Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.666
|
čitano: 4.020.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Maddog_HR kaže...
Hamilton je bio prvi na ulasku u zavoj. A Max je bio preagresivan (vec 2. put na utrci), najasio na rubnik koji ga je bacio u Hamiltona.

Vjerojatno trkaci incident, mozda kazna za Verstappena.

Točno za zavoj broj 1 (iliti ulazak u šikanu), ali je Max bio uz bok Hamiltona kod drugog zavoja (skretanja u lijevo). I po logici svih navijača Hamiltona, koji su pisali o incinedntu u Silverstone-u, samim time je on imao pravo prednosti izlaska iz šikane (po pravilu polovice bolida), a Hamilton ne samo da ga nije pustio nego je kompletno lijevo samo skrenuo kao da Verstapena tamo niti nema.
Dvostruka mjerila ili?

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 17:27 (gkelekov).
13 godina
neaktivan
Slazem se. Toliko puta vec vidjeno od strane Verstappena ove i prethodnih sezona. Ne zna odraditi fair fight, vec sve ide na cistu agresiju, a bojim se da ce prije ili kasnije netko nastradati zbog toga.
14 godina
Dead kaže...

Umjesto da odstupi jer je zavoj izgubljen on nastavlja i ulazi u Hamiltona.

A Lewis nije mogao otići malo desno da ovaj ne mora na rubnjak i preko njega? Nije mogao ostaviti malo mjesta čovjeku?

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 18:18 (Valentin17).
17 godina
Dead kaže...

Max je definitivno izgubija ulaz u šikanu i onaj koji ulazi drži liniju. Umjesto da odstupi jer je zavoj izgubljen on nastavlja i ulazi u Hamiltona. Još goru stvar je napravio odmah nakon starta, u lijevi zavoj ulaze kotač uz kotač što znači da je ničiji zavoj, a on Hamiltonu ne ostavlja mjesta već ga izgurava van staze. Bezobzirni mamlaz. Baš me zanima odluka. Nadam se da nisam u krivu.

Vidiš tu si u pravu. Prvo ga je Hamilton skoro izgurao sa staze kod kočenja (a to ne smije), i onda je Vertapen odstupio od prvog (desnog jel) zavoja, no pošto je morao ići široko imao je bolju brzinu od Hamiltona i samim time u sredini šikane bio uz njegov bok. Pa sad svi Hamilton branitelji incidenta iz Silverstona, koji su pričali o pravilu polovice bolida kod ulaska u zavoj, zašto Hamilton nije ostavio mjesta i maknuo se u drugom zavoju, jer je u tom slučaju Verstapen "imao pravo" na to? Neka dvostruka mjerila?
Ovo je bio tipičan pristup Hamiltona sa izgurivanjem, i čista njegova greška.

Na drugu stranu Verstapen je trebao dobiti neku kazne za incidnet u prvom krugu, jer je tamo on bio u krivu u borbi sa Hamiltonom. (ako gledamo agresivnost, išao je predaleko)

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 18:27 (gkelekov).
13 godina
odjavljen
dad0r kaže...

Ric i Norris dva lika koje nitko ne moze ne voljeti , bravo 

Ham i Ver su dva največa idiota u modernoj F1, nitko nije toliko bolida streskal kao oni dva i gotovo uvijek su deblji kraj izvukli pogotovo Ham vise srece nego pameti.

Ovo danas je karma za sve kojima su uništavali trke, a lista je malo duža.

Ja bi prije rekao da je to to, što nedostaje F1. Dinamičan nastup i borba za naslov u kojemu kandidati za prvaka ne popuštaju jedan drugome. Ovo danas se stvarno poklopilo, prvo Verstappenu box traje 11s, a onda Hamiltonu 4,5s i evo ih skupa u prvome zavoju. Obojica trebaj novi motor pa im je sad prilika .

Ne bi ulazio u raspravu tko je kriv jer se može gledati obostrano, ali Hamilton je dobro rekao da je Verstappen znao što će se dogoditi kada je ušao u zavoj. Verstappen nije htio izgubiti od Hamiltona, a Hamilton nije htio dati prostora Verstappenu jer bi ga onda ovaj pobjedio. Obojica su to znala i obojica su znala da će se dogoditi sudar, i da će onaj tko popusti najvjerojatnije izgubiti naslov.

Tko zna, ako će tako agresivno biti do kraja, možda Norris osvoji naslov ni kriv ni dužan, kao što je to Kimi, kada su se naganjali Hamilton i Alonso 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 18:41 (formula1live).
14 godina
Dead kaže...

Ali ako je Lewis dobija zavoj i uhvatio liniju, Max je morao odstupit pa se i ne bi našao u tom položaju.

Kako god, Lewis je ovdje više izgubio od Maxa, imao je brži automobil i mogao je smanjiti zaostatak u poretku.

Ovako čak i da Max dobije kaznu, neće je ni osjetiti.

ps. utrka kazne, tu tvoju izjavu nema smisla komentirati uopće, to govori fanyboy iz tebe i to ću zanemariti.

14 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Verstappen kažnjen s +3 mjesta na VN Rusije.

14 godina
Valentin17 kaže...
Dead kaže...

Umjesto da odstupi jer je zavoj izgubljen on nastavlja i ulazi u Hamiltona.

A Lewis nije mogao otići malo desno da ovaj ne mora na rubnjak i preko njega? Nije mogao ostaviti malo mjesta čovjeku?

Max nije mogao ostaviti ostaviti Hamiltonu malo mjesta u prvom krugu...? Zapravo je situacija veoma slična, uz jednu bitnu razliku, a ta je da je Hamilton toliko pametan pa je odustao od pokušaja kad je vidio da nema mjesta za prolaz, Max to naravno nije napravio (kao i uvijek) i zato je završilo kako je završilo.

14 godina
Dead kaže...

Iskreno, očekivao sam veću kaznu.

gkelekov kaže...

Vidiš tu si u pravu. Prvo ga je Hamilton skoro izgurao sa staze kod kočenja (a to ne smije), i onda je Vertapen odstupio od prvog (desnog jel) zavoja, no pošto je morao ići široko imao je bolju brzinu od Hamiltona i samim time u sredini šikane bio uz njegov bok. Pa sad svi Hamilton branitelji incidenta iz Silverstona, koji su pričali o pravilu polovice bolida kod ulaska u zavoj, zašto Hamilton nije ostavio mjesta i maknuo se u drugom zavoju, jer je u tom slučaju Verstapen "imao pravo" na to? Neka dvostruka mjerila?
Ovo je bio tipičan pristup Hamiltona sa izgurivanjem, i čista njegova greška.

Na drugu stranu Verstapen je trebao dobiti neku kazne za incidnet u prvom krugu, jer je tamo on bio u krivu u borbi sa Hamiltonom. (ako gledamo agresivnost, išao je predaleko)

Molim tvoj odgovor na ovo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 19:13 (Valentin17).
14 godina
Dead kaže...

Možemo unedogled. Samo ću reći da ga uopće nije izgurao prije ulaska u šikanu. Pa prvi je do nje došao.

U redu, a ovo dalje. Usporedba Silverstona i ovoga ovdje? Nemoj davati polovičan odgovor, priznaj, tamo je zaje... LEWIS, spušio kaznu, ovdje je zaje... Max, dobio kaznu,

ali Max je oštrije kažnjen od Lewisa za istu stvar po meni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 19:22 (Valentin17).
15 godina

Ljudi koji se trude Dead objasnit nesto kontra - LH se bore protiv vjetrenjaca. Nesto kao da dodete u Apple temu i idete protiv iPhonea. As usual ovdje.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...

Ljudi koji se trude Dead objasnit nesto kontra - LH se bore protiv vjetrenjaca. Nesto kao da dodete u Apple temu i idete protiv iPhonea. As usual ovdje.

Hvala, meni je ovo dovoljno, nema smisla gubiti vrijeme jer ljudi i onako žele vidjeti ono što njima odgovara.

Na kraju dana Lewis je izgubio više od Maxa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 19:24 (Valentin17).
14 godina

Reakcija Bottas na sudar, lik djeluje sretan zbog toga nikad ga nisam vidio tak sretnog 

https://9gag.com/gag/awMwxAW

twice the pride double the fall
14 godina

Tako se možete u nedogled svađati kad svaki po svojemu mlatite nema to smisla.

I  Lewis i Maxs su prljavi vozači da glava boli. Neznas tko je od njih dvoje vise ovakvih sranja do sad napravio daleko vise od bilo koga na gridu vec jedno vrijeme.

Nema to veze s utrkivanjem nego su budaletine i jedan i drugi, LH dosta često kad ne odleti napred s 1-2 sec po krugu se sudari sa nekim uz dosta sreće do sad dok je s druge strane Max napravio drugima valjda desetke miljune eura štete koliko je ih kosio po stazi( npr Ferrari 

Tako da je ovo danas odlično ispalo, oba su dobili kaj ih ide već jedno vrijeme i neka samo tako nastave.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 20:09 (dad0r).
17 godina

Meni je bilo komično kao kaže Lewis da Max nije ni provjerio da je OK, a dok je Max iza išao, ovaj "žlajdra"/gari tih 1000ks bez gornje trećine bolida. Da je uspio povući u rikverc bilo bi:

HAM: "Guys I'm struggling with tires..."
Pit: "Lewis you have a Max under your rear left"

Dobro, obojica su ok, incident koji se morao kad-tad desiti.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
15 godina

.

13 godina

Uff..dobra trka danas..odlicno za McLaren i posebno za Ricciarda...Ferrari me ugodno iznenadio danas sa brzinom..a sto se tice dva glavonja..moram opet stat na stranu Hama,Vers.. je danas opet krivac..ja bi mu dao jos par mjesta kazne u VN Rusija..

BTW danas sam procitao zanimljiv podatak, Vettel je vozac sa najvise pretjecanja ove sezone!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2021 23:14 (volegradele).
14 godina
Valentin17 kaže...

Molim tvoj odgovor na ovo?

Ja molim tvoj odgovor na ovo:

Promster kaže...

Max nije mogao ostaviti ostaviti Hamiltonu malo mjesta u prvom krugu...? Zapravo je situacija veoma slična, uz jednu bitnu razliku, a ta je da je Hamilton toliko pametan pa je odustao od pokušaja kad je vidio da nema mjesta za prolaz, Max to naravno nije napravio (kao i uvijek) i zato je završilo kako je završilo.

17 godina
moderator

Osobna prepucavanja su obrisana.

Držite se teme - barem se ima što komentirati.

...
14 godina
Promster kaže..

Za prvi krug se slažem s tobom, tu je Max trebao biti kažnjen i tu nema dileme nikakve.

Ne kažem da Max nije zaje..., zaje... je jako, ali i Lewis je zaje... na Silverstonu, izbacio čovjeka iz utrke te pobjedio, dobio kaznu koju nije ni osjetio,

mogli su i njemu dat tri mjesta na sljedećoj utrci kako su sada dali Maxu, Max iz ovoga nije izvukao nikakvu korist dok je Lewis izvukao korist itekako na Silverstonu,

Max je sje.. i sebe samoga i ne kužim izjave tipa ispala su dva bolida iz utrke, a na Silverstonu je ispao samo jedan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2021 15:04 (Valentin17).
17 godina

Mene osobno je u svemu ovome najviše zasmetalo što Max niti u jednom trenutku nije ni pokušao bilo što iskomunicirati sa Hamiltonom.

Makar pitanje jesi li OK. Ljudski je. Onako hladno otići nakon što si se popeo na tuđi bolid... bezobrazno, u krajnju ruku.

14 godina
Dead kaže...

A to ti je objašnjenje sudaca. Takva su pravila.

Slažem se s tobom.

16 godina

Ja ću samo reći da nisam volio Red Bull kada su dominirali jer meni nije bilo jasno zašto jedno "energetsko piće" pobjeđuje velikane auto-moto industrije!

A onda je došao Mercedes. Superioran Mercedes koji mi je 5 godina ogadio F1. Navijač sam Ferrarija. Moj tim kada tone neka tone do dna - jer Ferrari ako ne može 1-2 na vrhu nakon skoro decenije onda, neka mu bude što i treba da bude.
Na kraju i cilj prodaje Ferrarija Enzu je bilo samo da omogući pare za takmičenje. To je u DNA Ferrariju.

Sada ovo što radi Mercedes je van svake pameti.

Ajmo redom:

- Svaku utrku koju je HAM obilježio - obilježio je je riječima u na svakom portalu kao: "Kontraverzna pobjeda HAM-a".
- Red Bull ima najbolje mehaničare na svijetu, Mercedes kaže ajmo uvesti ograničenja da ne budu prebrzi, da ne zgaze mehaničara. C'mon.
- Valnetin je objasnio kaznu, -3 mjesta.. ok zašto ne 10, ili 5 ili 15 ili od kraja? -3, C'mon.
- Jutros sam ponovo od 04h ponovo odgledao utrku i sa HRV i sa SRP komentatorima - svi se slažu da tu nema ništa "prljavog". Ali Mercedesa boli jer je bio superioran u Petak i onda Epic Fail.

Miro molim te nemoj mi ovaj post brisati jer ovo je i objketivno/subjektivno mišljenje.

PS: Imam Rodicu (prvu od tetke, kćerku i njenog muža) koje rade u KTM-u prodaju ulaznice za Red-Bull Ring (50€ komad, KTM im daje).. .pa ako si zainteresovan, samo javi.. ili bilo tko.. izgleda da nitko nije, a ja bi sledeće sedmcie krenuo sa četveročlanom ekipom autom do Rusije!

14 godina
Envy kaže...

Ja ću samo reći da nisam volio Red Bull kada su dominirali jer meni nije bilo jasno zašto jedno "energetsko piće" pobjeđuje velikane auto-moto industrije!

A onda je došao Mercedes. Superioran Mercedes koji mi je 5 godina ogadio F1. Navijač sam Ferrarija. Moj tim kada tone neka tone do dna - jer Ferrari ako ne može 1-2 na vrhu nakon skoro decenije onda, neka mu bude što i treba da bude.
Na kraju i cilj prodaje Ferrarija Enzu je bilo samo da omogući pare za takmičenje. To je u DNA Ferrariju.

I mene duša boli vec gotovo 14 godina da Ferrari ne može napraviti bolid koji je sposoban za titulu, to ide njima na sramotu s obizorm na pedigre i povijest.

Vozačku postavu imaju, LeClerc bi obrisal pod sa svima da ima bolid pošteni u rukama ali eto mora se zadovoljiti ovom kantom, znaš koliko je sati kad su presretni jer su 4. mjesto osvojili..

A Mečku i pogotovo Hamiltona puno ljudi ne voli od prvog dana (i ne nema veze kaj je crn ), jednostavno su antipatični bez imalo karizme i još dok vidim onog ljigavca Wolfa, užas.

S druge pak strane nije Mečka kriva kaj su drugi nesposobni ali opet bi im FIA malo manje trebala iči na ruku no jebiga novac sve pokrece i to je to.

EDIT: I svi bi mi malo trebali na loptu stati i smiriti strasti, realno ovo je bio trkači incident koji je izgledao spektakularno pa smo svi poludjeli, a nekad smo to gledali svaki vikend.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2021 19:17 (dad0r).
12 godina
#Envy
"- Jutros sam ponovo od 04h ponovo odgledao utrku i sa HRV i ..."

Gdje si gledao s komentarom na Hrvatskom? Nigdje ne nalazim... samo na SP HD gdje komentiraju na srpskom
17 godina
dad0r kaže...
Envy kaže...

I mene duša boli vec gotovo 14 godina da Ferrari ne može napraviti bolid koji je sposoban za titulu, to ide njima na sramotu s obizorm na pedigre i povijest.

Vozačku postavu imaju, LeClerc bi obrisal pod sa svima da ima bolid pošteni u rukama ali eto mora se zadovoljiti ovom kantom, znaš koliko je sati kad su presretni jer su 4. mjesto osvojili..

A Mečku i pogotovo Hamiltona puno ljudi ne voli od prvog dana (i ne nema veze kaj je crn ), jednostavno su antipatični bez imalo karizme i još dok vidim onog ljigavca Wolfa, užas.

S druge pak strane nije Mečka kriva kaj su drugi nesposobni ali opet bi im FIA malo manje trebala iči na ruku no jebiga novac sve pokrece i to je to.

EDIT: I svi bi mi malo trebali na loptu stati i smiriti strasti, realno ovo je bio trkači incident koji je izgledao spektakularno pa smo svi poludjeli, a nekad smo to gledali svaki vikend.

svi se žale kako fali utrkivanja "na nož" i kada se nešto tako dogodi pa dođe i do sudara onda bi svi nešto kažnjavali...

sorry, ali kod žestokog utrkivanja su ovakve stvari normalne.

Isto bi se dogodilo i na početku kada je seb "zatvorio" a Hamilton usporio i žalio se preko radija... kada bi se češće dogodili ovakvi sudari bez tih nekih kažnjavanja brzo bi se vozači naučili da se protivniku ostavi nešto mjesta na stazi a ne  "ja sam bio ispred nek mi se sklanja, ja vozim kao da sam sam na stazi"... kad te neko izbaci naučio bi da ne možeš sjeći krivinu kao da nema nikog :)

16 godina
Darko150 kaže...
#Envy
"- Jutros sam ponovo od 04h ponovo odgledao utrku i sa HRV i ..."

Gdje si gledao s komentarom na Hrvatskom? Nigdje ne nalazim... samo na SP HD gdje komentiraju na srpskom

Preko EON Aplikacije na tabletu, može i preko WEB sučelja EON.tv. Nazvat ću ovih dana Telemach (BIH) da vidim što treba promjeniti da mogu birati komentatore.

Oprosti ali odakle gledaš? Koja država i koji grad?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2021 10:28 (Envy).
15 godina

Sainzov komentar na sudar u Monzi, za sudar potrebno dvoje. Treba li dalje? 

""I think two [drivers] don't crash if one doesn't want [to]."

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2021 11:44 (ivanoile).
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Sainz je rekao da je za sudar potrebno dvoje. Treba li dalje? 

""I think two [drivers] don't crash if one doesn't want [to]."

.

rg rg
15 godina
Dead kaže...

Ovisi kakav sudar. Za njegova dva zadnja sudara bio je potreban samo on, Sainz.

To je Sainzov komentar na sudar u Monzi izmedu Maxa i Lewisa.

Di2 & EPS FTW!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice