Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.757
|
čitano: 5.620.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki1981 kaže...

Evo da ti ukratko ponovim cijelu bit mojeg razmišljanja:

RBR jače troši gume u odnosu na Ferrari, ako detaljnije čitaš moje postove mogao si pročitat i da sam napisao da ih brine ( ili barem brinulo na početku sezone ) kako će se gume ponašati kad bude jako vruće.

Pokušavam ti objasnit svoje stajalište i nadam se da ćeš ovaj put stvarno pročitat cijeli post i shvatit o čemu pričam.

Citam postove uvijek do kraja, naravno. Netko je decidirano rekao da je RBR grub na gumama i da ih trosi najvise i da im je to problem...neznam vise tko, ali izjava je totalno sra.nje....

Nije li na pocetku sezone bilo najtoplije u Bahrainu? Jesu imali problema? Ne...tako da, cijela prica odmah pada u vodu...tesko da gotovo savrseno izbalansiran bolid moze najvise trositi gume...

A Neweyevi su bolidi poznati po tome...prisjeti se samo Mp4-20-ke i cijele utrke na jednom setu Michelinki...neusporedivo je manje trosio od Renaulta i drugih Michelinaca...da ne govorim bolida na Bridgestone-u...

Puno je to i do setupa, naravno, ali ako vozac pronadje pravi balance nema zime...

17 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Odlika Ferrarijevih bolida je (već nekoliko sezona) da su nježniji u trošenju guma ali nuspojava je da ih teže od ostalih dovode na optimalnu radnu temperaturu. Koliko se moglo primjetit tvrđa smjesa guma je donekle funkcionirala u Bahrainu (option: supersoft - prime: medium) gdje su i okolne temperature kao i temperatura same staze više dok u Španjolskoj i nije bilo tako vruće pa je to došlo do izražaja (option: soft - prime: hard). U kombinaciji sa manjkom downforcea na F10 dobitna kombinacija da ne mogu prismrdit RB-u. Alonso je to još nekako kompenzirao ali Felipe nije uspio. Za Monte Carlo alokacija je ista kao i za Bahrain pa ćemo vidjet.

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
17 godina
F1-IVO kaže...

Odlika Ferrarijevih bolida je (već nekoliko sezona) da su nježniji u trošenju guma ali nuspojava je da ih teže od ostalih dovode na optimalnu radnu temperaturu. Koliko se moglo primjetit tvrđa smjesa guma je donekle funkcionirala u Bahrainu (option: supersoft - prime: medium) gdje su i okolne temperature kao i temperatura same staze više dok u Španjolskoj i nije bilo tako vruće pa je to došlo do izražaja (option: soft - prime: hard). U kombinaciji sa manjkom downforcea na F10 dobitna kombinacija da ne mogu prismrdit RB-u. Alonso je to još nekako kompenzirao ali Felipe nije uspio. Za Monte Carlo alokacija je ista kao i za Bahrain pa ćemo vidjet.

S tim da za MC najavljuju kisu i  hladno vrijeme, tako da bi crveni mogli imati jos vise problema....

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
16 godina
Mike Litoris kaže...

Citam postove uvijek do kraja, naravno. Netko je decidirano rekao da je RBR grub na gumama i da ih trosi najvise i da im je to problem...neznam vise tko, ali izjava je totalno sra.nje....

E pa ja nisam, a onaj tko je to rekao je u krivu, a ti se malo smiri kad odgovaraš na postove i ne budi bezobrazan, iako to se ne odsnoi samo na tebe, nego na sve nas, baš m ije ružno kad netko z prve, onako na volej dočeka neki post i onda počne bit bezobrazan prema autoru posta, na prvu nitko ne zasluži da se bude bezobraza, pa ma kakav da je post.

17 godina

Jel ima netko kakav info kaj se lewisu dogodilo? Ako sam dobro skužio, par krugova prije nego kaj je ispao se bunio na grip. Koliko sam ja vidio najprije se nekaj otkvačilo kod kotača prije nego je guma pukla.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Mike Litoris kaže...

E pa ja nisam, a onaj tko je to rekao je u krivu, a ti se malo smiri kad odgovaraš na postove i ne budi bezobrazan, iako to se ne odsnoi samo na tebe, nego na sve nas, baš m ije ružno kad netko z prve, onako na volej dočeka neki post i onda počne bit bezobrazan prema autoru posta, na prvu nitko ne zasluži da se bude bezobraza, pa ma kakav da je post.

Slazem se. Nikada mi nije u cilju bilo nikoega ismijavati ili nekoga uciti. Postoje ljudi koji povrsno prate F1, onako, nedjeljom uz rucak i ima ih tu dosta na forumu i

pokusavaju se praviti pametni, a ne ide... Moram tada reagirati. Meni je cilj uvijek na normalan nacin razgovarati i raspravljati o stvarima vezanim za F1, ali ne mogu dopustiti

da netko izvali nekakvu glupost na koju se ti "pocetnici" odmah nalijepe i povjeruju. Zasto da zive u zabludi, kad mogu znati zaista kako je sto i kako nesto funkcionira....

To je kao i prica za MS-a...budale vjeruju sto hocu, ja znam kako je sve bilo i pratio sam tada F1 vise mozda nego sada i imao sam svoje izvore...

On tata nije bio nikada, nemoze stati uz bok ni Senni ni Prostu, a da ne govorim koja apsolutna glupost je jednadzba koja se jedno vrijeme vrtila po forumima i drugdje na netu MS=Senna+Prost. Ono, da vristis!

No to je vec druga prica...neka si uzmu kako im volja...to je isto kao tvrditi da je za vrijeme Canjuge i Tuđmana Croatia (Dinamo) bila najjaci klub u Hrvatskoj....nema veze s vezom...samo sto smo tada imali uvid u te stavri, logicno,

jer zivimo tu...a u F1 ti tzv. "pocetnici" nemaju uvid ni priblizno u tehnicke stvari Formule 1, a ne u management i maFIA-ine akcije...

No dobro, sve pet...

17 godina
neaktivan

Pogledajte ovaj

. Ovako to radi Fangio u Monte Carlu:)

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
17 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Jel ima netko kakav info kaj se lewisu dogodilo? Ako sam dobro skužio, par krugova prije nego kaj je ispao se bunio na grip. Koliko sam ja vidio najprije se nekaj otkvačilo kod kotača prije nego je guma pukla.

Hamiltonu je otisao wheel rim jer se navodno izmedju felge i gume zaglavio kamen. Ista stvar kao i Kovi 2008...

Cini se kao serijska greska kod Macca-e... :))

Hamilton 2010 Hamilton 2010
Kova 2008 Kova 2008
18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Pogledajte ovaj

0:38 - 0:41 - servo FTW! :)

~~~P*čka, šolja, k*rac~~~
17 godina
neaktivan

Opala...vidim da ce vec u cetvrtak biti kisa. Ludilo na stazi!!!

Super clip F1-Ivo.

Evo nekoliko:

i V desetka :))

....

...i the

18 godina
Mike Litoris kaže...

Opala...vidim da ce vec u cetvrtak biti kisa. Ludilo na stazi!!!

Super clip F1-Ivo.

Evo nekoliko:

....

...i the

Gledam video gdje vozi Senna i pun sam strahopoštovanja. Taj bolid, za razliku od današnjih, djeluje kao lijes na 4 kotača Neodlučan

...something diabolic
17 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...

....

...i the

Gledajući ove starije bolide čini mi se kao da su vozači imali borbu sa njima kroz čitavu utrku. Tako nestabilno djeluju i stvarno je trebalo imat muda održat to na stazi i još uz to napravit dobar rezultat.

Današnji bolidi djeluju kao igračke na daljinski u usporedbi sa ovima.

16 godina

Da, točno, iako svako vrijeme nosi svoje...

Prije je trebalo raditi cijelu utrku da bi kontrolirali bolid "fizički" i ostvarili rezultat. Dakle mislim na brzine, kvačilo, proklizavanja...i sve ostalo.

A sada pak trebaji cijelu utrku raditi da bi kontrolirali bolid "elektronički" i ostvarili rezultat. Tu mislim na sve one silne botune po volanu, bez korištenje kojih ni jedan vozač neće iskoristiti sav potencijal svog bolida, pa tako ne će ni ostvariti rezultat koij se očekuje.

Osobno mislim da je prije bilo teže, ali ne baš jako puno teže. Opasnije da.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Osobno mislim da je prije bilo teže, ali ne baš jako puno teže. Opasnije da.

Šteta da nemogu pronači jedan intervju sa Sid Watkinsom o sigurnosti u F1.

16 godina

Ako se sjećaš što pričaju, možeš nam u kratkim crtama i napisat...od kad je intervju?

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ako se sjećaš što pričaju, možeš nam u kratkim crtama i napisat...od kad je intervju?

Iskreno slabo se sjećam jer ima sigurno 10-ak godina od tog intervjua. Potrudit ću se naći ga pa uploadat i stavit link ovdje (drž fige).

16 godina

Ajde nadam se da ćeš pronaći. A sada laku noć svima koji još čitaju ove retke.

17 godina
neaktivan

Ako nekog zanima na ovoj stranici ima statističke podatke o raznoraznim stvarima u F1.

17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ako nekog zanima na ovoj stranici ima statističke podatke o raznoraznim stvarima u F1.

Hvala. Odlicna stranica.

16 godina
F1-IVO kaže...

Pogledajte ovaj

E kakav car... iz svakog zavoja lagano po boku, stalno kontriranje. Te aute je trebalo znat vozit...

BFBC2... Punim sačmom
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Pogledajte ovaj

srezo je Nouvelle šikanu :D

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
neaktivan

Radio sam mali preracun bodova na starije sisteme bodovanja i evo kako bi prvenstvo izgledalo:

Sadasnje stanje - bodovni sustav 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 (broj pobjeda u zagradi):

1. Button                      70 (2)

2. Alonso                      67 (1)

3. Vettel                       60 (1)

4. Webber                    53 (1)

5. Rosberg                    50

6. Hamilton                   49

7. Massa                       49 

8. Kubica                       44

9. Schumacher              22

10. Sutil                        16

11. Liuzzi                       8

12. Barrichello                7

13. Petrov                      6

14. Algersuari                3

15. Hulkenberg              1

Bodovni sustav od 2003-2009 - 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 (broj pobjeda u zagradi):

1. Alonso                      28 (1)

2. Button                      27 (2)

3. Vettel                       24 (1)

4. Webber                    20 (1)

5. Hamilton                   20

6. Rosberg                    20

7. Massa                       19

8. Kubica                      18

9. Schumacher              8

10. Sutil                        6

11. Liuzzi                      2

12. Petrov                     2

13. Barrichello               1

Bodovni sustav - 10, 6, 4, 3, 2, 1 - od 1991 - 2002 (broj pobjeda u zagradi)

1. Button                     22 (2)

2. Alonso                     22 (1)

3. Vettel                      18 (1)

4. Webber                   16 (1)

5. Hamilton                  12

6. Rosberg                   12

7. Massa                      11

8. Kubica                      11

9. Schumacher              4

10. Sutil                        2

Bodovni sustav - 9, 6, 4, 3, 2, 1 - od 1961 - 1990 (broj pobjeda u zagradi) - meni osobno najbolji bodovni sustav:

1. Alonso                     21 (1)

2. Button                     20 (2)

3. Vettel                      17 (1)

4. Webber                   15 (1)

5. Hamilton                  12

6. Rosberg                   12

7. Massa                      11

8. Kubica                      11

9. Schumacher              4

10. Sutil                        2

Jasno se vidi da je bodovni sustav od 2002-2009 bio potpuno nemjerodavan i favorizirao je drugo mjesto (premala razlika u bodovima izmedju pobjede i drugog mjesta)

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 14:20 (Mike Litoris).
16 godina

Ovaj novi sustav inače ti je najbliži po vrednovanju pobijede i drugog i trećeg mjesta ovom prvom sustavu za koji si napisao da ti je najdraži. Inače i meni je najdraži bio ovaj prvi sustav, od 1961-1990, ali sad mi je ovaj draži, zato jer je razlika izmedju pobjede, drugog i trećeg mjesta jednako vrednovana, samo je dodan broj vozača koji osvajaju bodove, što je po meni odlično jer i slabiji timovi imaju motivaciju više za borbu za pozicije, jer naravno bodovi donose novac na kraju sezone.

16 godina
neaktivan

Ove sezone pobjeda puno znači što je dobro jer recimo Schumacher da pobjedi već u Monte Carlu što je teško može dođi na vrh ljestvice ili Lewis nakon jedne pobjede i ne baš dobrih plasmana konkurencije može biti prvi....Osmijeh

BC2 ingame:Croat-hunter
16 godina

Ove sezone pobjeda znaci isto koliko je znacila tamo do 1990, a nesto manje nego je znacila u onom razdoblju nakon toga dok se bodovalo 10,6,4,3,2,1, ali naravno puno više nego dok ej bilo 10,8,6...i to je po meni i ispravno

17 godina

Eh, Monte Carlo... Tu bi car careva bio prvi i u Virginu...

18 godina
odjavljen
redrum781 kaže...

Eh, Monte Carlo... Tu bi car careva bio prvi i u Virginu...

bio bi k**** prvi,današnji vozači(velika većina) su prema mom mišljenju daleko bolji od ovih starih

današnji vozači su skoro svi fit, vrhunski treniraju a imaju vrhunske reflekse i sposobnosti vožnje

u današnjoj formuli 1 mislim da ne postoje loši vozači,svi su oni dobri vozači pa makar vozili za hrt,virgin,lotus...

razlike normalno postoje,ima boljih i malo lošijih vozača,različiti stilovi itd. ali opet je dosta bitno da vozač dobije konkurentan bolid,jer ma kako bio dobar neki vozač, sa šrot bolidom neće uspjet ništa napravit

17 godina
neaktivan
Koji je ono vozač bio, mislim da iz HRT-a, jako dobro je vozio utrku, imao je puno pretjecanja?
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina

Osim TU ova izjava zaslužuje i riječiti "slažem se"...ma bio bi On tu prvi u u Lotusu...a pa čekaj...i bio je On tu prvi u Lotusu...

16 godina
neaktivan

jedno je sigurno u monte carlu, a to da će na kvalifikacijama svi letjeti ko ludi za boljim vremenom...

Dompa
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice