SP u nogometu - Brazil 2014.

poruka: 3.439
|
čitano: 320.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

I dalje ostajem kod svoje pjesme upućene Brazilu i japancu!!

17 godina
neaktivan
Re: SP u nogometu - Brazil 2014.
SimeKZ kaže...

Smijesna reprezentacija ovaj Brazil, nece oni dalje od Cetvrtfinala da ga vrag hebe... Onaj Neymar na svakom kontaktu je lezo na podu, da ga bar kamion pregazi da se prestane bacakt onako.

Ovima si diskretno rekao da mi necemo proci skupinu. :D

Da je danas živ imao bi 169 godina.
18 godina

... a lijepo je bilo vidjeti da se fifa toliko uplašila da mala Hrvatska ne pokvari marketinški master plan
da se ukopčalo suca da krene drukati za domaćine. Mi ovakvi globalno beznačajni, napunili prvih pola sata gaće
velikom Brazilu i ostatku relevantne političko nogometne mašinerije. Naravno Brazil nije smio izgubiti.
Pa i nebi. Što, čemu intervencije i glumatanje njihovih igrača kad su vidjeli da to sudac voli? 
Pa bolji jesu, trebalo je ljude pustiti da igraju pošteno, bilo bi možda neriješeno ili jedan gol plusa
za njih, i svi bi bili zadovoljni. Ali što je tu je.
Dečki bi samo morali ovako protiv ostalih u skupini i nema straha. Bili su moćni i opasni. Samo tako.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina

alan shearer o neymarovom laktu i o penalu. da je bilo koja druga ekipa i bilo koji drugi igrač to bi bio crveni kaže alan, jer je gledao u modrića. također kaže da se ovakvih penala na utakmici može sudit 10 komada

http://www.bbc.com/sport/live/football/27440803

"Neymar was lucky to stay on the pitch. If that was any other team, any other player, he would have seen red. He actually looks at the Croatia player, that is why is guilty and very very lucky not have got a straight red, he should have been sent off and minutes later he gets the goal.

"When Luiz Scolari looks back at that game he will demand a lot more than seven touches from Fred, the Brazil centre-forward. Fred won the penalty but you are going to get 10 penalties every game for players putting their hands on the shirt. It was never a penalty. Any team that wins the World Cup needs little bit of luck. Maybe Brazil got theirs tonight."

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 2:07 (hrvooje).
14 godina

Tako je to kada se geopolitika i krupni kapital umiješaju u nešto posve nevino kao što je to sport.

Mali će uvijek nayebati jer su naprosto nebitni u čitavoj priči, tu su samo da ih se gazi i konstantno ponižava.

Bolje da nismo ni išli na SP, u anonimnosti barem nema poniženja jer se ovdje upravo o tome radi. Zaboravite '98., šanse da se takvo što ponovi su ekstremno niske - drukčije je to vrijeme bilo iako je prošlo "samo" šesnaest godina.

Mogu li Zvezda i Steaua opet osvojiti LP? Ni u paralelnom svemiru.

Samo ćete vidjeti kako će Brazilci remizirati s Meksikom, mi možemo slobodno već početi pakirati kofere.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 2:17 (pr0n_addict).
18 godina

Ma pa da, dečki iz Brazila nisu blesavi. Nisu fair play, ali nisu ni blesavi, i
kad su dobili mig ili osjetili da je krenulo pozitivno navijanje od suca na njihovu stranu,
uključili su se aktivno u ulogu, više sumnjivih kontakata, više glumatanja, i to se
kod ovako malo jače reprezentacije onda očituje u ovakvoj gol razlici. Nikakav problem,
kad se krene gledati dvije nepostojeće ruke Olića, od kojih jedna rezultirala poništenim golom,
ignoriranjem prekršaja u napadu nakon kojeg se dobije gol, nepostojećim penalom...
ima toga, ovo su samo direkt golovi.
Svaka čast prvom Neimarovom golu (iako je nakon naše greške ali to je igra),
ali ovo poslije nije baš bilo fer. Znam da smo nula za sponzore koji su se pokeljili
po stadionima, ali pa Brazil može i bez tog drukanja dalje.
Ili su se pobojali nereda, puča i svrgavanja vlasti da je slučajno izgubio?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
neaktivan

Jel sada ovo neka šala ili ?

Scolari odgovorio Kovaču: '- Milijarde nisu vidjele kazneni udarac, ali sudac ga je vidio. Kao što sam kazao koji dan ranije, arbitri odlučuju, a mi mislimo da je bio penal.

Kažete da je bio jedanaesterac.

- Deset puta sam vidio ponovljenu snimku i mislim da je bio kazneni udarac. Isto tako neke prekršaje nije svirao, za koje mislim da su bili, nije dao pojedinim igračima kartone kad držim da je trebao... No, to su njegove procjene.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 2:27 (Tommy_123).
18 godina
pr0n_addict kaže...

Tako je to kada se geopolitika i krupni kapital umiješaju u nešto posve nevino kao što je to sport.

Hehe profesionalni sport je sve samo ne nevin, on je najveća baruština muljanja valjda koja postoji:)
I on i krupne korporacije i kapital su interesno isprepleteni u sportu tako da ni nema
odvajanja jednog od drugog. No zgodno je da smo mi ovakvi mali bili danas na nekoliko milijardi
očiju sinkronizirano. Najveće grupno gledanje u hrvatske ljude i znakovlje države kroacije u povijesti svijeta:)

Nema mjesta tuzi, poveli smo golom i dobrom igrom otvorenje svjetskog prvenstva pred milijardama ljudi 
protiv najtrofejnijeg prvaka u svjetskom nogometu i ujedno domaćina:)
{#}

15 godina
pr0n_addict kaže...

Samo ćete vidjeti kako će Brazilci remizirati s Meksikom, mi možemo slobodno već početi pakirati kofere.

Pa i ako remiziraju u što sumnjam da neće ovisimo o sebi samima. Očekujem sutra pobjedu Meksika i imat će bodova ko i Brazil. U drugom kolu ako i mi remiziramo s Kamerunom a također i Brazil i Meksiko moramo dobiti Meksiko u zadnjem kolu. Isti slučaj kao protiv Australije 2006. Ali sumnjam u to jer će Brazil ići sigurno na pobjedu i prvo mjesto tako da će Meksiko ostati na 3 gdje svejedno moramo na pobjedu. Ali o tom potom, nešto će se i pitati Kamerun u cijeloj priči, oni su gadna mina. Ovisimo sami o sebi dalje i to je najbitnije i trebamo gledati najviše na sebe da poboljšamo igru i protok na sredini terena. Treba ovo danas jednostavno zaboraviti, kako je je... Ovaj sudac ako ima pravde više neće suditi na ovom SP.

A ovaj Scolari naravno da neće reći da nije bilo penala, hebe se njemu najblaže rečeno za poštenje kad su oni dobili. 

15 godina

Neymar:

"Nije mi bila namjera. Moj lakat je udario Modrića u lice i želio sam mu se ispričati jer ga nisam vidio"

Slika vrijedi više od tisuću riječi

14 godina
neaktivan

Izgubili smo!!!

Ovaj Brazil je najslabija ekipa od kad pratim svjetska prvenstva,

a pratim od '86 kada je legendarni Maradona donio titulu Argentincima.

Osim klinca Neymara i debelo precijenjenog Luiza i nekad dobrih igraća poput Hulka,

ostali su više-manje nepoznati igrači od kojih neki čak nisu ni u prvih 11 u svojim klubovima.

Zato me ovaj poraz toliko i boli.

Istina je da je sudac IZMISLIO PENAL NA FREDU, koji je usput budi rečeno,

Stipe trebao obraniti (zna on i sam da ju je imao).

Istina je da su si Brazilci zabili autogol, potpomognuti našim PANJEM Jelavićem

koji je uspio promašiti nemoguće (ceo fudbal).

Također je istina da su treći gol zabili nakon očitog faula na Rakitiću,

kao i što je istina da su nam poništili čisti gol zbog - ne znam- ili faula na golmanu koji,

usput budi rečeno, se zabio u Olića, a nije ni dirao loptu,

ili je navodno Olić igrao rukom - ponovljena snimka DOKAZUJE da je Olić igrao glavom,

a golman se zabio u njega.

O penalu na Oliću koji sudac naravno nije sudio, a trebao je dati i crveni karton,

neću ni pričati.

Također je istina da smo sat vremena igrali LOŠE, neprepoznatljivo, nagonski, bezidejno,

uz poneki bljesak, a znamo, mogli smo i trebali bolje.

Počeli smo igrati borbeno, sa srcem, tek nakon što smo gubili.

Šlag na kraju, dolazi Beusan (oko sokolovo) i govori/LAŽE

komentirajući neku akciju Brazilaca uz korner crtu gdje je lopta CIJELA izašla van crte,

a on nas, mrtav hladan, uvjerava da lopta nije vani.

Slušam ga, gledam snimku - valjda već po peti put

i ne mogu vjerovati što čovjek baljezga.

Da je ta lopta, u nekoj imaginarnoj situaciji, prešla gol crtu, to je GOL,

a svatko tko kaže drugačije treba otići okulistu po naočale i NIKAD više ne komentirati utakmice.

Na kraju, čestitam Brazilcima na pobjedi, bez obzira na to što ih je Kavasaki

(ili kako se već zove) malo pogurao, ali po pokazanom na terenu,

željeli su više ovu pobjedu.

EDIT: Igrač utakmice, dvojba,

ili Neymar ili sudac.{#}

15 godina
Mile 74 kaže...

kao i što je istina da su nam poništili čisti gol zbog - ne znam- ili faula na golmanu koji,

ili je navodno Olić igrao rukom - ponovljena snimka DOKAZUJE da je Olić igrao glavom,

O penalu na Oliću koji sudac naravno nije sudio, a trebao je dati i crveni karton,

neću ni pričati.

komentirajući neku akciju Brazilaca uz korner crtu gdje je lopta CIJELA izašla van crte,

1. To je toliko očigledan faul da ne može biti jasnije. Golman je po defaultu zaštićen u svom petercu, a pogotovo kad mu napadač uvali ruku u glavu i tako onemogući da kontrolira loptu. To je jedino greška, ako smo sigurni da je sudac dosudio ruku.

2. Nije bilo penala. Alves nije imao namjeru srušiti Olića, niti je Olić kontrolirao loptu u tom trenutku. Taj penal bio bi podjednako glup ko i ovo smeće koje su nama dosudili.

3. Ne brini, nisi jedini kojem nije jasno kad je lopta vani, a kad nije. Na TV snimci je izgledalo kao da je lopta unutra koji milimetar što je sasvim dovoljno. Da imaju onu oko sokolovo tehnologiju, bilo bi jasnije zašto nije aut.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
neaktivan
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Hrvatska igrala prvih 10-15 minuta i zadnjih 5-10 ostalo ništa. Modrić,Rakitić,Kovačić,Jelavić,Srna.... ništica. Brazilci imali loptu, gnjavili,pokušavali, Vi ste i previše griješili.

Olić je nešto pokušavao ali se previše kockao s loptom na svojoj polovini.Puno bolje bi bilo da on igra špica a neko drugi krilo.

Penal nije bio definitivno + dok je ono s Olićem i Cesarom čist prekršaj. Start na golmana u petercu (to su potvrdili i Beusan i Prosinečki).

Brazil je također dosta griješio, vidi se da su igrali pod pritiskom ali imaju individualni kvalitet strašan gdje u svakom trenutku neko može nanizat par igrača i stvoriti šansu ili zaprijetiti po golu.

Vama preostaju još dvije utakmice, morat ćete popraviti dosta igru a i bit će lakše jer MEX i CAM nisu kvalitetni kao BRA također neće biti ni ovog pritiska (milijarde gledalaca), ova prva utakmica je uvijek teška za obje ekipe. Ja vjerujem da možete proći, sutra mislim da će MEX i CAM odigrati remi, Brazil će dobiti ostale utakmice puno uvjerljivije tako da prođete možda i sa 4 boda ali igrati na 6, što je sigurno sigurno je.

Rezultat sam pogodio 3:1 a nadam se da neću pogoditi i ARG - BIH i da ćemo izvući bod ali teško će biti. Vjerujem da moramo zabiti 2 komada za bod.

Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Ja se izvinjavam svima što sam uopće pisao po ovoj temi. Ovde ako napišeš nešto što ne ide u korist reprezentaciji Hrvatske i ako nešto kažeš drugačije optužete da ne poznaješ nogomet.

To isto recite i Robretu Prosinečkom i Mateu Beusanu, oni također kažu da je čist prekršaj Olića nad Cesarom. Ne znaju ni također.

Ja stvarno bi volio da prođete u drugi krug i večeras sam navijao za Vas a navijaću i dalje, više volim komšiju nego neke tamo...

@Sime vjerujem da ćemo od Argentinaca primiti dva komada zato i kažem da trebaju bar dva gola za remi, da li će to tako i biti to je drugi par rukava.

Sretno

Nije stvar u tome što to ne ide u korist naše repke, nego si ti napisao nebuloze. Ne znam koju si ti utakmicu gledao, ali sigurno ne istu kao i ja.

modrić, rakitić, kovačić ništa?????? Ne znam kako je to dalje, ali igrač ne mora zabiti dva gola i ubosti 3 asistencije da bi odigrao "nešto". Jučer se protiv jednog Brazila zapravo mogla vidjeti sva elegancija Modrićeve igre. Zna zadržati loptu, lopte koje dodaje su fenomalne - gledam i ne vjerujem s kakvom lakoćom može tako odigravati, precizno i mirno. Za Rakitića se ne sjećam da je bilo nekih prevelikih grešaka s njegove strane, a imao je par dobrih dodavanja. Slobodno me ispravi ako griješim. Jedino za Kovačića se može reći da nije bio na razini, iako mi je kod njega jedino žao što nema tu neku određenu slobodu, jer ima svjetski dribling i dam se kladiti da bi napravio dar mar.

Mateo Beusan se već od prije proslavio sa nekim svojim prognozama, a probaj doznati kakav je bio sudac, prije nego je postao ekspert. Ona priča da između crte i lopte mora biti zraka - veće sranje nisam čuo. Žao mi samo što nema neke bolje kamere da se vidi je li lopta vani ili nije. Nažalost, za Oliev start, nisam siguran je li sudac svirao ruku ili faul, bio sam previše ufuran da bih čuo komentatora i vidio što je sudio, no ako je sudio faul, to je veoma dvojbena odluka, jer je, dragi Beusan rekao kako je on ruku stavio na Julia Cesara, a na usporenoj se vidi da ga Olić rukom nije ni pipnuo*. Onu ruku prije što je sudac sudio, a Olića je pogodila u glavu, neću ni komentirati. Ne znam samo šta rade ostali suci na utakmici...

Za Olića se slažem za previše pipkanja po lopti i driblinzima. Pogotovo ona situacija na naših 16 - 18m, kada je trebao barem izbiti loptu, a on ide na finjaka i izgubi loptu.

Za boldano se također slažem.

Teško je poslije ovakvog poraza, pogotovo što je sad veći pritisak, pobjeda je obavezna, ako želimo u drugi krug.

*edit* pogledah snimku ponovno, vidi se kako je ola u skoku ipak dodirnuo golmana rukom, što opravdava odluku ako je faul

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 8:09 (skoosha).
15 godina
skoosha kaže...

Nije stvar u tome što to ne ide u korist naše repke, nego si ti napisao nebuloze. Ne znam koju si ti utakmicu gledao, ali sigurno ne istu kao i ja.

modrić, rakitić, kovačić ništa?????? Ne znam kako je to dalje, ali igrač ne mora zabiti dva gola i ubosti 3 asistencije da bi odigrao "nešto". Jučer se protiv jednog Brazila zapravo mogla vidjeti sva elegancija Modrićeve igre. Zna zadržati loptu, lopte koje dodaje su fenomalne - gledam i ne vjerujem s kakvom lakoćom može tako odigravati, precizno i mirno. Za Rakitića se ne sjećam da je bilo nekih prevelikih grešaka s njegove strane, a imao je par dobrih dodavanja. Slobodno me ispravi ako griješim. Jedino za Kovačića se može reći da nije bio na razini, iako mi je kod njega jedino žao što nema tu neku određenu slobodu, jer ima svjetski dribling i dam se kladiti da bi napravio dar mar.

Mateo Beusan se već od prije proslavio sa nekim svojim prognozama, a probaj doznati kakav je bio sudac, prije nego je postao ekspert. Ona priča da između crte i lopte mora biti zraka - veće sranje nisam čuo. 

Pa logično je da bude "zraka" između lopte i crte kad se gleda najizbočeniji dio lopte. Donji kraj će izaći preko crte, ali lopta još uvijek nije u autu.

Modrić je bio dobar, ali on jednostavno kod nas mora igrati defanzivnije. Lakše mu je u Realu kad mu Xabi čuva leđa pa se često odlučuje i na riskantnija dodavanja i dribling, što najčešće dobro završi.

Kovačić nije ničime danas dokazao da treba biti u prvih 11. Zagovarao sam da ga se stavi u prvu, ali bome nije opravdao povjerenje. Da mlad je, trema i sve to stoji, ali ovo nije tekma gdje se može do bodova, ako imaš igrače koji ne daju ništa.

Rakitić mi je isto bio razočaranje. Nije on dovoljno dobar u defanzivi da može igrati s Lukom na centralnom veznom. Mogao je protiv Islanda. Kod trećeg gola se morao prije riješiti lopte (bez obzira da li ono bio faul ili ne), a i kod prvog je bio dio ekipe koja je zakomplicirala stvar na sredini, ako se ne varam. Očekivao sam da bude igrao polušpicu ko i u Sevilli i mislim da bi tako puno bolje izgledalo.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 8:25 (Hexfire).
15 godina
neaktivan

Meni samo nije jasno zašto Jelavić igra (zbog strica?), i zašto Dudu nije ušao na poluvremenu umjesto njega. Jelavić je u napadu jednosmjeran igrač, ima radijus kretanja metar i pol, njiše se kao posađeno drvo i čuvati ga može - bicikl. Igrač manje za nas.

Isto tako ne razumijem da smo toliko potrošili Modrinja i Raketu na obranu, Brazil ajde, svi trebaju igrati obranu, ali falio je Vukojević koliki god bio trupac isto, da barem odmori ovu dvojicu kreativaca.

Nadalje, obrana, Ćorluka je mekan, izgubljen, nije na razini svojih najboljih igara, ako ih je uopće ikad i imao.

Kovačić, ima možda talent, ali nema glavu odnosno ne može savladati strah, tremu, što već. Bolje onda da ne igra, isto igrač manje. Olić - dribla sam sebe, vrti sam sebe oko lopte kao na Nike reklami, i izgubi naravno loptu, penzija, uz sav trud, penzija, ili u najmanju ruku - ribanje od strane Kovača, i to obojice Kovača, da ga izribaju i operu da takvo što ni u primisli više nema.

Sudac - loš. Penal od Lovrena nije bio, tako se igra u Engleskoj, tako se igra u Italiji, Njemačkoj, na desetke reakcija sam pročitao bivših igrača i trenera, svi se zgražaju. Nadalje, dvije ruke dosuditi Oliću iako ga je oba puta u glavu pogodila lopta je tragikomično, kako ste i rekli, od kojih jedna ruka - poništenje gola, tj nepostojeća ruka.

Da je završilo 2-2, ili ne daj Bože 1-2 za Hrvatsku, to bi bio fitilj za eskalaciju nasilja diljem zemlje, na stranu čak marketing, on bi odradio svoje i prvenstvo bi se odigralo, ali uličnih nereda bi bilo masu. Ovako je - bolje. Za njih.

Sad je po meni najbitnije da iduće dvije tekme igramo da su nam zadnje, nema kalkulacije, tu smo, bolji smo po meni - objektivno. Dobijemo li te dvije, 99% smo u drugom krugu. A onda drž, ne daj protiv Niz, Španj...

Kovaču je sad najbitnije prestati ipak kmečati, sve je viđeno, sve je rečeno, e sad se idemo tek potući za prolaz. Ovako nešto u prvoj tekmi protiv jednog domaćina Brazila je, neću to reći, ili ipak - hoću..bilo za očekivati.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 8:54 (thedream).
15 godina

Sve je vec receno samo cu dodati da smo , kao i vise puta u povijesti , ispali naivni.{#}

14 godina

Ovaj fifin logo izgleda kao facepalm {#}

14 godina
neaktivan
Hexfire kaže...

Pa logično je da bude "zraka" između lopte i crte kad se gleda najizbočeniji dio lopte. Donji kraj će izaći preko crte, ali lopta još uvijek nije u autu.

Modrić je bio dobar, ali on jednostavno kod nas mora igrati defanzivnije. Lakše mu je u Realu kad mu Xabi čuva leđa pa se često odlučuje i na riskantnija dodavanja i dribling, što najčešće dobro završi.

Kovačić nije ničime danas dokazao da treba biti u prvih 11. Zagovarao sam da ga se stavi u prvu, ali bome nije opravdao povjerenje. Da mlad je, trema i sve to stoji, ali ovo nije tekma gdje se može do bodova, ako imaš igrače koji ne daju ništa.

Rakitić mi je isto bio razočaranje. Nije on dovoljno dobar u defanzivi da može igrati s Lukom na centralnom veznom. Mogao je protiv Islanda. Kod trećeg gola se morao prije riješiti lopte (bez obzira da li ono bio faul ili ne), a i kod prvog je bio dio ekipe koja je zakomplicirala stvar na sredini, ako se ne varam. Očekivao sam da bude igrao polušpicu ko i u Sevilli i mislim da bi tako puno bolje izgledalo.

Na to sam i mislio, da je logično, samo vidim sad da sam se krivo izrazio, no kažem, mišljenja sam i dalje da je lopta bila vani, barem iz ovog kuta kamere koji smo imali prilike vidjeti...

Vidjelo se i jučer da Modrić bez problema fintom ili driblingom povuče loptu u stranu i obavezno jednog ili dvojicu navuče na sebe, i onda ide povratna lopta, da se napravi višak. Ne znam zašto bi trebao igrati još defanzivnije, gubimo igrača sa odličnim zadnjim pasom. Jučer je to ok bilo, kruženje lopte par puta, dok se ne otvorni netko u sredinu, a i sam Modrić je na kraju zbog toga došao par puta u priliku za šut, zašto više puta nije opucao - tko zna.

Sad, je li Kovačić imao tremu ili se možda više inzistiralo na dodavanjima, ne znam. Nije puno puta dobio loptu kako spada da može krenuti u dribling, većinom je odigravao dupli pas tj. vraćao loptu onom ko mu je dodao.

15 godina
neaktivan

15 godina
Mile 74 kaže...

Izgubili smo!!!

Ovaj Brazil je najslabija ekipa od kad pratim svjetska prvenstva,

a pratim od '86 kada je legendarni Maradona donio titulu Argentincima.

Osim klinca Neymara i debelo precijenjenog Luiza i nekad dobrih igraća poput Hulka,

ostali su više-manje nepoznati igrači od kojih neki čak nisu ni u prvih 11 u svojim klubovima.

Zato me ovaj poraz toliko i boli.

Istina je da je sudac IZMISLIO PENAL NA FREDU, koji je usput budi rečeno,

Stipe trebao obraniti (zna on i sam da ju je imao).

Istina je da su si Brazilci zabili autogol, potpomognuti našim PANJEM Jelavićem

koji je uspio promašiti nemoguće (ceo fudbal).

Također je istina da su treći gol zabili nakon očitog faula na Rakitiću,

neću ni pričati.

Također je istina da smo sat vremena igrali LOŠE, neprepoznatljivo, nagonski, bezidejno,

uz poneki bljesak, a znamo, mogli smo i trebali bolje.

Počeli smo igrati borbeno, sa srcem, tek nakon što smo gubili.

Slušam ga, gledam snimku - valjda već po peti put

i ne mogu vjerovati što čovjek baljezga.

Da je ta lopta, u nekoj imaginarnoj situaciji, prešla gol crtu, to je GOL,

a svatko tko kaže drugačije treba otići okulistu po naočale i NIKAD više ne komentirati utakmice.

Na kraju, čestitam Brazilcima na pobjedi, bez obzira na to što ih je Kavasaki

(ili kako se već zove) malo pogurao, ali po pokazanom na terenu,

željeli su više ovu pobjedu.

EDIT: Igrač utakmice, dvojba,

ili Neymar ili sudac.{#}

Mislim da se taj faul karakterizira kao ometanje golmana u njegovom prostoru, i to je u 95% slučajeva faul na golmanu. Kao išao je Ola omesti golmana u obrani{#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
18 godina
neaktivan

Kovač mi je pao u očima nakon ove utakmice. Loše odluke, forsiranje Jelavića koji je imao par dobrih utakmica za repku prije x godina, a sada zna samo vikati na suigrače i po meni ne zaslužuje ni poziv. Dudu bi bio puno bolji izbor jer bi se bar znao pozicionirati za razliku od panja. Forsiranje Brozovića koji još nije spreman za utakmice takvog kalibra. Za Ćorluku sam se sad uvjerio da više ne valja i da igra na kredit iz starih dana. Šifo i Lovren bi bila najbolja kombinacija za stopere. Lijevi bek su nam Brazilci izgazili, Vrsaljko je čini mi se igrao flastera na Neymaru i s lijeve strane je bila rupa koju je često Rakitić koliko-toliko (ne)uspješno zatvarao. I u 90 minuta nije bilo reakcije Kovača da se spriječi taj prodor. Trebali su igrati čvršće i faulovima im prekidati igru, a ne ih puštati da plešu po terenu. Naši braniči nemaju brzinu da si mogu priuštiti nježan nogomet.

Uz sve to, Kovačevo pljuvanje po sucu nakon utakmice. Sudac nas je definitivno jako oštetio svojim odlukama i svaki navijač ima pravo pljuvati po sucu, ali izbornik bi treba biti taj koji će progutati knedlu i ne izlijevati gorčinu o sucu, pogotovo ne nakon što se ni on nije proslavio taktikom. Ako je o sucu naklapao toliko tokom intervjua, možemo si tek misliti kako je to izgledalo s igračima nakon utakmice. Pesimizam i primjedbe na nepošteno suđenje neće dići moral igračima.

Brazil je realno bio bolji jučer i iako ostaje gorak okus poraza zbog suca i pitanja kako bi se utakmica odvijala da nije sviran penal, ne možemo reći da smo zaslužili x. Kamoli pobjedu. A Kovaču puno bolje stoji optimizam, vidjeli smo na primjeru Štice kako to izgleda i kako utječe na atmosferu kad se prosipa žuč zbog poraza. Slijede nam lakše utakmice, u koje ulazimo znajući da imamo igru i da smo pola sata držali Brazil na iglama. I to nešto znači.

Broz before hoes
17 godina

15 godina
i_rambo_plache kaže...

Uz sve to, Kovačevo pljuvanje po sucu nakon utakmice. Sudac nas je definitivno jako oštetio svojim odlukama i svaki navijač ima pravo pljuvati po sucu, ali izbornik bi treba biti taj koji će progutati knedlu i ne izlijevati gorčinu o sucu, pogotovo ne nakon što se ni on nije proslavio taktikom. Ako je o sucu naklapao toliko tokom intervjua, možemo si tek misliti kako je to izgledalo s igračima nakon utakmice. Pesimizam i primjedbe na nepošteno suđenje neće dići moral igračima.

Mislim da nisi u pravu sa pljuvanjem. I ako se nije proslavio, kaj sad, idemo dalje. Ne možeš odmah tako ocijenjivati.. Svi svjetski mediji komentiraju o sucima, zašto i Kovač ne bi mogao? Mislim da je sve u svemu Hrvatska priredila jednu kvalitetnu, čvrstu utakmicu naspram Brazila kojem je sudac dosta pomogao..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
18 godina
i_rambo_plache kaže...

gle, u životu sve se plaća i vraća. bit će sigurno zanimljivih reakcija kad/ako kontra brazila bude ovakvih odluka. hoće li onda scolari licemjerno ponavljati suci sude, milijarde su vidjele da nije penal ali sudac jeste i da je brazil peterostruki prvak. kao da nekakve veze ima pet naslova s ovim penalom ... 

mi imamo sve u našim nogama i znamo da dečki znaju. sad treba glavu gore, mandžukić ih treba sve malo našamarat, podić. trebamo ono 'šefe, j... ćemo im majku' ili gocu u tunelu sa 'ajmooooo'. puno bi nam lakše bilo da su svi golovi pošteno pali. nepravda boli čovjeka, pa sam zabrinut hoće li se i kako uspjeti vratiti glavama u turnir. 

Life is too short to remove USB safely
15 godina
skoosha kaže...

Vidjelo se i jučer da Modrić bez problema fintom ili driblingom povuče loptu u stranu i obavezno jednog ili dvojicu navuče na sebe, i onda ide povratna lopta, da se napravi višak. Ne znam zašto bi trebao igrati još defanzivnije

Krivo si me shvatio. Govorim da je Modrić jednostavno prisiljen igrati defanzivnije (jer s razlogom nema povjerenje u igrače koji mu čuvaju leđa ako ode naprijed), a ne da bi morao tj. takvih stvari koje si naveo bi on morao raditi puno više. Ali Rakitić nije dovoljno dobar defanzivno, Kovačić je nestao, a stoperi su spori i neuvjerljivi.

15 godina
neaktivan

Ma daj o čemu pričaju ovdje neki, pa njihovi suci, aktualni i bivši su komentirali i analizirali penal, kažu da - nema govora. Svi im se smiju, od anonimusa po mrežama, do drugih nogometaša, isto što aktivnih, što umirovljenih. Najdalje čak idu neki brazilski mediji, čitam da su smontirali Fredu koru od banane ispod nogu, u spornom penalu, svi se - sprdaju..

Nema šanse da je to penal, to mi ne možeš suditi na ovakvoj razini nogometa, možda u nekoj trećoj ligi u zamjenu za piliće ili šunku, rakiju za suca itd..

Čista sprdačina.

In the name of tragedy...
18 godina
pr0n_addict kaže...

Možeš li zamisliti kako demoralizirajuće po ekipu djeluje jedna takva odluka?

Ako su profesionalni nogometaši ne znači da su roboti bez emocija, pogotovo u nacionalnom dresu.

upravo zato imas nesto sto se zove psiholog koji ce ljude pripremit na taj sok. sta je dobio lovren sa protestiranjem? zuti karton. zar ti igraci ne mogu shvatit da je odluka suca konacna i da se nece promijeniti bio on u krivu ili ne? nemamo mi tu sta razgovarat vise. nasi igraci su nakon toga trebali iz inata jos jace pritisnut. ali malo morgen kad je taktika bila promasena.

doktor1 kaže...

Aha, na otvaranju SP sa domaćinom sudačka greška od MALOG penala u korist domaćina koji preuzima vodstvo je po tebi samo tako: pogreškica!?!, (nećemo spominjat poništen gol..nema smisla, mala sudačka greška)

Mani se ćorava posla!!

nisam ja rekao da je penal mala pogreska. rezultat je bio tada 2-1. to nije veliki zaostatak. medutim, pogledaj kako smo jeftino primili prvi i treci gol. upravo je nedostatak pravog defenzivnog igraca bio faktor koji je uzrokovao ta dva gola. nitko, ali bas nitko na te igrace nije izasao nego su ih pustili da se prosetaju. a da je bio netko tipa vukojevic ne bi se niti sekunde mislio da igraca u trku zaustavi. pa po cijenu zutog kartona, ali spasio si gol. mi smo utrpali 3 vezna u sredinu od koji je jedan (modric) koliko-toliko defenzivan, ali covik ne moze sam. rakitica se opet gura na poziciju na kojoj ne igra u klubu. ljudi, nemoj te se crnit vise nego sto treba.

a ljudi zaboravljaju da su brazilci sami sebi dali gol. udarci brazilaca 14-6, 4 izvan okvira gola, nasih 11-3 i cak 7 izvan okvira gola. nema te rubrike di nisu bili bolji od nas, a igrali su lose.

cijela poanta se svodi na lose postavljenu taktiku. svidalo se to nekima ili ne, ali to je cinjenicno stanje i to se ne moze moze promijeniti.

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
Bitno da je Mamara osigurao Brozu jucer pola sata na otvaranju SP-a. A Dudu ne dobije niti minute radi tog ljudskog isprdka. Mrs mafijo. Ne znam jesam li ogorceniji na onog japanskog suca ili na ove domace izdajnike-mafijase.
15 godina
Obi Wan kaže...

cijela poanta se svodi na lose postavljenu taktiku. svidalo se to nekima ili ne, ali to je cinjenicno stanje i to se ne moze moze promijeniti.

Definitivno, a najgore od svega je što se ama baš nigdje u medijima ne piše o tome. Niti o tome da Jelavića i Kovačića nije nigdje bilo, da se u trenucima kad lovimo zaostatak ne radi treća izmjena (koji je vrag bio s tim), da je Ćorluka očajan, Srna bio nevidljiv, Olić trčao bezveze i gubio lopte. Samo naslovi tipa pokradeni heroji i odlična?! igra Hrvatske. Naravno da smo svi ogorčeni što je ispalo tako kako je ispalo, ali ne smije se sad gurati glava u pijesak i ne upozoriti na ono što je očigledno bilo loše. Slijedeća tekma je već u srijedu, nemamo mjesec dana za uigravanje. Eto, bome se ne sjećam da li smo odigrali jednu pravu akciju na cijeloj tekmi. Hrpa polu izrađenih akcija i smiješnih centaršuteva. A i onda kad je bila prilika za kontru polukontru, naša lopta je išla toliko sporo da bi se Brazilci vratili u obranu sa drugog stadiona.

To u pravilu dovodi do toga da će si i sami igrači umisliti da je sudac isključivi krivac za poraz, da su pregazili Brazil, pa kad nas fino Kamerun i Meksiko prizemlje svi će se čuditi odkud sad to. I prije nego vidimo što točno mogu Kamerun i Meksiko u međusobnom dvoboju, ne bih baš brzao sa izjavama da smo favoriti u tim utakmicama.

15 godina

Prije svega svaka čast našima na utakmici. Što se tiče suca nemam riječi. Taman kad sam se ponadao da bi napokon mogli imati pošteno suđenje nakon 1 gola, sudac je uspio napraviti preokret i podići moral Brazila. Na tu temu sve je jasno, oštećeni smo i točka.

Obrana je bila tako tako, Lovren i Čorluka po meni zajedno ne bi trebali igrati, kao da su izgubljeni u prostoru i vremenu, Srna već jako dugo loše igra u obrani. Najbolje u obrani po meni odigro Vrsaljko, ugodno sam iznenađen njime. Ako se Pranjić oporavi kako spada, prebacit ga možda na desnog beka mislim da je to puno sigurnija opcija (ako Srna već treba igrati neka igra desno krilo). Veznom redu je falilo malo živosti što je rezultiralo sporim protokom lopte, sve je to nekako čudno izgledalo. Mi imamo samo takav vezni red i idemo na prebacivanje igre nakon postignutog gola + preduboko smo se povukli. Modrić je dobro odigrao, ali Rakitić i Kovačić su mu se trebali priključiti da bi to bilo na razini koja bi rezultirala našom puno boljom igrom. Što se krila tiče, Perišić dobar, Olić bez obzira na greške je naš najkorisniji igrač i po meni je odigro dobro. A ovaj Jelavić je toliki panj da je to za nepovjerat. Šta on uopće predstavlja na terenu. Umjesto da pritišće zadnju liniju Brazila on se nalazi ni sam ne znam gdje. Pletikosa odličan, ona 2 gola iz igre su jednostavno bila toliko precizna i tu nije mogao ništa. Zadnji dio utakmice je bio jako dobar gdje smo uspjeli napraviti pritisak, zapravo ulaskom Rebića je to bolje izgledalo. Generalno bili smo dobro posloženi kompaktni i odigrali dosta dobro jer imamo taj timski karakter, ali mislim da je pristup nakon gola trebo biti drugačiji. Sad oladit glave i odigrati dalje onako kako najbolje znamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 11:12 (fighterZu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice