Tj hoćeš reći da opravdavaš namjerno kočenje Hamiltona da se Vettel zabije u njega?
Iskreno, lakše mi je opravdati Hamiltona, nego Vettela u ovoj poziciji. Vettel nije retardiran, toliko puta je vodio utrku poslije safety cara, i sam je nebrojno puta skoro stao da otvori prostor, i sigurno je znao da će hamilton napraviti isto.
Onaj tko kaže da Seb ovo nije očekivao je budala. I 120% sam siguran da je situacija obrnuta da bi Vettel isto postupio. Razlog je vrlo jednostavan, moraš otvoriti dovoljno prostora da sigurnosni automobil prođe, sigurnosnu liniju, a opet da u tom trenutku ga ti ne pređeš, ali da imaš što veću brzinu. I tjekom prvog sigurnosnog automobila, hamiltonu su rekli da mora više paziti na to, jer je taj put bilo jako blizu, zato je čovjek ovaj put ostavio i više prostora.
Međutim, ono udaranje bolidom, je jednostavno rečeno, glupo i nepotrebno. Viđao sam van formule1 da se ovakvi potezi redovito kažnjavaju crnom zastavom.
E sad, da se mene pita, Vettel je dobio još relativno blagu kaznu, ali ista kazna za Hamiltona bi bila previše s obzirom kad ga se usporedi s Vettelovim potezom.
Zato akd su vidjeli da Hamilton mora u boks, napravili su neko kompromisno rješenje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!