti se može oprostiti.

Ali da je Filmski.net loš sajt? Si ti pogledao koliko tu ima materijala? Pa tu je upisan skoro svaki film od barem zadnjih 5 godina.

Pogledaj prije Popcorn.hr kojega održavaju entuzijasti i koji nema ni približno količinu materijala kao Filmski net. Kad dođeš na takav nivo onda se javi

Ja bih ti preporučio napraviti sajt (ili blog) o nekoj temi (može i film ako ti je to blisko) ali iz nekog tvog ugla. Sajtove sa recenzijama filmova ima koliko hoćeš i tu nikad nećeš uspjeti.

Dizajn ti moram pohvaliti, dosta je uredan i ukusan (mljac {#}).

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo stranica mi je dobila novi forum, te trilere (komponenetu u kojoj ću stavljat trilere od svake recenzije)!

Trailer, ne triler. Evo pojašnjenje sa wikipedije:

A trailer or preview is an advertisement for a feature film that will be exhibited in the future at a cinema, on whose screen they are shown. The term "trailer" comes from their having originally been shown at the end of a feature film screening. That practice did not last long, because patrons tended to leave the theater after the films ended, but the name has stuck. Trailers are now shown before the film (or the A movie in a double feature) begins.

15 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Ne mogu vjerovati, ali ajde, mlad si pa ti se može oprostiti.

Ali da je Filmski.net loš sajt? Si ti pogledao koliko tu ima materijala? Pa tu je upisan skoro svaki film od barem zadnjih 5 godina.

Pogledaj prije Popcorn.hr kojega održavaju entuzijasti i koji nema ni približno količinu materijala kao Filmski net. Kad dođeš na takav nivo onda se javi

Ja bih ti preporučio napraviti sajt (ili blog) o nekoj temi (može i film ako ti je to blisko) ali iz nekog tvog ugla. Sajtove sa recenzijama filmova ima koliko hoćeš i tu nikad nećeš uspjeti.

Dizajn ti moram pohvaliti, dosta je uredan i ukusan (mljac {#}).

A filmski.net ima jako puno textova (sadržaja) ali pogledaj im stranicu, ja kad sam ošo i vidio dizajn, pa to obični dizajn s običnim fontom, vrlo malo boja itd, itd...

Znam da ima jako puno sličnih sitova ali šta znaš...možda jednog dana (za nekoliko mjeseci, godina...) pola njih propadne i dođu kod mene pisat i možda mi site bude posjećeniji od filmski.net....{#}

a opet možda mi site propadne, nikad se ne zna...ali ja ću ipak pokušat...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 15:10 (MarinGoldstein_CRO).
17 godina
neaktivan
Funkcionalnost i sadrzaj prije dizajna...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan

Pa recimo kad skupim 200 recenzija mogu prodavat reklame, mogu dogovorit s nekom internet igrom da djelim zaradu...naći će se nešto malo zarade!

volim ja, ma obožavam, filmove...ali još više volim pare. i nezz kako da to dvoje spojim (mislio sam ovakvim portalom.)

Pretpostavljam da nisi pročitao moj zadnji post.

Unreality ima oko 4 kvalitetna članka dnevno. Znači ljudi se trude. TRUDE.

Ti se ne trudiš. Ti hoćeš brzu lovu koju ti nitko normalan za onakav sajt neće dati.

Niti jedna recenzija na naslovnici (koja treba privući ljude) nije, ni recenzija a ni vrijedna čitanja.

Više informacija koje su i kvalitetnije se dobiju na poleđini DVD-a.

Čak i ako ti se neda toliko pisati uzmi Listverse kao primjer.

Objave 1 članak dnevno koji u prosjeku skupi 200 komentara. 

Ali i taj jedan ima bitne razlike u odnosu na tvoje. Kvalitetu, stil, pravopis, humor, intrigantost i šarm.

A za recenzije, ne mogu nać normalne ljudi koji bi mi to htjeli napraviti, jbg...evo našo sam ih oko 6-7 autora, a niko ne piše ništa! Slao sam im "opomene" i dalje ništa, jedan autor mi je napisao jednu recenziju, ostalo sve ja. Da mi je naći ljude koji bi ti znali i mogli raditi pa taj portal bi procvjetao!

Zbilja očekuješ da će ti netko doći pisati na stranicu oko koje se sam ne trudiš?

Navedeni Listverse je u početku držao samo jedan čovjek a stranica je uvijek bila i više nego odlična.

Osobno mislim da nemaš položaj nekome slati opomene. Da si napisao 100-ak kvalitetnih članaka koji ne trebaju biti isključivo recenzije (filmskih tema ima mnogo) ljudi bi sami htjeli pridonjeti tome. 

Zapitaj se zašto bi kvalitetan novinar, filmski kritičar, filmofil, pisac... pisao svoje kvalitetne recenzije kad ona završi među 10 nabrzaka sklepanih tekstova koji su na razini opisa filmova na pivi s prijateljima.

Sve ovo što radiš je odlično iskustvo, no nekako je uvijek u takvim projektima pravilo bilo da ti vlastita volja i trud ne predstavljaju najveću prepreku.

Ti si sebi veći problem od tih ljudi koje ne možeš privući.

Moraš postaviti neku razinu kvalitete ispod koje ne smiješ ići.

Ako misliš da je svijet filma prevelik i preopširan koncentriraj se na jedan žanr npr. kao Žuti Titl.

Radije stavi 1 kvalitetnu recenziju dnevno, nego da imaš 10 žvrljotina.

Napiši neku zabavnu triviu, sastavi top 10 listu, postavi neke zanimljive fotografije, šmiješne i nevjerojatne videe...

I da zaboravi na zaradu.

Anarchists of the world, unite!
15 godina
neaktivan

Ove recenzije na naslovnici i one bez slika su bile samo da se malo popuni stranica kad sam ju bio otvorio. Ti očekuješ da ja pišem recenzije koje su profesionalne (tako sam barem skužio iz tvog posta) a ja sam još u srednjoj (i to ekonomskoj). Ja da znam pisati recenzije i da mi to ide, pa ja nebi otvaro taj site nego bi se "zaposlio" na recimo film.net ili bilo što drugo, ja sam ovaj portal otvorio s nadom da će mi korisnici pisati svoje recenzije, te da ja imam nekoliko autora, koji bi recimo mjesečno 5 recenzija pisali...a nisam ga ja otvorio da ja napišem recenziju bolje od nekog ko je završio novinarski fakultet i piše recenzije na filmski.net i to sam....

ne branim se, znam da mi recenzije nisu dobre, ali razmisli malo što sam napiso iznad...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ove recenzije na naslovnici i one bez slika su bile samo da se malo popuni stranica kad sam ju bio otvorio. Ti očekuješ da ja pišem recenzije koje su profesionalne (tako sam barem skužio iz tvog posta) a ja sam još u srednjoj (i to ekonomskoj). Ja da znam pisati recenzije i da mi to ide, pa ja nebi otvaro taj site nego bi se "zaposlio" na recimo film.net ili bilo što drugo, ja sam ovaj portal otvorio s nadom da će mi korisnici pisati svoje recenzije, te da ja imam nekoliko autora, koji bi recimo mjesečno 5 recenzija pisali...a nisam ga ja otvorio da ja napišem recenziju bolje od nekog ko je završio novinarski fakultet i piše recenzije na filmski.net i to sam....

ne branim se, znam da mi recenzije nisu dobre, ali razmisli malo što sam napiso iznad...

i da znas pisat neznam kakve recenzije posao takav neces naci(placeni) 

imas krivi pogleda na dosta stvari 

Captain EO
15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

i da znas pisat neznam kakve recenzije posao takav neces naci(placeni) 

imas krivi pogleda na dosta stvari 

pa dobro, nisam mislio plaćeni, eto makar bi pisao za neki portal i radio kao novinar negdje....

17 godina
neaktivan

1.) Ove recenzije na naslovnici i one bez slika su bile samo da se malo popuni stranica kad sam ju bio otvorio.

2.) Ti očekuješ da ja pišem recenzije koje su profesionalne (tako sam barem skužio iz tvog posta) a ja sam još u srednjoj (i to ekonomskoj).

3.) Ja da znam pisati recenzije i da mi to ide, pa ja nebi otvaro taj site nego bi se "zaposlio" na recimo film.net ili bilo što drugo, ja sam ovaj portal otvorio s nadom da će mi korisnici pisati svoje recenzije, te da ja imam nekoliko autora, koji bi recimo mjesečno 5 recenzija pisali...a nisam ga ja otvorio da ja napišem recenziju bolje od nekog ko je završio novinarski fakultet i piše recenzije na filmski.net i to sam....

1.) Otvaranje kvalitetnog portala/sitea/stranice nije utrka. Ništa ne bi izgubio da si pričekao tjedan, dva dok se ne skupi određena količina dobrih tekstova.

Kao i u svemu prvi dojam je bitan. Opet ne radi se o utrci. Ne moraš svakodnevno updateati stranicu pogotovo ako nemaš ništa kvalitetno za postaviti.

2.) To ti nije opravdanje, možda nisi u grupi ljudi koje su i sa 15-ak godina osvajale nagrade na Lidranu ili drugim književnim festivalima, možda nisi u grupi ljudi koji već imaju iza sebe nekoliko nagrađenih filmskih uradaka, ali opet ako želiš ostaviti dojam ozbiljne i kompetentne osobe, ne objavljuj neozbiljne i loše članke.

Godine ti nisu opravdanje za nemarnost.

3.) Ako ne želiš/ nemaš volje/ ne znaš/ ili te jednostavno nije briga zašto očekuješ to od drugoga?

Mislim da imas dovoljno godina da shvatiš da je naivno u 2010. godini postaviti stranicu i očekivati od drugih da je naprave kvalitetnom.

Što si ti učinio osim same stranice? Platiti hosting i nije neki problem.

Ja sam ozbiljno razmišljao o tome da i sam počnem pisati članke, na stranici sličnoj tvojoj.

Ali od tvoje stranice me prvo odbila početna razina kvalitete.

Trebao si naći par osoba iz razreda, prijatelja koji bi napravili 10-ak dobrih članaka. Ako nisi imao nikoga na raspolaganju, trebao si uložiti više truda u vlastito pisanje.

Siguran sam da možeš bolje, ali ako ti je opravdanje za traljavost lijenost ili izostanak zarade, nemaš pravo to očekivati od drugoga.

Napišeš nekoliko tekstova, pitaš nekog boljeg učenika ili profesora za lekturu i savjete.

Ti ćeš opet reći da si mlad, ali upravo doza ozbiljnosti i zrelosti bi mene osobno privukle tvom projektu.

Nitko od tebe ne traži da budeš Polimac ili kritičar u NY Timesu, ali eto uzmi primjer Listversa kojeg navodim.

Imao je ideju sličnu tvojoj, znači ispočetka je pisao sam, ali uložio je maksimalni trud u to, nije odustajao zbog lijenosti ili novca.

Sada ima grupu ljudi koji se trude i daju sve od sebe da bi njihove liste bile objavljene.

Ali on je ispočetka postavio neke standarde.

Ne postoji "pravilna" recenzija filma.

Ja se ne moram složiti s tvojom recenzijom filma da bih je ocijenio odličnom.

Ono što moraš imati je prije svega tehničke prirode tj. pravopis i stil.

Ali to je manje bitno (iako bez toga ne možeš), bitno je dati svoje mišljenje i osvrt.

Sažetak radnje mi ne znači ništa ako nije popraćeno razlozima zašto taj film pogledati ili ne.

Da ne duljim, poanta je da lošim člancima, nemarnošću i izlikama nećeš privući ozbiljne ljude koji bi imali volje objavljivati svoje tekstove.

Ustvari mislim da sam ja skroz pogriješio što ti ustvari hoćeš napraviti.

Osobno, mislio sam da ćeš napraviti portal kojeg ćeš prvenstveno temeljiti na užitku u filmovima i na temelju toga pisati svoje osvrte, koji bi privukli određenu masu ljudi s sličnim ciljem, napraviti portal o filmu i svim njegovim blagodatima, umjetnosti, užitku i strasti.

Eto ja imam desetak stranica s milijunskim posjetima kao dokaz da je ovaj gornji način "right way to go".

Ali ti se želiš igrati administratora grupe talentiranih i vrijednih ljudi koji bi stvarali kvalitetu. I na toj kvaliteti prodavati oglase i zaraditi.

Tu si IMHO pogriješio.

P.S. Da li si pogledao temu Posljednji film koji ste gledali ?

U njoj si mogao naići na desetine autora zbilja dobrih mini recenzija.

Mogao si ih kontaktirati, na ozbiljan način predstaviti svoj projekt i tko zna možda bi svoje osvrte objavili na tvojoj stranici.

Eto, vjerojatno bih se i sam okušao u tome.

Ali odbija me tvoj nastup.

Anarchists of the world, unite!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 17:34 (wyks).
16 godina
neaktivan

Slažem se... recenzije trebaju biti opširne ;) i pogledaj film prije nego što recenziraš, ali "s guštom"... mi smo išli na jedan mjuzikl sa školom i s guštom sam ga pogledao i napisao osvrt (ali ne samo osvrt na temelju viđenog) nego sam prikupio i dodatne podatke (letci koji drugim učenicima nisu bili dostupni - gdje piše stil i vrsta muzike), raspitao sam se malo sa glumcima u toj predstavi i zato sam i dobio 5 iz toga... slažem se i s time da bi trebao pronaći par ljudi koji se stvarno znaju stilski izraziti i koji imaju vremena da ti pomognu...

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Dobro, obrisat ću recenzije postepeno i pisati nove...

Evo napišite mi sadržaj recenzije kako se treba pisati recenzija i što biste vi htjeli vidjeti u jednoj filmskoj recenziji...po brojevima (1. .....  2. ......  3. .....)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čitaj recenzije sa Filmski.net i Mojtv.hr, pa ćeš sam skužiti kako se treba pisati.
16 godina
neaktivan

Ja bih osobno volio vidjeti ovako:

MOVIE POSTER

Naslov filma

Režiser

Glumci

Godina izdanja

Kratki sadržaj i svoj dojam (ali sve to lijepo ukomponirano)

Ocjena crofilm-a

Ocjena čitatelja (uz svaki komentar da ima opcija biranja zvjezdica :D)

Par SS-ova iz filma (ali za svaki film da su rađene jednake slike - jednake veličine i to)

eto to bih volio :D

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Poštovani, imam problem s joomlom! Stavio sam jedan račun (administrator) i on mi piše recenzije...i on kada u administratorskom sučlju pogleda neku od postojećih ili napiše novu recenziju ona mi se zaključa i ja ne mogu ju uređivati! Zašto? Di je problem?

p.s. piše izneseno....šta to znači?

evo kako to izgleda evo kako to izgleda
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 22:51 (MarinGoldstein_CRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Poštovani, imam problem s joomlom! Stavio sam jedan račun (administrator) i on mi piše recenzije...i on kada u administratorskom sučlju pogleda neku od postojećih ili napiše novu recenziju ona mi se zaključa i ja ne mogu ju uređivati! Zašto? Di je problem?

To ti se događa dok koristis lokaliziranu inačicu ...bilo čega.Sjećam se još iz davnih vremena dok je nx xp-u status bio preveden kao država?!{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 8:17 (alankish).
15 godina
neaktivan
alankish kaže...

To ti se događa dok koristis lokaliziranu inačicu ...bilo čega.Sjećam se još iz davnih vremena dok je nx xp-u status bio preveden kao država?!{#}

Pojasni malo...glup sam -.- a hitne mi je...

p.s. evo pronašao sam jednog sjajnog autora/admin koji piše odlične recenzije...pogledajte sada portal!

16 godina
odjavljen

Neznam, krivo je prevedeno, da imaš sučelje na engleskom bi ti bilo jednostavnije.Ne koristim Joomlu pa neznam, no pretpostavljam da imaš problema sa grupama odnosno sa administracijom korisnika i dozvola.Provjeri da li si super administrator.

15 godina
neaktivan
alankish kaže...

Neznam, krivo je prevedeno, da imaš sučelje na engleskom bi ti bilo jednostavnije.Ne koristim Joomlu pa neznam, no pretpostavljam da imaš problema sa grupama odnosno sa administracijom korisnika i dozvola.Provjeri da li si super administrator.

Ja sam super administrator, on je administrator...kad uđem u njegovo, njemu radi meni ne

15 godina
neaktivan

Evo malo sam izmjenio site...na naslovnicu sam stavio novosti i stavio sam da možete ocjeniti film tj.recenziju.....pogledajte!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i?

jeli stigla normalna domena od 10$?

ovo co.cc ti je inace mocvara malwera i recimo jedan clearcloud dns to u kompletu blokira.

Say cis again. Say cis again! I dare you! I double-dare you, motherfucker! Say cis one more goddamn time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

i?

ovo co.cc ti je inace mocvara malwera i recimo jedan clearcloud dns to u kompletu blokira.

server mi nije ništa rekao....rješit ću domenu što prije

koja je najbolja za ovakav site?

crofilm.net

crofilm.com

crofilm.org

koja?

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

i?

crofilm.net

crofilm.com

crofilm.org

koja?

uzmi domenu koju zelis, samo uzmi dobroh hosting partnera, ALI ne mijenjaj domene cesto jer ti to nije SEO/SEM frendly.. i da, pazi na SEF frendly URL-ove!

15 godina
neaktivan
sasa kaže...
torrente kaže...

i?

crofilm.net

crofilm.com

crofilm.org

koja?

uzmi domenu koju zelis, samo uzmi dobroh hosting partnera, ALI ne mijenjaj domene cesto jer ti to nije SEO/SEM frendly.. i da, pazi na SEF frendly URL-ove!

Zašto ne valja eThunder? On mi pripomaže a i za sada mi se čini kao dobar hosting...

15 godina
neaktivan

Poštovani, stranicu sam ažuriro...dodani su novi moduli/dodaci i sl....pogledajte stranicu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

komentari??

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka