Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.781
|
čitano: 5.658.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Sam Michael iz Williamsa je otkrio neke detalje o potrošnjama goriva bolida.

Red bull je startao utrku sa 10 kg manje od Ferrarija što bi vrijedilo nekih 0,4 sec po krugu u prvoj polovici utrke.

Prosječno 0,2 sec po krugu (zahvaljujući štedljivom motoru Renaulta) dalo bi Red bullu 9,8 sekundi prednosti na kraju utrke.

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
16 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
F1-IVO kaže...

Sam Michael iz Williamsa je otkrio neke detalje o potrošnjama goriva bolida.

Red bull je startao utrku sa 10 kg manje od Ferrarija što bi vrijedilo nekih 0,4 sec po krugu u prvoj polovici utrke.

Prosječno 0,2 sec po krugu (zahvaljujući štedljivom motoru Renaulta) dalo bi Red bullu 9,8 sekundi prednosti na kraju utrke.

To je razlika koje se izracunava samo na osnovi 10 kg lakse ukupne mase, jelda?

Tj bilo koji bolid sa 10 kg manje goriva bi bio prosjecno po krugu 0,2 sec brzi nego je bio, ili je to netko racunao specificno za odnos RB-a i Ferrarija, uzimajuci u obzir i njihove motore i efikasnost aerodinamike?

17 godina
neaktivan
Nema bombe do napalm bombe
17 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Ajde, Bernie nije totalno pop*****. Kad sam već otvorio tu stranicu ovo mi je zanimljivo.

I još slika iz starih dobrih dana, kad se duhan na veliko reklamirao...

17 godina
neaktivan

Ta slika mi je desktop već duže vrijeme (full reza ne ovo)... Tri on pet najvećih na istoj slici.. Zakon!

Nema bombe do napalm bombe
16 godina

Pozdrav ekipi koja prati F1. Ovako, veliki sam štovatelj F1 i pratim je od sredine osamdesetih dok je Shumi vozio žuti Benetton. Htio sam reći   da sam razočaran prvom utrkom u 2010. Uz toliko pompe i graje ,utrka je bila dobra uspavanka. Nadam se kao i prošlih godina da će i u ovoj 2010 biti zanimljivih utrka. Mislil da FIA puno mijenja pravilia i da samo guše igru.

Još jednom mi je drago zbog Ferrarija i nadam se da će Šumi pokazati zašto je jedan od najboljih vozača svih vremena.

17 godina
Dodi NAPALMIKUS kaže...

Ta slika mi je desktop već duže vrijeme (full reza ne ovo)... Tri on pet najvećih na istoj slici.. Zakon!

:)

17 godina
neaktivan
bodija kaže...

Pozdrav ekipi koja prati F1. Ovako, veliki sam štovatelj F1 i pratim je od sredine osamdesetih dok je Shumi vozio žuti Benetton. Htio sam reći   da sam razočaran prvom utrkom u 2010. Uz toliko pompe i graje ,utrka je bila dobra uspavanka. Nadam se kao i prošlih godina da će i u ovoj 2010 biti zanimljivih utrka. Mislil da FIA puno mijenja pravilia i da samo guše igru.

Još jednom mi je drago zbog Ferrarija i nadam se da će Šumi pokazati zašto je jedan od najboljih vozača svih vremena.

A šta to On nije već pokazao?Cool

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
17 godina

Ako netko ne zna : http://www.f1-info.cz en/cz site

Sve od starih do novih utrka, a ima i indy, cart/ccws, itd.

16 godina
F1-IVO kaže...
bodija kaže...

A šta to On nije već pokazao?Cool

Ne pjeni se.

Nisam rekao da On nije ništa pokazao, nego da bi mogli i u ovoj sezoni uživati u NJEGOVIM veličanstvenim vožnjama .

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 15:02 (bodija).
17 godina
neaktivan
bodija kaže...
Ne pjeni se.

Ne pjenim se jer ne koristim FaksCool

17 godina
neaktivan

Evo malo vijesti: McLaren, Mercedes a navodno i Force India i Renault morat će modificirat svoje difuzore.

EDIT:

Jel se netko sjeća Jana Magnussena? Eto njegov sin Kevin potpisao je za McLaren tj. ušao je u program mladih vozača.

Renaultu je odobreno da unaprijedi svoj RS27 motor. Nije im dopušteno izjednačavanje nego samo razna poboljšanja u svrhu pouzdanosti i smanjenja troškova mada čisto sumljam da neće dobit kojeg konjića:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 17:10 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan

Ivo, ajde mi molim te ako znaš, kaži kad je krenula ova zabrana razvoja motora?

I ako imaš kakav link do kojeg texta o tome, malo detaljnije sta se smije a sta ne. I nikako mi nije jasno po kojim kriterijima odobravaju nekom da ga poboljsa, u zdnjih 3 godine Renault je dobio dopustenje 2 put koliko ja znam, a ostali? Hvala unaprijed.

Ma to je katastrofa, ajde kužim kad su Mercedesu zabranili koristenje berilija u motorima i tako nesto (ne kuzim, al ajde, jedini su to imali i bilo je stvarno space technology pa ono), ali ovo je presmjesno...ipak bi to trebali bit hi-tech sve.

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ivo, ajde mi molim te ako znaš, kaži kad je krenula ova zabrana razvoja motora?

I ako imaš kakav link do kojeg texta o tome, malo detaljnije sta se smije a sta ne. I nikako mi nije jasno po kojim kriterijima odobravaju nekom da ga poboljsa, u zdnjih 3 godine Renault je dobio dopustenje 2 put koliko ja znam, a ostali? Hvala unaprijed.

Zamrzavanje motora traje mislim do 2013 godine ako se ne varam.

Što se tiče toga šta se smije dorađivat to nemam pojma.

17 godina
neaktivan

Zanimljiva izjava Rona Dennisa u kojoj kaže da bi Seb ostao bez goriva da nije usporio tj. da je elektronika prebacila motor u štedljivi režim rada.

Službena izjava iz RB-a je da je u pitanju bila svjećica.

18 godina
neaktivan

upravo zbog raznih ogranicenja F1 se pretvorila u to sto danas  gledamo... hrpa birokracije, pravila, i utra koje vode trkaci inzenjeri sa pit walla , a ne tamo neki alonso ostali...  jako dugo pratim f1 i ne svida mi se kamo to sve vodi...

Indycar prvenstvo je  puno napetije i zabavnije, iako su bolidi tehnoloski inferiorniji u odnosu na F1...

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Zanimljiva izjava Rona Dennisa u kojoj kaže da bi Seb ostao bez goriva da nije usporio tj. da je elektronika prebacila motor u štedljivi režim rada.

Službena izjava iz RB-a je da je u pitanju bila svjećica.

Ma čisto kenjanje Dennisa. Neka se on drzi onoga sto trenutno radi...

Valjda bi za vrijeme utrke culi neki team radio ili vidjeli pitwall board koji kaze "Easy ili save fuel...".

I ovo da im je rezervoar premalen, bullshit :)) Moguce je sve, ali come on, pa to se racuna koliko guta bolid, sve je to

pod kontrolom... jos uz to znamo da je Renault najstedljiviji...

17 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...

Ma čisto kenjanje Dennisa. Neka se on drzi onoga sto trenutno radi...

To i ja mislim. Neznam dal si čuo u prijenosu kad je bila onboard kamera sa Sebovog bolida da se nekako čudno čuo. Bila je primjetna razlika u zvuku na početku utrke i kasnije kad su nastupili problemi.

16 godina
neaktivan

Istina, ali gle ovo, Renaultov motor je najštedljiviji a u onoj izjavi gdje je objavljeno da im dopuštaju napravit neke preinake u motoru su rekli da ce nekima od preinaka smanjiti i potrosnju goriva.

I sad mi nije jasno zasto bi im to dopuštali ako su vec najštedljiviji i sad.

17 godina
neaktivan

Renaultu je dopusteno napraviti preinake na motoru cisto iz razloga sto debelo kasni za Mercedesom i Ferrarijem...nekih 30-60 PS-a!!

Ne vjerujem da ce bas dizanje snage za nekih 5-10 % smanjiti potrosnju :))

LOL, ako je tako, idem odmah kod majstora :))

18 godina
Mike Litoris kaže...

Renaultu je dopusteno napraviti preinake na motoru cisto iz razloga sto debelo kasni za Mercedesom i Ferrarijem...nekih 30-60 PS-a!!

Ne vjerujem da ce bas dizanje snage za nekih 5-10 % smanjiti potrosnju :))

LOL, ako je tako, idem odmah kod majstora :))

Šta reče i osta živ?! Da je razlika stvarno tolika, Red Bull bi se borio s Williamsima, Sauberima i ostalom ekipom, a ne bio na vrhu!

Baj d vej... Renaultu uopće nije dozvoljeno u ovoj rundi zahvata na motoru podizanje snage nego isključivo podizanje pouzdanosti. Doduše, predviđa se da će isto rezultirati s blagim porastom snage, ali neće biti ništa pretjerano. Detaljnije o svemu OVDJE.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan

Nigel Mansel sve današnje stavi pod jaja.

Kakvi Schummiji,Buttoni i ostali kikirikiji ..?

16 godina
neaktivan

Ma je da, ja sam krivo procita prvi put, u stvari kaze ovo:"Premda je FIA Renaultu dozvolila modifikaciju velikog broja komponenti, neke su im zahtjeve odbili, poput onog u kojem su tražili dopuštenje za izvođenje zahvata sa ciljem smanjenja potrošnje goriva."

Znaci trazili jesu da im odobre i neke radove sto bi smanjili potrosnju, ali su to ovi odbili.

17 godina
neaktivan

Mislim da je Renaultov motor itekako konkurentan a kad se u paket uključila Neweyeva konstrukcija rezultat je odličan.Cool

Ako i postoji neki zaostatak u snazi (prije 5-10 nego 30+ ks) aerodinamička efikasnost to uspješno anulira.

16 godina
neaktivan

Ma Newey je jos uvijek bog aerodinamike...

A ovaj navod o 50 ak konja manje to je stvarno smjesno, 50 konja u ovom svijetu F1 to je ko dan i noc razlika. Ne bi im nikakva aerodinamika pomogla da to nadoknade.

17 godina
neaktivan

Schumyjev tajni dnevnik:)

Nasmijao me ovaj dio:

˝Let's hope the FIA don't spot the data capture cameras positioned on the inside of my new helmet. After qualifying, when the cars are parked together in parc ferme, you may notice I am free to wander over to other machines and look inside. What nobody realises is that I am holding my helmet which has twin cameras relaying data back to the Mercedes telemetry unit. From the Bahrain GP I was able to look inside the McLaren cockpit and ascertain that Jenson had scribbled 'Lewis sucks' on the inside.¨

Prijevod:

˝Nadam se da FIA nije opazila kameru pozicioniranu unutar moje kacige. Nakon kvalifikacija, kada su bolidi u parc fermeu, primijetili sta da slobodno lutam oko drugih bolida i gledam njihovu unutrašnjost. Ono što nitko ne shvaća je da držeći svoju kacigu koja ima dvije kamere prosljeđujem podatke natrag u Mercedesovu jedinicu za telemetriju. Na VN Bahreina sam bio u mogućnosti razgledati unutrašnjost McLarenovog kokpita i utvrdio sam da je Jenson napisao ˝Lewis sucks˝.¨

Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 13:32 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan

zadnje što je renault dobro napravio, bio je renault 4

ni pet ni šest.

17 godina
neaktivan
magicmist kaže...

ni pet ni šest.

Ahahahahah...bravo!

16 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
magicmist kaže...

ni pet ni šest.

Ahahahahah...bravo!

klikni na TUCool

17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Schumyjev tajni dnevnik:)

Nasmijao me ovaj dio:

˝Let's hope the FIA don't spot the data capture cameras positioned on the inside of my new helmet. After qualifying, when the cars are parked together in parc ferme, you may notice I am free to wander over to other machines and look inside. What nobody realises is that I am holding my helmet which has twin cameras relaying data back to the Mercedes telemetry unit. From the Bahrain GP I was able to look inside the McLaren cockpit and ascertain that Jenson had scribbled 'Lewis sucks' on the inside.¨

Prijevod:

˝Nadam se da FIA nije opazila kameru pozicioniranu unutar moje kacige. Nakon kvalifikacija, kada su bolidi u parc fermeu, primijetili sta da slobodno lutam oko drugih bolida i gledam njihovu unutrašnjost. Ono što nitko ne shvaća je da držeći svoju kacigu koja ima dvije kamere prosljeđujem podatke natrag u Mercedesovu jedinicu za telemetriju. Na VN Bahreina sam bio u mogućnosti razgledati unutrašnjost McLarenovog kokpita i utvrdio sam da je Jenson napisao ˝Lewis sucks˝.¨

Cool

A kak je tajni ak ga mi ovdije na forumu čitamo?LOL.Smijeh

Istina je oko nas,a laž još više.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice