kad sam ja govorio ovo sto ti govoris o prvoj utakmici onda su svi zivi pljuvali po meni, na kraju sve citam one stvari sto sam ja pisao. zato niti nisam htio nista pisat kad smo igrali sa kamerunom jer bi opet bila ista pisma. mislim da bi bilo jos gore s obzirom da smo ih dobili sa tolikom gol razlikom. mi jesmo na papiru jaki, ali papir je jedno, stanje na terenu je drugo.
sto se tice kovaca i davanja sanse... ne znam. dati nekome da se uci na reprezentaciji... mislim da smo to vidjeli na primjeru stimca da nece fukcionirat. kovac je doveden iz ko zna kojeg raloga (dal je to bio pokusaj sukera da prkosi mamicu i pokaze da on nije mamicev lutak ili nesto trece). s druge strane ne svida mi se taj njegov stil. protiv brazila sve se nesto qurci da je ih je proucavao zadnjih 6 miseci pa moze rec njihovih prvih 11. pa sad prije meksika da ima recept i poslije meksika da je on sef da je on tako odlucio. to je pogibeljno. ako covik ne zna priznat da je falija onda kvragu sve. uostalom da je on pravi covik on bi dao ostavku sam.
meni je zao samo igraca. pljuje se po njima, al nisu oni ti koji su krivi. kriv je onaj koji ih stavlja.
Pisao sam i ja slično nakon prve jer je bilo očigledno da nešto ne štima, bez obzira na suđenje. Nakon Kameruna nije imalo smisla prigovarati kad su već svi ušli u toliku euforiju da samo misle da namjerno provociraš.
Pročitao sam tek danas ujutro te izjave da je on gazda, što me ne čudi, ali što je da je on odgovara za rezultat. Po meni je on ispao veća seljačina nakon onih izjava o sucu nakon prve tekme, bez obzira što smo svi tako mislili. Ipak, meni osobno se sviđa ideja da se igra bez onog pravog razbijača i zato bih htio da ostane i proba. Moguće je da su ozljede Maleša i Močinića dosta poremetile Kovačevu koncepciju. Ne mogu reći da sam ih puno gledao, ali po pročitanome su bliže onom tipu igrača koji bi meni prije igrao nego jedan Vukojević. I ipak je koliko toliko dugo vodio mladu repku i trebao bi znati tko mu već sad može biti od koristi. Rebić i Vrsaljko su već tu, Brozović iako se svi zgražaju jer je iz Dinama je koliko znam jako dobro igrao pod Kovačem i vukao mladu repku, možda već polako uvoditi Jedvaja i Halilovića, kad ih se već spominje kao ogromne talente.
Pitanje je koga uopće dovesti, ako se njega odbaci već sad. Prosinečki je valjda najizgledniji kandidat za slijedećeg trenera, a ostali su više manje svi već probali. :D
I naravno naš najveći problem, ne samo u nogometu nego sportu općenito, su ogromna očekivanja često popračena nikakvim logičnim argumentima. Posebno u individualnim sportovima gdje se očekuju brda i doline, a netko trenira u dvorani 5 sa 5, na -10 stupnjeva.
Nikako da si priznamo da je '98 bila iznimka, a ne početak nekakve vladavine. Jednostavno se poklopilo da imamo odličnu generaciju koja je realno mogla (morala) biti prvak svijeta u tom trenutku. I dok je većini zemalja sam plasman na veliko natjecanje uspjeh kod nas se još uvijek tretira kao nešto normalno. I naravno ono naše staro podcjenjivanje praktički svake repke van Europe. Kod nas se još uvijek misli da su Brazil i Argentina nekakvi bogovi, a svi ostali igraju u prašumi i gađaju suce kopljima kad pogriješe. Dosad su ispali Španjolci, Englezi, Portugalci, Talijani su jako blizu, možda i Švicarci. Na svakom prvenstvu se iznova ponavlja da nikoga ne smiješ podcijeniti, ali eto, to je taj naš mentalitet. Zato i jesmo uvijek razočarani i depresivni kad se ne ostvari ni 20% onoga što smo (nerealno) očekivali.

Real eyes realize real lies...