Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.781
|
čitano: 5.664.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1
fino odvožrno doktore :)
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
neaktivan

Evo jedna dobra vijest za sve ljubitelje Mclarena. Martin Withmarsh je najavijo da će i oni u Kini posjedovati onaj sustav podizanja i spuštanja bolida prilikom nadoljevanja goriva, a i rekao je da su im promjene za Maleziju donijele jedno 0.3 za Red Bullom, a ove bi ih promjene trebale dovesti u sam vrh i izjednačiti sa konkurencijem normalno jedino ako Red Bull i Ferrari ne naprave nešto spektakularno i opet se odvoje, ali to se vjerovatno neće desiti pa su jako optimistični.

17 godina
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki1981 kaže...
doktor1 kaže...

Da ne voze uvijek Webber i Vettel ja sam odvozio krug za upoznavanje staze u Kini Smijeh -

Voženo po instrukcijama Roberta Kubice.

Na čemu si to igrao? I koje je bilo vrijeme kruga?

Ako sam dobro čuo 1:45,nešto. Jel moguće da je to rFactor? Već ima tema o f1 igri

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 15:30 (redrum781).
18 godina
neaktivan
kejbl kaže...

Evo jedna dobra vijest za sve ljubitelje Mclarena. Martin Withmarsh je najavijo da će i oni u Kini posjedovati onaj sustav podizanja i spuštanja bolida prilikom nadoljevanja goriva, a i rekao je da su im promjene za Maleziju donijele jedno 0.3 za Red Bullom, a ove bi ih promjene trebale dovesti u sam vrh i izjednačiti sa konkurencijem normalno jedino ako Red Bull i Ferrari ne naprave nešto spektakularno i opet se odvoje, ali to se vjerovatno neće desiti pa su jako optimistični.

Ma obozavam takve izjave... znas kako kazu, pas koji laje...

Sve u svemu, po meni je RedBull definitivno najbrži bolid. Što ujedno i ne znači da je najbolji. A McLarenu će trebat nešto puno, puno više da ih dostignu, jer jedna takva "sitnica" o kojoj svi pričaju je po meni samo nešto čime si oni mažu oči... ima puno više u brzini RedBullovih bolida nego samo jedna stvar. Isto vrijedi sa McLarenovim F-duct om (za kojeg Ferrari kaže da će iskopirat do Kine). A imaju i Newey-a koji je dobar u projektiranju "napamet" za razliku od većine ostalih kojima treba 5 simulacija i 2 prototipa da vide kako nešto napravit.

My point being, ako RedBull bude pouzdan, jedini trenutak kada će se borit na stazi sa Mclarenom je kad ih budu zaobilazili za jedan krug.

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features
17 godina
neaktivan

18 godina
neaktivan
Lightning kaže...
kejbl kaže...

Sve u svemu, po meni je RedBull definitivno najbrži bolid. Što ujedno i ne znači da je najbolji. A McLarenu će trebat nešto puno, puno više da ih dostignu, jer jedna takva "sitnica" o kojoj svi pričaju je po meni samo nešto čime si oni mažu oči... ima puno više u brzini RedBullovih bolida nego samo jedna stvar. Isto vrijedi sa McLarenovim F-duct om (za kojeg Ferrari kaže da će iskopirat do Kine). A imaju i Newey-a koji je dobar u projektiranju "napamet" za razliku od većine ostalih kojima treba 5 simulacija i 2 prototipa da vide kako nešto napravit.

My point being, ako RedBull bude pouzdan, jedini trenutak kada će se borit na stazi sa Mclarenom je kad ih budu zaobilazili za jedan krug.

To je ono kako bi ti htio no definitvno ne kako je u stavrnosti..za sad Mclaren ima soldnu brzinu a sa tom "sitnicom" bi trebao biti jos brzi! :D

Da se nadovezem na dojmove o trci, po meni je Hamilton fantasticno odvozio ovu trku :)

addicted to HD :)
17 godina
neaktivan

samo mali rezime: to kaj alonso priča o kvaru na mjenjaču i šaltanju pod višim okretajima su priče za malu djecu..

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 21:46 (Dodi NAPALMIKUS).
17 godina
Mike Litoris kaže...

LošeBelji se. Išlo bi to brže 5 sek, pa čak i više!

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...
kejbl kaže...
je da su im promjene za Maleziju donijele jedno 0.3 za Red Bullom, a ove bi ih promjene trebale dovesti u sam vrh i izjednačiti sa konkurencijem normalno jedino ako Red Bull i Ferrari ne naprave nešto spektakularno i opet se odvoje, ali to se vjerovatno neće desiti pa su jako optimistični.

Gle Mclaren je uvijek realan oko svojeg bolida pa čak i kada su bili najbrži u Barceloni na zimskim testiranjima i to ispred Red Bulla i Ferrarija nisu bili baš optimistični i govorili da će biti najbrži u Bahrainu. Ja isto nevjerujem da će biti bolji od Red Bulla u kini, ali da bi se mogli izjednačiti sa Ferrarijem u to vjerujem jer dihalice ne donose toliku prednost kao taj sustav dinamičkog podizanja i spuštanja bolida, ali i dalje je Red Bull u prednosti jer bolid ima bolji downforce dok Ferrari ima nešto manji odnosno malo veči od Mclarena..

17 godina
neaktivan

Belji se

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
18 godina

Fantastično!!

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan
BlackM kaže...
Mike Litoris kaže...

To nije moje, ali drago mi je sto takav veliki ekspert kao ti ocjenjuje da je lose...probaj ti voziti?

Hoces pravo vrijeme?

17 godina
neaktivan
kejbl kaže...
Lightning kaže...
kejbl kaže...
je da su im promjene za Maleziju donijele jedno 0.3 za Red Bullom, a ove bi ih promjene trebale dovesti u sam vrh i izjednačiti sa konkurencijem normalno jedino ako Red Bull i Ferrari ne naprave nešto spektakularno i opet se odvoje, ali to se vjerovatno neće desiti pa su jako optimistični.

Gle Mclaren je uvijek realan oko svojeg bolida pa čak i kada su bili najbrži u Barceloni na zimskim testiranjima i to ispred Red Bulla i Ferrarija nisu bili baš optimistični i govorili da će biti najbrži u Bahrainu. Ja isto nevjerujem da će biti bolji od Red Bulla u kini, ali da bi se mogli izjednačiti sa Ferrarijem u to vjerujem jer dihalice ne donose toliku prednost kao taj sustav dinamičkog podizanja i spuštanja bolida, ali i dalje je Red Bull u prednosti jer bolid ima bolji downforce dok Ferrari ima nešto manji odnosno malo veči od Mclarena..

Daj ne nazivajte to dihalicom OMFG!!!!!!

18 godina
neaktivan

Samo kratko da kažem da me baš zabavila prošla utrka. Odlično je bilo.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Belji se

prejeheno

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
Mike Litoris kaže...
BlackM kaže...

To nije moje, ali drago mi je sto takav veliki ekspert kao ti ocjenjuje da je lose...probaj ti voziti?

Jesam, doduše ne na tom modu jer mi se ne sviđa fizika ni izgled. Čeka se FSOne 09 pa sam još uvjek na CTDP 06. Krug mi izgleda puuuno uglađeniji, al za vrijeme nisam siguran, samo znam da je 3sek sporiji od najbržeg AI vozača :(. Za jedno 50 krugova bio bi na jednoj sek, a onda tek počinje zajebancija

Hoces pravo vrijeme?

Bring It On...

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
18 godina
neaktivan
Dodi NAPALMIKUS kaže...

samo mali rezime: to kaj alonso priča o kvaru na mjenjaču i šaltanju pod višim okretajima su priče za malu djecu..

Ma da... a onaj bijeli dim i zvuk kao da mu fali pola zupcanika ili salta traktorski mjenjač smo svi izhalucinirali??

Koliko ga god ja ne podnosio, zna o tom mjenjaču više od mene i tebe skupa (a ja sam i projektirao par sekvencijalnih pred par godina...)

benko kaže...

To je ono kako bi ti htio no definitvno ne kako je u stavrnosti..za sad Mclaren ima soldnu brzinu a sa tom "sitnicom" bi trebao biti jos brzi! :D

Ma mogu oni imat solidno whatever svejedno su hrpetinu sporiji od Red Bulla... a ta "sitnica" izgleda da baš i neće bit uvedena obzirom da Red Bull sada kaze da oni to nemaju i da ce se zalit na legalnost Mclarena ako ju uvedu :)  fun times ahead :D

Ma cinjenica je da je RedBull brzi u kompletnom paketu... niti jedna takva sitnica nije presudni dio njihove brzine... isto i sa F-duct-om. Oba tima su napravili dobar posao.

Samo treba vidjet jednu čistu utrku za ferrari ako se uspiju uspest malo više u kvalifikacijama jer kako se sada čini u prljavom zraku su pušiona dok su na čistom jako brzi.

U svakom slučaju čeka se prva utrka u Europi, tamo će sve bit jasnije.

Mike Litoris kaže...

Moze recimo na engleskom... "snorkel"   :D

16 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
kejbl kaže...
Lightning kaže...
kejbl kaže...

Gle pa Hrvati smo i bilo bi uredu da imamo neki svoj naziv za F-duckt ak se uopće tak zove no ustvari nisam prvi koji je napisao dihalica mislim da sam to ćuo vjerovatno od naših komentatora na HTV-u.

18 godina

A sad, koliko je pametno pozivati se na naše komentatore s HTV-a...

Autori izjava tipa "prednji nos"...

17 godina
neaktivan

Pa dovoljno govore izrazi dihalica, rubni kamen, cudnovati kljunas, rat gumara, ruljenje...

MOLIM VAS, gledajte negdje dalje, puno bolji info, puuuuno veci dozivljaj, manje gresaka i

sto je najvaznije, objektivno gledanje na stvari...

17 godina
Mike Litoris kaže...

Pa dovoljno govore izrazi dihalica, rubni kamen, cudnovati kljunas, rat gumara, ruljenje...

MOLIM VAS, gledajte negdje dalje, puno bolji info, puuuuno veci dozivljaj, manje gresaka i

Ma, nije da ih branim, ali pretjerujete... Kak bi vi na hrvatskom zvali dihalicu, rubnjak, ruljenje guma, rat proizvođača guma i čudnovatog kljunaša?

Ako misliš na bbc ni oni baš nisu objektivni. Nisam ulovio espn ili nekog drugog, ali probat ću poslušati i njihove komentatore.

18 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Ma, nije da ih branim, ali pretjerujete... Kak bi vi na hrvatskom zvali dihalicu, rubnjak, ruljenje guma, rat proizvođača guma i čudnovatog kljunaša?

Mene zivciraju oni koji baš forsiraju neke prijevode... pa zašto bi baš morali sve prevoditi?

Da iskreno kažem ja sam sada tu prvi put pročitao za te termine "dihalica" "čudnovati kljunaš" i pretpostavljam na što se odnose...

Ja sve to nazivam orginalnim engleskim nazivima i na miru sam.

17 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...

Blazicko & Novak su jedan od razloga zasto gledam Formulu 1. Njihovi komentari su uuuuvijek vrlo zabavni. Sve ostale informacije, relevantne za utrku, ionako mozemo nac po netu. Meni su baš simpaticni Smijeh

17 godina
mislav_01 kaže...
Mike Litoris kaže...

Blazicko & Novak su jedan od razloga zasto gledam Formulu 1. Njihovi komentari su uuuuvijek vrlo zabavni. Sve ostale informacije, relevantne za utrku, ionako mozemo nac po netu. Meni su baš simpaticni Smijeh

TOČNO, nema ništa bolje kad ujutro ustanem rano da bi gledo formulu, a ono "blaž" objašnjava Novaku da se ne kaže kuplung, več kvačilo.(iskreno ni ja neznam što je pravilnije, ali kakve to veze ima kako se kaže, glavno da je alonso bio u problemima xD)

Inače, gledanje bez njih dvojice mi ne bi bio takav užitak, ma koliko oni loši bili xD

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
TOČNO, nema ništa bolje kad ujutro ustanem rano da bi gledo formulu, a ono "blaž" objašnjava Novaku da se ne kaže kuplung, več kvačilo.(iskreno ni ja neznam što je pravilnije, ali kakve to veze ima kako se kaže, glavno da je alonso bio u problemima xD)

Inače, gledanje bez njih dvojice mi ne bi bio takav užitak, ma koliko oni loši bili xD

Ni kuplung ni kvačilo nego je pravilno spojka:)

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
17 godina

A mogao sam i misliti da nijedan nije u pravu xD

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
18 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ni kuplung ni kvačilo nego je pravilno spojka:)

Hehehe... sjećam se ja još sa faxa kad su nam profesori pričali o koljen(č)astom vratilu (a.k.a. radilica) pa kad si tako nešto rekao nekom 'ko se bavio sređivanjem auta u svojoj garaži te čudno gledao :D

Volim te... tehničke nazive stvari :)

17 godina
neaktivan

Najprije Red Bull demantira, pa FIA reže u korijenu nečije (hint:MCL) ideje.

Dok nema aktivnosti, jedno pitanje koje me ganja neko vrijeme:

1. Engine freeze je do 2013.

2. Sve više firmi kod serijskih auta se vraća turbu, čak i kod firmi koje ih nisu koristile skoro nikad (recimo BMW)

3. FIA standard engine (koriste ga od 2011 WRC i WTCC) je 1600 turbo.

1+2+3=?

Da li ima čega u špekulacijama da ćemo poslije 2013 vidjeti 1600 turbo u F1?

Snaga od 800+ KS nije problem, budući da je BMW M12 (najbliži primjer: 4 cilindra 1500 turbo) pred 25 godina imao 1300KS u kvalifikacijama i oko 900KS u trci.

Snaga od 800+ KS je previše, dosta je 600KS? Turbo je još lakše ograničiti.

Potrošnja isto, budući da onda također nije bilo nadoljevanja goriva.

Pouzdanost tj. ograničenje broja motora? Valjda se nešto maknulo u 25 godina!

Sako cera bolje, sako jutre huje!
16 godina
neaktivan

I ja sam o tome razmisljao, da nam se vrati era onih Hondinih turbaka od 1500 ccm, iz koje ono godine, 1987?

Ne znam da li ce, ali nikad se nezna, sve ovisi kako to stvarnoide, jer serijski auti su to uveli zbog downsizinga, manje potrosnje itd...ali naravno turbina je jos uvijek relativno skupa, e sad, kako cijela F1 ide prema smanjenju troskova...ne znam da li ce se odluciti na pravila koja bi trazila razvoj komplet novog motora, pa i jos sa takvim komadom tehinke kao sto je turbina koja postaje extra skupa kad se pred nju stave zahtjevi F1 snage ali i trajnosti.

Tako da nam ostaje samo cekati...

17 godina
neaktivan

Totalno ste utihnuli...

...Briatore i Symonds se vracaju 2013...

...izgleda da nece biti utrke u Koreji, bit ce 18...mada organizator kaze da ce stici sve s radovima...

...Renault se penje opasno, stavite koju kunu na Kubicu u Kini...

i za kraj...evo malo stare

....s ekipom poput Hamiltona, Vettela, Sutila, di Grassija, di Reste...

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 3:12 (Mike Litoris).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice