SP u nogometu - Brazil 2014.

poruka: 3.439
|
čitano: 320.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: SP u nogometu - Brazil 2014.
yeo kaže...
MrBlc kaže...

U nekoj malo vjerojatnoj situaciji (čitaj: gotovo nemogućoj) ako Brazil izgubi od Kameruna, ova gol razlika nas s remijem protiv Meksika vodi dalje, što je uvijek dobro imati u rukavu.

Remiziramo s meksikom i meksiko ima 5 mi 4 boda??? Nema se šta tu pričati treba ih pobjedit i bok, a ako ih nemožemo dobiti ni ne zaslužujemo proći. Jbga neka bolji prođe.

U navedenoj, malo vjerojatnoj situciji, na koju definitivno ne možemo računati je stanje sljedeće:

1. Meksiko, 5 bodova

2. Hrvatska, 4 boda, gol razlika +2 (sad je +2, ako bude remi, ostaje ista)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Brazil, 4 boda, gol razlika +1 ili manja (sad je +2, ako izgube, smanjuje se)

4. Kamerun, 1 bod

Poanta nije bila da mi možemo računati na tu situaciju, već je poanta bila da Brazil ne smije olako shvatiti Kamerun jer se može gadno opeći -> u boljem slučaju drugo mjesto, u gorem ispadanje. Ako idu štediti igrače za osminu finala i još budu imali loš dan, a Kamerun bude dobro raspoložen i odlučan u nakani da osvijetli obraz, mogao bi im stvarati probleme.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina

Ako Kamerun odigra X Brazil ima 5 bodova... isto ko i Mexico tako da ispadamo. Pobjeda nas vodi dalje i nista drugo. Cudo se mora dogodit da Kamerun pobjedu brazilce.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
neaktivan

Nema ništa od toga, samo an pobjedu moramo ići i kraj. Kakve kalkulacije čovječe Božji.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
16 godina

According to FIFA data 32-year old Darijo Srna reached the highest speed in the tournament so far: 32,98 km/h {#}

Tijekom utakmice protiv Kameruna desni bočni i kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna u jednom je sprintu dosegao brzinu od 32,98 kilometra na sat i i izbio na prvo mjesto ljestvice najbržih igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu!

Srna je s prve pozicije svrgnuo dosadašnjeg lidera Arjena Robbena, kojem su sofisticirani Fifini uređaji izmjerili brzinu od 'samo' 31,03 km/h u trenutku kada je projurio kraj Sergija Ramosa i postigao peti pogodak u trijumfu Nizozemske protiv Španjolske u 1. kolu skupine B (5:1 za Nizozemsku).

16 godina
neaktivan
Brazil ide dalje, prvo mjesto, Kamerun je presuplja momcad, jos izostanak Songa, mozda i Ekotta kazne ... Meksiko ih je trebao dobiti slicnim rezultatom kao i mi, ali jos me nervira taj njihov remi protiv Brazila jer u napadu su pucali dalekometne preko gola (mi smo svoje male sanse doveli na 5m, 2 iskoristili, jednu od toga ponistilo), a u obrani ni Ochoa nezna odakle mu sreca za sve ono skinuti. Pogotovo napad kad su 3-4 Brazilca izletila pred Ochou u liniji na 6m i ovaj puca u njega umjesto da samo doda u stranu. Nama recimo, Brazilci nisu mogli nista unutar 16m, jbmti Freda. Zato mislim da od nasih 5 ubacaja 2 moraju uci, ono sto je glavom Mandzo jucer zabio od poda ne brane ni 3 Ochoe.
Real eyes realize real lies...
16 godina

Ma ne može ponoviti dvije ovakve večeri da je Casillas u najboljim danima.

13 godina
zrimo kaže...

According to FIFA data 32-year old Darijo Srna reached the highest speed in the tournament so far: 32,98 km/h {#}

Tijekom utakmice protiv Kameruna desni bočni i kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna u jednom je sprintu dosegao brzinu od 32,98 kilometra na sat i i izbio na prvo mjesto ljestvice najbržih igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu!

Srna je s prve pozicije svrgnuo dosadašnjeg lidera Arjena Robbena, kojem su sofisticirani Fifini uređaji izmjerili brzinu od 'samo' 31,03 km/h u trenutku kada je projurio kraj Sergija Ramosa i postigao peti pogodak u trijumfu Nizozemske protiv Španjolske u 1. kolu skupine B (5:1 za Nizozemsku).

zar nisu pisali da je Robben trčao 37 km/h?

12 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
zrimo kaže...

zar nisu pisali da je Robben trčao 37 km/h?

Da, ali je FIFA kasnije demantirala - Robben je navodno trčao sporije nego Srna i Perišić jučer. Baš sam jutros čitao članak, ne sjećam se koliko je točno km/h bilo.

MS GOAT
12 godina
neaktivan

Budući da znamo kako Meksiko igra u obrani, vjerujem da će nam trebati raspoložena ofenziva. Volio bih da Kovač stavi Rakitića ispred na njegovu prirodnu poziciju jer vidim da mu treba slobode kako bi proradio, a na staro mjesto ubaci Brozovića ili eventualno Vukojevića i Vrsaljka umjesto Pranjića. Meksiko će sigurno provoditi onu klasičnu Južnoameričku bunkericu i mrtviti igru. Mislim da nemaju toliko opasan napad, a obrambena linija Lovren - Čorluka jučer je sasvim dobro funkcionirala.

MS GOAT
18 godina

rakitić je sinoć oduzeo nekoliko lopti. modrić mi se činio rezerviran, al izgleda da sam sinoć bio prenapet. kad sam pogledao reprizu vidio sam da je izgubio 2-3 lopte više nego obično. obično izgubi par po utakmici. ona akcija kad je mandžukić promašio na dodavanje samira, to je započeo modrić kod naših 16 metara. prvo je išao bicikli pa onda dodavanje vanjskom na 10 metara kroz dva igrača kameruna. to je to, tako on čini razliku.

Life is too short to remove USB safely
13 godina
neaktivan

Nakon utakmice me najviše naživciralo što je Mandžo izabran za igrača utakmice. Također što mi je cijela fb naslovnica bila "Mandžo je heroj!, Mandžo ti si moj idol!... itd", i naravno novinari pišu većinom samo o Mandži. Jadan Perišić pada u drugi plan, a on je pravi igrač utakmice, a kako stvari stoje on je najbolji igrač repke na prvenstvu, zaslužuje veći hvalospjev nego Mandžo sa svojim golovima sa 5m.

PSN ID: mataraHD7 Origin ID: mataraHD7
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

U navedenoj, malo vjerojatnoj situciji, na koju definitivno ne možemo računati je stanje sljedeće:

1. Meksiko, 5 bodova

2. Hrvatska, 4 boda, gol razlika +2 (sad je +2, ako bude remi, ostaje ista)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Brazil, 4 boda, gol razlika +1 ili manja (sad je +2, ako izgube, smanjuje se)

4. Kamerun, 1 bod

Poanta nije bila da mi možemo računati na tu situaciju, već je poanta bila da Brazil ne smije olako shvatiti Kamerun jer se može gadno opeći -> u boljem slučaju drugo mjesto, u gorem ispadanje. Ako idu štediti igrače za osminu finala i još budu imali loš dan, a Kamerun bude dobro raspoložen i odlučan u nakani da osvijetli obraz, mogao bi im stvarati probleme.

Na kojim si ti drogama? Kakav poraz brazila? Pa jesi ti vidio kako kamerunci igraju? Objasni mi molimte kako misliš da če kamerun pobijediti ili čak remizirati brazil? Brazil ih žmirečki pobjedi!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 19:45 (peroko).
17 godina
isuckatthisgame kaže...

Budući da znamo kako Meksiko igra u obrani, vjerujem da će nam trebati raspoložena ofenziva. Volio bih da Kovač stavi Rakitića ispred na njegovu prirodnu poziciju jer vidim da mu treba slobode kako bi proradio, a na staro mjesto ubaci Brozovića ili eventualno Vukojevića i Vrsaljka umjesto Pranjića. Meksiko će sigurno provoditi onu klasičnu Južnoameričku bunkericu i mrtviti igru. Mislim da nemaju toliko opasan napad, a obrambena linija Lovren - Čorluka jučer je sasvim dobro funkcionirala.

Jednostavno Kovačića stavi na mjesto Rakete, a njega gore, pa to Kova igra i u klubu. Zadnih 5 utakmice od kad se zacementirao u prvih 11 igrao je odlično. Kao što je jučer rekao komentator on ne voli biti okrenut leđima lopti.

Al valjda Kovač ima tu neku svoju viziju i taktiku, pa nek stavi što on misli da je bolje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 20:08 (Jack Sparrow).
15 godina
neaktivan
peroko kaže...

Na kojim si ti drogama? Kakav poraz brazila? Pa jesi ti vidio kako kamerunci igraju? Objasni mi molimte kako misliš da če kamerun pobijediti ili čak remizirati brazil? Brazil ih žmirečki pobjedi!

Hrvatska treba svakako gledati da pobijedi Mexico, ako planira da 100% ide dalje iz grupe.. 

U meni ostaje samo bol i bijes. - Mel
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 20:53 (Aliser).
17 godina
neaktivan
matić_žu kaže...

Nakon utakmice me najviše naživciralo što je Mandžo izabran za igrača utakmice. Također što mi je cijela fb naslovnica bila "Mandžo je heroj!, Mandžo ti si moj idol!... itd", i naravno novinari pišu većinom samo o Mandži. Jadan Perišić pada u drugi plan, a on je pravi igrač utakmice, a kako stvari stoje on je najbolji igrač repke na prvenstvu, zaslužuje veći hvalospjev nego Mandžo sa svojim golovima sa 5m.

I Mandžukić i Perišić su nam jako važni igrači, meni su podjednako odlični bili na utakmici, najviše mi je žao što Mandžukić nije uspio lobirat golmana kak spada isto kao i Rakitić.

Mandžukić je ipak neka glavna zvijezda i krema europskog nogometa zajedno s Modrićem, osvojio je ligu prvaka, ligu, kup, svjetsko klupsko prvenstvo itd., a Perišić igra u Wolfsburgu koji na žalost nije uspio osigurat zadnje mjesto za grupnu fazu lige prvaka. Ono što hoću reći on je nekakvo marketinško lice, marka itd.

No svi znamo koliko je i šta je napravio u zadnjoj utakmici i koliko nam je važan kotačić postao, baš mi je drago što je "proradio" i što igra kao i u Wolfsburgu.

Sammira se previše hvali po meni, nije odigrao utakmicu tako dobro, gledao sam danas reprizu utakmice, vidio sam višestruka kriva i loša dodavanja, očajan udarac prema golu, a s desne strane mu je bio srna kojem je mogao produžit loptu, izgubljene lopte (kriv za jednu kontru Kameruna, jednom nije uopće primjetio igrača koji mu se prikrao s boka i oduzeo mu loptu), alibi dodavanja unazad, a igra ofanzivnog veznog itd.

Od pluseva mu mogu nabrojit to što je par puta odradio nešto defanzivnog posla, i što je poslao loptu Mandžukiću kroz 2 kamerunska igrača. Mišljenja sam da je Kovačić više napravio u 20-30 minuta nego on cijelo prvo poluvrijeme i dio drugog što je igrao.

I svi se slažemo da ako Pranjić bude igrao da smo nahebali žešće. On je propuh, puno puta je jednostavno otišao sa svoje pozicije "pomoć" centralnim braničima unutar box-a, a na tu njegovu lijevu stranu dođe odozgor Kamerunski igrač kojem se šalje lopta i naravno on ostane sam te ima puno prostora i može odlučit za udarac ili za nabacivanje. To će Meksikanci znati iskoristit za razliku od Kamerunaca.

No mora se priznat da nam je koristan u napadu, na njegov ubac smo i zabili gol, jedini lijevak u ekipi.

Mi nemamo šta računat na pobjedu Kameruna protiv Brazila, šanse za to su ravne nuli. Samo pobjeda nas vodi dalje i točka, biti ili ne biti.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 21:24 (Hyperion).
17 godina
odjavljen
peroko kaže...
MrBlc kaže...

...

Poanta nije bila da mi možemo računati na tu situaciju, već je poanta bila da Brazil ne smije olako shvatiti Kamerun jer se može gadno opeći

Ja na nijednim, a ti očito na nekim koje onemogućavaju čitanje s razumijevanjem. Kojim fontom trebam napisati da pričam o malo vjerojatnoj hipotetskoj situaciji? 

Jedino kako se taj scenarij može dogoditi je da Brazil napravi ogromnu pogrešku i još ne budu imali sreće, ali to je već dovoljno da utakmicu trebaju shvatiti ozbiljno.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
Engleska zasad bolja, Godin trebao popusit drugi zuti.
Real eyes realize real lies...
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

1.jesi vidio kako igra brazil a kako kamerun pa to je nebo i zemlja razlika

2. brazil kao domačin ima ogroman pritisak da prođe skupinu a i da shvate kamerun olako kako ti kažeš, kamerunci nisu pokazali ništa ali baš ništa čime bi mogli parirati brazilu.

Tako da ne kužim čemu izvlačenje nekih apsurdnih teoretskih situacija koje su vjerojatne kao i snjeg u lipnju.

14 godina
protjeran

Ajmo Urugvaj!

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
neaktivan

Ajmo Urugvaj!

17 godina
odjavljen
peroko kaže...

1.jesi vidio kako igra brazil a kako kamerun pa to je nebo i zemlja razlika

2. brazil kao domačin ima ogroman pritisak da prođe skupinu a i da shvate kamerun olako kako ti kažeš, kamerunci nisu pokazali ništa ali baš ništa čime bi mogli parirati brazilu.

Tako da ne kužim čemu izvlačenje nekih apsurdnih teoretskih situacija koje su vjerojatne kao i snjeg u lipnju.

Iskreno, očekivao sam od Brazila i više. Protiv nas je imao ogromnu pomoć suca, a Meksiko je izvukao remi. Naravno da je to i dalje daleko kvalitetnija igra neko Kamerun može sanjati igrati. Kamerunova igra se temelji najviše na laktarenju i da im sudi Nishimura bilo bi barem 4-5 penala i barem duplo kartona. S druge strane, kod suca koji tolerira grublju igru postoji mala teoretska šansa da neki teoretski bahati Brazil završi isfrustriran i ne uspije zabiti, pogotovo kad vidimo koliko su se skoncentrirali na bacanje u prošle dvije utakmice. Naravno, činjenica da su domaćini znatno umanjuje šansu da tako nešto sudac dopusti.

Čemu izvlačenje teoretskih situacija - pa diskutiramo. To je osnovna svrha foruma.

16 godina

Engleska je deset puta bolje odigrala protiv Italije...

Obje ekipe Engleska i Urugvaj su tu negdje, iako su Engelezi imali više šansi. Tko zna što nam nosi drugo poluvrijeme.

14 godina
protjeran

2:1 za Urugvaj ajmo!

Crkva je zlo 21. stoljeća
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 22:41 (daniel.hajdinjak666).
16 godina
neaktivan

Čim je tu Suarez, sve ide kao podmazano, čim ga nema, nema ni Urugvaja.

17 godina
neaktivan

Kako mi je drago da su ovi šup*i Englezi ispali, vec 10 godina igraju najprljavi nogomet, a igrac iz vlastitog dvorista ih zakucao

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 22:55 (Mitch).
17 godina
neaktivan

Ala kak ju je Suarez odvalio, probio Harta ko Njemački King Tiger Shermana M4.

Znači Španjolska, Engleska, Kamerun i Australija idu kući za sad.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 22:55 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ne mora značiti da Engleska ide doma, Italiaj ako tuče Urugvaj i Englezi dobe s 2 il više razlike prolaze dalje.

17 godina
neaktivan
Fini turnir bi se dao slozit od tih ekipa koje ispadaju vec sada :)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
15 godina

Ma Suarez je majstor, kakvu je sezonu imao u Liverpoolu, jedan od najboljih napadača trenutno. Inače, ovaj drugi gol je primjer kako se puca s te pozicije, bez puno namještanja i laganih šutova.

17 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
Hyperion kaže...

Ne mora značiti da Engleska ide doma, Italiaj ako tuče Urugvaj i Englezi dobe s 2 il više razlike prolaze dalje.

A međusobni susret?

Zar se ne gleda on prije gol razlike..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice