Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.972
|
čitano: 4.278.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Tim je daleko od beskarakternog i nije nedostatak karaktera problem onih koji ovakve stvari prizivaju. Problem je upravo što tim ima karakter, samo drugačiji od onog kakav oni vole, što se ne prave nesportske bedastoće kakve je kolega Chronosus naveo i što nema master-slave odnosa među vozačima. To nije nedostatak karaktera, već naprotiv često zahteva vrlo jak karakter. Na primer (a takvih situacija smo imali), u situaciji u kojoj si svestan da zabiti se u protivnika znači zadržati prednost nad njim, potrebno je više karaktera da bi se odvezla čista trka, pa ko bude bolji, nego da se podme noga (tj točak).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina

Uh koji sprint.

Sto se tice sudara... Hulk nikud nije mogao i mislim da mu je zao sto je tako ispalo.

Ima Max sanse za naslov. Par kikseva McLarena i evo ga.

Jedino je lose sto ima pole jer je to staza gdje je drugo mjesto bolje za start jedino ako se Lando opet zaspat na startu pa Max nece imat problema.

mihi
15 godina

Lando je mlitav vozač, on jako rijetko pretiče Max-a. Kada je iza kao da ima strah. Posebno sada kada Max opet ima raketu.

16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
x18x05x kaže...

Lando je mlitav vozač, on jako rijetko pretiče Max-a. Kada je iza kao da ima strah. Posebno sada kada Max opet ima raketu.

Heh, to je malo pojednostavljeno.

Max uopce nema "raketu"

Pogledaj samo rezultate Yukija i biti ce ti sve jasno.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
15 godina
syncmaster245b kaže...
x18x05x kaže...

Heh, to je malo pojednostavljeno.

Max uopce nema "raketu"

Pogledaj samo rezultate Yukija i biti ce ti sve jasno.

Yuki je i dalje jako loš, tako da ga niti ne pratim. 

16 godina
x18x05x kaže...

Yuki je i dalje jako loš, tako da ga niti ne pratim. 

Ma ne.

Nisam na to ni mislio.

Za pocetak, svih ovih 20 vozaca na gridu su "cream de la cream" i objektivno nema losih vozaca medju njima.

Raketa od bolida je kada oba vozaca imaju odlicne rezultate, npr. RB 2023, ili McLarren druga polovica prosle sezone i ova sezona.

S druge strane, RB je danas tu gdje je samo radi Maxa.

U principu sto sam htio reci, da se apsolutno slazem sa tobom kada si rekao da je Lando mlitav vozac. 

Nakon Maxa, Oscar mi je drugi najomiljeniji vozac (zapravo lazem, Alonso mi je car (bez starca nema udarca, sto se kaze)), Oscar ima ogromnu mentalnu snagu i vjerujem, ukoliko ga u buducnosti "posere" konkurentan bolid, ovih dana gledamo pocetke visestrukog svjetskog prvaka.

No s druge strane, mi stariji se sjecamo i Jean Alesia i njegovog neupitnog talenta, ali je zaglavio u objektivno najgorim godinama Ferrarija.

Mislim, covjek u ranim 1990-tima, u doba aktivnog ovjesa, pita svoje mehanicere, jel auto brzi sa ili bez aktivnog ovjesa.  Slijedeca utrka, gledamo in-cockpit kameru njega i Gerhard Bergera. Berger prolazi zavoj kao i ja i ti u osobnim autima, a Alesi ko' da je Juha Kankunen na Rally-u 1000 jezera.

Nadam se da kuzis sto zelim reci.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 17:26 (syncmaster245b).
17 godina

Vidim da ima ljudi koji nisu spremni za pravo klasično lemanje među vozačima. Sve redom osjetljive dušice.  Kakvu milost prema kolegi bi imao Senna, Prost ili Schumacher? O tome ja pričam. Cilj opravdava sredstva. Osim Maxa ovi ostali su dečkići bez muda da krenu u pravi rat.  Čak je i plavuša Nico Rosberg skupio muda i par puta pošteno opalio Hamiltona. U Španjolskoj 2016. sam mu skinuo kapu. Tako se to radi.

E moji ljubitelji Landa i Georga... da samo znate za kakve pahuljice navijate. Pa njih bi išamarao Montoya bez da se potrudi. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 19:35 (Korny1603987).
17 godina
Korny1603987 kaže...

... Cilj opravdava sredstva. ...

Ne. Ne uvek i ne sva sredstva.

14 mjeseci
Korny1603987 kaže...

Vidim da ima ljudi koji nisu spremni za pravo klasično lemanje među vozačima. Sve redom osjetljive dušice.  Kakvu milost prema kolegi bi imao Senna, Prost ili Schumacher? O tome ja pričam. Cilj opravdava sredstva. Osim Maxa ovi ostali su dečkići bez muda da krenu u pravi rat.  Čak je i plavuša Nico Rosberg skupio muda i par puta pošteno opalio Hamiltona. U Španjolskoj 2016. sam mu skinuo kapu. Tako se to radi.

E moji ljubitelji Landa i Georga... da samo znate za kakve pahuljice navijate. Pa njih bi išamarao Montoya bez da se potrudi. 

Sad mi se ne ide u nazad..., ali bi me zanimalo kako si komentirao incident Hamiltona i Verstappena u Silverstoneu.

17 godina

Svaka čast Leclercu. Vozi defanzivno protiv Norrisa na starim soft gumama i, na stranu što Lando ne uspeva da ga obiđe, ni Hamilton na Mediumu ga ne stiže.

EDIT: U ovom momentu je Landu možda bolje da proba da undercuta Leclerca za drugo mesto i batali sve ostale ciljeve.

EDIT 2: Konačno. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 21:41 (Ivan(4)).
15 godina

I upravo ga prestigao. Maksonja ih prži u Austinu.

EDIT: Bravo maksonja!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 22:56 (dj_renny).
14 godina

Game is on!
(Za mene nije ni bilo upitno čak ni prije Zandvoorta, ali sad i Max i tim osjete vodu u ušima McLarenovih vozača)

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2025 23:59 (sudy_freak).
17 godina

Nadam se da će Max to dobiti do kraja.

16 godina

Lando mlohav start kao uvijek, utrka isto. 

Nadam se da ce McLaren bit dosljedan sa pravilima pa nece gurat Landa ispred Piastrija, ali vjerojatno cemo dozivjeti britansko guranje kao i uvjek... od komentatora do sveg ostalog.

Max, Max super Max. 

Ako vec Max nece uzet naslov nadam se da ce Piastri jer mlohavac Lando nije zasluzio.

mihi
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2025 7:05 (mihi999).
7 godina

Mislim da se svi nadaju da im max drpi titulu. Mclarenovci su uzeli konstruktorski naslov a vjerujem da i njih vecina zeli maxa kao prvaka.

Biti ce mu tesko ali ako je netko kadar to izvesti, onda je on. Samo da bolid posluzi, da ne bude dnf-a ili da ne zavrsi tudjom krivicom.

40 bodova nije malo za nadoknaditi ali moze se. Nor i Pia je voda itekako dosla do usiju.

Pia pokazuje slabu formu zadnjih nekoliko utrka. Pod stresom je i nije lako stiskati na 100-110% u ovakvim situacijama kada se prvi put bori za naslov a sa momcadskim je u par bodova plus max navalio kao svabo 39e.

Norris uvijek spreman zeznuti nesto a vidimo i da im box radi "cuda" pa su im zaustavljanja, barem norriseva, vec 5-6 utrka preko e sekunde.

Uglavnom, hvala svima na svemu jer imamo odlican zavrsetak sezone za koju smo mislili da ce jos u rujnu biti rijesena kako je sve pocelo :)

14 godina
Mozda malo Norrisa ste uzeli na pik..da je jucer zavrsio na 5 mjestu ko Piastri bilo bi drvlje i kamenje po njemu a da ne govorim sto bi bilo da se on u sprinutu zabio u Oscara..
AUDIOFIL
7 godina
Nadam se reprizi Abu Dhabija gdje ce se pojaviti novi Lafiti i zazmiriti na pravila kako bi se vratila razvoteza u svemiru.
14 mjeseci

"britansko guranje... do sveg ostalog"?! Što li to znači?

14 godina

Hvala svemiru pa su se u RBR-u odlučili riješiti hijerarhiju i smjestiti Hornydoga gdje mu je mjesto.

Osvježiti filozofiju i psihologiju tima, sabrati se i dati Maxu ono malo što je trebalo za fajt.

Onaj koji on može kontrolirati i boriti.

Jer da RBR to nije napravio, ova sezona do kraja bi bila parada patetike i  McLarenova izdrkavanja.

A u ovom slučaju imamo ovakvo stanje.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
17 godina

Nisam siguran da se slažem. Ako pogledaš trku od nedelje, Max vozi kao i ranije, mehaničari rade posao kao i ranije, tim je imao istu strategiju kao i svi ostali, razlika je što sama mašina ide mnogo bolje nego ranije, a za to Mekies nema čarobni štapić, niti je toliki inženjerski genije, da preokrene RB bolid preko noći, nego da je verovatnije da je program unapređenja koji sada daje rezultate uveliko započet pod Hornerom. Da ne bude zabune, mislim da Mekies savršeno radi svoj posao, ali, kao što ni Newey (koji jeste inženjer, za razliku od Mekiesa koji je menadžer) nije preko noći promenio Aston Martin, nisam siguran da je Mekies mogao u još kraćem roku da toliko učini za RB bolid.

8 godina

Neznam ko moze imati ikakvog postovanja prema Horndogu  kad vidi sve te chatove i cringe simpanje,znaci teza bruka. Meni i dalje neide u glavu da se covjek u toj poslovnoj i zivotnoj poziciji moze onak brukat zbog p....

Mekies se cini kao pun pogodak za RBR.Sve ekipe su vise manje dobro postavljene (Fred kralju ) minus Zak.

10 godina
Ivan(4) kaže...

Svaka čast Leclercu. Vozi defanzivno protiv Norrisa na starim soft gumama i, na stranu što Lando ne uspeva da ga obiđe, ni Hamilton na Mediumu ga ne stiže.

EDIT: U ovom momentu je Landu možda bolje da proba da undercuta Leclerca za drugo mesto i batali sve ostale ciljeve.

HAM je birao da ga ne stigne (čuvao svoje gume). Vidjeli smo kako se odmah nacrtao LEC-u na repu čim ga je Lando obišao. Da je bio timski igrač pa malo pritisnuo Landa (da ovaj ne može managirati gume) možda bi do kraja imali 2-3... možda... po meni je vrijedilo pokušati.

14 godina
miki_the_pirat kaže...
Ivan(4) kaže...

HAM je birao da ga ne stigne (čuvao svoje gume). Vidjeli smo kako se odmah nacrtao LEC-u na repu čim ga je Lando obišao. Da je bio timski igrač pa malo pritisnuo Landa (da ovaj ne može managirati gume) možda bi do kraja imali 2-3... možda... po meni je vrijedilo pokušati.

Upravo to sam govorio sestri (navija za Lec/Ferrari) da Hamilton igra prljavo ne bi li mu nasmiješio neki sretni podnij.

Previše je on prefrigan da bi on igrao s Leclercom. To se savršeno vidjelo.

Nema trika, doslovno nema trika da u prvom stintu kad je Leclerc već nabio Landa Hamiltonu u nos ovaj njemu nije uspio barem jednom baciti, pa makar i dummy pokušaj da ga napadne. Da malo Lec prodiše ili eventualno da Norrisa natjeraju na kakvu pogrešku, koja je visila u zraku jer je već u prvom stintu imao black and white.

Jedina žal za Leclerca je što ga nisu pitali krug ranije i dali mu bolji window za fajt s Landom

14 mjeseci

A svatko gleda sebe. Da je išao pritiskati Norrisa onda bi riskirao svoje gume pogotovo po onakvoj vrućini.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2025 15:55 (Krellac).
10 godina

Nitko nije iznad tima... tako bi trebalo biti.

Ipak je ovo momčadski sport... ma koliko neki pokušavali to prikazati kao individualni (kad je dobro - to je radi mene, a kad je loše - nemam bolid, tim je zeznuo)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2025 16:20 (miki_the_pirat).
14 godina
Krellac kaže...

A svatko gleda sebe. Da je išao pritiskati Norrisa onda bi riskirao svoje gume pogotovo po onakvoj vrućini.

Je da, deg je bio ogroman, Stroll na softu išao u 30. krugu u pit.

Leclerc u 27. s tim da je imao 3 kruga stare s kvalifikacija..

17 godina

Nadam se da ćemo do zadnje trke bit na rubu TKO. Fakat se činilo da nam slijedi dosada nakon pola sezone. I dalje je sve u rukama McL vozača, malo je do kraja sezone, po pokazanom (iako matematički ima najmanje šanse) bilo bi mi drago da to uzme Hermann.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
17 godina

Očekujem još zidova za Mclaren boyse. Nije to gotovo.

16 godina
sudy_freak kaže...
miki_the_pirat kaže...
Ivan(4) kaže...

Upravo to sam govorio sestri (navija za Lec/Ferrari) da Hamilton igra prljavo ne bi li mu nasmiješio neki sretni podnij.

Previše je on prefrigan da bi on igrao s Leclercom. To se savršeno vidjelo.

Nema trika, doslovno nema trika da u prvom stintu kad je Leclerc već nabio Landa Hamiltonu u nos ovaj njemu nije uspio barem jednom baciti, pa makar i dummy pokušaj da ga napadne. Da malo Lec prodiše ili eventualno da Norrisa natjeraju na kakvu pogrešku, koja je visila u zraku jer je već u prvom stintu imao black and white.

Jedina žal za Leclerca je što ga nisu pitali krug ranije i dali mu bolji window za fajt s Landom

Kakve su to gluposti. Pa nije F1 dječiji vrtić. Ako je netko ferpej to je onda Hemac. Ove godine se vidi koliko su vozaci Ferrarija skladni i slusaju momcadske odredbe. A to je sve zato kaj se bore za mjesta koja im nisu interesantan. I bas libo Hemaca i Leclerca jel ce imat 2 ili 3 boda više u utrci za 6. ili 7. mjesto.. Njih zanimaju postolja i za to se oboje bore. Ne znam sto bi hemac trebao pustit priliku za postolje zato kaj je Leclerc ispred? Dajte najte pa svi se oni bore za sebe. Zato jesu tam.

I kaj je trebal Hemac napravit u sporom Ferrariju? Napast Landa koji je ostavio Leclerca iza sebe 7,5 sekundi. Pa nije to Fast and the Furios stisnem DRS i evo me ispred. Ferrari je ove godine u najgoroj formi ako uzmu do kraja još koje postolje bit će super, pobijeda se trenutno čini nemoguća misija.

14 godina
Ivan(4) kaže...

Nisam siguran da se slažem. Ako pogledaš trku od nedelje, Max vozi kao i ranije, mehaničari rade posao kao i ranije, tim je imao istu strategiju kao i svi ostali, razlika je što sama mašina ide mnogo bolje nego ranije, a za to Mekies nema čarobni štapić, niti je toliki inženjerski genije, da preokrene RB bolid preko noći, nego da je verovatnije da je program unapređenja koji sada daje rezultate uveliko započet pod Hornerom. Da ne bude zabune, mislim da Mekies savršeno radi svoj posao, ali, kao što ni Newey (koji jeste inženjer, za razliku od Mekiesa koji je menadžer) nije preko noći promenio Aston Martin, nisam siguran da je Mekies mogao u još kraćem roku da toliko učini za RB bolid.

Ne znam gdje si i po čemu zaključio da sam rekao da je isključivo Mekies zaslužan i da je on osobno promijenio bolid na bolje. Promijenili su ga ljudi, inženjerke i inženjeri pod novim vodstvom, zdravijim i normalnijim.

Ako je itko realan, prizeman i ne ističe se - to je on.

Ali treba biti realan, nakon početka prošle sezone kad je sve krenulo s Hornerom, klima u timu je postala očajna.

Sredinom sezone kad su nogirali Hornydoga, došla je nova klima, postavljene su drugačije stvari, drugačiji pristup treninzima se vidi iz aviona. Puno više slušaju feedback vozača nego simulator.

Kako je i Max rekao, Mekiesovo inženjersko znanje i prava pitanja koja treba postaviti dovode do toga da cijeli tim drugačije radi, oni na stazi u sinergiji s onima u Milton Keynesu.

Boldano - krivo, Mekies upravo i je inženjer. Kroz karijeru je bio na puno više inženjerskih pozicija nego menadžerskih.

I ima jaaako velik pedigree za voditi tako velik i uspješan tim kao što je RBR.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice