Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 31.784
|
čitano: 5.685.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Treći trening gotov.

Obratite pažnju koliko razdvaja prvo i drugo mjesto{#}

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
F1-IVO kaže...

Treći trening gotov.

Obratite pažnju koliko razdvaja prvo i drugo mjesto{#} 

A da, kad je onaj n00b smetao Vettelu u zadnjoj trećini staze... Al lijepo je vidjeti da je Gazda konačno brži od Rosberga {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...
A da, kad je onaj n00b smetao Vettelu u zadnjoj trećini staze... Al lijepo je vidjeti da je Gazda konačno brži od Rosberga {#}

Bilo bi nekih 2-3 desetinke razlike da.

Nadam se da će i na kvalifikacijama bit konkurentni a pogotovo na utrci.

8-ica je legendarna.

World Championships: 7, GP started: 272, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
16 godina

Lijepo je vidjet da se netko pridružio RBR-u i McL-u pri vrhu, saom da sad McL ne padne u formi i bit će dobro. Još kad bi im se Ferrari i Renault pridružili, e to bi bile odlične bitke kroz sezonu. 5 momčadi, 10 vozača, svi u treptaj oka, i deri. Vrlo impresivno Rosbergovo reli proklizavanje, baš krot 8ciu ako se ne varam. Radim pa pratim jednim okom...

17 godina
neaktivan

Alonso opet ima problema sa hidraulikom.

Baš čitam neke izjave da se Ferrari zalaže za ukidanje aerodinamike i pada mi na pamet Enzova izjava: ˝Aerodinamika je za one koji neznaju napravit dobar motor˝.

18 godina
moderator
He, he, vidim stara garda se javlja, mislio sam da ću jedini komentirati practice 3, ali srećom ima nas još.... :-) Dobro je, djeluje zanimljivo, bit će dobre kvale danas, šteta što nisam u prilici gledati ih, ali imat ću pristup forumu (mobi), pa ću pratiti vaše dojmove... Uf kako bih volio da se Schumi dokopa prvog ili drugog reda, da napokon krene u utrku s neke dobre pozicije, ali bojim se da mclareni ipak mogu bolje od ovoga jutros, o napitku da ne pričam...
...
16 godina
F1-IVO kaže...

Baš čitam neke izjave da se Ferrari zalaže za ukidanje aerodinamike i pada mi na pamet Enzova izjava: ˝Aerodinamika je za one koji neznaju napravit dobar motor˝.

Da, to je dosta složeno pitanje. Po meni mora biti kombinacija motora i aerodinamike. A danas je motor sveden na marginu - bitno da je izdržljiv, a ostalo se kompenzira kroz aerodinamiku. Šteta da je tako.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
He, he, vidim stara garda se javlja, mislio sam da ću jedini komentirati practice 3, ali srećom ima nas još.... :-) Dobro je, djeluje zanimljivo, bit će dobre kvale danas, šteta što nisam u prilici gledati ih, ali imat ću pristup forumu (mobi), pa ću pratiti vaše dojmove... Uf kako bih volio da se Schumi dokopa prvog ili drugog reda, da napokon krene u utrku s neke dobre pozicije, ali bojim se da mclareni ipak mogu bolje od ovoga jutros, o napitku da ne pričam...

Pozlatile ti se riječi:)

Mr. Fugitive kaže...
Da, to je dosta složeno pitanje. Po meni mora biti kombinacija motora i aerodinamike. A danas je motor sveden na marginu - bitno da je izdržljiv, a ostalo se kompenzira kroz aerodinamiku. Šteta da je tako.

Uz svu redukciju aerodinamike i motora bolidi ostaju brzi i postaju još brži. Meni je to impresivno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 11:24 (F1-IVO).
16 godina
F1-IVO kaže...

Jep, kažu da je danas aerodinamika 90% downforce-a. I da Ferrari ne želi ići u tom smjeru jer se to nikako ne može preslikati na njihove cestovne automobile. Dijelovi naravno da, ali ni približno u takvoj mjeri. Pa se zato zalaže za neke restrikcije. Naravno, ne treba uopće sumnjati da ta takva inicijativa nebi postojala da se Ferrari ravnopravno bori za pobjede.

Puno bi se dalo o svemu tome diskutirati, protiv aerodinamike nemam ništa, ali imam protiv ograničavanja razvoja motora, kao i protiv 4 cilindarskih motora. Ne generalno, nego samo u F1. F1 je F1, po meni bi jedino ograničenje trebalo biti da uvijek mora ostat open wheeler, gdje toliko i toliko mm u sve 3 dimenzije oko kotača mora biti slobodno. Sve ostalo, mehanički i aerodinamički neka naprave kako god znaju i umiju. Naravno dodala bi se sigurnosna pravila, vozač mora imati dobru vidljivost naprijed, sa strane, i unatrag preko retrovizora, koji moraju biti veličine ne manje od te i te.

Pa ti razvijaj. Oni bi smanjili troškove, pa oni koji žele manje troškove neka pređu u GP2, ili neku drugu seriju. F1 mora biti skupa jer je predvodnica R&D-a, a to je uvijek najdublja rupa što se financiranja tiče.

Evo i sad sam to napisao i sad si malo mislim, pa skužim da ipak nebi baš tako, već bi malo smanjio aerodinamiku, jer čim manja aerodinamika to više mognućnosti za preticanje. A ne da čovjek dođe do mjenjača i ne može mrdnut jer mu prljav zrak iz bolida ispred ne da da napadne. I kad bi tako razmišljao još malo vremena, vjerojatno bi došao do iste šume pravila kao i oni sada. Ma dajmo im svima karić, nek si slože motore kakve mogu i deri!

17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Jep, kažu da je danas aerodinamika 90% downforce-a. I da Ferrari ne želi ići u tom smjeru jer se to nikako ne može preslikati na njihove cestovne automobile. Dijelovi naravno da, ali ni približno u takvoj mjeri. Pa se zato zalaže za neke restrikcije. Naravno, ne treba uopće sumnjati da ta takva inicijativa nebi postojala da se Ferrari ravnopravno bori za pobjede.

Puno bi se dalo o svemu tome diskutirati, protiv aerodinamike nemam ništa, ali imam protiv ograničavanja razvoja motora, kao i protiv 4 cilindarskih motora. Ne generalno, nego samo u F1. F1 je F1, po meni bi jedino ograničenje trebalo biti da uvijek mora ostat open wheeler, gdje toliko i toliko mm u sve 3 dimenzije oko kotača mora biti slobodno. Sve ostalo, mehanički i aerodinamički neka naprave kako god znaju i umiju. Naravno dodala bi se sigurnosna pravila, vozač mora imati dobru vidljivost naprijed, sa strane, i unatrag preko retrovizora, koji moraju biti veličine ne manje od te i te.

Pa ti razvijaj. Oni bi smanjili troškove, pa oni koji žele manje troškove neka pređu u GP2, ili neku drugu seriju. F1 mora biti skupa jer je predvodnica R&D-a, a to je uvijek najdublja rupa što se financiranja tiče.

Evo i sad sam to napisao i sad si malo mislim, pa skužim da ipak nebi baš tako, već bi malo smanjio aerodinamiku, jer čim manja aerodinamika to više mognućnosti za preticanje. A ne da čovjek dođe do mjenjača i ne može mrdnut jer mu prljav zrak iz bolida ispred ne da da napadne. I kad bi tako razmišljao još malo vremena, vjerojatno bi došao do iste šume pravila kao i oni sada. Ma dajmo im svima karić, nek si slože motore kakve mogu i deri!

*Upravo tako. Svaka momčad kuka kad joj zagusti kao što sad McLaren stalno spominje flexibilnost prednjeg krila kod Red bulla

*Fino sročeno. Ipak je F1 vrhunac autosporta i poligon za razvijanje raznoraznih tehnologija

17 godina
Samo tisućinka!? Ajde bilo je i vrijeme da ga krene
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
18 godina
F1-IVO kaže...

Pa normalno kad zaostaju, a danas je aerodinamika 95% performansi auta. Meni je žalosno da motor koji je "srce svakog automobila", danas ima tek par postotaka utjecaja na ukupne performanse, jer su praktički svi motori manje više isti zbog glupih pravila o zamrzavanju razvoja, ograničavanja RPM-a itd. Pokojni Enzo se sigurno okreće u grobu...

Inače, neki dan sam gledao utrku Formule Ford, i čovječe, koja ludnica, kako se ti bolidi prate u krivinama (nemaju nikakvih krila), skoro kao NASCAR i bump-drafting. Možda bi to bio ključ za F1, zabraniti ili ograničiti generiranje downforce-a pomoću krila, ostaviti samo difuzor i nek se utrkuju ljudi, time aerodinamiku svesti samo na postizanje što manjeg otpora zraka i to je to.

Vratiti šire gume i dozvoliti ekipama da razvijaju pogonske grupe, a ne ovo današnje stanje koje je bolesno. 4 proizvođača proizvode motore koje ne smiju razvijati, pa mogli su onda svi kupovati od jednoga, kad su već skoro isti.

17 godina
neaktivan
Schumix kaže...
Možda bi to bio ključ za F1, zabraniti ili ograničiti generiranje downforce-a pomoću krila, ostaviti samo difuzor i nek se utrkuju ljudi, time aerodinamiku svesti samo na postizanje što manjeg otpora zraka i to je to.

Vratiti šire gume i dozvoliti ekipama da razvijaju pogonske grupe, a ne ovo današnje stanje koje je bolesno. 4 proizvođača proizvode motore koje ne smiju razvijati, pa mogli su onda svi kupovati od jednoga, kad su već skoro isti.

Za prednje i stražnje krilo stavit samo jednu nepomičnu plohu (izbacit kers i drs) i malo slobode kod izrade motora.

17 godina
neaktivan

Rezultati kvalifikacija:

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 14:04 (F1-IVO).
18 godina
moderator
Ne kužim kako Schumi ove sezone svaki put ima problema u zadnjem krugu? Čak je i u q2 ima bolje vrijeme nego u q3?!? Na kraju je sekundu sporiji od Nike a ni jednom mu se to ne dogodi na treninzima? A i opet su čekali zadnji krug da bi postavili svoje top vrijeme :(
...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 14:14 (Miro).
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
Ne kužim kako Schumi ove sezone svaki put ima problema u zadnjem krugu? Čak je i u q2 ima bolje vrijeme nego u A4?!? Na kraju je sekundu sporiji od Nike a ni jednom mu se to ne dogodi na treninzima? A i opet su čekali zadnji krug da bi postavili svoje top vrijeme :(

Enigma i meni Miro a pogotovo što je zaostatak preko sekunde.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 14:15 (F1-IVO).
16 godina

Gazda je nešto energično objašnjavao svom mehaničaru i mahao rukama dok je sjedio u bolidu prije zadnjeg izlaska na stazu... Možda neki tehnički problem.

18 godina

A šta bi s Baby-jem, nije ni napravio krug u Q3?

17 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Navodno neki mehanički problemi.

16 godina
F1-IVO kaže...
Schumix kaže...

Nažalost morao sam propustit cijeli Q3...vidim rezultate...Massa imao stvarnih problema ili se to čita "sačuvao je set guma"?

Alosno, po vremenu, neloš, baš me zanima koliko će sutra pozicija izgubit na startu...opet.

Webber opet dosta zaostatka za Vettelom. Jel netko vidio dal Webberu radi KERS? u Q1, ili Q2 više se ne sjećam, je bio dio kruga vožnje sa njim i nije uopće koristio KERS, kao ni Vettel u tom dijelu. A sad ne znam što je bilo u Q3.

16 godina
neaktivan

u koliko sati je sutra utrka??

nisam stigao pratiti kvalifikacije i trening pa neznam kad je...

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
17 godina
neaktivan
matija656 kaže...

u koliko sati je sutra utrka??

nisam stigao pratiti kvalifikacije i trening pa neznam kad je...

14:00.

Razer_Copperhead
16 godina
neaktivan

ima li kakve sanse da bude kiše???

LOL: Dmanz
16 godina
miki1981 kaže...
F1-IVO kaže...
Schumix kaže...

Nažalost morao sam propustit cijeli Q3...vidim rezultate...Massa imao stvarnih problema ili se to čita "sačuvao je set guma"?

Alosno, po vremenu, neloš, baš me zanima koliko će sutra pozicija izgubit na startu...opet.

Webber opet dosta zaostatka za Vettelom. Jel netko vidio dal Webberu radi KERS? u Q1, ili Q2 više se ne sjećam, je bio dio kruga vožnje sa njim i nije uopće koristio KERS, kao ni Vettel u tom dijelu. A sad ne znam što je bilo u Q3.

Vettel je u svom najbržem (i jedinom {#} ) krugu u Q3 koristio kers... A onboard Webbera nisu pokazali (ili ga bar ja nisam zamijetio) pa ne znam...

15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Pa naravno,zalit se na ono sta ti ne ide nakon promjena pravila (2009 i dalje)

Prije protiv ferraria nisam ima nista,sad mi vec idu na zivce svako malo se na nesto zale,ko dite u vrticu.

Ja vozim rFactor s tipom iz razreda,isti takav je,ko i freearijevci vođe,kad je prvi napuhan je ko isus,kad je iza mene nemoze podnijet da gubi i izgura me sa staze ili nadje nesto da objasni zasto je iza,lol

McLaren se zalio na flexi prednja krila,ali oni ne prijete nicim,zalili su se na nesto,pokusavaju nac propust,u redu,ali pokusali su i proslo je

A RBR se nikad nije zalio na nesto kolko se ja sjecam,oni su se posteno izborili za svoj naslov

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
18 godina
insomniac kaže...
F1-IVO kaže...

Pa naravno,zalit se na ono sta ti ne ide nakon promjena pravila (2009 i dalje)

Prije protiv ferraria nisam ima nista,sad mi vec idu na zivce svako malo se na nesto zale,ko dite u vrticu.

Ja vozim rFactor s tipom iz razreda,isti takav je,ko i freearijevci vođe,kad je prvi napuhan je ko isus,kad je iza mene nemoze podnijet da gubi i izgura me sa staze ili nadje nesto da objasni zasto je iza,lol

McLaren se zalio na flexi prednja krila,ali oni ne prijete nicim,zalili su se na nesto,pokusavaju nac propust,u redu,ali pokusali su i proslo je

A RBR se nikad nije zalio na nesto kolko se ja sjecam,oni su se posteno izborili za svoj naslov

Šta ti to znači? A kao Ferrari kad je osvajao prvenstva, nije se pošteno izborio za svoje uspjehe.

Nema potrebe generalizirati.

Ne znam za tipa iz tvog razreda, ali ovo ostalo što si napisao ne stoji baš u potpunosti. Svi koji su do jučer pobjeđivali a danas ne, pokušavaju naći razlog tome, makar da se opravdaju svojim nadređenima, ako već ne da poboljšaju svoju situaciju. Ako se ti ne sjećaš, ne znači da se nije dogodilo, meni je presmiješno bilo kad su se 2009. žalili kako ne mogu preteći aute sa KERS-om, iako djelomično zbog činjenice što nisu gubili vrijeme na razvoj te tehnologije i jesu imali uvjerljivo najbrži auto zadnje 3 sezone. I sad kukaju kako zaostaju s KERS-om, kako "drugi" već imaju KERS odavno itd. RedBull-ovci nisu ništa manji "cigani" po pitanju politike i korištenja svih sredstava da stekneš i zadržiš prednost, samo to možda trenutno nije toliko očito jer su zasad najbrži pa se ne osjećaju ugroženima. Ovakvo ponašanje je normalno, to dolazi kad si u samom vrhu.

A što se tiče djece u vrtiću, pa F1 je prepuna takvih, to je normalno zadnjih sezona. Koliko sam puta samo prasnuo u smijeh na reakcije pojedinih vozača prako team-radija, pogotovo Lewisa i Sebastiana...{#}

Najlakše je površno pratiti F1 i da ti po defaultu Ferrari ide na živce ili čak gore. Ali realno, svi su veliki igrači isti.

Ne sviđaju se ni meni, iako navijam za njih 15-ak godina i ovaj način vođenja otkad je Todt otišao, LDM>Domenicali je katastrofalan i glavni krivac za gubitak prvenstva 2008.

17 godina
neaktivan
insomniac kaže...

Sve momčadi love u mutnom i stvar je samo koja to boilje obavi.

Schumix kaže...
Ne sviđaju se ni meni, iako navijam za njih 15-ak godina i ovaj način vođenja otkad je Todt otišao, LDM>Domenicali je katastrofalan i glavni krivac za gubitak prvenstva 2008.

U Ferrariju je frka čim su sve talijani na čelu.

15 godina
neaktivan

jesam ja to dobro čuo da se kimi vrača nagodinu

16 godina
mlinka93 kaže...

jesam ja to dobro čuo da se kimi vrača nagodinu

Od iduće godine je u NASCARu.

18 godina
neaktivan

Uopće mi nije jasno odakle vam ideja da nešto s Ferrarijem nije savršeno. Ferrari je zakon. Bio i ostat će, kao i Schumi! :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice