SP u nogometu - Brazil 2014.

poruka: 3.439
|
čitano: 319.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Šteta stvarno. Mislim da bi Vukojević dobro obavio posao i da smo stvarno mogli bolje iskoristiti Rakitića na CAM-u. Što je najgore nekako mi se čini da će se samo Olić i Pletikosa oprostiti, a da će Pranjić, Jelavić, Srna i ostali panjevi i dalje igrat i Kovač će ih forsirat pogotovo Pranjića. Eto tako se žrtvuje jedan Rakitić zbog Sammira, Brozovića ili Pranjića. Stvarno žalosno.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
14 godina
Re: SP u nogometu - Brazil 2014.
Hyperion kaže...
SimeKZ kaže...

Ajde molim te reci za nekoga da ne zna sta radi nema smisla. Vaha je kvalitetan i iskusan. Kovac ima znanje samo nije nikada osim na juniorima to mogao pokazati. Dovoljno govori koliko je strucan ako su nasi juniori upravo sada u teskoj banani i ne igraju nikako. 

Kovacu treba dati vremena, nista drugo. U 6mj covjek ne moze ekipu napraviti kompaktom i da se igra fluidno. Sada najvjerovatnije ide odlazak Olicca, Pletikose i ostalih. Dolaze Kovacic, Rebic, Radosevic, Brozovic, Vida i ostala ekipa koja je kvalitetna. 

Uvjeren sam da cemo se plasirati na sljedece Europsko i da cemo tamo napraviti kvalitetan plasman. Ove kvalifikacije ce sve reci koliko je Kovac radio i koliko ce radit. Nema uspjeha preko noci.

Ne možeš to zaključit na temelju 4 utakmice i to sa juniorima što nije ista stvar kao i sa seniorima, nema on nikakvo znanje i to je pokazao, sramota je da se dovode neiskusni treneri na čelo reprezentacije.

Najgore od svega što nam je jedna vrlo dobra, ako ne i odlična generacija nogometaša propala zbog tog, i više neće imati priliku u budućnosti jer dobar dio ide u mirovinu, a ostali moraju čekati 4 godine. Stvarno mi ih je žao iako i oni snose dio krivnje.

I taj Kovač mi je skroz pao u očima sa izjavama, npr. uvrijedio je i Vukojevića (CDM) i Badelja (CDM) govoreći da ima Luiza Gustava (CDM) da bi ga stavio u igru itd.

Nije o nikoga uvrijedio. Samo su ga pitali da ga ima bi li ga stavio...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Nije o nikoga uvrijedio. Samo su ga pitali da ga ima bi li ga stavio...

Nisi shvatio, pa mi imamo dva-tri igrača koji igraju na toj poziciji i on ih nije stavio ni jedne minute u igru u ni jednoj utakmici na prvenstvu, što znači da smatra da nisu dovoljno dobri za prvih 11, a jedan Sammir, Pranjić i panj Jelavić jesu...

Fortune favours the brave
15 godina
neaktivan

Umjesto da protiv Meksika kao svježu zamjenu uvede Eduarda, lik uvodi pokretnog balvana Jelavića{#}. Napad nam je tom promjenom profitirao kao i SAD napadom na blizance{#}.

16 godina
neaktivan

offtopic - kad je taj Jelavić opce dobro igrao? nogomet pratim samo reprezentaciju

ontopic- ova koreja zbilja borbena, dobro su se borili makar to bilo i protiv B momcadi Belgije

17 godina
neaktivan
bbbmarko01 kaže...

offtopic - kad je taj Jelavić opce dobro igrao? nogomet pratim samo reprezentaciju

ontopic- ova koreja zbilja borbena, dobro su se borili makar to bilo i protiv B momcadi Belgije

Nisam ga ni ja pratio no navodno je bio dobar kad je tek došao u Everton, ali je onda pao i počeo grijat klupu. Odnosno živi na starim zaslugama...

14 godina
neaktivan

Koja je razlika između ugriza i namjernog udaranja laktom protivnika?

12 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Koja je razlika između ugriza i namjernog udaranja laktom protivnika?

Sve to treba kaznit.

MS GOAT
14 godina
neaktivan

Naravno da treba, tolike rasprave o Suarezu, a da je, ne znam, uletio jače u njega, pričalo bi se o tome dan, dva, niti bi dobio neku kaznu, a ovako...

16 godina
neaktivan
bbbmarko01 kaže...

Bio je dosta dobar dok je igrao za Glasgow Rangerse i na početku u Evertonu kao što je gore kolega rekao. Sada nije ni za Hull City dobar, ali igrao je na otvaranju svjetskog prvenstva protiv Brazila.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 3:19 (nj0fra).
15 godina
neaktivan

Ognjen Vukojević se oprašta od reprezentacije

izvor

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina
Osobno, meni je jako žao zbog Vukojevića, možda nije Alain Delon ili sir Sean Connery, ali je kao igrač blizu Gennaro Gatusa, buldoga, bull terrier, čovjek koji bi mogao sam zaustaviti razvoje brazilskih napada, a tako i meksikanskih. Zbog njega jedna od VEĆIH zamjerki "pučkoškolcu" Kovaču!!!!
ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
Cinjenica da smo s njim (i Schifom) 2012. od Italije primili gol iz slobodnjaka, od Spanjolske isto jedan komad. Nesretno ispali.
Ovdje su nas Brazil i Meksiko radi ocajne postave i igre nakantali s 3 komada (uz sve sudacke greske, nitko nije mogao zaustaviti Neymara i to je presudilo), a moglo je biti i gore.
Neznam, opet mi se cini da je Bilić za Stimca i Kovaca (a sva tri su dosla bez iskustva tako da ih se moze usporedivati) izmislio trenerski posao.
Real eyes realize real lies...
14 godina
protjeran

grande diego maradona! 

18 godina
N3N0 kaže...
Cinjenica da smo s njim (i Schifom) 2012. od Italije primili gol iz slobodnjaka, od Spanjolske isto jedan komad. Nesretno ispali.
Ovdje su nas Brazil i Meksiko radi ocajne postave i igre nakantali s 3 komada (uz sve sudacke greske, nitko nije mogao zaustaviti Neymara i to je presudilo), a moglo je biti i gore.
Neznam, opet mi se cini da je Bilić za Stimca i Kovaca (a sva tri su dosla bez iskustva tako da ih se moze usporedivati) izmislio trenerski posao.

deja vu ...  slično se pričalo i za bilića kad je propustio WC2010 http://www.bug.hr/forum/topic/sport/svjetsko-prvenstvo-nogometu-2010/32551.aspx?page=3

sjećam se dobro bilićevog poraza u gruziji, izmišljanja tople vode sa jurićem, bio na maksimiru kad mu je zviždao cijeli stadion nakon nule s grčkom, pa njegova izjava da bi opet sve isto napravio. slovenija je išla na prvenstvo, mi nismo pa je bilić preživio. ne znam zašto ljudi imaju tako kratkoročno pamćenje, pamti se samo zadnja tekma, a sve ostalo pada u vodu. generali nakon bitke.

*btw, malo sam čitao gornju temu iz 2010 i naišao na post {#}

Za sutra imam velika očekivanja od utakmice Argentina-Nigerija, želio bih vidjeti malo više inicijative, Messija, i golova.

Prognoziram 3:2 za Argentinu.

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 13:34 (hrvooje).
18 godina
neaktivan

Kovač si nije smio dopustiti da Vukojević otiđe. Neovisno o tome stavio ga da igra ili ne, ako je igrač nezadovoljan, dužnost je trenera da razriješi problem s njim. Vukojević je stara garda i najiskusniji obrambeni vezni u reprezentaciji i gubitkom njega nam ostaje jedino Badelj koji nema toliko iskustva kao Vukojević. Uz lijevi bek sad imamo i problem obrambenog veznog. Nadajmo se da će se Vrsaljko ubuduće pokazati boljim u obrambenim dužnostima i da će se ta rupa između veze i obrane zakrpati.

Zaredali su se loši Kovačevi potezi, ali mu treba dati podršku i preći preko lošeg rezultata na prvenstvu. Čovjek je vodio Štimčevu Hrvatsku i u biti mu tek sad počinje pravi mandat u kojem će moći posložiti igru i zvati i podrobno testirati igrače koji njemu pašu. Ali šteta za Vukojevića, trebalo je to drugačije biti.

Broz before hoes
16 godina
neaktivan

Pa imamo još jednog dobrog zadnjeg veznog. Zaboravio si Pranjića...

/trollface

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
12 godina
kexzoR kaže...

grande diego maradona! 

Po mom skromnom mišljenju Johan Cruyff je bio dosta bolji igrač od tog malog tučkonjice ali eto mišljenja su različita.

Hejjjjj
12 godina

Izgleda da ste svi zaboravili na strinića,on jos igra.

14 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Zaredali su se loši Kovačevi potezi, ali mu treba dati podršku i preći preko lošeg rezultata na prvenstvu. Čovjek je vodio Štimčevu Hrvatsku i u biti mu tek sad počinje pravi mandat u kojem će moći posložiti igru i zvati i podrobno testirati igrače koji njemu pašu. Ali šteta za Vukojevića, trebalo je to drugačije biti.

Shvatite već jednom da smo prosječna reprezentacija.

Naš "najveći" igrač Modrić, igrao je katastrofalno.

Što više reći !?

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 15:39 (Budokai).
17 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Što više reći !?

Ne vjerujem, imamo bolje glavne igrače od većine npr. Alžir, Nigerija, SAD, Meksiko, Grčka itd., a svi su oni prošli u osminu finala. Problem je u nečem drugom.

Modrić i Rakitić su odigrali "loše" jer su bili pregaženi u sredini zbog kvazi trenera, neuigranosti i formacije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 16:47 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
Budokai kaže...

Što više reći !?

Ne vjerujem, imamo bolje glavne igrače od većine npr. Alžir, Nigerija, SAD, Meksiko, Grčka itd., a svi su oni prošli u osminu finala. Problem je u nečem drugom.

Modrić i Rakitić su odigrali "loše" jer su bili pregaženi u sredini zbog kvazi trenera, neuigranosti i formacije.

E pa vidiš i u tome je problem što mi mislimo da imamo bolje igrače od drugih, a na terenu godinama dokazujemo suprotno. Umjesto da se spustimo na zemlju i da počnemo biti svjesni da imam prosječnu ekipu i ništa drugo.

Mediji nabijaju najboj među ljudima i eto nakon što spušimo cijela nacija je u komi. A u biti smo slabiji nego što  to sami vjerujemo, dok se to ne promjeni bit će nam i dalje ovako.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
neaktivan
kostolomac kaže...
Hyperion kaže...
Budokai kaže...

Što više reći !?

E pa vidiš i u tome je problem što mi mislimo da imamo bolje igrače od drugih, a na terenu godinama dokazujemo suprotno. Umjesto da se spustimo na zemlju i da počnemo biti svjesni da imam prosječnu ekipu i ništa drugo.

Mediji nabijaju najboj među ljudima i eto nakon što spušimo cijela nacija je u komi. A u biti smo slabiji nego što  to sami vjerujemo, dok se to ne promjeni bit će nam i dalje ovako.

Baš je u tom problem. Nemojmo se zavaravati, sve te repke imaju igrače koji igraju po Engleskoj, Španjolskoj i ostalim jakim ligama. Mi imamo par iz Njemačke, dvojicu iz Španjolske, a ostali se vucaraju po Ukrajini, Rusiji ili griju klupu u Italiji. Nismo mi tolko nadmoćni nad ovim repkama kak se hoće prikazati.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina
N3N0 kaže...

Bilić je imao odličnu generaciju i uz to nas nije plasirao na SP u JAR-u, a to ga više vuklo nego neko trenersko znanje, vidi se po tome šta je postigao u Lokomitivu koji je pod njegovom palicom ostvario najlošiji plasman a i u Bešiktašu nije bolje.

Bilić je barem trenirao jednu seniorsku momčad Hajduka za raliku od Kovača prije preuzimanja.

17 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Baš je u tom problem. Nemojmo se zavaravati, sve te repke imaju igrače koji igraju po Engleskoj, Španjolskoj i ostalim jakim ligama. Mi imamo par iz Njemačke, dvojicu iz Španjolske, a ostali se vucaraju po Ukrajini, Rusiji ili griju klupu u Italiji. Nismo mi tolko nadmoćni nad ovim repkama kak se hoće prikazati.

Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Wolfsburg x2, Shaktar x2, Bayern Munchen, Southampton (Liverpool/Totenham od ove sezone), Pananthiakos x2, Genoa, Fiorentina, Monaco, HSV, Dynamo Kyiv x2...

Pa jbmu mater ak je ovo loše onda ne znam.

16 godina

Dobrom treneru je dovoljno i manje od toga.

Valjanje u travi od 118 minuta: Brazilci najviše padaju, Neymar predvodi ‘glumce’

Najveći “glumci i padavičari” su Brazilci, a među njima Neymar. Tezu o južnjacima kao glavnim glumcima, potvrđuje i statistika. Od 10 najvećih “padavičara” čak 7 su južnjaka.

Ivan Perišić najbolje krilo prvenstva, iza sebe ostavio Oscara, Di Mariju...

Idealnih jedanaest po ovim kriterijima su: Vincent Enyeama, Serge Aurier, David Luiz, Phil Jagielka, Jan Vertonghen, Steven Gerrard, Hotaru Yamaguchi, Arjen Robben, James Rodriguez, Ivan Perišić, Karim Benzema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 17:18 (zrimo).
12 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Dobrom treneru je dovoljno i manje od toga.

Valjanje u travi od 118 minuta: Brazilci najviše padaju, Neymar predvodi ‘glumce’

Najveći “glumci i padavičari” su Brazilci, a među njima Neymar. Tezu o južnjacima kao glavnim glumcima, potvrđuje i statistika. Od 10 najvećih “padavičara” čak 7 su južnjaka.

Ivan Perišić najbolje krilo prvenstva, iza sebe ostavio Oscara, Di Mariju...

Idealnih jedanaest po ovim kriterijima su: Vincent Enyeama, Serge Aurier, David Luiz, Phil Jagielka, Jan Vertonghen, Steven Gerrard, Hotaru Yamaguchi, Arjen Robben, James Rodriguez, Ivan Perišić, Karim Benzema.

Vertonghen? Napravio penal protiv Alzira

Gerrad? asistencija Suarezu?

16 godina

Ivan Perišić dobio je najvišu ocjenu među hrvatskim reprezentativcima za nastup na Svjetskom prvenstvu. FIFA-ini eksperti, služeći se egzaktnim podacima "Castrol indexa", Omišaninu su dodjelili ocijenu 9.56 što ga ujedno čini i najboljim veznjakom grupne faze prvenstva. U 258 minuta provedenih na terenu zabio je dva gola te upisao asistenciju. Šuterski učinak mu je 50 %, postotak točnih dodavanja 60.2 %, a oduzeo je i sedam lopti.

Prema istim podacima najbolji vratar je Nigerijac Vincent Enyeama s ocjenom 9.59, dok je najbolji obrambeni igrač Brazilac David Luiz dobio ocjenu 9.63. Francuz Karim Benzema, koji je zabio 3 gola, najbolje je ocjenjeni napadač s 9.77 što ga čini i najbolje rangiranim igračem u ukupnoj konkurenciji.

Castrol Index" sustav je vrednovanja igrača kojeg je po uzoru na način testiranja svojih motornih ulja razvio jedan od FIFA-inih sponzora, a koristi najnapredniju tehnologiju praćenja igrača. Svako dodavanje, duel i kretanje terenom mjeri se i vrednuje se je li imalo pozitivan ili negativan utjecaj na sposobnost momčadi da primi ili postigne gol. Analizom se zbrajaju svi podaci na osnovu kojih igrač dobiva ocjene od 1 do 10.

Tehnologija je primjenjivana na prošlom Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, gdje je po ovomu kriteriju najbolji igrač bio Španjoloac Sergio Ramos, te na prošlogodišnjem Kupu konfederacija gdje je najbolje ocjenjeni igrač bio Brazilac Fred koji je s pet pogodaka odveo svoju reprezentaciju do naslova.

15 godina
neaktivan

Eto kad je Fred bio najbolji

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Problem broj jedan je što su od Bilića na ovamo svi bili "najpametniji". Ćiro je uz sebe imao 5 iskusnih lisaca na klupi iako je imao ex prvake svijeta na travnjaku. Radi se o ljudima koji su vodili prvake hrvatske u doba kada je liga bila bar 3 put jača, a služili su Ćiri kao pomoćnici. Osvojili su Broncu jer nisu izmišljali toplu vodu već su dobro uskladili to dobro što imaju (osovina Jarni, Štimac, Asanović, Prosinečki, Boban, Šuker) i tako su igrali stalno.

Neznam dal im je ispod časti okružit se pametnima, Bilićeva igra je bila ljepša za gledat pa se preko toga prelazilo (Do nakon Eura u Švicarskoj kada smo po snazi (ili po slabosti ostalih) mogli dogurat do finala da je imo jednog brku na klupi), ali i Štico i Kovač misle da sa nekim "kvazi autoritetom" mogu uigrat 15-20 igrača. To tak nejde.

I bez obzira na Gruziju, Bilić je s ovom repkom na Euru imao X protiv Italije (doprvak, od koje smo dobili gol od Pirla iz slobodnjaka) i 0-1 protiv Španjolske (prvak) i u obje partije smo super odigrali. Da nas je ždrijeb pomazio mogli bi bar do polufinala s takvom igrom. Al svaka mu čast, dobro su igrali.

Broj dva: Nema šta Kovač (ili netko drugi) izmišljat toplu vodu pored Rakitića i Modrića. Osim ak ih ne misli stavljat na gol da bi "iznenadio" protivnika (potez guranja Pranjića u vezu, zapravo u igru uopće je ravno postavljanja Modrića na gol).

Oboje (Modrić i Rakitić) igraju uloge u klubovima koje im treba dodjelit i u repki. Još uvijek je svrha igre dat gol, ako Manđo već igra naprijed (najčešće glavom i/ili kroz odbijene ili povratne lopte) praktički ti je cijela taktika nacrtana.

Ako nemaš dobrog beka - pa stavi dva. Čisto da ne smeta neko ala Pranjić ovoj dvojci u vezi. Sve po nas loše je prolazilo po ljevom boku, to je i Pop Bozanić vidio. Pa što nije stavio dva uigrana lika na to mjesto pa nek zakrpaju rupu. Ne mora taj ljevi bit brz, dovoljno da dobro zatvori i napravi prvi pas, a tu je Olić bio da "brzinom" nešto postigne po toj strani. Imamo 3 kluba (Dinamo, Hajduk, Rijeka) di netko igra ljevog beka, uzmi dvojcu i nek igraju. Nemogu bit lošiji neg šta je sad bilo.

Glumit "ja sam najpametniji" je put u blato. Kovač ide tim putem i đaba njemu sto "germanskih" mentaliteta kad si brije da nije ništa loše napravio. Čovjek koji je pobjedio Island i Kamerun. Pa priznaj bre faul. Netreba nama netko da se bori protiv Mamića niti da isušuje Močvaru, treba postavit 5-6 pametnih u stožer koji će znat UIGRATI igrače koje imaju, a ne im izmišljat uloge.

Retardirana izjava- Mi nemamo Gustava ili Jarnija. Pa nemaš i amen, stavi najmanje loše rješenje i prilagodi taktiku onom dobrom što imamo pa nek se protivnik siluje da nas pobjedi tamo di smo najbolji. A ne gurat nekog na stranu jer mora tamo stajat netko pa odmah moraš sve igrače pomicat sim tam da se prilagode. Modrić i Rakitić bi trebali bit dovoljno pametni (bar tako izgledaju u klubovima) da se dodavaju 60 minuta uz dvoje troje koji će glumit mantinele. Imaju oko 90% točnih dodavanja u klubu, šta će ti pobogu smetala ala Pranjić/Sammir/Kovačić pored njih. (Nisu oni možda loši, u ovoj formaciji su slabo potrebni).

Ne razumijem zašto dopuštamo da nam lajbeki vode najbolje od sporta šta imamo za dat. Hvala bogu da će u pomanjkanju neiskustva doć do izražaja frajerisanje i glumljenje hladnog špricera. Ako već taj sport može donest 100. miljona ovom društvu, pa daj stavi najpametnije trenere, a ne dva brata koja su jedva dobila Island.

Svi ovi igrači znaju igrat i bez njih, samo ih treba UIGRAT.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice