SP u nogometu 2026.

poruka: 115
|
čitano: 6.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
SP u nogometu 2026.

provukoše se Brazilci :(

Japanci zaslužili bar produžetke - pogotovo zbog prvog poluvremena

17 godina
SP u nogometu 2026.

Sprdačina od prvenstva gdje grupe prolaze skoro svi. Što ne bi osminu prošli dalje njih 12 , nadodat tko se umjetnički dojmio glasanjem žirija. Tako malo dodati nešto novo npr. "garderobe break". Promjena dresa da ne bude suhoparno malo živosti sa duginim boje itd itd. Može se tu puno toga još samo treba pustiti mašti. Ako zijevneš ili zamišljen prekriješ rukom usta zna se ahahaah umirem.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
5 godina
SP u nogometu 2026.

Tako sam razmišljao i ja prije ovoga prvenstva, no pokazalo se da danas svi igraju dobar nogomet odn igraju ga npr afričke države, koje su nekada bile kanta za nabijanje gol razlike.

Podbacile su repke s Bliskog istoka, ostali, svaka čast.

Razlog je i što 80% igrača afričkih država igra po europskim klubovima, gdje steknu disciplinu, nauče se pravilno hraniti, trenirati, da izvuku iz svoga tijela maksimum.

Saudijci npr. su opet pokušali pogrešnim putem.

Ojačali su svoje nogometne ekipe za svoja nacionalna prvenstva, plaćali svoje Saudijce da ostanu igrati doma, umjesto da su ih slali po Europi da nešto nauče.

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
8 godina
Re: SP u nogometu 2026.
Ode Nizozemska i onaj matematičar sa njom koji je pogodio zadnja 3 prvenstva ko će biti prvak ;)
16 godina
SP u nogometu 2026.

a i lieblinzi Hrvata se spakirali...

još da Zelenorćani pošalju Messija & co. doma...

Ju je je? Je ju je!
5 godina
SP u nogometu 2026.

Misliš na Ne mačku  ?

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
17 godina
Zaporožac kaže...

Tako sam razmišljao i ja prije ovoga prvenstva, no pokazalo se da danas svi igraju dobar nogomet odn igraju ga npr afričke države, koje su nekada bile kanta za nabijanje gol razlike.

Podbacile su repke s Bliskog istoka, ostali, svaka čast.

Razlog je i što 80% igrača afričkih država igra po europskim klubovima, gdje steknu disciplinu, nauče se pravilno hraniti, trenirati, da izvuku iz svoga tijela maksimum.

Saudijci npr. su opet pokušali pogrešnim putem.

Ojačali su svoje nogometne ekipe za svoja nacionalna prvenstva, plaćali svoje Saudijce da ostanu igrati doma, umjesto da su ih slali po Europi da nešto nauče.

Dobro ti govoriš ispadaju jaki zanimljivo je. Portugal također čao bao pa onda španjol francuz englez e to bi bilo to.

4 godine
SP u nogometu 2026.

Očekivano vrlo neizvjesne utakmice, jedno je prolaz Paragvaja donekle iznenađenje. Što se tiče ostalih utakmica, smatram da su završile prema očekivanjima, i za Maroko i Brazil sam mislio da će proći i jesu, a jasno da je FIFA širom otvorila vrata i lagan ždrijeb Mesiju i Argentini praktično do finala. Kanada neće daleko jer će brzo dobiti svoju porciju, a BIH ima objektivne izglede protiv SAD-a.

Što se tiče utakmice Hrvatska – Portugal, vratari će biti ključni. Tu su izgledi gotovo 47:53 (tzv. coin flip) za malu, neznatnu prednost Portugala, dok bi u čistoj i otvorenoj igri Hrvatskoj bilo jako teško dobiti Portugal. Vidjeli smo nedavno kako je vratar Maroka, Buounuo, pročitao zadnji penal za Nizozemsku i obranio udarac Summerville-a, tako što je ostao na nogama i skinuo loptu rukom u gornjem desnom kutu.

Općenito je bilo dosta promašenih jedanaesteraca i/ili čak pogođenih greda. I Diego Costa i Dominik Livaković su elitni vratari sa sličnom statistikom od 25–30 % obrana penala. Livaković je nešto iskusniji, s obranjenih 14 od 68 udaraca u karijeri, pametimo one protiv Japan i Rodrygov protiv Brazila, dok je Costa obranio isti broj iz 52 pokušaja, pamtimo ona 3 obranjena sa Eura, Sloveniji. Razlika nije velika, čak je Costa statistički nešto bolji, ali neznatno.

Ako dođe do jedanaesteraca, ključan će biti onaj Brune Fernandesa za Portugal. On je baš, elitni, ali elitni izvođač istih, vjerojatno i najbolji u portugalskoj reprezentaciji, kao i u Manchester Unitedu te cijeloj Europi. Njegovi udarci nisu snažni, ali koristi poznati stutter (zastoj), gdje čeka reakciju vratara kako bi ga prvi prevario i poslao loptu u suprotni kut. Ti su udarci milimetarski precizni i jako ih je teško braniti, jer gotovo uvijek pogađa kuteve, češće donji desni, nešto manje donji lijevi i centar. U slučaju da Livaković uspije obraniti njegov penal ili da Fernandes pak promaši (što je jako malo izgledno, jer lik ima oko 90%), izgledi Hrvatske za pobjedu rastu za nevjerojatnih 20-ak % i u što dulju seriju da ih uvedu to je za njih bolje. S druge strane, João Félix je njihova slaba karika za iste; prilično je nervozan i nekonzistentan igrač, a veliko je pitanje hoće li ga Martinez uopće koristiti u toj ulozi. Ostali su izvođači manje-više konzistentni, baš kao i naši.

Ako Hrvatska u utakmicu uđe pokušavajući se nadigravati s Portugalom, kao što je to bio slučaj s Engleskom, u otvorenoj igri nema velikih izgleda i Portugal će gotovo sigurno zabiti gol više. Najveće probleme će objektivno imati sa Nevesom i Leaom. Ključ pobjede leži u organiziranoj obrani bez lopte, uz čvrsto markiranje suparničkih igrača, slično onome kako je igrala Kolumbija. Treba tražiti priliku iz kontri i prekida te uvesti Portugal u nervozu. Oni ne vole takve utakmice s malo golova ili jednim golom; njima je prirodno imati posjed i gušiti igru i nadigravati se.

Što utakmica bude dalje odmicala, to izgledi Hrvatske za pobjedu rastu, kako u produžecima, tako i u raspucavanju jedanaesteraca.

Također, bilo bi vrlo pametno da Hrvatska u napadu od prve minute starta s Matanovićem ili Musom, a da se u drugom dijelu ili eventualnim produžecima postupno uvode Budimir, Pašalić te osobito Kramarić, koji su, uz Modrića, najbolji izvođači jedanaesteraca za Hrvatsku. Čak ne bi bila loša opcija niti da Modrić starta s klupe pa da uđe na poluvremenu ili kasnije, ovisno o rezultatu i njegovoj fizičkoj spremi za 120 minuta u takvom ritmu. U svakom slučaju, moramo ga imati spremnog za penale, pa bi možda bilo pametnije startati s veznim redom poput Sučić-Kovačić. Izmjene moraju biti pravovremene, a osnovni cilj je uvesti ih u nervoznu i tzv. prljavu utakmicu s malo golova, pri čemu nikako ne smiju primiti gol do poluvremena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2026 11:35 (poter37a).
13 godina
SP u nogometu 2026.

Njemačka meni nije nikakvo iznenađenje, realno oni su bili dobra ekipa zadnji puta na SP2014.

12 godina
SP u nogometu 2026.

meni također nikad zanimljivije prvenstvo, a nagledao sam ih se (i pamtim) još od Mexica 86. (kad sam konačno bio iole svjestan nogometa sa svojih 10 godina)

jedini downside su mi ovi "hydration" prekidi, al o tome je već sve rečeno, a i reakcija publike na iste je vidljiva na svakoj tekmi...

ok, sa strane igrača - nije fora ni i ova rascjepkanost na 3 države koje su površinski ogromne - nadam se da se tak nešto neće ponoviti (druga je stvar kad se u EU igra u 2 države gdje su stadioni max 1000km udaljeni)

pogledao sam valjda 80% svih tekmi uživo i/ili kroz snimke, ostale u sažecima i najzanimljivije tekme su mi bile upravo ove sa "novajlijama" na SP...

ne bi me smetalo da se proširi i na 64 reprezentacije, pače - mislim da bi bilo još zanimljivije i trajalo bi još dulje...

Njemci out, Nizozemci out - who is next? :)

sad nakon ova dva ispadanja mi je još više žao kaj Japan nije uspio jučer...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2026 13:43 (60nine).
17 godina
60nine kaže...

meni također nikad zanimljivije prvenstvo, a nagledao sam ih se (i pamtim) još od Mexica 86. (kad sam konačno bio iole svjestan nogometa sa svojih 10 godina)

jedini downside su mi ovi "hydration" prekidi, al o tome je već sve rečeno, a i reakcija publike na iste je vidljiva na svakoj tekmi...

ok, sa strane igrača - nije fora ni i ova rascjepkanost na 3 države koje su površinski ogromne - nadam se da se tak nešto neće ponoviti (druga je stvar kad se u EU igra u 2 države gdje su stadioni max 1000km udaljeni)

pogledao sam valjda 80% svih tekmi uživo i/ili kroz snimke, ostale u sažecima i najzanimljivije tekme su mi bile upravo ove sa "novajlijama" na SP...

ne bi me smetalo da se proširi i na 64 reprezentacije, pače - mislim da bi bilo još zanimljivije i trajalo bi još dulje...

Njemci out, Nizozemci out - who is next? :)

sad nakon ova dva ispadanja mi je još više žao kaj Japan nije uspio jučer...

croatia is next...ali meni se gadi ovaj format di treci prolazi,neka onda i 4. ide dalje..cemu?

a kad vidim sprdnju za 2030. ne znam sta rec...

...potpis nije potreban...
13 godina
SP u nogometu 2026.

Ma najbolje nek se ukinu kvalifikacija, neka svi igraju SP i neka SP traje cijele godine i ide po kvartalima izmedu klupskih sezona i na pauzama (nešto kao liga nacija) i gotovo - uz to, naravno, najbolje da Argentina, Brazil i ostale FIFI drage repkice se u natjecanja priključuju tek u 1/8 finala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2026 15:24 (ibme74).
18 godina
ibme74 kaže...

Njemačka meni nije nikakvo iznenađenje, realno oni su bili dobra ekipa zadnji puta na SP2014.

Iscurila im sreča, ili vrlo slikopisna AI vizualizacija tekme fučkaj ga sad.Tamnoputi Nemec sa lukom i strijelom lansira kobasicu, lol fučkaj ga sad.

https://www.instagram.com/reel/DaLu1ffK4L1/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
DaNiTo kaže....

croatia is next...ali meni se gadi ovaj format di treci prolazi,neka onda i 4. ide dalje..cemu?

da su odmah stavili 64 repke, bilo bi lakše podijeliti drugi krug - jbg. matematika :)

nemam ništa protiv ovog s najboljim trećim...

i u čemu je problem da šansu dobije i neka slabija momčad? pa ne moraju uvijek jedni te isti igrati završnice - postali su dosadni ko proljev, a šansa manjima se uopće nije pružala da dođu na SP i pokažu kaj znaju (a bome smo vidjeli da neki itekako znaju)...

btw meni se više gadi kaj su u ligama u EU privilegirane neke momčadi koje automatski ne moraju igrati nikakva predkola i kajjaznam kaj, jer nedajbože da, recimo Barcelonu, u prvom pretkolu izbaci neka XY ekipa... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2026 17:38 (60nine).
13 godina
60nine kaže...

i u čemu je problem da šansu dobije i neka slabija momčad? pa ne moraju uvijek jedni te isti igrati završnice - postali su dosadni ko proljev, a šansa manjima se uopće nije pružala da dođu na SP i pokažu kaj znaju (a bome smo vidjeli da neki itekako znaju)...

btw meni se više gadi kaj su u ligama u EU privilegirane neke momčadi koje automatski ne moraju igrati nikakva predkola i kajjaznam kaj, jer nedajbože da, recimo Barcelonu, u prvom pretkolu izbaci neka XY ekipa... 

U prosloj sezoni Lige prvaka je bilo 5 mjesta rezervirano za "male". Od 36 ekipa, zavrsili su na mjestima 22,23,26,31 i 36. Jedino je Bodo uspio uci u 1/8 finala.
Od 6 engleskih, 5 je zavrsilo u top 8, a jedan je zavrsio 12. Crystal Palace se uglavnom borio da ostane u Premier ligi, i dotle osvoji Europsku ligu.
Matematicki gledano, prije su vodece lige zakinute negoli "male". Barcelona je svoje "kvalifikacije" odigrala u svojoj ligi. 
Da Dinamo igra u ikojoj od Liga Petice, mislis da bi mu bilo lakse uci u Ligu Prvaka jer dolazi iz povlastene zemlje?

17 godina
SP u nogometu 2026.

Kako to francuska lagano igra baš ih je gušt gledat. Trebali su ih nakantat sa 10 komada pa one škarice ajme. Mbape leti lagan ko pero ma čudo. Onda kad je sviran kraj nema tu nekog ludila slavlja jer je još daleko do finala. Naši će ako pobjede Portugal slavit ko da su osvojili zlato.

14 godina
dery kaže...

Kako to francuska lagano igra baš ih je gušt gledat. Trebali su ih nakantat sa 10 komada pa one škarice ajme. Mbape leti lagan ko pero ma čudo. Onda kad je sviran kraj nema tu nekog ludila slavlja jer je još daleko do finala. Naši će ako pobjede Portugal slavit ko da su osvojili zlato.

U cemu je problem ako slave? Za Francusku je to jos jedno prvenstvo gdje se ocekuje od njih minimalno polufinale. Francuzi da sloze jos 3 ekipe sve bi bile u uzem krugu konkurenta za zavrsnicu.

Od nas je ocekivan drugi krug. Sve ostalo je bonus, neka slave.

Minimiziranje uspjeha je nevjerovatno popularno kod Hrvata. Strasno koliko smo potkapacitirani da shvatimo kako nas ima 3milijuna a imamo ovakve sportske uspjehe.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
15 godina
SP u nogometu 2026.

Najveće iznenađenje ovog prvenstva bude ako Francuzi ne osvoje. Dolaze do gola kak im se sprdne i sve kako se kojem igraču otvori tako i dobivaju. Onaj Olise je baš jeben igrač.

A mi, cilj je već ostvaren, ako pobijedimo Portugal stepli su jackpot a ako izgubimo, nije bed, nije da smo izgubili od nekih lijevih tamo, ionako nam je score s njima nikakav. Naši moraju odigrati utakmicu kakvu nisu već dugo ako hoće prolaz, nisam pretjerani optimist zbog više već poznatih faktora ali na kraju, lopta je okrugla, ne? Samo se nadam da će se utakmica riješiti u 90 minuta, muka mi je od produžetaka a o penalima da ne pričam.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
18 godina
SimeKZ kaže...
dery kaže...

U cemu je problem ako slave? Za Francusku je to jos jedno prvenstvo gdje se ocekuje od njih minimalno polufinale. Francuzi da sloze jos 3 ekipe sve bi bile u uzem krugu konkurenta za zavrsnicu.

Minimiziranje uspjeha je nevjerovatno popularno kod Hrvata. Strasno koliko smo potkapacitirani da shvatimo kako nas ima 3milijuna a imamo ovakve sportske uspjehe.

Nije rekao da je problem slavlje ili ne-slavlje nego je istaknuo da su bili disciplinirani, a nas je nedisciplina u završnici utakmice i prekomjerno slavlje koštalo 8-10 uspješnijih rezultata u više sportova. Sama nogometna reprezentacija je zbog nedescipline u završnih 10 minuta ispustila dosta uspješnijih zvaršnica turnira. 

Nije to problem samo Hrvatske, nadoknade su postale mini produžeci i sve je više golova u zadnjih 15min igre. Ali nakon Turske 2008e gdje nitko iz stožera nije imao pameti smiriti situaciju, ispravno je istaknuti grešku da se punih 18 godina nije na tome radilo. Italija i Albanija prošlo Europsko? 

Priče su bile i da stariji dio reprezentacije nije bio spreman na SPu 2002e i da se dio naroljao nakon pobjede protiv Italije i zato smo izgubili od Ekvadora 2002. 

Sjećam se stripa iz novina sa naslovom - Tko je rekao da igračima nije stalo do ničega u Japanu - a ispod slika Prosinečkog i Šukera i još par igrača kako govore, jebote što je ovo japansko pivo loše, a još je i toplo.

https://iol.co.za/capeargus/sport/2002-06-07-croatia-drop-prosinecki-and-suker/

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
60nine kaže...
DaNiTo kaže....

da su odmah stavili 64 repke, bilo bi lakše podijeliti drugi krug - jbg. matematika :)

nemam ništa protiv ovog s najboljim trećim...

onda je i cetvrti trebao proc uu playoff :)

ma govorim za ovo sta ce kao bit na sest kontinenata prvenstvo...a jbt cirkusa

ma da priznajem d a jedno 20 godina ja nisam pogledao utakmicu bilo kakvu od pocetka do kraja,ne pamtim kad sam gledao tako...sada malo dosadno odma se vatam mobitela,laptopa...vise mi u pozadini radi cisto reda radi

tuzno nekako

12 godina
SP u nogometu 2026.

ma nije 4. trebao proć :)

trebali su samo dodati još repki, malo više grupa pa bi uredno prolazile samo prve dvije jer bi bilo lakše podijeliti play off - s 48 repki je to malo teže, zato i ovi najbolji 3 (iako ne vidim neki problem jer su se i ovi za 3. mjesto trgali da budu bolji, nije se znalo gotovo do posljednje tekme tko sve ulazi u play off)

13 godina
SP u nogometu 2026.

Ne znam za vas ali meni je najbolje bilo dok je SP bio sa 8 grupa po 4 ekipe i EURO sa 4 grupe sa 4 ekipe koji je bio hebeno jak, od 4 grupe tri budu grupe smrti. Teško se na njega kvalificirati, još teže kroz grupu proći.

17 godina
SimeKZ kaže...
dery kaže...

Slavljenje mahnitanje nekontrola zašto. Kad sve završi i ako uhvatiš medalju onda mahnitati je očekivano normalno. Mahnitanje ludovanje bez medalje je utjeha gubitnika.Samo se pamti i spominju prvak i viceprvak.

17 godina
ibme74 kaže...

Ne znam za vas ali meni je najbolje bilo dok je SP bio sa 8 grupa po 4 ekipe i EURO sa 4 grupe sa 4 ekipe koji je bio hebeno jak, od 4 grupe tri budu grupe smrti. Teško se na njega kvalificirati, još teže kroz grupu proći.

a to da..jedino pravo i najbolje

ali sada kao svi igraju nogomet,svi trebaju priliku svi nesto a nista...

13 godina
DaNiTo kaže...
ibme74 kaže...

a to da..jedino pravo i najbolje

ali sada kao svi igraju nogomet,svi trebaju priliku svi nesto a nista...

Pa ako igraju nogomet nek produ kroz svoju kvalifikacijsku grupu i dodu na Euro :D
Liga Nacija A je sada što je EURO nekad bio i pogledaj kakve se tekme igraju.
Naša grupa Španjolska, Engleska, Hrvatska, Češka. Kad ti je Češka "najlakši" protivnik u grupi znaš koliko je sati :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice