Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.781
|
čitano: 5.664.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

FIA je objavila da se Mercedes žali striktno protiv sudačke odluke, s obzirom da struktura sporta ne predviđa mogućnost pokretanja žalbe protiv ovakog vida kazne, što znači da Schumacher više ne može dobiti natrag šesto mjesto i 20 sekundi. 

ššššš - možda su u šumi
17 godina

Pi****ija i je u tome što je bilo SC in this lap i zelene zastavice. Ako je utrka trebala završiti pod SC-om onda su trebale ostati žute lampice. Ros je u pravu, ali libo fiju racku za to ko je i da li u pravu. 

Ionako nikad nisam volio ferrari, ne bi ni da je Senna vozio za njih...

18 godina
odjavljen

ma to sve zbog šugavog alonsa,pi*** nemože podnijet da ga je schumacher prešao pa se odmah žalio

17 godina

SC in this lap - samo u ovome je problem. Ako se primjenjuje pravilo 40.13, tj utrka završava pod SC, da li onda u zadnjem krugu ipak treba objaviti da će se SC povući ili ne. Po meni se nebi trebalo, dakle mišljenja sam da je pretjecanje bilo dozvoljeno!

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
17 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
BlackM kaže...

SC in this lap - samo u ovome je problem. Ako se primjenjuje pravilo 40.13, tj utrka završava pod SC, da li onda u zadnjem krugu ipak treba objaviti da će se SC povući ili ne. Po meni se nebi trebalo, dakle mišljenja sam da je pretjecanje bilo dozvoljeno!

Ja mislim da MS ipak nije trebao preticati, ali također da je kazna za njega prevelika.

Mogli su jednostavno Alonsu vratiti mjesto....

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
18 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...
BlackM kaže...

Ja mislim da MS ipak nije trebao preticati, ali također da je kazna za njega prevelika.

Zašto ne? Jel bilo upaljeno zeleno svjetlo? Je. Jesu li mahali zelenim zastavama? Jesu! Zar očekuješ da u tim milisekundama vozač konzultira kolegij pravnika koji bi procjenjivali kako se tumače pravila?

U nizu detalja su pravila za F1 bolesno komplicirana i precizna. Već je više vas razložno opisalo situaciju, pa neću ponavljati. Za mene je neupitno da vozač nije napravio pogrešku i točka. Sada, da li je važnije ono što piše u pravilniku ili kako suci na terenu odlučuju - ocijenit će viša instanca.

Ako ostane kazna za MS, onda je minimalno što moraju suspendirati voditelja utrke (barem na - 20 sekundi Smijeh).

p.s.

Moj sasvim navijački komentar je da je krajnje licmjerno kako navijači Alonsa aplaudiraju njegovom obilaženju timskog kolege pri ulasku u boksove, a sada se zgražaju nad Schumijevim obilaskom Alonsa - na stazi!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 13:42 (Miro).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
rooswelt1991 kaže...
BlackM kaže...

Zašto ne? Jel bilo upaljeno zeleno svjetlo? Je. Jesu li mahali zelenim zastavama? Jesu! Zar očekuješ da u tim milisekundama vozač konzultira kolegij pravnika koji bi procjenjivali kako se tumače pravila?

U nizu detalja su pravila za F1 bolesno komplicirana i precizna. Već je više vas razložno opisalo situaciju, pa neću ponavljati. Za mene je neupitno da vozač nije napravio pogrešku i točka. Sada, da li je važnije ono što piše u pravilniku ili kako suci na terenu odlučuju - ocijenit će viša instanca.

Ako ostane kazna za MS, onda je minimalno što moraju suspendirati voditelja utrke (barem na - 20 sekundi Smijeh).

p.s.

Moj sasvim navijački komentar je da je krajnje licmjerno kako navijači Alonsa aplaudiraju njegovom obilaženju timskog kolege pri ulasku u boksove, a sada se zgražaju nad Schumijevim obilaskom Alonsa - na trkačoj stazi!

Potpisujem sve. Sve stoji sto si napisao. MS nije nista kriv, niti Mercedes. Krivica ide iskljucivo na "poor race management" i na zbrku na stazi uzrokovanu pobijanju pravila jedno drugim...naime...

40.15 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the
pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered
flag as normal without overtaking.

Iz ovog se pravila ocigledno moze zakljuciti da utrka zavrsava tako da SC udje u box, a grid produzi do start-finish straighta BEZ PRETJECANJA!

E sada, ova situacija je bila jucer na stazi, ali su umjesto SC upozorenja i zutih zastavica bile zelene zastavice...sto je protumaceno od strane Mercedesa kao "free to race" situacija...

Ovako je zavrsila utrka u Melbourneu prosle godine i tako je trebalo biti i jucer...da su ostali dosljedni pravilima...Mercedes GP i MS su svakao osteceni!!

18 godina
mislav_01 kaže...

Kako je ovo moguce? Na kameri se jasno vidi zeleno svijetlo. I jos ga kazne sa 6 mjesta? ma daj

isto se na snimci finala cibona - partizan da semafor blinka kraj a frajer još nije ni primio loptu u ruke.. kamoli je bacio.. eto, može se  Smijeh

16 godina
protjeran
Miro kaže...

p.s.

Moj sasvim navijački komentar je da je krajnje licmjerno kako navijači Alonsa aplaudiraju njegovom obilaženju timskog kolege pri ulasku u boksove, a sada se zgražaju nad Schumijevim obilaskom Alonsa - na stazi!

Nije upitno Alonsovo umjece, ali se van staze ponasa ko placipi... a osobito njegovi "navijaci". Da je faca pruzio bi Shumiju ruku i rekao "Bravo majstore, nisam se nadao."

Kimi - the King of Spa.
18 godina
moderator
Tallahasee kaže...
Miro kaže...

p.s.

Nije upitno Alonsovo umjece, ali se van staze ponasa ko placipi... a osobito njegovi "navijaci". Da je faca pruzio bi Shumiju ruku i rekao "Bravo majstore, nisam se nadao."

Za svakog realnog nema dvojbe da je Schumi vrhunski majstor, ali ipak u ovom obilaženju je on samo pokazo vrhunsku koncentraciju i usredotočenost (istina - i to su odlike koje mora imati "majstor" Osmijeh). Da je Alonso bio pažljiviji, ne bi otvorio prostor za prolaz. Istina, moguće je da su mu se gume ohladile, pa da je zato, mimo vlastite kontrole, ušao preširoko u zadnji zavoj, ali opet i u takvoj situaciji - on je taj koji je omogućio prolazak vozaču iza sebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 15:58 (Miro).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
Tallahasee kaže...
Miro kaže...

p.s.

Za svakog realnog nema dvojbe da je Schumi vrhunski majstor, ali ipak u ovom obilaženju je on samo pokazo vrhunsku koncentraciju i usredotočenost (istina - i to su odlike koje mora imati "majstor" Osmijeh). Da je Alonso bio pažljiviji, ne bi otvorio prostor za prolaz. Istina, moguće je da su mu se gume ohladile, pa da je zato, mimo vlastite kontrole, ušao preširoko u zadnji zavoj, ali opet i u takvoj situaciji - on je taj koji je omogućio prolazak vozaču iza sebe.

Treba sagledati to i sa stajalista Ferrarija i Alonsa. Njemu je na team radio receno da nema obilazenja vise nakon sto se SC povuce u box, tj. da je cruise do cilja.

Tako da nema neke veze umijece ili ne...Alonso nije ocekivao jer je smatrao i receno mu je da nema vise utrkivanja...to je usput budi receno i javljeno Hamiltonu iz boxa McLarena...

Alono kaze:

"The race was very good and in the end I still have a good feeling. The team told me we couldn't overtake so when I saw Michael... That's a lot better, as they will penalise him, so we will end up winning anyway," Alonso told Spanish reporters after the race.

Cijeli članak

17 godina
neaktivan

Alonso može biti zadovoljan s 6 mjestom.

Onaj prvi SC mu je super uletio.

Bilo je smiješno gledati ona prva dva pretjecanja, prijeđe di Grassija (ili glocka?) i dođe do Trullija.

Blažičko počne o tome kako će biti teže preteći Trullija zbog iskustva, a Trulli mu se skoro izmaknuo.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
neaktivan
I kad mu se Trulli 'maknuo', kaže komentator da je to napravio zato jer je iskusan i vidi da nema sanse protiv Alonsa. Blažićko fail.
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
18 godina
Šef kaže...
I kad mu se Trulli 'maknuo', kaže komentator da je to napravio zato jer je iskusan i vidi da nema sanse protiv Alonsa. Blažićko fail.

A ostatak svijeta veli da je papak :D

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Patetično je što govno od Schumachera namjerno ide u putanju i gura bolid Damon Hilla u zid da on nebi osvojio naslov prvaka.

Mrzim Schumachera iz dna duše i drago mi je da je kažnjen od Damon Hill-a. Iako po meni takvim nesportskim izrodima poput nije ni mjesto u F1 i trebalo ga se već te 94. izbaciti iz svijeta F1.

Znaš kako kažu... 'ko gubi ima se pravo ljutiti. Meni je drago da vidim kako si se ti iziritirao, jer je i tebi očito da Hill nije ništa postigao a Schumacher slovi kao najbolji vozač svih vremena. Meni je jasno kako te to očito pogađa pa pokušavaš svoje frustracije iskazat na taj način. Ali činjenice su činjenice...

npr. tvoj voljeni Hill... i jedan njegov "nesportski potez"

Vidiš li neku razliku između poteza u tvom filmiću i u mojem?  koliko ja primjećujem bolidi su zamjenili mjesta. hmm... smijem li te sad pitat tko je u ovom filmiću "nesportski izrod"?

Mene u biti boli oni stvar za tvoje mišljenje, ali čisto me zanima kakvu ćeš ispriku ovdje pronać? U svakom slučaju Damon Hill će u povijesti F1 bit zapamćen kao jednostruki prvak bez ikakvih posebnih postignuća u F1...

Šef kaže...

Pa naravno... sva ova ekipa u F1 je po iskustvu (sa iznimkom Barichella) hrpa dječurlije u odnosu na Schumachera.

Armor kaže...

Pod ostatak svijeta misliš na sebe, navijače Alonsa i onog Paola??

Jer koliko ja vidim većina komentara je pozitivna, čak je i na hrpi sajtova "move of the race"... a da ne spominjemo kako je talijanski tisak razvalit Alonsa.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
18 godina
Lightning kaže...
Armor kaže...

Pod ostatak svijeta misliš na sebe, navijače Alonsa i onog Paola??

Jer koliko ja vidim većina komentara je pozitivna, čak je i na hrpi sajtova "move of the race"... a da ne spominjemo kako je talijanski tisak razvalit Alonsa.

Ne, mislim recimo na ljude koje ga nebi tak olako pustili, jer ono je bilo pre očito.

WTF, kojeg Paola, Maldinija :)

Nek oni viču kolko hoće "move of the race" ak su oni u utrci i ovaj ga na dopuštene načine zadržava...

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
18 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Paolo2612 kaže...

Patetično je što govno od Schumachera namjerno ide u putanju i gura bolid Damon Hilla u zid da on nebi osvojio naslov prvaka.

Mrzim Schumachera iz dna duše i drago mi je da je kažnjen od Damon Hill-a. Iako po meni takvim nesportskim izrodima poput nije ni mjesto u F1 i trebalo ga se već te 94. izbaciti iz svijeta F1.

Znaš kako kažu... 'ko gubi ima se pravo ljutiti. Meni je drago da vidim kako si se ti iziritirao, jer je i tebi očito da Hill nije ništa postigao a Schumacher slovi kao najbolji vozač svih vremena. Meni je jasno kako te to očito pogađa pa pokušavaš svoje frustracije iskazat na taj način. Ali činjenice su činjenice...

Vidiš li neku razliku između poteza u tvom filmiću i u mojem?  koliko ja primjećujem bolidi su zamjenili mjesta. hmm... smijem li te sad pitat tko je u ovom filmiću "nesportski izrod"?

Mene u biti boli oni stvar za tvoje mišljenje, ali čisto me zanima kakvu ćeš ispriku ovdje pronać? U svakom slučaju Damon Hill će u povijesti F1 bit zapamćen kao jednostruki prvak bez ikakvih posebnih postignuća u F1..

1. Meni uopće nije stalo do Hill-a. Jednostavno mrzim Schumachera i smatram ga jednim od najgorih izroda koji su se pojavili u bilo kojem sportskom natjecanju. Drago mi je da je jedna od njegovih žrtvi dobila pravo na osvetu i da njemu barem malo vrati  - zovi to poetska pravda ili kako god ti paše

2. Michael Schumacher definitivno nije najbolji vozač svih vremena ili će to pitanje uvijek biti po dvojbom. Rezultati njegovi jesu za divljenje i on je definitivno vozač koji je označio jedno razdoblje (makar iskreno meni ne vrijede uopće poštovanja i divljenja kada vidim kako je npr. ovaj naslov osvojio na krajnje prljavi način).

A što se tiče najboljeg vozača svih vremena - jako teško za ustvrditi jer jednostavno tehnologija, uvjeti i formula je toliko različita. Ovo će se svesti kao i nogomet na vječitu raspravu "Pele ili Maradona" kod koje svako ima svoje poklonike, dokaze, tvrdnje, stavove itd.

3. Kao što sam rekao - nije mi uopće stalo do Hill-a pa neću trošiti rasprave na njegovu obranu. 

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Stari moj, za ovakav način izražavanja u mom društvu dobivaš šamarčinu bez upozorenja.. pa si ti misli...

Nema bombe do napalm bombe
18 godina
neaktivan
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Stari moj, za ovakav način izražavanja u mom društvu dobivaš šamarčinu bez upozorenja.. pa si ti misli...

Ja sam izrazio svoje mišljenje - ako ti se ne sviđa ignoriraj ga ili mi pokušaj dokazati i objasniti da sam u krivu na civilizirani način. Ne pasti na nivo zadnje seljačine/neandretalca koji misli da je prvi način ispravljanja nečega fizička kazna ili obračun

I usput smatram da je jednako tako glupo govoriti nekome da bi mu dao šamar, prebio ga itd. a nemaš pojma kakva osoba se nalazi s druge strane tipkovnice/ekrana

P.S. Ako hoćeš mi normalnom raspravom dokazati zašto je moje izražavanje loše ja sam spreman poslušati/pročitati. Ako misliš i dalje samo bacati isprazna upozorenja koja se nikada neće ostvariti samo daj, a ja ću puknuti ignore jer mi se ne čitaju takve gluposti. Pa se ti misli...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 22:23 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Paolo2612 kaže...

Vidiš li neku razliku između poteza u tvom filmiću i u mojem?

Vidi se ogromna razlika. To sto si postao je Silverstone 1995. i to je obican racing incident. Nista posebno. Preambiciozno od strane Hilla doduse...

Ono sto je MS ucinio je bilo da je isao ciljano napraviti incident jer je znao da ako ga Hill prodje i preuzme vodstvo u utrci da on (MS) gubi prvenstvo!! Isto je napravio i JV-u i Jerezu 1997...samo tamo ga je docekao fail i to EPIC.

Toliko...

I BTW nije to nista u moru sra.nja koje je MS u drustvu s Flabom i Brawnom pa kasnije s Brawnom i Todtom napravio tako da stati u njegovu obranu je apsudrno...

U nedjelju je doduse bio opljackan za bodove koje je fair and square osvojio...valjda zato sto vise ne vozi za Ferrari, pa maFIA nema vise utjecaja... :)))

18 godina

The Great Schumacher...Namigiva

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 9:45 (doktor1).
16 godina

Otkrio si ameriku...

Takav je bio ''squad order''

BFBC2... Punim sačmom
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 9:55 (agent_00klc).
18 godina
agent_00klc kaže...

Otkrio si ameriku...

Nisam ja nego Columbo. Malo učit povijest.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 10:03 (doktor1).
17 godina
neaktivan

Day rileks, mogu ja staviti 59 fenomenalnih vožnji i tebi to i dalje nebude ništa značilo jel tak? Onda čemu uopće krenuti u te rasprave. Ayde malo duboko udahni i smiri strasti. 

Otopic..

Webberu se sukladno trenutnim vožnjama smješi novi ugovor sa red bullom a samim tim otpada i mogućnost Kimmievog povratka u f1.

Nema bombe do napalm bombe
18 godina

Značilo bi. Jer on je odličan vozač. On je u Ferrariu bio br1, bolid je vjerovatno bio rađen da paše striktno njemu, a ostali su se trebali prilagodit. Sigurno bi osvoji neke naslove, ali možda i nebi toliki broj da mu se 10 godina kolege nisu micali sa staze...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 9:59 (doktor1).
16 godina

Pa kad si vec stavljao odlicne poteze onda si mogao i neki gdje dobro vozi, a ne samo u kojem neposteno pobjeđuje. Ovako ispada da je sam zbog toga osvajao pobjede i naslove.

OF. Pazi kako se razbacujes rijecima i koga nazivas kretenom

BFBC2... Punim sačmom
18 godina
odjavljen

pa propustio ga je kad su schumacheru trebali bodovi,rubens nije nikad bio u prilici za naslov

16 godina
protjeran
18 godina

Izvadak iz tog teksta. Dobro sročeno

I tako Barrichello smije bacati volan na stazu i ugrožavati sigurnost drugi vozača te proći nekažnjeno. Kada Hamilton laže sucima na stazi, to je kriv šef momčadi, a ne sjajni mladi britanski vozač. Kad Alonso pređe Massu na ulasku u boks, riječ je o šampionskom potezu Španjolca. A kad Schumacher prođe nekog dok mu sa strane pokazuju 'zelenu zastavu', on je varalica i treba ga kazniti.

ššššš - možda su u šumi
18 godina
odjavljen

britanci su gamad,nisu imali ni jednog poštenog ni dobrog vozača u formuli,od hilla,coltharda do ovih današnjih,i onda bijes i frustracije iskazuju na schumacheru

ima shumacher svejedno puno navijača i poklonika,više od bilo koga drugog; on je svoje pokazao sa 7 naslova prvaka i to nemože bit slučajno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice