Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.687
|
čitano: 5.562.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
protjeran
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1

A slušaj, nije lako ni prestizat u Silverstone-u, a pogotovo prestići Ferrari u indiferentnijem bolidu. LeClerc i nije gubio puno vremena s onim oštećenjem. S hard gumama je naravno bio sporiji, ali ne opet da je bio sitting duck. Imam dojam da je sve bilo bez problema da bi Verstappen ovo osvojio s po snage.

3 godine
protjeran
dad0r kaže...
Mariner kaže...

Da nije bilo safety car-a Hamilton bi imao ozbiljan shot na pobjedu jer je imao prednost novijih guma. Vrlo vjerojatno bi je i ostvario. Ne idu ga izlasci safety car-a ove sezone, a ni prošle. Mene čudi da je Sainz pobjedio jer je i ovdje pokazao izgleda urođenu nestabilnost. I sad se vidi kolika je prednost Red Bull-ovih bolida u odnosu na druge. Perez je smazao Hamiltona u trenu, a Verstappen je u raspadnutom bolidu osvojio solidne bodove.

Pa da kao što rekoh vec par puta svim osim Ferraria su kante za Red Bull ove sezone.

Treba reci da je i LaClerc na kraju odvozil lavovski, cijelu trku sa sjebanim krilom i na kraju na prastarom hardu kad su svi oko njega letjeli na softu.

Kako je kolega iznad napisao mislim da je Ferrari na kraju dana zajebo "lagani" 1 i 2, taj njihov strategy dio treba overhaul hitno.

Svaka častu LaLclercu na psihičkoj stabilnosti nakon svih sranja ove sezone plus pitwall Ferraria, treba to sve gutati i voziti pribrano iz trke u trku.

Da su napravili double stack Sainz bi izašao iza Hamiltona i vjerojatno bi ga sredio do kraja trke pa bi bilo šanse za 1-2 Ferrarija, ali opet... tu se pojavio Perez pa ko zna... iako vjerojatno bi bilo 1-2.

15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Svaka čast Perezu i Hamiltonu na odličnoj utrci, svi ostali čisti krimiral. Leclerc je bio solidan, šteta kaj je u tom sirotom timu koji ne zna trebaju li doručkovati ili večerati.

Pobjednik Saintz, nikad nitko s manje znanja i talenta nije osvojio jedan GP, no kao i Perez bio je uporan i došao do pobjede.

Kmečanje prištavca vidim dosad nije spomenuto, pa to... :)

3 godine
protjeran

Svi kmeče samo mi to ne čujemo u potpunosti.

14 godina

Htio bi istaknuti par stvari...Baku - kada je Perez propustio Maxa jer je bio 2 sekunde brži po krugu svi ste srali "team orders", a što se mili moji danas dogodilo? Dok Sainzu nije javljeno sa makne nogu s papučice, Leclerc nije mogao prdnut. Šta ste mislili da samo RB i Mercedes to rade, a vaši su sveti kad dođe voda do grla? To govorim jer se uvijek zna tko je vozač br.1 u timu, sve ostalo o ravnopravnoj borbi su priče za malu djecu. 

Sainz pokazuje da nije vozač da Maxovoj razini, pod pritskom uprono griješi. Danas je sretno pobijedio i drago mi je zbog toga da je probio led. Nekada treba i zaslužiti sreću, a danas su mu se sve kockice posložile.

Nitko ne spominje Pereza, a čovjek je čudo napravio. Sa zadnjeg mjesta do P2, ali kao i Sainz, uz mnogo sreće. 

Najbolji ikada odvozio najbolju utrku ove sezone. Nadam se da nije ovo iznimka i da će i dalje biti konkurentan. 

Jadni Leclerc, ovo više nije ni smiješno...dao bi se okladit da na pit wallu netko ima nešto protiv njega. Iz utrku u utrku ga sabotiraju, a jedini po kvalitetama može parirati Maxu. 

18 godina

Da sam ja crveni šef:

1. LEC bi prije prvih pitstopa već bio ispred Sainza. Naredba bi bila kratka, ali nepogrešivo prijeteća.

2. U situaciji nakon Ocona - LEC i SAINZ ulaze u pitstop zajedno. Tada bi poredak bio 1. LEC 2. HAM 3. SAINZ 4. PER

3. LEC bi dobio trku, a SAINZ bi imao svježe gume i priliku da se bori za drugo mjesto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2022 20:32 (Korny1603987).
15 godina
FileFicho kaže...

Nebi išao tako daleko baš da ga netko sabotira tj. sabotiraju ga  u smislu da su nesposobni donjeti ključne odluke jer LeClerc vozi u formi života i trenutno doslovno propada i gubi vrijeme.

Od 2007 do dan danas je vodstvo Ferraria problem to je svaki puta jako dobro vidljivo u ovakvim situacijama doslovno stalno krive odluke donose.

Pa imali su Raikonnna,Vettela i Alonsa tri top 10 vozača svih vremena (ajmo reci da jesu bez da me netko citira i da se sad raspravljamo o tome)  i uspijeli su jednu jedinu titulu osigurati i to uz više sreće nego pameti.

Siguran sam 1000% da sa trenutnim bolidom kakav je na vrhu pitwalla sjedi jedan Wolf ili Horner npr. izgledalo bi to puno drugačije..

Naravno problem je tu veči nego samo jedan čovijek ali za početak treba netko da lupi šakom po stolu, jer Bintto kao i njegovi prethodnici puno priča a rezultata nema.

Da nebi bilo da je ovo danas veliki ne uspijeh naravno da nije, svala čast Sainzu i stvarno je bilo vrijeme za prvu pobjedu i nadam se da ce mu to boostati samopouzdanje da grize u nastavku sezone ali ne mogu se oteti dojmu da je to moglo 1 i 2, ili da su barem pokušali.

twice the pride double the fall
13 godina

Nemoj generalizirat, nije ista situacija ni izbliza što se tiče team orders.

I tad i sad je imalo smisla propustit bržeg vozača.

Max tada i je bio brži i bio je pušten i sve pošteno. Tko na to kmeči nije realan.

S tim da drugi to odrade elegantno, dok kod ferraria uvijek 4-5 kr plakanja na radio, te vozi ovako brze krugove il ce mo vas zamijenit itd.

Oboje izgube u tom procesu i na kraj tim popuši(al na kraju ni ne zasluže više) i to kažem ja kao ferrari fan.

1.  
  2. 1. Danas kad se Lcl žalio da Sainz ubrza ili da ga puste jer ima više brzine nije bio relan jer se isto vidjelo kad se Sainz maknuo sa staze. Iako, vozio je ista vremena bez pomoći njegova DRS-a. (faktor što nije bio brži je i oštećenje a onda i starije gume iz kruga u krug)
  3.  2. Na hardu je Sainz bio katastrofa, pa Lcl mu skinuo 2 sec u 2 kr. nakon prelaska na taj isti hard i prešao bi ga i bez puštanja ali tako samo oboje gube u borbi naspram ostatka. I tu opet ne pušta ga odma nego nakon par kr.
  4.   3. Opet biser ferraria koji utoči manje goriva kod Sainza pa već u 32 kr mora lift n coast?! mislim stvarno debilana žešća.
  5.   4. Blam kod safety ne treba ni spominjat, to ni williams ne napravi, zapravo lažem, pametni iz Astona ostali vani na mediumu pa popušili svoja mjesta.
  6.  
  7.  Btw vaša mišljenje kod plakanja Sainza i ne puštanja barem 5-6 od dozvoljenih 10mjesta udaljenosti od vozila ispred na restartu?
  8. Meni osobno ful pao u očima.
  9. Kolko moraš bit nesiguran u sebe i ne probat pomoć kolegi da uzme koji bod više.
  10. Ima fresh soft vs stari hard, i boji se hama iza sebe? vau.
  11. Ionako bi ga do kraj kruga sustigao i napao, i lako prošao sa puno boljim gripom itd.
  12. Po meni dno dna.
  13. 100% sam siguran da bi per to za ver te george za ham to napravio da tim kaže na radiu.
17 godina
u2Noobish4Me kaže...

Max tada i je bio brži i bio je pušten i sve pošteno. Tko na to kmeči nije realan.

S tim da drugi to odrade elegantno, dok kod ferraria uvijek 4-5 kr plakanja na radio, te vozi ovako brze krugove il ce mo vas zamijenit itd.

Oboje izgube u tom procesu i na kraj tim popuši(al na kraju ni ne zasluže više) i to kažem ja kao ferrari fan.

Ovo sve nekako vuče na to da Ferrari još nije odlučio ko je No:1 a ko je No:2 pa je neko popustio emocijama i reko "ajmo pustit dečku prvu pobjedu" pa s... Leclerca... pomalo podsjećalo na stari McLaren koji je prihvaćo i da popuši naslov, ali nije bilo team ordersa,

17 godina
dad0r kaže...
FileFicho kaže...

Pa imali su Raikonnna,Vettela i Alonsa tri top 10 vozača svih vremena (ajmo reci da jesu bez da me netko citira i da se sad raspravljamo o tome)  i uspijeli su jednu jedinu titulu osigurati i to uz više sreće nego pameti.

Baš tako nekako... Alonso i Hamilton se klali i Raikonen ih prošo za 1 bod... Momčadski je McLaren bio najjači, ali "svi pamte samo vozače". Da je McLaren te godine imo vozača 1 i 2 kao Ferrari u doba MS nebi Raikonnen i Ferrari ni prismrdili tom naslovu.

17 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

1.  
  2. 1. Danas kad se Lcl žalio da Sainz ubrza ili da ga puste jer ima više brzine nije bio relan jer se isto vidjelo kad se Sainz maknuo sa staze. Iako, vozio je ista vremena bez pomoći njegova DRS-a. (faktor što nije bio brži je i oštećenje a onda i starije gume iz kruga u krug)
  3.  2. Na hardu je Sainz bio katastrofa, pa Lcl mu skinuo 2 sec u 2 kr. nakon prelaska na taj isti hard i prešao bi ga i bez puštanja ali tako samo oboje gube u borbi naspram ostatka. I tu opet ne pušta ga odma nego nakon par kr.
  4.   3. Opet biser ferraria koji utoči manje goriva kod Sainza pa već u 32 kr mora lift n coast?! mislim stvarno debilana žešća.
  5.   4. Blam kod safety ne treba ni spominjat, to ni williams ne napravi, zapravo lažem, pametni iz Astona ostali vani na mediumu pa popušili svoja mjesta.
  6.  
  7.  Btw vaša mišljenje kod plakanja Sainza i ne puštanja barem 5-6 od dozvoljenih 10mjesta udaljenosti od vozila ispred na restartu?
  8. Meni osobno ful pao u očima.
  9. Kolko moraš bit nesiguran u sebe i ne probat pomoć kolegi da uzme koji bod više.
  10. Ima fresh soft vs stari hard, i boji se hama iza sebe? vau.
  11. Ionako bi ga do kraj kruga sustigao i napao, i lako prošao sa puno boljim gripom itd.
  12. Po meni dno dna.
  13. 100% sam siguran da bi per to za ver te george za ham to napravio da tim kaže na radiu.

U 99% slucajeva kad imas dva timska vozaca koji se voze u DRSu 5 krugova zaredom i jedan je sitno brzi, statisticki je bitno bolje propustit ovog brzeg. Ovaj na DRSu pet krugova gura motor, gume, gorivo itd do kraja bespotrebno.

Ali Leclerca danas nije ni to bas zajebalo, koliko ga je zajebo sta je proso pit taman nakon SC izlaska. Mislim kuzim da je track position na silverstoneu bitan, ali na hard vs soft nema sanse ni protiv Astona

14 godina
Leclerc nije imao srece danas..da nije usao SC vjerovatno bi uhvatio prvo mjesto a Hamm bi se klao iza sa Sainzom..tako da ne smatram ovo velikom greskom Ferraria..drago mi za Sainza..mozda se digne u formi!
A Leclerc,kao sto je netko vec spomenuo,trebas bit jebeno stabilan u glavi da ovo sve prozvaces!!

Btw mali Schumi se fino potukao sa Maxom do samog finisa di mu je Max pokazao zube!
AUDIOFIL
17 godina

Ja sam si pokušavao objasniti da mora biti nešto u tome da su C3 u Kanadi bile Hard, a u Silverstonu si bile Soft, i da je Ferrari jednostavno mislio razlika između C1 i C3 nije kao što je između C3 i C5. 

Hvala Bogu da nije bilo vatre kod Zhoua. Ovo bi bilo gore nego Grosjean. 

Utrka mi je bila zanimljiva i nažalost ponestalo im je krugova :) Ajmo u Austriju!

In vino veritas
9 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Leclerc nije imao srece danas..da nije usao SC vjerovatno bi uhvatio prvo mjesto a Hamm bi se klao iza sa Sainzom..tako da ne smatram ovo velikom greskom Ferraria..drago mi za Sainza..mozda se digne u formi!
A Leclerc,kao sto je netko vec spomenuo,trebas bit jebeno stabilan u glavi da ovo sve prozvaces!!

Btw mali Schumi se fino potukao sa Maxom do samog finisa di mu je Max pokazao zube!

Nazalost jedini nacin da taj momak osovji nesto jest ak napust ferari i onda negdje. Vec godinama su zalosni sto se strategija tice. Sto se tice SC jebiga, al lec je bio brzi od sainza dosta prije toga i drzali su ga na prvom stintu iza sainza i onda na drugom opet par krugova, tu je dosta popusio iako nije imo endplate smatram da su ga pustili odma da bi do SC imo 10ak sekundi prednosti nad sainzom zasigurno. Jednostavno puno brzi vozac i cisti broj 1 vozac u ferariju al to ferari ne vidi izgleda. Nadam se da ce bar sainz dobit neki mentalni boost nakon ovog jer od pocetka sezone nije uopce na nekoj zavidnoj razini.

18 godina

Drago mi je što je Sainz pobijedio, radi njega samog, da je skinuo tu prvu pobjedu, vrlo važno. Možda bi bez safeta pobijedio i u Kanadi...

Leclerc nije zaslužio pobjedu, po mom mišljenju, jer kako je sam i rekao nije zaslužio pole radi svoje greške a i tijekom utrke, do tog trenutka, nije mogao sam preteći Sainza bez naređenja ekipe, do kojeg vjerojatno ne bi nikad došlo da Ham nije bio prijetnja, bez Red Bulla u igri i sa većom prednosti pred pratnjom, vjerojatno bi se 2 Ferrarija "utrkivala" do kraja, ne znamo kako bi to završilo.

Ali, mislim da je Lec trebao pobijediti da je Ferrari logično vođena ekipa, što je bila zadnji put već spomenute 2007, zadnje sezone sa Todtom kao šefom ekipe. Pretpostavljam da je istjeran jer je bio prepreka za dolazak Alonsa, pa je LDM instalirao, meni ultra ljigavog, "to be honest" Domenicalija (koji je izgleda više bio PR tip nego pravi šef ekipe) pod čijim je "vodstvom" Ferrari osvojio samo jedno konstruktorsko prvenstvo i nijedno vozačko iako su 3 puta bili u igri u zadnjoj utrci. Ni Arrivabene nije bio loš šef znao je fino orkestrirati zamjenu pozicije kad je trebalo, kao npr Monako 2017...

Trebali su odmah zamijeniti pozicije kad su vidjeli koliko Sai usporava Lec-a a Ham ih stiže, kao što je RB to uradio u Bakuu prije nego je Lec odustao.

Mogli su ispraviti kašnjenje sa tom odlukom kad je safet izašao pa pozvati obojicu istovremeno u boks... Ma navikli smo dosad, to je Ferrari.

Sve u svemu, zanimljiva utrka.

I, da

Forza Schumi!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2022 9:28 (Schumix).
10 godina
Odlicna utrka u svim segmentima osim u nesrecama, koliko god su "sigurni" u skoljci ipak je to opasan sport i na srecu je zavrsilo bez posljedica. Dobro je sto se motori ne mjenjaju do 2025., biti ce bliska borba tri ili cetiri ekipe za postolja vec sljedece sezone ako ne i krajem ove. Redbull ipak ima jos uvijek superiorniji bolid, a checko je jucer pokazao da je rasan trkac, samo naprijed! Forza Ferrari!!
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
3 godine
protjeran

Po meni je i pošteno da Alonso ili Lewis nisu bili prvaci jer im je bolid bio kopija Ferrarija ostvarena kriminalno.

3 godine
protjeran

Nije ni Lewis imao sreće s SC-om. Upitno je što bi bilo. Čak bih rekao da bi u tom slučaju Hamilton imao veliku priliku za pobjedu jer mu je hard radio bolje nego u Ferrarija, a i LeClerc je imao oštećeno prednje krilo. Nizao je najbrže krugove i približavao se crvenima. Bilo bi vrlo zanimljivo.

14 godina
Merc se digao u formi kao i sto sam prepostavljao..ali kako im bolid stedi gume a i zna se da Hamilton to vrlo dobro reducira!!
Sljedeca godina ce bit jebena!!
AUDIOFIL
16 godina

Sainz - Alonso

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
17 godina

Jao kakva utrka... ovo nisam definitivno očekivao. Kao film je.

Jedva čekam sedeću.

Because anything Korea does, Japan does it better.
18 godina

Ferrari mora prestati s igrama. Leclerc je vozač broj 1. Sainz ga mora pustiti čim ga vidi u retrovizoru. Ne treba trošiti vrijeme. Također otkaz svima zaduženima za strategiju.

15 godina

Ferrariju uopće nije cilj naslov ove godine, previše očekujete.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
3 godine
protjeran

Okay nije mu cilj, ali da su mogli biti bliže Red Bullu... mogli su, a nisu zahvaljujući svojim propustima.

15 godina
Valentin17 kaže...

Hahha, pa primjeti se da im nije cilj. Te izjave su im ono, vrh, kao i strategija te neke druge stvari. 

16 godina
Small debris... :D
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
7 godina
Valentin17 kaže...

A sta im je cilj? Da se malkice provozaju u najnovijem kabrioletu?? Zar prvenstvo nije svakoj ekipi cilj?????????

15 godina
Posmatrač kaže...

A sta im je cilj? Da se malkice provozaju u najnovijem kabrioletu?? Zar prvenstvo nije svakoj ekipi cilj?????????

Daljnji razvoj ekipe i napredak, priprema za sljedeću godinu. Binoto je ovo više puta naglasio.

ps. meni je cilj danas na Linux Server staviti DHCP, DNS i Active Directory, ali nije to tako lako jer da je svi bi to radili. Samo polako, sve će doći na svoje.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2022 10:25 (Valentin17).
7 godina
Valentin17 kaže...
Posmatrač kaže...

Daljnji razvoj ekipe i napredak, priprema za sljedeću godinu. Binoto je ovo više puta naglasio.

ps. meni je cilj danas na Linux Server staviti DHCP, DNS i Active Directory, ali nije to tako lako jer da je svi bi to radili. Samo polako, sve će doći na svoje.

Kakva glupava izjava. Imas bolid koji konkurise za podijum u svakoj utrci i ti mrtav hladan odvalis da ti provenstvo nije cilj. A ostalim ekipama je cilj prvenstvo i onda odlaze u penziju. Kakav razvoj bolida.... Dobro i prolaze ko ih vodi.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2022 12:56 (Posmatrač).
9 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Posmatrač kaže...

Je naglasio je kad je vidio da su nesposobni. Cijelu 2020 i 2021 je govorio cilj je bolid 2022 i da osovjimo prvenstvo. Dobro odradili prve 3 utrke pa nestali s karte. Binoto najveci klaun sto moze bit.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice