Proteini i savate-box

poruka: 27
|
čitano: 8.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Proteini i savate-box

Bavim se već duže vrijeme savateom i sad me frend nagovara da uzmemo proteine. Sad, nisam nešto upućen u to pa me zanima može li se od toga udebljati? Visok sam oko 185cm i imam 85kg. Ne bi se htio još više udebljati pa me zato zanima Sramim se čitao sam malo da je dobro uzeti proteine nakon treninga, je li to istina? I s čime je bolje, uzimati ih sa vodom ili mlijekom?

Tnx!

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
17 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

S mlijekom je puno ukusnije, iako ima nešto više masnoća pa ako te strah od debljanja, jebi ga. Ne brini se, ništa ti se neće dogoditi.

16 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

Tema spava vec dugo, no svejedno et ja cu ti odgovoriti. Proteini su tvari koje sluze za izgradnju misica. Kvalitetnom i zdravom dnevnom prehranom ima ih dovoljno za opstanak tijela. Proteini u obliku suplementa potrebni su pri povecanom naporu pri kojem se nadprosjecno trose misicne stanice,a pomocu proteina izgradjuju nove i jace (posljedica evolucije i prilagodjavanja tijela). Taj cijeli proces zove se HIPERTROFIJA.

Da ja sa ne pisem knjige tu upisi taj pojam u google i malo se raspitaj.

Inace, pri savate box-u (francuska bor. vjestina ako se ne varam) ne dolazi do tolikoga opterecenja misicnih stanica da bi tkivo propalo ukoliko ne uzimas dodatne proteine. Takve suplemente prehrani uzimaju ponajvise bodybuilderi.

To je ugrubo, trebas li opsirnije bilo kakav savjet u vezi sporta i s time povezanoga samo pitaj.

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2009 10:42 (!mpact35).
15 godina
Proteini i savate-box

vidim da tema duuugo nije aktivan. pa da je malo razbudim

mene zanima dali je zdravo uzimat to i imali kakve posljedice kad postanemo malo stariji.

imam 180cm, a samo 63 kile, pa bi mi vjerovatno to dobro doslo, a inace se bavim nogometom.

i dali se moze nesto domace napraviti, cuo sam nesto tipa da "popijem" sirovo jaje, dali je to istina

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
15 godina
Re: Proteini i savate-box
win4crazzy kaže...

mene zanima dali je zdravo uzimat to i imali kakve posljedice kad postanemo malo stariji.

imam 180cm, a samo 63 kile, pa bi mi vjerovatno to dobro doslo, a inace se bavim nogometom.

i dali se moze nesto domace napraviti, cuo sam nesto tipa da "popijem" sirovo jaje, dali je to istina

Fati se ti kaške i jedi mani se proteina i toga sto ce te udebljati moze i sirovo jaje ali to su ti proteini,tj neces se udebljati od toga..

I to sto imas 63 kile to nema veze ako si u razvoju ,jer tvoj organizam uzima vise vitamina itd ,kasnije ces e ti debljati i doci do izrazaja.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
tpg kaže...
win4crazzy kaže...

Fati se ti kaške i jedi mani se proteina i toga sto ce te udebljati moze i sirovo jaje ali to su ti proteini,tj neces se udebljati od toga..

I to sto imas 63 kile to nema veze ako si u razvoju ,jer tvoj organizam uzima vise vitamina itd ,kasnije ces e ti debljati i doci do izrazaja.

nemogu se udebljati, jedem doslovno ko svinja, ali sta mi vrijedi kad tjedno imam 6 treninga, a svaki dan do skole pjesacim 3km tam i nazad.

a onda ih necu uzimat, ko zna sta ce biti kad se prestanem baviti sportom

15 godina
win4crazzy kaže...
tpg kaže...
win4crazzy kaže...

nemogu se udebljati, jedem doslovno ko svinja, ali sta mi vrijedi kad tjedno imam 6 treninga, a svaki dan do skole pjesacim 3km tam i nazad.

Koliko imas godina?

jer i ja kad sam bio u pubertetu isto tako jeo kao konj ,znao sam jesti po 1h hehe al stvarno ali nikad da se udebljam ,ali to ti nije nista opasno jer se razvijas jacaju ti kosti, siris se itd.

15 godina
protjeran
win4crazzy kaže...

popi jaja kao rocky

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 22:01 (Toni93).
15 godina
Proteini i savate-box
Samo nemoj da vam naumpane na pamet da ustajete u 2-3 ujutro i jedete i tako svako jutro onda ce te se shebati udebljace te se ustvari dobiti samo salo i necete to moci skunuti kasnije.

Poznajem dosta takvi i sad eno muče se sa 180 Kg svoji i kaju se.
17 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

proteine uzimaj ako zelis misicnu masu inace ih nema smisla piti..nista se od njih neces udebljat

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
15 godina
tpg kaže...
win4crazzy kaže...
tpg kaže...
win4crazzy kaže...

Koliko imas godina?

jer i ja kad sam bio u pubertetu isto tako jeo kao konj ,znao sam jesti po 1h hehe al stvarno ali nikad da se udebljam ,ali to ti nije nista opasno jer se razvijas jacaju ti kosti, siris se itd.

16, trebam nekako masu nabiti, jer dosta u nogometnu gubim zbog tog, mrsav sam i svako me u duelu moze dobiti, a kad bih dobio nekih 10 kila, to bi bilo savrseno

17 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

Pivski kvasac stari. Uzmi to i kilaža će doći.

http://www.google.hr/#sclient=psy&hl=hr&source=hp&q=pivski+kvasac+za+masu&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&pbx=1&fp=2ee2f6760a34450e

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 15:18 (Danny_HR).
15 godina
Danny_HR kaže...
win4crazzy kaže...

Pivski kvasac stari. Uzmi to i kilaža će doći.

http://www.google.hr/#sclient=psy&hl=hr&source=hp&q=pivski+kvasac+za+masu&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&pbx=1&fp=2ee2f6760a34450e

jeli zdravo to i dali cu poslije imati problema s tezinom

17 godina
neaktivan
Nećeš ak se ne ubijaš od toga. To ti pomaže u dobivanju mase. Puno ljudi ga koristi.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

zanima jel mogu uzimati proteine a da neidem u teretanu . treniram nogomet visok sam 175 i 63kg .  nezanima me masa ni definicija nego mi treba izvor energije jer slabo jedem i dali se proteini za to koriste ili imaju posebni pripravci .Hvala unprijed

feefake
15 godina
neaktivan
feefae kaže...

zanima jel mogu uzimati proteine a da neidem u teretanu . treniram nogomet visok sam 175 i 63kg .  nezanima me masa ni definicija nego mi treba izvor energije jer slabo jedem i dali se proteini za to koriste ili imaju posebni pripravci .Hvala unprijed

http://www.building-body.com/shop/department/nogomet/page/2/

Pain is temporaily,glory is forever!!
15 godina
feefae kaže...

Od proteina ces jos slabije jesti tocnije neces biti gladan, moras paziti da imas gdje potrositi energiju (rekao si nogomet) jer ako uzimas proteine a nemas ih gdje potrositi samo ces se udebljati.

Za nogomet ti nebih preporucio proteine jer od njih dobivas masu, a masa je najmanje sto ti treba u nogometu.

Radije kupi Creatin, on ti daje snagu i energiju tocnije s njime ces dobiti energiju i samim time oblikovati mišiće i neces se puno udebljati.

Um caruje dok snaga ne popizdi!
14 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

Momci hvala puno ! :D

feefake
14 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

Jedan prijatelj mi je rekao da je on opasan jer uzima vodu iz misica i dok ga budem uzima da cu se rasiriti a kad prestanem da cu se vratiti na staro.Jel to istina ?

feefake
16 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

Treniram rekreativno kickbox tijekom većeg dijela godine (rujan-srpanj). Može mi netko preporučiti nekakav preparat za brže topljenje sala i bolju izgradnju mišiča. Nemojte sad nekakvu totalnu kemiju, ne želim biti mišičav kao bodybuilder već samo da se salo s trbuščića preseli u mišiče {#} hvala puno!

When all else fails - crowbar the fucker
15 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

imam pitanje....visok sam 194 a kila imam 83...idem cesto u teretanu imam 16 god....pio sam neke proteine te sam malo dobio na misicima....no malo mi se sala nakupilo na trbuhu kako da ga mkaknem....i jos jedno pitanje....imam cudan organizam kada god nesto pojedem poslje 2-3 min odmah me tjera na wc...jel to normalno ili ????HITNO PLSS

14 godina
neaktivan
Proteini i savate-box

Na krivom si forumu http://forum.teretana.net tu možeš sve nać.

Bf3 id: Ask_Taylor
16 godina
username kaže...

Treniram rekreativno kickbox tijekom većeg dijela godine (rujan-srpanj). Može mi netko preporučiti nekakav preparat za brže topljenje sala i bolju izgradnju mišiča. Nemojte sad nekakvu totalnu kemiju, ne želim biti mišičav kao bodybuilder već samo da se salo s trbuščića preseli u mišiče {#} hvala puno!

jedna riječ-aminokiseline...trebali bi ih imati u klubu u kojem treniraš (bar u mom ima-- tajlandski boks)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 0:04 (ray_OGF).
14 godina
odjavljen
Proteini i savate-box

Pozdrav !

U teretanu idem već 2godine, na početku školske godine 2011 sam imao 178cm i 67kg, a sada imam 192cm i 70kg. Prije sam bio malo ''širi'', a sada sam se jako izdužio i mršav sam dosta. Nisam uzimao nikakve proteine, osim iz normalne prehrane (jaja, slanina...), a sada mi je palo na pamet da ih kupim. No muči me jedna stvar. Čuo sam da mogu imati loše posljedice na jetri od njih...

Koliko mi je sigurno uzimati proteine ? Koji su najbolji ? Uzimati ih prije ili poslije treninga ?

Hvala

PS. Imam 16 godina.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Pozdrav !

U teretanu idem već 2godine, na početku školske godine 2011 sam imao 178cm i 67kg, a sada imam 192cm i 70kg. Prije sam bio malo ''širi'', a sada sam se jako izdužio i mršav sam dosta. Nisam uzimao nikakve proteine, osim iz normalne prehrane (jaja, slanina...), a sada mi je palo na pamet da ih kupim. No muči me jedna stvar. Čuo sam da mogu imati loše posljedice na jetri od njih...

Koliko mi je sigurno uzimati proteine ? Koji su najbolji ? Uzimati ih prije ili poslije treninga ?

Hvala

PS. Imam 16 godina.

1.Proteini su prijekopotreba ako ides u teretanu.

Uzmi to ovako, ti dok vjezbas misici ti pucaju, poslje treninga se krecu oporavljati i za oporavak im treba protein posto su misici gradeni od proteina, ako uzmes shake nakon treninga dovest ces si tjelu u anabolizam (oporavak-Rast misica), jer ces u najbitinjiem vremenu "nahraniti" misice.

Ako ne uzimas proteine (shake) imas rizik od (katabolizma- znaci misici nece rasti), naravno da proteini uneseni kroz hranu su jako bitni i oni utjecu na Opci rast, ali dokazano je da odmah nakon treninga ako se uzme shake misici dolaze u anabolizam i samim time se ubrzva proces oporavka.

2. Proteini nisu stetni, bitno je znati razliku izmedu proteina i steroida (mnogi to mjesaju, pogotovo starci), uglavnom. Proteini mogu imati posljedica na jetru i bubrege to je tocno, samo jedini ljudi koji su suoceni sa tim problemima su Profesionalni bodybuilderi koji unose ne normalne kolicine proteina (proteinska dijeta), normalnim uzimanjem neces imati posljedica po zdravlje, pij dovoljno vode i bubrezi ce ti takoder ostati zdravi.

3. Nemoj misliti da su proteini carobni prah od kojeg ces narasti jer to nisu, oni su samo nadopuna prehrani, znaci ako zelis rezultate moras voditi brige i o prehrani, znaci da jedes hranu bogatu proteinima: Posni sir, Sirutka, Meso (piletina) jaja.... itd.

4. Uzmi si Whey proteine, sad na Hrvatskom trzistu ih je mnogo, ali nabrojati cu ti jedne u visem rangu: Weider, ON (Optimum Nutrition), Dymatize, Olimp, Multipower, Scietec, Muscletech itd..

Whey se pije 30 grama odmah nakon treninga, moze se piti sa mljekom i sa vodom, ali nikako nije preporucljivo piti sa mljekom nakon treninga jer se jako sporo apsorbiraju u krv, znaci nakon treninga ih uzmi sa vodom.

Ugl. svaki proizvodac ti napise na kutiju/vrecicu kako i koliko treba piti.

Um caruje, dok snaga ne popizdi..
15 godina
Jel može iko preporuciti neku online trgovinu za kupovinu proteina?
With great power comes great responsibility.
16 godina
Proteini i savate-box

ako ode ne nađeš šta ti treba nećeš nigdi!!

http://www.building-body.com/shop/

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice