Kućne led žarulje izdvojena tema

poruka: 806
|
čitano: 383.205
|
moderatori: pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Kućne led žarulje

Jel bio nekad veliki test ledica u bugu? Ja bih kupio taj broj :) Ne mora bas biti tema broja, ali par stranica ne bi bilo lose...

17 godina
Re: Kućne led žarulje
matrix777 kaže...

Dobro baksa kaže, koliko para toliko muzike. Imam tek nešto više od 6mj led žarulje u cijelom stanu. Kupio sam za početak 2 Osrama i 1 philips, kasnije sam kupovao kad je naišla neka "akcija" u plodinama, 50% je bilo ne neke tec2lux ili tako nešto. uglavnom tad sam dao ispod 20kn za led žarulju E27 od 15w, te oko 12kn za one sa manjim grlom. Sve one rade ok zasad, potrošnju struje tek trebam izmjeriti. Naime, trošili smo oko 300kn/mj bez ijedne štedne žarulje, a imamo 7 rasvjetih tijela na stan od 130m2. Da li se tu moglo uštjedjeti barem 100kn/mj?

Badave ti nabrajanje raznih silnih detalja,a realnost je vrlo jednostavna kvalitetnu Led žarulju zbog visoke cijene večina kupaca si ne može priuštit.

Dakle kaj na kraju ostaje, osim činjenice da večina ljudi kupuje/koristi samo razne jeftine smeče Led žarulje.

Recimo da su Canyon Led žarulje ok za tu lovu, i realno s obzirom na cijenu fakat nema smisla ništa prigovarat na njihovu kvalitetu.Kad vidiš kolko košta Philips Led žarulja, od njezine cijene svaki hrvatski prosječni penzioner odma pada u komu to sigurno.Razlika u cijeni je ogromna, dakle 125kn vs 33kn pa to je ko da uspoređuješ žabu i dikobraza itd.

http://alpha-m.hr/canyon-ae27fr15w230vn-led-lamp-a70-shape-e27-15w-220-240v-200-1550-lm-4000k-ra80-50000-h-01-ae27fr15w230vn-proizvod-39012/

https://www.amazon.co.uk/Philips-Master-Dimmable-Edison-Replacement/dp/B00K237SLY

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Bome, isplatilo mi se raditi sam svoju led plafonjeru, imam ledice koje su vrlo kvalitetne, odlična boja i 145 lm/w, tako da čak i ako je driver manje učinkovit, imam bar 120 lm/w što je skoro duplo bolje od ovih kupovnih lol. I sve zajedno nije skupo.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
picajzla0707 kaže...
mbaksa kaže...

Naljutio me paranoični kolega koji me optužuje da sudjelujem u nekoj zavjeri... 

mario, previše to uzimaš k srcu

pratim ovu temu jer mi je zanimljiva, iako ne sudjelujem previše - i ona letva koju sam planirao za kuhinju na kraju je otpala jer se ženi ne sviđa ideja

no, malo po malo ću obnoviti kompletnu rasvjetu u kući s led lampama i ova tema mi je najbolji izvor informacija

a vjerujem i mnogima drugima, pri čemu si ti ovdje dao ogromni doprinos, očito iz vlastite sklonosti prema ovoj temi i jedino budala može smatrati da to radiš iz nekog interesa

pozdrav i nastavi dobar posao ovdje 

Tnx. A gle - osobni integritet je karakteristika koju iznimno cijenim i koje se držim, a lik bez ikakvog opravdanja, razloga i dokaza insinuira da radim nešto suprotno. I onda još krene docirati o tome kako to komuniciram na forumu nakon što sam za njegovu ekstremno glupu insinuaciju rekao da je ekstremno glupa. Nevjerojatno što si neki dozvoljavaju.

trolaslavonska kaže...

Jel bio nekad veliki test ledica u bugu? Ja bih kupio taj broj :) Ne mora bas biti tema broja, ali par stranica ne bi bilo lose...

Nije bio. Razmišljao sam o tome, samo još nisam smislio kako precizno i konkretno testirati kvalitetu boje, a da za to ne moram nabavljati više tisuća dolara vrijedan instrument. Ako smislim nešto zadovoljavajuće, možda i bude.

rambox kaže...
Badave ti nabrajanje raznih silnih detalja,a realnost je vrlo jednostavna kvalitetnu Led žarulju zbog visoke cijene večina kupaca si ne može priuštit.

Dakle kaj na kraju ostaje, osim činjenice da večina ljudi kupuje/koristi samo razne jeftine smeče Led žarulje.

Recimo da su Canyon Led žarulje ok za tu lovu, i realno s obzirom na cijenu fakat nema smisla ništa prigovarat na njihovu kvalitetu.Kad vidiš kolko košta Philips Led žarulja, od njezine cijene svaki hrvatski prosječni penzioner odma pada u komu to sigurno.Razlika u cijeni je ogromna, dakle 125kn vs 33kn pa to je ko da uspoređuješ žabu i dikobraza itd.

Ti odmah skočiš na model Philipsove žarulje iz više klase.  Ima Philips i nižu klasu žarulja (kao što je recimo i ova Osramova koju sam testirao) i iako će boja biti manje kvalitetna, vjerujem da je bolja od praktički svih "jeftinih kineskih" žarulja.

Za sve one koji nemaju love na bacanje (a takvih nas je većina), najsmislenije je kupiti jeftine a žarulje korektnih karakteristika (u najmanju ruku kupiti ih kod nas u dućanu, jer napisano moraju poštivati - ako su napisali da žarulja troši toliko-i-toliko W, onda ne može trošiti upola manje; ako su napisali da daje toliko-i-toliko lumena, onda ne može davati upola manje) za većinu rasvjetnih tijela i kupiti par žarulja za ono što ti je posebno važno. Ako nekome 6-8 sati dnevno gori sijalica u blagavaonici ili dnevnoj sobi, zašto onda tu ne staviti ugodnije i kvalitetnije svjetlo? Za WC, hodnik ili špajzu je manje bitna kvaliteta svjetla.

15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Čak i ta najskuplja phillips od 125 kn se isplati, ljudi ne kuže koliko struje se štedi pomoću ledica...

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Kućne led žarulje

Ma nebih uzeo tu od 125kn kad za istu lovu dobim 3 ili cak 4 komada jeftinijih isto sa garancijom, jedino bi se isplatila ako ima puno duzu garanciju

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Slazem se sa kolegom @mbaskom za kineze. Kinezi lazu a i opcenitno kvaliteta je katastrofa. Bas prije jednu godinu stari je uzeo neku kinesku za par maraka (prejeftino) da testira. Sijalica je bila od 7W. Ja cim sam uzeo bateriju u ruku shvatio sam da je to kinez i da je to lose. Sijalica je bila nevjerovatno laka, tezina kao i jedna obicna sijalica, a svi znamo da su LED sijalice primjetno teze. Ehh sad svijetlost: Svijetlost je bila veoma slaba i losa, ma ono kao da je 1-2W. Obicnom korisniku koji nema neko iskustvo i ne razumije se u LED rasvjetu to mozda i ne prestavlja nesto, niti moze razlikovati kvalitet od nekvaliteta, ali ko ima ikakvog iskustva i znanja, zna o cemu pricamo. 

17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Bome, isplatilo mi se raditi sam svoju led plafonjeru, imam ledice koje su vrlo kvalitetne, odlična boja i 145 lm/w, tako da čak i ako je driver manje učinkovit, imam bar 120 lm/w što je skoro duplo bolje od ovih kupovnih lol. I sve zajedno nije skupo.

Hm, hm, hm... Otvaraju se konačno nove mogućnosti!  Osramove LED pločice s CRI-em 95! Nisu efikasne kao te tvoje, ali boja mora da je mrak. Slabija, jača.

15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Uh, skupe su dosta! Ali super za fotografe i sl. Jedan moj frend koji se bavi rasvjetom ima već odavno neke led reflektore s takvim CRI ali su obične 5mm ledice i puno njih. Isto je skupo s obzirom na snagu.

Ali to je i očekivano, da s visokim CRI-em imaju visoku cijenu i slabiju efikasnost. Iskreno, meni su ove moje super što se tiče boja, ali morao bih vidjeti nešto s visokim CRI za usporedbu. Za moje piše minimalni 80, ali možda sam dobio i viši, tko zna

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Uh, skupe su dosta! Ali super za fotografe i sl. Jedan moj frend koji se bavi rasvjetom ima već odavno neke led reflektore s takvim CRI ali su obične 5mm ledice i puno njih. Isto je skupo s obzirom na snagu.

Kad se uzme u obzir CRI, i nisu baš nešto jako skupe - za ovu manju, jeftiniju, kaže 1640-2290 lumena, znači ko 100+W žarulja, za 50 kuna (+ dostava, napajanje, hladnjak, difuzor).

Jakovp kaže...

Iskreno, meni su ove moje super što se tiče boja, ali morao bih vidjeti nešto s visokim CRI za usporedbu. Za moje piše minimalni 80, ali možda sam dobio i viši, tko zna

Sjećam se tvoje fotke, na kojoj se vidjelo da je svjetlo malo zelenkasto. A gle - lako ti to možeš testirati - promijeni WB na fotiću ili mobitelu na "žarulju" (incandescent) pa ufotkaj kadar s bijelom listom papira (i nečim šarenim) u kadru jednom pod tim Liteonovim ledicama, drugi put pod običnom žaruljom. Pa se onda lako usporede boje.

Inače ima caka kod CRI-a (preciznije Ra) koje prije nisam bio svjestan, a to je se vjernost boja mjeri samo na temelju 8 (!) boja, koje su ujedno loše odabrali - nema zasićene crvene i modre, s kojima LED žarulje imaju najveći problem. Tako da žarulja može imati relativno visok CRI (jer boje koje se mjere ne potrefe vrhove i doline spektra), a da i dalje daje zelenkaste boje! Brijem da upravo to razlog zbog kojeg i Canynova i Osramova žarulja mogu nositi oznaku CRI 80+ iako Canyonova ima evidentno značajno lošije, zelenkastije boje.

Unatoč tome, ipak se čovjek nada da kad je CRI oko 95, da će to značiti značajno bolju boju nego žarulja s CRI-em od 80.

15 godina
odjavljen
Kućne led žarulje

Da, sad gledm, po tome ispadaju malo više od duplo skupljih od mojih, i još troše više struje. Ali da, nije nedostižna cijena definitivno! A što se tiče lumena i snage, ja ne bih baš ledicu gurao do max. Moje su max 6W, a ja ih koristim na 2.5W. Tako ih lakše hladim (dovoljan je čelični lim od plafonjere), imaju bolju efikasnost, i puno duže će trajati.

Morat ću napraviti taj test kad uhvatim malo vremena da. Iako ima u datasheetu nacrtan spektar, ne znam jel to vrijedi išta.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Da, sad gledm, po tome ispadaju malo više od duplo skupljih od mojih, i još troše više struje.

Ovo su tvoje, ne? 1.25 eura po komadu, treba ih (skoro) 4 komada da postignu svjetlinu poput jedne Osramove. Jedna Osramova košta 6.3 eura (plus dostava), 4 LiteOnovih koštaju 5 (plus dostava). Tako da su tu negdje. Osramove jesu nešto skuplje, ali ne značajno.

Što se struje tiče, ne može se imati i ovce i novce. Bolje boje plaćaju se nižom efikasnošću. Pa je na svakome da si odabere što mu je bitnije. LiteOnove su oko 130 lm/W, Osramove 85 lm/W. LiteOnove su super efikasne, Osramove su solidno efikasne - efikasnije od većine jeftinih kineskih LED žarulja, manje efikasne od solidnih LED žarulja koje se kod nas mogu kupiti u dućanu, valjda u rangu CFL žarulja kad se uključe i gubici kod napajanja.

Valja biti svjestan i toga da efikasnost ledica vjerojatno ni neće tako brzo značajno rasti, te da najvišu teoretsku efikasnost postiže ledica koja bi svijetlila zeleno, ako se dobro sjećam i ako sam dobro povezao stvari. Što će reći da u bližoj budućnosti možemo očekivati tek male inkremenalne pomake, kako u efikasnosti, tako u kvaliteti boja.

Jakovp kaže...

A što se tiče lumena i snage, ja ne bih baš ledicu gurao do max. Moje su max 6W, a ja ih koristim na 2.5W. Tako ih lakše hladim (dovoljan je čelični lim od plafonjere), imaju bolju efikasnost, i puno duže će trajati.

Za Osramove treba bolje hlađenje kad troše više struje za istu svjetlinu. Konkretno 1,6x više, odnosno treba im 60% bolje hlađenje. 

Ja sam tu malo oprezniji (uplašeniji ) od tebe - ja bih u plafonijeru stavio i kakav komad aluminijskog hladnjaka.

Jako sam blizu tome da naručim Osramove ledice, da ih probam kakve su. Nije da mi trebaju za rasvjetu, ali ako se pokažu dobre... Hm... Onda ću od njih složiti nekakvo rasvjetno tijelo, možda s mogućnosti daljinske regulacije svjetline.

Jakovp kaže...

Morat ću napraviti taj test kad uhvatim malo vremena da. Iako ima u datasheetu nacrtan spektar, ne znam jel to vrijedi išta.

Ako se stavi spektar različitih LED žarulja jedan preko drugog, onda možeš vidjeti relativne razlike, no u usporedbi s običnom žaruljom teže je predvidjeti kakvo će točno svjetlo biti kad ledice imaju vrh u ljubičasto-plavom dijelu spektra, dolinu u modrom dijelu spektra i onda opet vrh u zelenom dijelu spektra. Rekao bih da je bitan relativni odnos zelenog vrha i crvenih i plavih valnih duljina (s obzirom da je zelenoj komplementarna magenta), a to na jednom grafu bude teško za ocijeniti.

10 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Koja je bitna razlika od Philipsove led žarulje (Master) koja stoji 125kn i one "standardne" njihove za 50tak kn? vrijedi li dati toliko love za tu najskuplju?

Opravdava li razliku u cijeni? 

Vidjeh jučer u kauflandu, na polici od Philipsa, "standardna" led žarulja cca 60kn, dok ima i pakiranje po dvije koje stoji 89kn, to se čini kao dobra kupovina.

Daje li uopće Philips kakvu garanciju kao Osram? Te kako iskoristiti jamstvo, treba li nešto negdje registrirati nakon kupovine ili je dovoljno sačuvati račun? Imam drugi stan u koji bi uložio takve žarulje na cca 10 rasvetnih mjesta. I sad me zanima ako kupim npr 5 Osramovih i to mi skuca na jedan račun, kako pravdati da je to baš moja žarulja koja je izgorila? 

Jer na taj način se može zamjeniti novom i 7god stara Osramka ako imaš račun od frenda iste te žarulje koju je kupio prije 2mj. U čemu je fora?

17 godina
matrix777 kaže...

Koja je bitna razlika od Philipsove led žarulje (Master) koja stoji 125kn i one "standardne" njihove za 50tak kn? vrijedi li dati toliko love za tu najskuplju?

Vidjeh jučer u kauflandu, na polici od Philipsa, "standardna" led žarulja cca 60kn, dok ima i pakiranje po dvije koje stoji 89kn, to se čini kao dobra kupovina.

Daje li uopće Philips kakvu garanciju kao Osram? Te kako iskoristiti jamstvo, treba li nešto negdje registrirati nakon kupovine ili je dovoljno sačuvati račun? Imam drugi stan u koji bi uložio takve žarulje na cca 10 rasvetnih mjesta. I sad me zanima ako kupim npr 5 Osramovih i to mi skuca na jedan račun, kako pravdati da je to baš moja žarulja koja je izgorila? 

Jer na taj način se može zamjeniti novom i 7god stara Osramka ako imaš račun od frenda iste te žarulje koju je kupio prije 2mj. U čemu je fora?

Vidis nisam uopce gledao, ali rekao bih da postoji na zarulji neki sn ili slicno, sad nisam u posjedu niti jedne takve zarulje pa ne mogu provjeriti. Svakako gledaj da uzmes tamo gdje dobis neku garanciju. Pogotovo jer uzimas 10 kom, jer ako slucajno neka izgori mozes je baciti. Ja sam normalno u ducanu zamijenio u kojem sam kupio, tako da mislim da ti je najbolje to pitati na info pultu sta se tice garancije.

17 godina
moderator
matrix777 kaže...

Koja je bitna razlika od Philipsove led žarulje (Master) koja stoji 125kn i one "standardne" njihove za 50tak kn?

AFAIK bolja boja i ako se ne varam veća trajnost - pogledaj na koliko sati rada su deklarirane.

matrix777 kaže...

vrijedi li dati toliko love za tu najskuplju?

Nekome vrijedi, nekome ne. Ne znam kakve su sad jeftinije Philipsove žarulje - jedna koju sam kupio pred godinu-dvije ima malčice nestabilno svjetlo (malo jače nestabilno u odnosu na običnu žarulju ili CFL, ne kao dio jeftinih kineskih žarulja), ne znam kakve konkretno su današnje po tom pitanju. No po pitanju boje vjerujem da su značajno bolje. Ova od cca 3000K koju imam daje zbilja ugodnu boju (doduše malo hladniju od obične žarulje) i tu bih je odokativno stavio i ispred Osramove.

Detaljnije ti od toga ne mogu reći jer nisam u rukama imao te žarulje, da ih istestiram.

matrix777 kaže...

Pitaj u dućanu u kojem bi kupio žarulje.

matrix777 kaže...

Ne znam kako to funkcionira. No mislim da se ljudi previše opterećuju s tim. Za CFL žarulje nitko nije tražio jamstvo, zar ne? Jest da su LED žarulje obično oko duplo skuplje, nije da se one nešto kvare, a prilično je sigurno da će barem 2x dulje izdržati, pogotovo što se tiče svjetline.

Uglavnom, gdje god da kupio, sačuvaj račun i kutije od žarulja.

Možda ti je najbolje otići u lokalni dućan s elektromaterijalom ili dućan koji prodaje samo žarulje i rasvjetna tijela ako imaš takav u blizini i informirati se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 21:40 (mbaksa).
10 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Hvala momci. Frend mi je rekao da gledam da je temperatura 2700K, da je to najprirodnije u najugodnije svjetlo. Philips nudi u tom segmentu 3000K (ove što sam ja gledao) to i nije neka razlika?

17 godina
moderator
matrix777 kaže...

Hvala momci. Frend mi je rekao da gledam da je temperatura 2700K, da je to najprirodnije u najugodnije svjetlo. Philips nudi u tom segmentu 3000K (ove što sam ja gledao) to i nije neka razlika?

Temperatura boje ti je pomak na relaciji narančasto-plavo. Što je temperatura niža, to su boje više narančaste i manje plave, te obratno. Ovdje imašprimjere.

2700 K ti je boja obične žarulje pri oko 60W ako se ne varam. 100W žarulja ima malo višu temperaturu, oko 2900 K, pa ja trunčicu manje narančasta i više bijela.

Philipsova žarulja koju sam kupio je deklarirana na 3000 K, ali u stvarnosti ima 3200-3300 K, znači svjetlo je malo bijelije od očekivanog (što uopće ne mora nužno biti loše - recimo u kupaonici takvo svjetlo čak i bolje paše).

Ljudi navečer obično koriste žarulje temperature boje oko 2700 K jer takva boja je navečer ugodnija, jer ima manje plave u spektru (plava razbuđuje). Znači, 2700 K (do eventualno 3000 K) je optimalno za generalnu kućnu rasvjetu. 4000-4500 K je optimalno za radnu, uredsku rasvjetu.

15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Ima na INA pumpama akcija na Philips LED žarulje. Ja sam uzeo onu koju mijenja klasičnu E27 žarulju od 100W za kuhinju. Svjetli izvrsno, mogu je usporedit sa Sole žaruljom (i nekom iz Peveca) od 13W (isto zamjena za 100W), ova Philips barem 30% jače svijetli i boja je nekako ugodnija, a sve 3 su warm white.

Trebao bi preporuku za G9 LED žarulje, stara je kupila luster sa tim glupim grlom, ide 5 žarulja, a skupe su za popizdit, i obične i LED. Ima sad na akciji Philips G9, al mi treba 5 komada i koštaju 225kn što mi je malo puno. Imaju kakve jeftinije, a da nisu baš smeće?

17 godina
Kućne led žarulje

Di u HR mogu kupit povoljno Philips ili Osram LED žarulje, ima li nekakav webshop ili nešto? Kinezice su počele izgarati jedna za drugom, promijenio bi ih sve, ne bih baš volio da mi se kuća zapali radi usrane žarulje...

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 9:52 (tnakir).
13 godina
tnakir kaže...

Di u HR mogu kupit povoljno Philips ili Osram LED žarulje, ima li nekakav webshop ili nešto? Kinezice su počele izgarati jedna za drugom, promijenio bi ih sve, ne bih baš volio da mi se kuća zapali radi usrane žarulje...

Na INI-oj pumpi ja dobio letak za kupovinu sa popustom i naljepnice neke (Phillips je sve), pa vjerojatno tamo ima nesto kupit.

13 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

evo ja danas u metrou kupio dvije SOLE LED žarulje. Grlo E27.Svaka od 15W kaže na kutiji 1100 Lm,2500-3200k.Žarulje su odlične! svjetle kao blesave i vrijede svake kune.Boja svjetla je u redu. Koštaju 29,99 po komadu što mislim da je odlična cijena.Evo koja slika,potrošnja me zanimala..

potrošnja potrošnja
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 21:23 (reso28).
17 godina
moderator
reso28 kaže...

Svaka od 15W kaže na kutiji 1100 Lm,2500-3200k.Žarulje su odlične! svjetle kao blesave i vrijede svake kune.

Svijetli ko 75W obična žarulja, a na kutiji lažu da svijetli ko 110W žarulja. Ne razumijem potrebu za takvim laganjem. 100W žarulja daje oko 1600 lumena (više informacija) - ne može onda ova koja daje 1100 lumena biti ekvivalentna 110W žarulji! 

13 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

pa lijepo piše ispod  +-10%(vjerojatno je trebalo pisat +-40% bez plusa) ..za 30 kuna ne možeš očekivati puno..ali svijetli ok.

17 godina
moderator
reso28 kaže...

pa lijepo piše ispod  +-10%(vjerojatno je trebalo pisat +-40% bez plusa) ..za 30 kuna ne možeš očekivati puno..ali svijetli ok.

Nek svijetli kolko svijetli, ali dovraga i bestraga, dokle će se tako varati kupce?! Ako napiše da svijetli ko 100W obična žarulja onda ima da daje oko 1600 lumena. Tu žarulju bi zbog lažnog reklamiranja trebalo ukloniti s tržišta.

17 godina
Imao sam takve dvije zarulje, nije bas neka boja svijetla, solarno.hr ih prodaje, ako se kupi vise komada bude jeftinije, ja sam ih stavio u bijelu plafonijeru tako da su za tamo sasvim ok i garancija je nekih 2god ako se ne varam. Ako se ne varam mislim da nema cak nikakvo hladenje unutra nego imas rupice sa strane da toplina izlazi van
15 godina
neaktivan
Kućne led žarulje

Pozdrav!

Imam podnu lampu sa R7S žaruljom na vrhu(ona koja bolesno troši - 300W ) i htio bih staviti LED.

Kako odabrati? Uvijet je da je dimmable.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
Kućne led žarulje

Pozdrav!
Vezano za Ininu akciju za Philips zarulje, jesu to iste zarulje kao npr ova:

http://rasvjeta.info/rasvjeta/prodaja/philips-led-arulja-100w-e27-ww-230v-a60m-fr-nd-4

po obliku A60m bih rekao da su iste.  A cijena na stranici je 16.99 kn manje nego na Ininim crpkama.

Moze info oko toga?

12 godina
mbaksa kaže...
trolaslavonska kaže...

gdje se u hr mogu kupiti e27 led zarulje sa CRI 90+ ?

Nisam vidio da bi se igdje mogle kupiti. Ako tko naiđe, neka javi.

Ak ti padne na pamet naručivati takve žarulje preko eBaya ili AliExpressa, budi vrlo oprezan jer su u većini slučajeva specifikacije lažirane.

ako je cri isto sto i ra, onda ima u bauhausu, https://postimg.org/image/ovsxb2zgb/

kosta 100kn. zamijenio sam sa postojecim ledicama, i sad mi soba ima puno topliju atmosferu, kao da sam stavio obicnu zarulju. ja zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 22:02 (trolaslavonska).
17 godina
moderator
ludimata kaže...

Vezano za Ininu akciju za Philips zarulje, jesu to iste zarulje kao npr ova:

http://rasvjeta.info/rasvjeta/prodaja/philips-led-arulja-100w-e27-ww-230v-a60m-fr-nd-4

po obliku A60m bih rekao da su iste.  A cijena na stranici je 16.99 kn manje nego na Ininim crpkama.

Moze info oko toga?

Ova u Ininom katalogu izgleda okruglija. Teško je reći jesu li iste...

trolaslavonska kaže...
ako je cri isto sto i ra, onda ima u bauhausu, https://postimg.org/image/ovsxb2zgb/

kosta 100kn. zamijenio sam sa postojecim ledicama, i sad mi soba ima puno topliju atmosferu, kao da sam stavio obicnu zarulju. ja zadovoljan.

Dobar ulov! S tim da ako nekome padne na pamet zamijeniti sve žarulje ovima treba napomenuti da ta žarulja troši 10W, a svijetli kao cca 50W obična žarulja. Eto, to je tipična posljedica kvalitetnijeg svjetla - manja energetska efikasnost (u rangu CFL žarulja? možda malo bolja... na duge staze vrlo vjerojatno bolja jer CFL žaruljama svjetlina relativno brzo osjetno padne).

Da, može se reći da je CRI isto što i Ra. Ra je CRI s 8 boja. Re je prošireni CRI - CRI s 15 boja. Naravno, da su proizvođači korektni, onda bi isticali Re ili neku na LED primjenjiviju mjeru, a ne Ra.

9 godina
neaktivan
Može neka preporuka led žarulja (hladna bijela) a da je kvalitetnija ali naravno i da nije skupa ~23kn.

Da svijetli ko ~70w obična nitna

Ako ima i online može link
Potpis
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice