SP u nogometu - Brazil 2014.

poruka: 3.439
|
čitano: 320.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ma nema smisla raditi promjenu na klupi. Kovač neka odradi Europsko pa će se onda vidjeti ima li tu išta ili ne. Kad ga se već dovelo neka mu se da prava šansa, a ne otkaz nakon 5 tekmi. Definitivno treba pomladiti repku i početi napokon stavljati igrače na pozicije koje igraju u klubovima. I krajnje je vrijeme da igrači prestanu dobivati mjesto u prvih 11 prema starim zaslugama.

A rasplet tekme je donekle bio očekivan. Prvo smo izgubili od neuvjerljivog Brazila, ali naravno samo se pričalo o našoj "odličnoj" igri i sucu koji nas je uništio. O slaboj igri u obrani i nesnalaženju Rakitića na defanzivnom veznom ništa. Nakon Kameruna klasična naša euforija. Dobijemo ekipu koja je ispod prosječna, sa igračem manje i bez najboljeg igrača i već smo u borbi za medalju. O propuhu u veznoj liniji ništa. I onda kad naletiš na momčad koja je organizirana i ima glavu i rep vidiš koliko si ustvari loš. I iako smo nakon njihove prve dvije tekme znali da su jako dobri opet smo ih podcijenili. Ma sigurno će neki tamo Meksiko na nama puniti gol razliku...

I ne mogu se složiti da smo prvo poluvrijeme izgledali dobro kad nas je sreća spasila od zaostatka, a nismo napravili ni jednu akciju vrijednu spomena. Sveukupno u 90 minuta je valjda samo ona akcija iz koje smo zabili bila nešto vrijedno što smo napravili. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
neaktivan
Re: SP u nogometu - Brazil 2014.
Necu uopce citati ovo iznad. Ali znam da bi sa Rakiticem naprijed mozda primili 5, ali i zabili bi 4. Ovako nema smisla kad je on doslovno na stoperu, unistavanje kreacije i usporavanje igre. Pranjic je bio izgubljen. Tek nakon gola smo par pravih sansi stvorili. Malo sam popio, necu pisat previse jer moram greske ispravljat. Laku noc. Hrvatska!
Real eyes realize real lies...
18 godina
Hexfire kaže...

Ma nema smisla raditi promjenu na klupi. Kovač neka odradi Europsko pa će se onda vidjeti ima li tu išta ili ne. Kad ga se već dovelo neka mu se da prava šansa, a ne otkaz nakon 5 tekmi. Definitivno treba pomladiti repku i početi napokon stavljati igrače na pozicije koje igraju u klubovima. I krajnje je vrijeme da igrači prestanu dobivati mjesto u prvih 11 prema starim zaslugama.

A rasplet tekme je donekle bio očekivan. Prvo smo izgubili od neuvjerljivog Brazila, ali naravno samo se pričalo o našoj "odličnoj" igri i sucu koji nas je uništio. O slaboj igri u obrani i nesnalaženju Rakitića na defanzivnom veznom ništa. Nakon Kameruna klasična naša euforija. Dobijemo ekipu koja je ispod prosječna, sa igračem manje i bez najboljeg igrača i već smo u borbi za medalju. O propuhu u veznoj liniji ništa. I onda kad naletiš na momčad koja je organizirana i ima glavu i rep vidiš koliko si ustvari loš. I iako smo nakon njihove prve dvije tekme znali da su jako dobri opet smo ih podcijenili. Ma sigurno će neki tamo Meksiko na nama puniti gol razliku...

I ne mogu se složiti da smo prvo poluvrijeme izgledali dobro kad nas je sreća spasila od zaostatka, a nismo napravili ni jednu akciju vrijednu spomena. Sveukupno u 90 minuta je valjda samo ona akcija iz koje smo zabili bila nešto vrijedno što smo napravili. 

kad sam ja govorio ovo sto ti govoris o prvoj utakmici onda su svi zivi pljuvali po meni, na kraju sve citam one stvari sto sam ja pisao. zato niti nisam htio nista pisat kad smo igrali sa kamerunom jer bi opet bila ista pisma. mislim da bi bilo jos gore s obzirom da smo ih dobili sa tolikom gol razlikom. mi jesmo na papiru jaki, ali papir je jedno, stanje na terenu je drugo.

sto se tice kovaca i davanja sanse... ne znam. dati nekome da se uci na reprezentaciji... mislim da smo to vidjeli na primjeru stimca da nece fukcionirat. kovac je doveden iz ko zna kojeg raloga (dal je to bio pokusaj sukera da prkosi mamicu i pokaze da on nije mamicev lutak ili nesto trece). s druge strane ne svida mi se taj njegov stil. protiv brazila sve se nesto qurci da je ih je proucavao zadnjih 6 miseci pa moze rec njihovih prvih 11. pa sad prije meksika da ima recept i poslije meksika da je on sef da je on tako odlucio. to je pogibeljno. ako covik ne zna priznat da je falija onda kvragu sve. uostalom da je on pravi covik on bi dao ostavku sam.

meni je zao samo igraca. pljuje se po njima, al nisu oni ti koji su krivi. kriv je onaj koji ih stavlja.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina

Niko Kovač je izgubio ovu utakmicu. Nitko drugi. Igrači su odigrali točno onako kako su mogli na svojim neprirodnim pozicijama.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan

jelavić je najveći promašaj u repki, ne kužim čemu ono forsiranje da igra, lik samo stoji i čeka loptu. Edurado je dobar igrač i tehničar, vjerujem da je on igrao danas da bi bilo drugačije. Ali dobro, bilo pa prošlo

12 godina
protjeran

.

17 godina
neaktivan

Uvijek kažem prije nekog prvenstva ili kvalifikacija. I uvijek u meni tinja neka nada, da imamo ekipu i da možemo sve to ponovit i onda se razočaram i poludim. Nikad onakve zlatne generacije davor šuke i asanović, kakav smo nogomet tada igrali, mogli smo biti zlatni, ko zna šta je čiro tada mutio i zašto nam je onaj thuram utrpao dva komada

13 godina
neaktivan

Samo je jedno logično objašnjenje a to je da je Kovač blisko surađivao sa Safetom Sušićem u pripremi utakmice sa Mexicom, vjerovatno mu je Sajo dao par savjeta.

*ebaše nas "selektori" i jedne i druge  i sad možemo zajedno kući o jednom trošku.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
15 godina
razer1911 kaže...

Uvijek kažem prije nekog prvenstva ili kvalifikacija. I uvijek u meni tinja neka nada, da imamo ekipu i da možemo sve to ponovit i onda se razočaram i poludim. Nikad onakve zlatne generacije davor šuke i asanović, kakav smo nogomet tada igrali, mogli smo biti zlatni, ko zna šta je čiro tada mutio i zašto nam je onaj thuram utrpao dva komada

To i ja mislim ali sad.... Sad imam prokleti osjećaj da potraćujemo jednu odličnu generaciju s trenerima učenicima, ili su nam igrači precjenjeni. 50/50 je što se tiče tog pitanja da se mene pita.

16 godina
neaktivan

Pa dokle više ovako :(

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
14 godina
neaktivan

Igrači precjenjeni, a imaš Modrića i Mandžu koji su osvojili LP i to bili glavni igrači

Ali oni nemaju baš individualne mogućnosti kao jedan Messi da okrenu utakmicu na svoju stranu

12 godina
protjeran
Cilj je ispunjen.Brozović je odigrao i Mačinjo ga može prodat.
17 godina

Ha. Ovi bi stranog trenera u rangu Mourinha. Samo tko ce placati za takvog trenera?
Naravno da je Kovac kriv pa ipak on bira igrace. 

Pitao je netko kako je izbornik Meksika uspio uigrati tako ekipu. Zato jer je njihovo prvenstvo zavrsilo prije 2 mjeseca, a posto je 90% ekipe iz te lige imao 2mjeseca za pripreme.

EDIT:   ovaj iznad mene. Brozovic je  buducnost repke i vec prije pozivanja ga  prate Liverpool, Roma i Inter. A i bio je jedan od boljih u mladoj reprezentaciji.  To su isto govorili za Mandzu pa eto sto  je iz toga ispalo

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 9:23 (Jack Sparrow).
18 godina

Gledajte ovo s pozitivne strane, sad mozemo skupa kuci (BiH/CRO) bit ce jeftinij putni troskovi! {#}

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
12 godina
protjeran
Našima možemo dati novi nadimak, Uvijek Treći !
16 godina
neaktivan
L3gioNAR00 kaže...
Našima možemo dati novi nadimak, Uvijek Treći !

Haha, Half life 3 confirmed.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
16 godina
neaktivan
Pa od onolikih premija, novac se za bilo kakvog izbornika nadje ako odradi dobar posao? Ali uvijek me utjesi 11 milijuna za Capella koji nece proci s Rusijom. Otrjeznio sam se (lol)...
Real eyes realize real lies...
17 godina
U tome je jest bit novac i najskuplji trener ti ne garantiraju trofej. Russija prvi primjer
12 godina
neaktivan

Ja sam već prebolio ovu utakmicu jer sam je otpisao vrlo rano kod rezultata 1-0.

Imali smo loš pristup i točka. Ne može se ući u drugo poluvrijeme kao da nam rezultat 0-0 odgovara - igrali smo dobro za ekipu koja tek brani takav scenarij.

Ako ne funkcionira čitav sklop onda ništa od rezultata - takva smo momčad.

Malo nas je i entuzijazam ponio pa ovo sada ispada jako razočaravajuće.

MS GOAT
17 godina

Još jednom se pokazalo da protiv latinoameričkih selekcija ne znamo igrati. Kovaču hitno otkaz, jer ne proći grupu na SP je neuspjeh!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
16 godina

ma joj kakav otkaz kovaču, covjek je tek dobio priliku.. evidentno je da je jos neiskusan kao trener ali ni ne sumljam da ce biti uspjesnijji nego stimac

[url=http://trakt.tv/user/MjezZza][img]http://trakt.tv/user/MjezZza/widgets/watched/episode-banner.jpg#nocache[/img][/url]
12 godina

Mehiko je bio bolji i kao momcad, a i neki pojedinci koji nisu zvijezde pokazale su nasim zvijezdama kako se gine na terenu. Rafa je vrhunski kapetan a Srna vrhunski golman i glumatalo. Pletikosa moze mirno u penziju, Kovac si je nasao novog golmana. Sramota.

14 godina
neaktivan

Izuzev 2008. mi nemamo momčad. Nikad je nismo ni imali (govorim o post 2002. eri). Imamo imena, ali nemamo momčad. Nikakav temperament, želju ni htijenje nismo pokazali, a uvijek kad treba step it up, lovit rezultat ili slično ušupimo se. Ali eto, tukli smo Kamerun 4-0 s igračem manje :D 

I točno se zna ko su na forumu bili skeptici još od prve utakmice kad su nas suci "pokrali". Nemojte sad svi mudrovat kako odjedanput ništa ne valja.

EDIT: Ono što se desilo 2008., ono je prava stvar, i atmosfera oko reprezentacije, naša sama igra kad smo u grupi i švabe dobili, kad još Mamić nije zagrizao tolko u HNS i sve stvari oko njega. Ali sad to izgleda godinama daleko.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 8:22 (Zeromaxy21).
16 godina

Meksiko nas je pregazio i potpuno zasluženo ide u 2. krug, do 80 min. nismo imali niti jednu priliku, potpuna dominacija protivnika, naši su samo vraćali loptiu Pletikosi, centra nisu mogli prijeći kako spada i onda Kovač kaže kako su prvo poluvrijeme igrali odlično.

Meksikanci su nam lijepo demostrirali kao se igra i bori za reprezentaciju za razliku od naših fantazista koji su pokazali na ovom turniru jedno veliko ništa.

Za poraz je po meni glavni krivac Kovač sa svojim propalim eksperimentom, da smo istrčali sa onim sastavom koji je bio najavljen možda ne bi prošli ali barem ne bi ispali bez ispaljenog hica.

Kojeg vraga je odustao od uvježbanih 4-2-3-1 ?

Poveo 8 veznjaka da bi na kraju na njihovo mjesto postavio lijevog beka i to užasnog Pranjića?

Kovaču svaka čast kao čovjeku, nogometašu i domoljubu ali to nije dovoljno da budeš trener na razini SP, niti smo zaslužili da reprezentacija bude učionica u što smo je pretvorili zadnjih godina.

Uopće mi se ne sviđa njegov stil, niti motivira igrače za razliku od Herrere koji mu je očitao trenersku bukvicu u svakom pogledu.

Što je najgore nakon utakmice on kao početnik sa tek završenom trenerskom školom ne priznaje svoje pogreške, za razliku od Del Bosquea, nego tvrdi da smo odigrali dobar turnir {#}

A 6 od 11 igrača u početnom sastavu nam igra na pozicijama koje inače ne igraju u klubu, nepoštivanje Vukojevića, hendikepiranje momčadi stavljanjem Rakitića kao zadnjeg veznog, Perišić na desnom boku itd.

Jedini igrač kojeg smo trebali čuvati u skoku je Marquez i naravno on nam zabije gol.

Jednostavno užasna i promašena taktika nas je koštala prolaza i ovaj put.

Nadam se da će Kovač promijeniti ploču i shvatiti svoje pogreške nakon prespavane noći inače nam se u kvalikacijama za EP ne piše dobro, opet ćemo u dogravanje kao treći u skupini uz klasične priče kako su Talijani i Bugari kvalitetniji.

Pod hitno u kvalifikacijama pomladiti momčad i zahvaliti Pletikosi, Pranjiću, Oliću i Jelaviću i dati šansu Vrsaljku, Rebiću, Kovačiću i ostalim mladim igračima

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 8:41 (zrimo).
14 godina
neaktivan

Mi imamos mnogos problemos...

Najbolji i jedini naš igrač  koji je odigrao sve tri utakmice na internacionalnoj razini je Lovren i donekle njemu uz bok Perišić.Ostalo je napuvano sranje na čelu sa izbornikom.A što očekivati kad ti HDZ vodi reprezentaciju.Kovač,Šuker,Mamić...

kažu neki na forumu,Rebić je budućnost.nakon onog divljačkog starta,taj momak,očito slabo odgojen (kao i većina rvackih katolika),meni više ne bi prismrdio reprezentaciji.

Rakitić?Pozicija?

Taj momak igra već puno godina za reprezentaciju i odigrao je sve skupa jednu i po utakmicu dobro.

Srna?Namješteno domoljubno proseravanje pred kamerama,a odavno je trebao posjesti ga na klupu,još prije 4-5 godina,jer zadnjih 20 utakmica ima  jedan i po centaršut koji je točan i prolazi prvi blok,kao i Pletikosu koji je na ovom prvenstvu popio barem 3 komada svojom krivicom.Čovjek se ne zna odlijepit od crte,a još je i spor kao blato.Penzija.

Vrsaljko?Ajde kad nema ko,ja ću igrat...Pranjića se trebalo koristiti kao povučeno krilo i ništa drugo.ovako se uklopio u sivilo.

Olić?penzija.

Komentirao sam nakon utakmice protiv Brazila da je za mene Niko Kovač totalna neznalica i nikakav pedagog,ne stavivši Eduarda na utakmici protiv Brazila koju momak čeka cijeli život,zaslužio je svojim igrama u ovoj reprezentaciji,ali glupost izbornika i nemanje osjećaja je presudilo.

Modrić nažalost nema s kim igrat.

Velika trenerova sramota je da u utakmici protiv Meksika,najbolji igrač Hrvatske Mandžukić ne takne loptu.To je nedopustivo.

Nije sramota ispasti,jer ispali su i veći od nas,ali sigurno ne bez ijedne odigrane akcije ili šanse na utakmici u kojoj trebaš pobjedu pod svaku cijenu.Sigurno ne tako,ni Španjolci,ni Englezi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2014 10:18 (Godin).
16 godina
Godin kaže...

Rebić je budućnost.nakon onog divljačkog starta,taj momak,očito slabo odgojen (kao i većina rvackih katolika),meni više ne bi prismrdio reprezentaciji.

Ono je za žuti karton, nikako za izravni crveni, start je opasan, ali jednako tako je mogao suditi crveni karton za meksikance kad su našu kontru zaustavili klizećim startom s leđa (definicija crvenog kartona).

Ali sa svim ostalim se 100% slažem.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan

jedino sta su nasi pokazali na ovom prvenstvu su gole guzice i spolovila

(u svakoj šali ima i pola istine)

treba rekonstrukciju repke napraviti, kovač ima potencijala tek je počeo treba mu dati vremena možda skuži da nemože rakitića forsirat na zadnjeg veznog

15 godina
neaktivan
Odlicna ideja. Dajmo trenerskom pocetniku da vodi reprezentaciju u kojoj igraju klase poput Modrica, Rakitica, Mandzukica itd. Neka uci trenerski zanat i shvati koja pozicija je za kojeg igraca.
17 godina
sirka666 kaže...

Ono je za žuti karton, nikako za izravni crveni, start je opasan, ali jednako tako je mogao suditi crveni karton za meksikance kad su našu kontru zaustavili klizećim startom s leđa (definicija crvenog kartona).

Ali sa svim ostalim se 100% slažem.

Je izravni je jer je iaš đonom na igračevu potkoljenicu,  sva sreća da je udario u kostobran jer mu je mogao strgati nogu kao onaj Da Silvi. Taj start je radi njegovog neiskustva, nikako otpisati jer je pokazao da ima potencijala postati nešto.

15 godina

Pozicije našeg veznog reda su bile kao da ih je retardirana osoba postavila. Rakitić zadnji vezni{#}. Ma užas, toliko talenta u veznom redu, toliko kreativnosti, a frajer im daje defanzivne uloge.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice