Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.781
|
čitano: 5.664.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Formula 1, ona prava, ne igra:)

Ova zabrana nadoljevanja goriva je totalno bezveze. Do sad onaj ko je imao mrvicu slabiji bolid, i upotrijebio nešto više mozga na planiranje taktike, mogao lako pobjedit. Od sad će se morat oslanjat na sreću.

Ograničeni proračun je sad 40 mil funti, za one koji to žele. Tad mogu imati pokretna prednja i zadnja krilca i neograničeni broj okretaja. Mislim da će se Renault prvi prijaviti od ovih "većih" momčadi

PS: Koji motor se vrtio na najvišem broju okretaja krajem 2006? Jel to bio Reno?

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
17 godina
neaktivan
RE: Formula 1, ona prava, ne igra:)
BlackM kaže...

PS: Koji motor se vrtio na najvišem broju okretaja krajem 2006? Jel to bio Reno?

Koliko se ja sjećam, to se govorilo za bembare.
"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
neaktivan
PredatoR kaže...
BlackM kaže...

Koliko se ja sjećam, to se govorilo za bembare.
 Ja mislim da je bila Honda.
17 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Ova zabrana nadoljevanja goriva je totalno bezveze. Do sad onaj ko je imao mrvicu slabiji bolid, i upotrijebio nešto više mozga na planiranje taktike, mogao lako pobjedit. Od sad će se morat oslanjat na sreću.

Ograničeni proračun je sad 40 mil funti, za one koji to žele. Tad mogu imati pokretna prednja i zadnja krilca i neograničeni broj okretaja. Mislim da će se Renault prvi prijaviti od ovih "većih" momčadi

Cosworth je na radnom stolu radio na 20002 okretaja u minuti a u utrci oko 18900.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 21:37 (F1-IVO).
17 godina

Da tražio sam po netu i našao da  je Cosworth jedini išao preko 20 000 o/min. Ja sam bio uvjeren da su išli do 21 000 prije uvođenja limita od 19k. Budem još potražil

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
17 godina
neaktivan

.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina

Ma ubise formulu 1 sa ovim pravilima silnim!!!

treba biti samo nekoliko pravila koja su odredjena vec davno jer svako novo pravilo samo ubija napetost jer formula je oduvjek bila spoj (vrhunskog) vozaca i (vrhunske) masine.

za pobjedu je potrebna traktika cijelog tima a ne samo jurcanje po stazi!!! (da senna vidi ova pravila okreno bi se u grobu 2 puta)

i ovo ogranicenje budjeta je bez veze jer formula je elitni sport i ko si ga nemoze priustit i nemora!!!! jos cemo zbog silnih ogranicenja docekat KONZUM GP!!!!!!

we need power
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 22:42 (rooswelt1991).
17 godina
neaktivan

Na danasnji dan prije 15 godina svijet Formule 1 napustiio je jedan od najvecih ako ne i najveci vozac-Ayrton Senna.

Sjetimo se na trenutak tog velikog vozaca i ponajprije covjeka velikog srca.

Ayrton Senna da Silva se rodio 21.03.1960. godine u Brazilu.Tragicno je preminuo na VN San Marina (Imola).

Ukupno je startao na 161 velikoj nagradi,ostvario 41 pobjedu,65 pole pozicija te 3 naslova svjetskog prvaka.

Jos i danas mi zasuze oci kad se sjetim tog trenutka.Plač

Dan prije tragicno je preminuo i Roland Ratzenberger vozeci za momcad Simtek.

Ayrton Ayrton
Roland Roland
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 2:30 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Fellipe Baby stay cool, evo poslusajte pjesmu

http://drop.io/sidepodcast/asset/felipebaby-mp3

AMD PhenomII 720 2,8(OC3,4) , DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, CrossFire Club3D Radeon 4870+Toxic 4850, Hiper 730W. Logitech Z-2300
17 godina
neaktivan

..taj dan sam prestao gledati formulu 1

17 godina

Mali off: Danas u 22:35 WTCC na HRT2Smijeh (bar za sada)Namigiva

18 godina
neaktivan
BlackM kaže...

Mali off: Danas u 22:35 WTCC na HRT2Smijeh (bar za sada)Namigiva

Još malo OT: Trenutno na Eurosportu, WTCC UŽIVO!

Čolak u prvoj utrci 15., među nezavisnima 4. Bravo Čolo!
92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
18 godina

Ferrari se "rušti" da će otići iz F1 ukoliko se ujednače proračuni(smanjeni).

Vodstvo F1 veli da mogu i bez njih...

Kaj na to sve misliš ti Ivo?

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
17 godina
neaktivan

Ferrari nece otic iz F1.Montezemolo filozofira previse.Bolje mu je da uzme toljagu i namlati odgovorne za katastrofalan start sezone.Svake godine neka momcad prijeti da ce napustit F1 cirkus al ipak ostane.

18 godina

Zanimljiva je situacija u Ferrari-u ove sezone, nadasve. Neznam u kojem sam časopisu čitao prije tjedan, dva, da ukoliko u sljedeće dvije utrke ne naprave dobar rezultat (po meni sve ispod postolja nije dobar rezultat jer je to ipak Ferrari i nesmiju se tješit neki četvrtim, petim mjestima..) okreću se razvojom bolida za sljedeću sezonu. A kada malo pogledam BMW ove sezone, (koji se je nakon kanade okrenu "razvoju" bolida za s. sezonu), to ne miriše na dobro.

Slažem se sa Jergovićem da dok se neki (šlampavi) paštari ne maknu iz odlučujućih funkcija u momčadi, (sjetimo se vremena Brawn i Todd-a) neće biti n ekog velikog pomaka. Sjetimo se koliko kikseva prošle sezone (da ne spominjem koliko puta zbog one "automatske" (koju pritišće čovje) "lizalice"). Toliko kikseva nije bilo u pet godina dominacije tria Schumacher-Brawn-Todd.

Moje mišljenje o šlampavoj crvenoj kočiji.

Inače fan sam Ferraria i vjerujem u njih i u najtežim trenucima!!!Smijeh

Naprijed Kimi (slika)

Kimijevo "gorivo" Kimijevo "gorivo"
dotore1
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 18:51 (doktor1).
18 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Zanimljiva je situacija u Ferrari-u ove sezone, nadasve. Neznam u kojem sam časopisu čitao prije tjedan, dva, da ukoliko u sljedeće dvije utrke ne naprave dobar rezultat (po meni sve ispod postolja nije dobar rezultat jer je to ipak Ferrari i nesmiju se tješit neki četvrtim, petim mjestima..) okreću se razvojom bolida za sljedeću sezonu. A kada malo pogledam BMW ove sezone, (koji se je nakon kanade okrenu "razvoju" bolida za s. sezonu), to ne miriše na dobro.

Slažem se sa Jergovićem da dok se neki (šlampavi) paštari ne maknu iz odlučujućih funkcija u momčadi, (sjetimo se vremena Brawn i Todd-a) neće biti n ekog velikog pomaka. Sjetimo se koliko kikseva prošle sezone (da ne spominjem koliko puta zbog one "automatske" (koju pritišće čovje) "lizalice"). Toliko kikseva nije bilo u pet godina dominacije tria Schumacher-Brawn-Todd.

Moje mišljenje o šlampavoj crvenoj kočiji.

Inače fan sam Ferraria i vjerujem u njih i u najtežim trenucima!!!Smijeh

Naprijed Kimi (slika)

:D koja legenda...
da ne vozi pijan svaku utrku već bi osvojio bar 3 naslova :D
17 godina

Malo sam gledal analizu tehničkih pravila za 2010. na F1 Tehnical i tamo na kraju spominje se four wheel driveSmijeh.

Inaće pogon na sva četri mi je prvi put pao na pamet kad sam čuo da se uvodi KERS. Izgleda da su ovi malo sporiji :D. Najveća prednost vjerojatno bi bila u kišnim uvjetima za brzi izlazak iz zavoja. Samo je tih 120KS kroz 6s ili 60KS kroz 12s premalo da bi se koristilo na izlasku iz svih zavoja. Baš me zanima dal će to i na koji način neko primjeniti. Po meni je bolje imat KERS naprijed - manja vjerojatnost da zbloka kotače (zbog većeg pritiska na podlogu tijekom kočenja), i ak iz bloka mislim da se lakše i brže izvuč nego da ti "izbaci" zadnji kraj prilikom ulaska u zavoj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 23:03 (BlackM).
18 godina
BlackM kaže...

Malo sam gledal analizu tehničkih pravila za 2010. na F1 Tehnical i tamo na kraju spominje se four wheel driveSmijeh.

Inaće pogon na sva četri mi je prvi put pao na pamet kad sam čuo da se uvodi KERS. Izgleda da su ovi malo sporiji :D. Najveća prednost vjerojatno bi bila u kišnim uvjetima za brzi izlazak iz zavoja. Samo je tih 120KS kroz 6s ili 60KS kroz 12s premalo da bi se koristilo na izlasku iz svih zavoja. Baš me zanima dal će to i na koji način neko primjeniti. Po meni je bolje imat KERS naprijed - manja vjerojatnost da zbloka kotače (zbog većeg pritiska na podlogu tijekom kočenja), i ak iz bloka mislim da se lakše i brže izvuč nego da ti "izbaci" zadnji kraj prilikom ulaska u zavoj.

uhhh..

puno je tu problema u vezi kers-a naprijed Smijeh
od eventualnog understeer-a, dodatne mase naprijed, drugačiji prednji ovjes (vjerojatno), stavljanje poluosovina na prednje kotače, vjerojatno i manjeg kruga okretaja... puno previše - teško izvedivo.. jedino ak ne bi generatori bili smješteni U kotaču? al tu onda opet dolaazi ogromna hrpa drugih poteškoća..
17 godina
neaktivan

di je ona formula di se nikada ni raspravljalo o pravilima eeeeeeeeeeeeeeee........politika ta politika

17 godina
neaktivan

Evo, za nedjelju u Barceloni kiša. Opet jedna kišna i nadam se luda utrka...

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.Što tiši postaneš,to uspiješ više čut.
17 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Evo, za nedjelju u Barceloni kiša. Opet jedna kišna i nadam se luda utrka...

Ne......
sve su žene nepoštene
17 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan
The blue screen of death is the best game I've ever played.
18 godina
neaktivan

Jedna od meni najboljih staza (uz Melboune, Spa i Magny-Cours) u F1 i inače. Nadam se zanimljivoj utrci.

92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
18 godina
i_rambo_plache kaže...

Jedna od meni najboljih staza (uz Melboune, Spa i Magny-Cours) u F1 i inače. Nadam se zanimljivoj utrci.

Sve super ali još tu spada i Monza.
I stari dobri Indianapolis, kojeg nažalost više nema u kalendaru.
Staza u Španjolskoj je dakako atraktivna, nije previše brza, a "domaćin" Alonso bi to moral iskoristiti.

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
17 godina
neaktivan

Rezultati prvog treninga:

17 godina
neaktivan

Formula je otisla kvragu s ovim uvodenje pravila da ce se iducu sezonu gledat ko ima vise pobjeda taj osvaja.A za mene je otisla formula kvargu otkad su rascjepali treninge u tri dijela,i one bolide unakazili!

17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Formula je otisla kvragu s ovim uvodenje pravila da ce se iducu sezonu gledat ko ima vise pobjeda taj osvaja.A za mene je otisla formula kvargu otkad su rascjepali treninge u tri dijela,i one bolide unakazili!

Pročitaj cijeli thread, pa ćeš vidit da se svi slažu s tobom. Tvoja opaska puno kasni. Prema tebi, Formula1 je valjala dok je MS imao najbolji bolid, otpičio naprijed i diktirao monotone utrke. Mislim baš suprotno, da je puno F1 najzanimljivija prošle 3 god, nego 2001-2006. I naravno utrke s kraja '80 i početkom '90 su bile odlične! Evo, malo pogledaj kako je MS bio u ovoj utrci i Senninu vožnju. Obrati pozornost na kad MS izgurava Sennu s staze. Naravno, za isti manevar je Hamilton dobio hrpu pogrda. VIDEO!
Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.Što tiši postaneš,to uspiješ više čut.
17 godina

Prijenos drugug treninga: http://www.justin.tv/ferrari_dragon2

17 godina
Smooth Operator kaže...
razer1911 kaže...

Pročitaj cijeli thread, pa ćeš vidit da se svi slažu s tobom. Tvoja opaska puno kasni. Prema tebi, Formula1 je valjala dok je MS imao najbolji bolid, otpičio naprijed i diktirao monotone utrke. Mislim baš suprotno, da je puno F1 najzanimljivija prošle 3 god, nego 2001-2006. I naravno utrke s kraja '80 i početkom '90 su bile odlične! Evo, malo pogledaj kako je MS bio u ovoj utrci i Senninu vožnju. Obrati pozornost na kad MS izgurava Sennu s staze. Naravno, za isti manevar je Hamilton dobio hrpu pogrda. VIDEO!
 Ima li kakav karton kada se daje krivi link premda pretpostavljam da je ovaj ipak greskom stavljen,provjeri pa editiraj.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice