Zaleđa

poruka: 24
|
čitano: 5.491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zaleđa

evo samo da vas pitam, ova prva utakmica, JAR: mexico.

kako je ono zaleđe?

kad je onaj igrac JAR bio na gol crti???

evo sad beusan govori da je ispravno dosudjeno zaledje

ćufta
16 godina
protjeran
Zaleđa

Trebo je biti jos jedan igrac iza Africkog igraca onda ne bi bilo zaledje a posto je golman

izaso dosta onda je zaledje.

born to be gamer
17 godina
neaktivan
Zaleđa

minuta : 2,13

ćufta
17 godina
neaktivan
Zaleđa

cek ne kontam koje je to pravilo?

jel ga mos objasnit

ćufta
17 godina
neaktivan
Zaleđa

sta jel iza golmana moraju bit 2 igraca?

meni je jedino logicno bilo da se ne konta ako je iza linije gola,,,,, 

al oped sta ako njih 9 udje u gol a jedan stoji na centru onda je uvjek ofsajd

ćufta
17 godina
neaktivan
Zaleđa

evo sto ga god vise gledam sve mi vise nije jasno.... zar nije zaledje ako je napadac zadni igrac ispred golmana?

ljudi pomagajte poludiću, odricem se nogometa....

ćufta
17 godina
Zaleđa

u trenutku udarca lopte (onog igrača što ubaciva loptu u peterac), sudac sa strane čeka taj trenutak šuta i iste "milisekunde" gleda kako stoje svi u liniji ili izvan nje.

dakle stvar se gleda kada je igrač napravio kick po lopti,a ne što se događa dok lopta leti nakon šuta.

pozdrav svima
17 godina
neaktivan
Zaleđa

hm... nije mi najbolje jasno oped.... kad igrac izvodi korner i kad ovaj prebaciva loptu glavom onaj igrac JAR stalno stoji na gol crti...

ćufta
17 godina
neaktivan
Zaleđa

zaustavi na 2,40.. sad ovo je zaledje ocito, aki sta je sa onim igracem na gol crti?

ćufta
16 godina
RE: Zaleđa
Nedozvoljena pozicija

2005. godine odbor FIFA-e dogovorio je novo pravilo što se tiče zaleđa, prema kojem je u zaleđu igrač kojem je bar dio tijela (glava, stopalo...) bliži gol-liniji suparničkog gola od lopte i od nekog suparničkog igrača. Položaj ruke se ne gleda. To je uvedeno kako bi po pravilima napadač momčadi morao cijelim tijelom biti dalje od suparničke gol-linije u odnosu na suparničkog igrača.

Općenito gledajući, ovo pravilo znači da momčad koja napada mora voditi računa da suparnička momčad ima bar dva igrača (računajući i vratara) između gol-linije i nekog njihovog igrača, ili da svi igrači momčadi koja napada moraju biti iza lopte tako da ona bude bliže gol-liniji od bilo kojeg njihovog igrača.

Bitno je napomenuti da se momčad čiji je igrač u zaleđu ne smije odmah kažnjavati zaleđem. Do prekida napada dolazi tek kada se igraču koji je u zaleđu uputi lopta. Igrač nije u zaleđu ako je dobio loptu u zaleđu od suparničkog igrača ili od svog igrača iz prekida pod uvjetom da taj prekid nije neizravni ili izravni slobodni udarac, ili ako je na svojoj polovici terena.

Sa wikipedije.

17 godina
Zaleđa

iz kornera nećeš nikad imat zaleđe, dakle iz tog šuta...i to ne miješaj sa tipom na prvoj stativi i onim likom na drugoj...to nema veze sa zaleđima, jer lopta ne ide prema naprijed.

pozdrav svima
17 godina
Zaleđa

Nije zaleđe, gleda se zadnji igrač do gola, bio to golman ili igrač. Barem ja tako mislim, i na indexu kažu da je Mexico oštećen.

Na goal.comu samo spominju da je bilo zaleđe jer je golman izletio van i zbog njega je i svirano. Sad ni sam nisam siguran.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
16 godina
neaktivan

Sudac je svirao zaleđe makar nije bilo. Jedino ako ne postoji neko pravilo za koje ja neznam da igrač treba biti ispred golmana u trenutku upućivanja lopte prema njemu. Na snimci se vidi ona crta koja pokazuje na golmana i na igrača pa možda ima nešto s tim.

EDIT: Luka je objasnio, do sada uopće nisam čuo za to pravilo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 23:35 (Monte Christo).
17 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Općenito gledajući, ovo pravilo znači da momčad koja napada mora voditi računa da suparnička momčad ima bar dva igrača (računajući i vratara) između gol-linije i nekog njihovog igrača, ili da svi igrači momčadi koja napada moraju biti iza lopte tako da ona bude bliže gol-liniji od bilo kojeg njihovog igrača.

a to je to valjda sta si reko prije da je bio jos jedan igrac da ne bi bilo zaledje... al debilana zesca

ćufta
17 godina
neaktivan

al lopta nije izravno isla iz kornera na ovog igraca nego ju je ovaj prebacio, valjda je to dodir... sad ono mi u glavu ulaze situacije kad neznam imas istrčavanja poslje kornera da se namjesti ofsajd zamka... a valjda sam skonto, neznam sta da kazem hehe

ćufta
16 godina

Nisam ni ja znao za to, gledo s tatom i u čudu ostali kak je ovaj sviro zaleđe a tip na crti... pa kad je Vela to spomenul sam malo guglal i pravilo je tu. Svaka čast sucima kaj su sudili, nisam do sad to nikad vidio.

17 godina
neaktivan
Zaleđa

evo skonto sam hehe

caka je u tome da je golman izaso iza svog prostora, tako da onaj igrac koji je na crti, ustvari zadnji covjek, tj moze ga se zamislit kao da je on golman

a oni se ne kontaju za zaledja 

ćufta
17 godina
Zaleđa

Pa logično je pravilo.

Ako se zaleđe svira kad je samo golman ispred igrača, a svi ostali su iza, zašto se ne bi sudilo kad samo jedan igrač ispred a svi ostali (i golman) ostaju iza.

Samo si postavite kao da je taj Afrički igrač na crti - golman.

Ovo izgleda kao ofsajd trap, ono kad svi (u ovom slučaju golman) istrče malo u smjeru suparničkog gola da suparnički igrač ostane u zaleđu.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
Zaleđa

Evo da svima bude jasno, zaleđe je bilo i Mexico nije oštećen, jer pravilo govori da u trenuku upućivanja lopte igrač navalne momčadi mora biti iza ili u ravnini pretposljednjeg igrača suparničke momčadi, golman je igrač kao i svaki drugi, a u ovoj našoj situaciji igrač koji je zabio gol je bio iza pretposljednjeg igrača momčadi koja se brani, u trenutku prebacivanja lopte glavom od njegovog suigrača... dakle zaleđe ko kuća.

Men aren't fat, only fat women are fat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 23:58 (peraja).
17 godina
peraja kaže...

Evo da svima bude jasno, zaleđe nije bilo i Mexico nije oštećen

Ili je zaleđe ili je Mexico oštećen,ne može i jedno i drugo Namigiva

Wyks je dobro objasnio.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
17 godina
Pero Dinamit kaže...
peraja kaže...

Evo da svima bude jasno, zaleđe nije bilo i Mexico nije oštećen

Ili je zaleđe ili je Mexico oštećen,ne može i jedno i drugo Namigiva

Wyks je dobro objasnio.

Tiskarska pogreškaNamigiva

Men aren't fat, only fat women are fat.
17 godina
neaktivan
Zaleđa

hehe... aj dobro je i ovo vidit, nisam se oko nogometa ovako nasekiro jos od Turkse :)

al nisam jos vidio ovakav slucaj zaledja moram priznat

ćufta
15 godina
neaktivan
Zaleđa

Ma jel mi napokon netko može objasniti što je zaleđe?

Sram me pitati bližnje da mi se nebi smijali?

17 godina
neaktivan
licicka.janic kaže...

Ma jel mi napokon netko može objasniti što je zaleđe?

Sram me pitati bližnje da mi se nebi smijali?

http://hr.wikibooks.org/wiki/Nogomet/Pravila/Zale%C4%91e

World Championships: 7, GP started: 259, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice