Parkour, free running, backflip, wallflip itd...

poruka: 256
|
čitano: 73.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Parkour, free running, backflip, wallflip itd.

Odlično,nemam riječi.NamigivaOsmijeh

UVIJEK će biti onih koji nešto vježbaju i rade nešto zbog SEBE,a UVIJEK će biti i onih koji nešto vježbaju i nešto rade samo ZBOG DRUGIH,samo da bi se dokazali drugima,da bi bili bolje prihvaćeni u društvu,da bi ih drugi zamjetili itd.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 21:44 (DJED BOŽIĆNJAK).
15 godina
neaktivan

Evo da se i ja pohvalim i ja sam traceur i freerunnerSmijeh. Od parkoura znam se penjat, preskakat, valute znam skoro sve( king kong, cash, dash...).

Od freerunn-a pomalo frontflip, backflip, sideflip, rondat backflip...

Iz Petrinje sam i imamo svoju ekipicu mi koji radimo nas 6-7.

Imamo čak i ime RUN2FLIP.Cool

Eto od mene.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 23:44 (tonyx1209).
16 godina
neaktivan

Jedno maleno pitanjce, nisam siguran da li vještina "capoiera" spada u parkour?

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
15 godina
protjeran
BannedOnThisForum kaže...

Jedno maleno pitanjce, nisam siguran da li vještina "capoiera" spada u parkour?

Ne, to je nesto sasvim drugo.

How yes no.
16 godina

evo jedan citat od iskusnijeg čovjeka "E sad da vas pitam je li rijeka di nema u okrugu 100km mosta prepreka? I koji je efikasni, jednostavni i brzi "potez" za tu prepreku? Nadam se da su svi shvatili da je to plivanje ali u definiciji "Parkoura"  se nigdje ne spominje plivanje pa onda to nije Parkour ili je? Ako stojite u zatvorenoj prostoriji pred tipom koji ima 100kg  i on vas hoce prebit(nevazan razlog) dali je on prepreka? I koji je "potez" za njega? Normalno da ce te ga probat smirit ali ako ne mozete? Morate vi njega onesposobit ali kako jer u definiciji "Parkoura" to nema. Ako morate pretrcat 20km a ne trenirate kondiciju to sto mozete napravit precision od 3m  vam nista nece znacit."

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 13:40 (loky4i4).
16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

evo jedan citat od iskusnijeg čovjeka "E sad da vas pitam je li rijeka di nema u okrugu 100km mosta prepreka? I koji je efikasni, jednostavni i brzi "potez" za tu prepreku? Nadam se da su svi shvatili da je to plivanje ali u definiciji "Parkoura"  se nigdje ne spominje plivanje pa onda to nije Parkour ili je? Ako stojite u zatvorenoj prostoriji pred tipom koji ima 100kg  i on vas hoce prebit(nevazan razlog) dali je on prepreka? I koji je "potez" za njega? Normalno da ce te ga probat smirit ali ako ne mozete? Morate vi njega onesposobit ali kako jer u definiciji "Parkoura" to nema. Ako morate pretrcat 20km a ne trenirate kondiciju to sto mozete napravit precision od 3m  vam nista nece znacit."

Lol, ne citiraj Ploda, Loky :-P

To je narodna parkour mudrost koju vecina traceura zna. Najbrzi (najefikasniji) put izmedju dvije tocke je ravna crta (podrazumijevajuci da se izmedju njih ne nalazi neboder).

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 18:39 (Deus ex machina).
16 godina

morao sam Belji se 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
15 godina
neaktivan

Ja ponekad radim parkour kada imam vremena iz petrinje sam...radim oko godinu dana...evo da se malo pohvalim znam: frontflip, backflip, sideflip, rondat premet premet backflip, premet naprijed.salto naprijed,starflip,frontflip sa okretom od 180,skoro sve valute.......:)

15 godina
protjeran
MatijaCH kaže...

Ja ponekad radim parkour kada imam vremena iz petrinje sam...radim oko godinu dana...evo da se malo pohvalim znam:  frontflip, backflip, sideflip, rondat premet premet backflip, premet naprijed.salto naprijed,starflip,frontflip sa okretom od 180,skoro sve valute.......:)

To nije parkour, to je free running...

How yes no.
16 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
MatijaCH kaže...

Ja ponekad radim parkour kada imam vremena iz petrinje sam...radim oko godinu dana...evo da se malo pohvalim znam: frontflip, backflip, sideflip, rondat premet premet backflip, premet naprijed.salto naprijed,starflip,frontflip sa okretom od 180,skoro sve valute.......:)

Bogme nije ni freerunning - freerunning trazi flow izmedju prepreka i povezivanje pokreta, slicno kao parkour, ali je motiv drugaciji od parkoura. Ovo je cisto trickanje.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 16:04 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

pozdrav ja sam početnik iz koprivnice ako ima neko iz koprivnice za pokazat mi neka mjesta i neke trikove bio bi mu zahvalan ako se javi unaprijed hvalaOsmijeh

16 godina
kekoKC kaže...

pozdrav ja sam početnik iz koprivnice ako ima neko iz koprivnice za pokazat mi neka mjesta i neke trikove bio bi mu zahvalan ako se javi unaprijed hvalaOsmijeh

probaj ovdje http://www.parkour.hr

16 godina
neaktivan

e ako bi mi neko mogao pomoć naći neki diokoprivnice za trening ja mu pošaljem preko ovog link za neke slike pa da mi neko reče gdi je dobro

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
EZY-E kaže...
MatijaCH kaže...

Bogme nije ni freerunning - freerunning trazi flow izmedju prepreka i povezivanje pokreta, slicno kao parkour, ali je motiv drugaciji od parkoura. Ovo je cisto trickanje.

Gle nemoj govorit o necem o cem nemas pojma...ja sam ono krivo napiso da je to parkour ono sta ja radim je freeruning al meni to sve isto xD....malo si pogledaj sta je parkour:parkour je trcanje od tocke A do tocke B preskakajuci prepreke.  sve od 2:00 ti je parkour ovo prije je freeruning 

ovo je cisti freeruning: 

bas tako :D
15 godina
neaktivan

jel to radiš sa duletom i njima??? i ja sam iz petrinje

15 godina
neaktivan
MatijaCH kaže...

jel to radiš sa duletom, šimatičem i ostalom ekipom??????? i ja sam iz petrinje

edit sorry na duplom postu

15 godina
neaktivan
ilija2010lukic kaže...
MatijaCH kaže...

jel to radiš sa duletom, šimatičem i ostalom ekipom??????? i ja sam iz petrinje

edit sorry na duplom postu

Ma radio sam sam dadom,rokicem,duletom i ovima.....al neam vise volje :D...jbg

16 godina
neaktivan
MatijaCH kaže...

Gle nemoj govorit o necem o cem nemas pojma...ja sam ono krivo napiso da je to parkour ono sta ja radim je freeruning al meni to sve isto xD....malo si pogledaj sta je parkour:parkour je trcanje od tocke A do tocke B preskakajuci prepreke.  sve od 2:00 ti je parkour ovo prije je freeruning 

ovo je cisti freeruning: 

Mali, ne pravi se tupaviji nego veci jesi. Bavim se parkourom oko 5 godina, trenirao u prvom parkour klanu u Puli, i konstantno bio u kontaktu sa ekipom iz Zg i Osijeka koji su cijelu PK scenu u Hrvatskoj uopce i zapoceli.

Zato fino zacepi usta dok jos jedes spinat, pokrij se usima i uci, jer je svakome ocito da uopce nemas pojma sto je to parkour.

I btw. Dvinsk klan, tj. prvi youtube filmic koji si postao, je freerunning klan i takvim se predstavlja na sceni.

Ne da mi se niti traziti slicicu s kojom bi ti pokazao da si failao.

15 godina
neaktivan

Parkour, Freerunnig, whatever. Meni nije bitno jel parkour ili freerunning, kad se radi pk ili fr onda se radi, a ne ovo je ovo ono je ono ne nije blablabla. Meni je cilj naučiti što bolje trikove bili oni iz parkoura ili iz freerunniga.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
tonyx1209 kaže...

Parkour, Freerunnig, whatever. Meni nije bitno jel parkour ili freerunning, kad se radi pk ili fr onda se radi, a ne ovo je ovo ono je ono ne nije blablabla. Meni je cilj naučiti što bolje trikove bili oni iz parkoura ili iz freerunniga.

Zapravo, razlika je dosta bitna jer ti mijenja jako proces koji se prije svega odvija u glavi. Taj proces je razlog zbog kojeg sam pred jedno 8 mjeseci poceo trenirati sam, a ne u grupi.

Prije svega, da se razumijemo, ja nimalo ne omalovazavam trickanje - trickanje je zahtjevan trening, i biti odlican tricker nije nista lakse/teze nego postati dobar traceur.

U parkouru je sve u fokusu, brzini i improvizaciji. Traceuri su nazalost na to pomalo zaboravili jer se trening sveo na to da se skupina ljudi okupi oko jednog pointa, i tamo na 101 nacin razglaba kako preskociti jedan zid. Svaka cast, OK je to trening ako postoje prepreke koje ne mozes savladati, pa je potrebno trenirati na 'sigurnom' terenu. Ali to nije parkour. Nikad bio, nikad nece bit.

Parkour trazi da doslovce sebi postavis cilj - doci cu od ove tocke do ove tocke, te napravi rutu obicnim trcanjem, i izmjeri vrijeme. Slijedeci put, trci i trazi kuda mozes skratiti put. Da li se moze izmedju ove dvije zgrade? Da li se moze preko ovog zida? Koliko je to opasnije? Koliko me vise umara?

U trenutku kad od jedne tocke dodjes do druge za duplo manje vremena (karikiram), te si se manje umorio jer si manje trcao a vise radio sa cijelim tijelom, onda znas da si odradio dobar parkour.

Takva vrsta kretanja trazi posebnu vrstu razmisljanja, koja se razvija iskljucivo onda kad prestanes biti vezan za ideje koje se vidjaju po netu. Potrebno je odbaciti te 'lance' pokreta koje svi uce i kad ih nauce, misle da su naucili parkour. To ne ide tako. Pokreti su alati, catpass je cekic, vault je odvijac. Ako ne znas primjeniti alate tamo gdje je potrebno, ne radis parkour nego se jednostavno igras alatima.

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
tonyx1209 kaže...

Prije svega, da se razumijemo, ja nimalo ne omalovazavam trickanje - trickanje je zahtjevan trening, i biti odlican tricker nije nista lakse/teze nego postati dobar traceur.            ž

Trickanje-mislis frerunning?? lol

15 godina
protjeran
trickanje nije isto sto i freeruning.. u trickanju su vazni samo trikovi, a u freeruningu trebas imati flow.
i dajte se ljudi informirajte prije nego sto pocnete pisati nebuloze...
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
16 godina

a meni je ona ozljeda zagorčala život...

pola godine nisam bacia na balun, odrazit

se više ne mogu, samo trčati jedva mogu..

bit će ovo duga stanka za moj freerunning

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
15 godina
neaktivan
MatijaCH kaže...

ovo je cisti freeruning: 

Nije isto ! I ne može biti isto. (I nogomet i košarka i tenis su sportovi koji se koriste loptama,ALI sva tri sporta na DRUGI NAČIN)

"Ne smijemo miješati parkour i free running.Free running je vještina u kojoj se pojavljuju elementi iz parkoura,no tim elementima se dodaju i razne akrobacije i trikovi.Poanta u parkouru je da svi pokreti moraju biti efikasni i biti korisni,recimo u hitnim situacijama.Svaki pokret koji narušava efikasnost nije dio parkoura." (citat sa wikipedi-e).

Recimo,vi ste bolničar.Došli ste pomoći unesrećenoj osobi.Pred vama je zid,koji nije jako visok,ali je višlji od vas (od prilike-2-2.50 metra-).Što ćete napraviti ? Dali ćete čekati nekog da donese ljestve (dotle unesrećeni može iskrvariti,pa čak i umrijeti-recimo da je neki teži slučaj-),ili ćete iskoristiti znanje iz parkour-a (instiktivno) i preskočiti taj zid (i pomoći unesrećenomNamigiva). Vi se sigurno nećete popesti na taj zid i raditi flip sa zida. To je jedan primjer. Evo drugi primjer : Za vama trči ludi i pobješnjeli kriminalac koji vas želi ubiti (razlog nebitan Smijeh).Pred vama su prepreke,ograde,zidići,zapreke,uglavnom,nešto što vam stoji na putu,što morate preći,da bi što brže pobjegli od napadača. Naravno da nećete izvoditi trikove i ne-efikasne pokrete (baš će vam kriminalac pljeskati i reći odlično i prestat trčat za vama-ako napravite flip-yea right,kak da ne-moš si mislit Smijeh),nego ćete što brže trčati i prelaziti prepreke što efikasnije,brže,a da pritom izgubite što je manje energije moguće (sigurno nećete raditi flipove,akrobacije,ili bilo što-što je ne-efikasno-čak ako je to i nepotreban preskok iz parkour-a).Eto,nadam se da su primjeri dobri.Sad valjda vidite razliku između parkour-a i free running-a.I u free running-u (a i u tricking-u) mogu postojati natjecanja,dok u parkour-u ne.Free running koristi elemente iz parkour-a,no tim elementima se dodaje nešto-neki flow-da svi ti pokreti budu lijepi (flip,akrobacija...) Što ne znači da ako je nešto LIJEPO (i finoSmijeh) da je dobro (zdravo Smijeh) (EFIKASNO-u real life situacijama -). To je glavna razlika između Parkour-a i Free Runninga (bar po mojem mišljenjuNamigiva) I da se zna : Ja nimalo NE OMALOVAŽAVAM Free Running (i tricking)-NEGO samo POKUŠAVAM drugima (a i sebi samome) OBJASNITI-ŠTO je to Parkour ? (a što nije ). Oprostite ako je netko ostao uvrijeđen.  HVALA.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 18:40 (DJED BOŽIĆNJAK).
17 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
MatijaCH kaže...

ovo je cisti freeruning: 

Nije isto ! I ne može biti isto. (I nogomet i košarka i tenis su sportovi koji se koriste loptama,ALI sva tri sporta na DRUGI NAČIN)

"Ne smijemo miješati parkour i free running.Free running je vještina u kojoj se pojavljuju elementi iz parkoura,no tim elementima se dodaju i razne akrobacije i trikovi.Poanta u parkouru je da svi pokreti moraju biti efikasni i biti korisni,recimo u hitnim situacijama.Svaki pokret koji narušava efikasnost nije dio parkoura." (citat sa wikipedi-e).

Recimo,vi ste bolničar.Došli ste pomoći unesrećenoj osobi.Pred vama je zid,koji nije jako visok,ali je višlji od vas (od prilike-2-2.50 metra-).Što ćete napraviti ? Dali ćete čekati nekog da donese ljestve (dotle unesrećeni može iskrvariti,pa čak i umrijeti-recimo da je neki teži slučaj-),ili ćete iskoristiti znanje iz parkour-a (instiktivno) i preskočiti taj zid (i pomoći unesrećenomNamigiva). Vi se sigurno nećete popesti na taj zid i raditi flip sa zida. To je jedan primjer. Evo drugi primjer : Za vama trči ludi i pobješnjeli kriminalac koji vas želi ubiti (razlog nebitan Smijeh).Pred vama su prepreke,ograde,zidići,zapreke,uglavnom,nešto što vam stoji na putu,što morate preći,da bi što brže pobjegli od napadača. Naravno da nećete izvoditi trikove i ne-efikasne pokrete (baš će vam kriminalac pljeskati i reći odlično i prestat trčat za vama-ako napravite flip-yea right,kak da ne-moš si mislit Smijeh),nego ćete što brže trčati i prelaziti prepreke što efikasnije,brže,a da pritom izgubite što je manje energije moguće (sigurno nećete raditi flipove,akrobacije,ili bilo što-što je ne-efikasno-čak ako je to i nepotreban preskok iz parkour-a).Eto,nadam se da su primjeri dobri.Sad valjda vidite razliku između parkour-a i free running-a.I u free running-u (a i u tricking-u) mogu postojati natjecanja,dok u parkour-u ne.Free running koristi elemente iz parkour-a,no tim elementima se dodaje nešto-neki flow-da svi ti pokreti budu lijepi (flip,akrobacija...) Što ne znači da ako je nešto LIJEPO (i finoSmijeh) da je dobro (zdravo Smijeh) (EFIKASNO-u real life situacijama -). To je glavna razlika između Parkour-a i Free Runninga (bar po mojem mišljenjuNamigiva) I da se zna : Ja nimalo NE OMALOVAŽAVAM Free Running (i tricking)-NEGO samo POKUŠAVAM drugima (a i sebi samome) OBJASNITI-ŠTO je to Parkour ? (a što nije ). Oprostite ako je netko ostao uvrijeđen.  HVALA.Namigiva

Ovak ja se na bavim nicim slicnim ali sam sprinter ajmo tak reci ne ne bavim se atletikom i nikad nisam, trcao sam na 100 m 200m sprint jos u skolskim danima te maraton u skolskim danima, na 100 metara sam imao u 2 srednje 11.2 i tak dalje..igrano sam nogomet kao spic itd..

tak da mozes ti biti profic u takvom necem sta iznimno cijenim ali ne mozes ti pobjec brzem covjeku od sebe pogotovo ako je imalo kondicijski spreman ulovit cete a da nisi niti krenuo..

inace svaka cast na skillu ajmo to tako reci i vjestinama , treba imat muda izvodit sve ove vratolomiji sta vi radite...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 11:57 (toxic).
15 godina
neaktivan
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
MatijaCH kaže...

ovo je cisti freeruning: 

Ja sam reko da je meni to isto zato sto sam naviko da govorim parkour za jedeno i za drugo ali ja nisam reko da je to sve svima isto...

16 godina

e jel mi moze neko dat onaj link s youtuba onaj neki lik jedan od najboljih tih videa, nemogu ga nikako nac znam da video pocinje ovako da taj lik stoji na krovu neke visoke zgrade na zidicu/rubu i radi salto na tom zidicu (a moze past dole na ulicu ko zna koliko visoko)

15 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

e jel mi moze neko dat onaj link s youtuba onaj neki lik jedan od najboljih tih videa, nemogu ga nikako nac znam da video pocinje ovako da taj lik stoji na krovu neke visoke zgrade na zidicu/rubu i radi salto na tom zidicu (a moze past dole na ulicu ko zna koliko visoko)

Ja mislim da ti je to Damien Walters. Probaj utipkat na youtube.

16 godina
tonyx1209 kaže...
MarioVk kaže...

Ja mislim da ti je to Damien Walters. Probaj utipkat na youtube.

yap.. to je on Tnx :D

15 godina

Jel ima to za trenirat u Zagrebu gdje? Možda blizu Sesveta?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice