Klima uređaj - pitanje izdvojena tema

poruka: 1.532
|
čitano: 1.568.924
|
moderatori: pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
20 mjeseci
Re: Klima uređaj - pitanje
Pinjossi kaže...

Vanjska je izmjenjivač topline (rešetka i ventilator), da su bubnuli kompresor u vanjsku nebi bila toliko prijenosna, i vjerojatno nebi mogao montirati tu kilažu na prozore kako su zamislili. Ipak i s kompresorom unutra on se jedva čuje, glasniji je ventilator. Čak smo i spavali par noći uz klimu bez ikakvih problema.

Ima li u ovoj konfiguraciji ova ventilator u unutarnjoj jedinici? Ako ima onda mi nikako nije jasno, što joj je to vani a da je buka niža u odnosu na ove sa crijevom? Jer ispada da obje imaju ventilator i kompresor u unutarnjoj jedinici?

18 godina
Re: Klima uređaj - pitanje
Novice kaže...
Pinjossi kaže...

Vanjska je izmjenjivač topline (rešetka i ventilator), da su bubnuli kompresor u vanjsku nebi bila toliko prijenosna, i vjerojatno nebi mogao montirati tu kilažu na prozore kako su zamislili. Ipak i s kompresorom unutra on se jedva čuje, glasniji je ventilator. Čak smo i spavali par noći uz klimu bez ikakvih problema.

Ima li u ovoj konfiguraciji ova ventilator u unutarnjoj jedinici? Ako ima onda mi nikako nije jasno, što joj je to vani a da je buka niža u odnosu na ove sa crijevom? Jer ispada da obje imaju ventilator i kompresor u unutarnjoj jedinici?

naravno da je ventilator i unutra, ne siri se hladan zrak po prostoru po duhu svetom (sorry na sarkazmu).

vani je klasicni heatsink i ventilator koji rasprsuje topli zrak, ne znam kaj nije jasno, dok je unutra ventilator da rasprsuje ohladjeni zrak po prostoru.

ove sa crijevom imaju heat exchanger unutar tvog stana, monoblok doslovno hladi i grije prostor istovremeno - i kao najgora stvar radi negativni tlak u prostoru kojeg hladi sto automatski znaci da se manjak zraka mora odnekud nadoknadit - a to odnekud znaci izvana, gdje je zrak topliji nego u prostoru kojeg zelis ohladit. totalno neefikasan sistem.

dual hose sistem je nesto efikasniji al i dalje imas heat exchanger unutar prostora kojeg hladis.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice