Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.155.934
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Jep, nema nekih događaja, Alonso odvozio 5 krugova, MSC 4, Maldonado 1, Mclaren ništa. A HRTovi dijelovi su još uvijek na carini tako da im bolid nije upotrebljiv, te je sasvim jasno da ovdje voziti neće. Kao vjerojatno ni nigdje drugdje, jednostavno zato jer neće stići organizirati training day zbog kratkog vremena do Australije.

Naravno ovi odvoženi krugovi su bili samo instalacijski krugovi, lagani, oprezni đir po stazi i odmah u box, ništa sa mjerenim vremenom.

EDIT: hehe, baš si malo razmišljam...lako bi se moglo dogodit da HRT bude jedini auto na stazi koji će ove godine imati više downforce-a nego što je imao lani...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 11:16 (miki1981).
17 godina
moderator
@Miki hvala na nadopunama, vani sam i pišem po sjećanju, bez provjere :) Ako sam dobro vidio - Hamilton je isto (kao i Button jucer) mijenjao motor danas? A Schumi i dalje, na silu, pokušava voziti i po kiši...
...
16 godina
neaktivan

Hamilton je za sada jedini odvozio mjereni krug, vrijeme 1:53:790 i ostaje jos uvjek na stazi...

a što se tice MS-a, on je za danas svoje odvozio, nekoliko instalacijskih krugova, sada ce setup prilagoditi Rosbergu...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 12:32 (mtopol).
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
Miro kaže...
@Miki hvala na nadopunama, vani sam i pišem po sjećanju, bez provjere :) Ako sam dobro vidio - Hamilton je isto (kao i Button jucer) mijenjao motor danas? A Schumi i dalje, na silu, pokušava voziti i po kiši...

Nema na čemu, pišem kolik ostignem, tj koliko uspijem pratit, jer sam usred posla.

Ovo za Hamiltona i promjenu motora stvarn one znam, moćda mi je promaklo, probat ću malo potražit ako ima išta o tome.

Button je jučer mijenjao, to je točno, I Renault je mijenjao mjenjač.

Hamilton, a tko bi drugi, ipak im fali prilično kilometraže, jedini radi mjerene krugove, međutim činjenica da je prilično kasno uopće izašao na stazu bi mogla biti potvrda da moćda stvarno jest mijenjao motor...jer ujutro ih uopće nije bilo.

Alonso i MSC malo izađu ali ne rade mjerene krugove, a MSC je upravo završio sa ovosezonskim testiranjima, te se sada bolid namješta za Nicu koji će dobiti ostatak testa za sebe.

EDIT: evo pretekao me kolega

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 12:35 (miki1981).
15 godina

Pišem u novom postu, da ne miješam sa onim drugim informacijama...

Koliko god se trudio stvarno nisam uspio pronać nigdje info da je Hamilton mijenjao motor danas, ali na neki vrag su potrošili pola jutra bez izlaska na stazu...tako da jednostavno ne znam.

A što se tiče MSC-ovog jučerašnjeg poništenog kruga..i dalje nigdje ne nalazim informaciju da li je problem bio krivo mjereni krug, ili je i on skratio stazu ala Perez neki dan...nigdje obavijesti, osim ono što je očito a to je da je to vrijeme toga kruga nevažeće, te da mu najbrži krug ostaje onaj iz prijepodnevnog dijela: 1m21.268s

EDIT: Williams kaže da su uspjeli adresirati problem sa svojim KERSOM, te da će kako stvari stoje u Australiji ipak krenuti sa njime.

EDIT: i kao što kažu na autosportu: dobra vijest za McLarenovce, Hamilton danas potpuno dominira testiranjem...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 15:24 (miki1981).
17 godina
miki1981 kaže...

Koliko god se trudio stvarno nisam uspio pronać nigdje info da je Hamilton mijenjao motor danas, ali na neki vrag su potrošili pola jutra bez izlaska na stazu...tako da jednostavno ne znam.

A što se tiče MSC-ovog jučerašnjeg poništenog kruga..i dalje nigdje ne nalazim informaciju da li je problem bio krivo mjereni krug, ili je i on skratio stazu ala Perez neki dan...nigdje obavijesti, osim ono što je očito a to je da je to vrijeme toga kruga nevažeće, te da mu najbrži krug ostaje onaj iz prijepodnevnog dijela: 1m21.268s

EDIT: Williams kaže da su uspjeli adresirati problem sa svojim KERSOM, te da će kako stvari stoje u Australiji ipak krenuti sa njime.

EDIT: i kao što kažu na autosportu: dobra vijest za McLarenovce, Hamilton danas potpuno dominira testiranjem...

Ja dobra vjest, ali znao sam ja da će se oni probuditi, velika firma, puno novca, bilo je samo pitanje trenutka...

17 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...

Ja dobra vjest, ali znao sam ja da će se oni probuditi, velika firma, puno novca, bilo je samo pitanje trenutka...

vidit ćemo,to je f1 cirkus i nakraju sva ta vremena nemoraju ništa značit

ja očekujem borbu ferarija i redbula a onda meclaren i mercedes i normalno navijanje sa šumija

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
15 godina
rooswelt1991 kaže...
miki1981 kaže...

Nebi ti htio pokvarit raspoloženje, ali to je bila izjava tako više u šali, jer je danas u Barceloni takav pljusak i toliko vode na stazi da do pred 15 minuta apsolutno nitko nije napravio ni jedan mjereni krug osim Hamiltona, tek pred par minuta su izašli i počeli radit krugove na full wet naravno, i Rosberg i Williams

16 godina
neaktivan

Čini se da i U BBC-u razmišljaju o ukidanju prijenosa F1. LINK

15 godina
neaktivan
dax_22 kaže...

Wimbledon is a national institution and should never go.

Formula one is a boring elitist sport making zillions for individuals like Ecclestone. Get rid.

These comments make me sick

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
15 godina
dmanz kaže...
dax_22 kaže...

Wimbledon is a national institution and should never go.

Formula one is a boring elitist sport making zillions for individuals like Ecclestone. Get rid.

These comments make me sick

Gledam malo cifre koje se spominju kao cijena prijenosa Wimbledona i F1 isto...pa to je prestrašno, ove cifre koje se nama nude su daleko manje, tko zna kako to oni izračunavaju, Bernie mislim, možda po broju ljudi u državi, pa u formulu ubave BDP itd...samo da bi čim više love izvukli, što je i normalno, ali daj nek to malo smanjeapetite, pa ako krene sa BBC-em tko zna tko će nastavit niz. Naravno tu ne mislim na ove u rangu našem HRT-a, nego na velike, koji očito i plaćaju puno više, jer i puno više zarađuju naravno, ali alo Bernie, pa daj malo olabavi, nije da ti fali za burek, ili za neku omanju državicu kupit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 16:16 (miki1981).
17 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...
miki1981 kaže...

To je bila šala, a vise i ne vrijedi čak ni kao sala - Rosberg ima najbolje vrijeme, u konkurenciji tri vozača
...
15 godina
Miro kaže...
rooswelt1991 kaže...
miki1981 kaže...

To je bila šala, a vise i ne vrijedi čak ni kao sala - Rosberg ima najbolje vrijeme, u konkurenciji tri vozača

Točno, evo današnji finalni poredak:

16 godina
neaktivan

nakon 2012, Mercedes bi mogao produžiti ugovor s MS-om.

Sebastian Vettel (23) Red Bull in the next few days a new contract until 2014 to sign on. But now there is from a German perspective still a wonderful message!
Mercedes wants with Michael Schumacher extend!

The betrayed Mercedes motorsport boss Norbert Haug (59) at noon in an interview with chat BILD.de. Haug to the question whether he has ever thought to extend the contract of the record world champion prematurely. "If Michael wants and we can agree on a Swabian price - very happy"
This means that Mercedes will Schumi keep beyond 2012. But the limitation, the future no astronomical salary remitted to superstar with need. The Haug says the "Swabian price," to which the parties would have to agree ...
After his stuttering start after three years of Formula-1 break, the Silver of Michael Schumacher now work fully convinced to do almost every day still boundless ambition of the 42-year-olds.
Team boss Ross Brawn: "Michael looks really strong again. He could surprise some people this year. "In Barcelona, ​​Schumacher went on Friday Jahresbestzeit, faster than Red Bull and Ferrari. And: It was not a bluff-round.
Haug BILD.de: "We have an ideal team with tremendous bite and competition will, but also with a lot of mutual respect. Nico (Rosberg, note) learns of Michael and Michael learns from Nico, who has the fresher experience from the recent Formula 1 history.
In fact, Schumacher has the clear goal of his great dream - one world champion silver arrow - to have implemented by 2012 into practice. That is why he has signed for three years. Maybe he extended the deadline so again - the supply of Mercedes, he has now white on black anyway ...

EDIT: Hamilton je u intervju-u naveo kako je jucerasnje vrijeme 1:21:2xx impresivno, i kaze da se ona moze samo nadati da bi mogo s Meclarenom ic oko 1:22:xxx.

Neznam dal je to pila naopako ili su u Mclarenu stvarno u gadnim problemima

Q. Does it feel like a repeat of the 2009 situation - where you'll be coming right from the back and trying to go forward - or more like last year?

LH: I don't know. I could only be guessing right now, I just don't know where everyone else is. Yesterday I looked at the times and everyone's done a 1m21s. I couldn't get into the 1m21s the other day. I just got into the 1m22s. So based on my times compared to them it looks like we're two seconds off, but we're not two seconds off. Yesterday Jenson [Button] didn't do any light-fuel runs or decent tyre runs, so it's difficult to know exactly where we are.

I'm assuming they did qualifying runs. 1m21.2s is very competitive. I would guess that we could get down to a low 1m22s maybe, but that's just a guess.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 17:09 (mtopol).
17 godina

Evo jedan jako zanimljiv tekst na Autoklub-ovoj stranici.

Evo najzanimljivjih citata:

"Prvotna testiranja su se pokazala pozitivnima, međutim kako se sezona bliži početku (27. ožujka u Australiji)

sve su glasnije kritike vozača na “sposobnosti” talijanskih pneumatika. Najveći problem - degradacija.

Apsolutni svi vozači su složni u ocjeni da se gume jednostavno troše prebrzo,

odnosno daleko brže nego li što su to bili naviknuli s Bridgestoneom.

Najdetaljnije je to opisao Lewis Hamilton:

Bio sam bolno spor s ovim novim gumama!

Jedan set sam potrošio za svega devet krugova,

bile su potpuno izderane, a čak mislim da čak i nisam vozio nešto agresivno.

U sljedećem navratu sam išao još opreznije pa sam nekako izdržao 15-16 krugova,

ali to je bilo to, više nije moglo."

"Prvi krug je još dobar, ali poslije toga se gubi sekunda po krugu - naglasio je Fernando Alonso (Ferrari),

dok je Vitalij Petrov (Renault) bio na istom tragu, no bio je nešto precizniji i detaljniji:

- Poslije jednog kruga zbog degradacije guma gubimo oko pola sekunde,

pa se nakon dva-tri kruga to povećava na sekundu i pol, pa onda na dvije sekunde,

a nakon 15. kruga vozim tri sekunde sporije nego li u prvom. Istina, nakon toga se vremena ustabile,

u sljedećim krugovima nema tolikog pada, ali to baš i nije neka utjeha kada si toliko spor.

Pokušali smo u nekoliko kombinacija ostati duže na stazi, ali jednostavno nema smisla."

"Japanac Kamui Kobayashi (Sauber) pronašao je slikovitiji opis:

- Možete li zamisliti da Hispania pretječe Red Bull?

Ne možete jer je to presmiješno, ali u nekim bizarnim okolnostima može se dogoditi

. Ako netko iz Red Bulla bude na starim tvrđim gumama, a Hispania na svježim super-mekanim,

moći će preteći Vettela ili Webbera makar je objektivno Hispania sporija.

Takvo nešto će biti sasvim sigurno zanimljivo za vidjeti, mada će možda zbuniti gledatelje."

Mislim da će biti jako zanimljivo ovo sa gumama, jer malo više taktike stvarno nebi bilo na odmet, odkad nema nadolijevanja goriva, malo je dosadno po boksevima, a nema nekih taktika.

Zamislite situaciju gdje netko ode 5-6, pa i 7 puta u boks tjekom jedne utrke, i nakon toga još napravi jaako dobar rezultat.

A ova ideja ludog japanca mi se najviše svidjela{#}

15 godina

Pirelli je to napravio baš onako kako je zamislio, sad svi samo o Pirellicama pričaju, i to im je naravno i glavni cilj. Da gume budu bitne, da se o tome priča. Meni je izrazito glupo da se nešto svi žale, pa svi imaju iste gume, i svima se jednako degradiraju, prema tome dečki šutite i vozite...

ok, slažem se da je previše ak oće svakih 15 minuta ići u box, ali mislim da 2-3 zaustavljanja je taman, a mislim da ćemo to i dobiti, ajde bit će na početku negdje i 4 zaustavljanja u boxu, ovisno od utrke do utrke, i puno onih "čudnih"pretjecanja, ali sve to daje veću šansu za uzbudljiviju utrku. Ali mislim da će  i u slučaju da bude puno ulazaka u box Pirelli nakon uvodnih par trka donijeti revidirane gume koje će omogućiti ona ciljana 2, eventualno 3 odlaska u box.

Svima je jasno da svatko moće napraviti gume koje će trajati i 4 pune utrke, ali u čemu ti je onda korist sudjelovanja u F1? Nikad se neće čut za tebe. Druga je priča kada je više dobavljača guma, onda se ide na čim brže i čim izdržljivije gume, ali kad si single dobavljač onda ti je, ako misliš iskoristiti tu poziciju za promociju, jedan od glavnih ciljeva postići da se priča o tebi...

17 godina

A to meže biti itekako uzbudljivo, sad su šanse još i veće da će neki često zaglavljivati iz sporijih, i da će se tu gubiti dragocijeni bodovi.

Uopće ne sumnjam da će neka momčad koja se i ne bori za sami vrh, biti jako važna za kranji poredak.

Tu mislim na sauber, i renault, koji će sigurno čekati pogreške od velike četvorke....

15 godina

Evo pročitao sam onaj tekst i moram izreći svoju subjektivnu ocjenu: onaj tekst je potpuno i notorno s.ranje. Ali baš skroz...nije tekst sam p osebi loš, ali kad sam vidio u koju grupu staza je autor teksta svrstao Belgiju (u zlatnu sredinu, umjesto u klasike uz Monaco) odmah mi je mrak pao na oči i kompletan tekst mi je uništen, evo čak mi se čini da mi je i par pixela na tom mjestu di je to pisalo ostalo zablokirano u zelenoj boji.

15 godina

uffffffff, kad je schumi dobio utrku nakon 4 boxeva (mislim da je bio magny cours u pitanju, godina - 2002?){#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 20:02 (RuskeGTT).
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Evo jedan jako zanimljiv tekst na Autoklub-ovoj stranici.

Evo najzanimljivjih citata:

"Japanac Kamui Kobayashi (Sauber) pronašao je slikovitiji opis:

- Možete li zamisliti da Hispania pretječe Red Bull?

Ne možete jer je to presmiješno, ali u nekim bizarnim okolnostima može se dogoditi

A kako je kamikaza Sato u Kanadi sa svojikm Super Agurijem (ja sam ih zvao Super Guraj) skinuo Alonsa u McLarenu?{#}

Doduše taktika je tu imala prste (svježe gume, manje goriva) ali opet, bilo je lijepo vidjeti kako mala momčad daje po turu divu kao što je McL.

miki1981 kaže...

Evo pročitao sam onaj tekst i moram izreći svoju subjektivnu ocjenu: onaj tekst je potpuno i notorno s.ranje. Ali baš skroz...nije tekst sam p osebi loš, ali kad sam vidio u koju grupu staza je autor teksta svrstao Belgiju (u zlatnu sredinu, umjesto u klasike uz Monaco) odmah mi je mrak pao na oči i kompletan tekst mi je uništen, evo čak mi se čini da mi je i par pixela na tom mjestu di je to pisalo ostalo zablokirano u zelenoj boji.

Spa je vrhunska staza i po meni najbolja i radije bi da se vozi par puta u godini na njoj nego na nekim drugima (Hockenheim mi je totalno izgubio smisao otkad je skraćen).

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina

pogotovo po turu Alonsa{#}

17 godina
moderator

ne mogu se sad sjetiti da li je Vettel ili netko drugi u nedavnoj izjavi rekao da procjenjuje da će se gume morati najčešće mijenjati ČETIRI puta tijekom utrka!

meni to i ne zvuči previše, gotovo optimalno (kada bi išli 6-7 puta, to bi bilo pretjerivanje i dovodilo do kaosa)...

i sve skupa je očito dobro marketinški smišljeno - veći broj zaustavljanja omogućava nešto pravedniji raspored minutaže na sve timove (jer će se i dalje svaka promjene prenositi u prvom planu), a time i njihovi sponzori dobivaju veću motivaciju...

...
15 godina

RAINMAN, jedan jedini kralj Formule 1{#}

15 godina
Miro kaže...

ne mogu se sad sjetiti da li je Vettel ili netko drugi u nedavnoj izjavi rekao da procjenjuje da će se gume morati najčešće mijenjati ČETIRI puta tijekom utrka!

meni to i ne zvuči previše, gotovo optimalno (kada bi išli 6-7 puta, to bi bilo pretjerivanje i dovodilo do kaosa)...

i sve skupa je očito dobro marketinški smišljeno - veći broj zaustavljanja omogućava nešto pravedniji raspored minutaže na sve timove (jer će se i dalje svaka promjene prenositi u prvom planu), a time i njihovi sponzori dobivaju veću motivaciju...

Da, i meni se čini da pretjeruju vozači neki, zbog onog što sam naveo, i mislim da bi u prosjeku 3 bilo u redu, na pojedinim stazama 2, na pojedinim 4...

6-7 to bi već gledali samo pitstope...nek je i 5 po vozaču, to je 10 po momčadi, u sat i pol vremena, to je u prosjeku svakih 10ak minuta bi im jedan vozač ulazio u box, i imali bi ukupno 240 pitstopova u 100njak minuta utrke...hehe, užas.

Ali recimo 3 je ok, 3*2, 6 puta po momčadi, svakih 15ak minuta u prosjeku bi odradili pitstop.

ALI...da se mene pita...nebi im ja to tako dao...ja bi rekao evo vam dečki pun tank goriva, evo vam 1 set guma, i peri - deri...pa da vidimo kako bi se pretjecali po stazi...pa nije mene briga oće krug utrke trajat 1m20s, ili 1m 35s, nije to neka velika razlika u brzini, samo dajte se malo ganjajte, pritišćite, borite na toj stazi. Kao što Hamilotn kaže vozio sam sporo, to nije utrkivanje, ma šta nije, šta sporo, ma samo ti vozi na granici i napdaj vozače ispred sebe, to je utrkivanje, ni me briga oćeš imat prosječnu brzinu 15 ili 20 km/h gore ili dolje dko god ja vidim na stazi da proklizavanja, preticanja, napade i slično. To da je njima normalan krug 1m20s, a sa lošim gumamam 1m 50s, pa ajde, sporo je vjerojatno i za gledat, ali ok god je to u nekim normalnim granicama nije problem za gledatelje...

Ili u slučaju da moraju bit pit-stopovi, onda im dam 3 seta guma, pa ih mijenjajte kako vam paše, imate svaki 2 puta u box i to je to...

Jedini problem što bi se mogao dogoditi u slučaju da bude 4 ulaska u box redovito je taj što će veće momčadi dignuti izuzetno veliku i agresivnu frku kada zbog toga budu zapeli iza neke od sporijih momčadi dok im se njihov suparnik bude odvajao od njih...ali opet...to je taktika...

17 godina
RuskeGTT kaže...

uffffffff, kad je schumi dobio utrku nakon 4 boxeva (mislim da je bio magny cours u pitanju, godina - 2002?){#}

Da, velika pobjeda, bilo je to 2004., baš sam na brzinu preletio snimak prije par mjeseci.{#}

I Rubensovo pretjecanje Trullija u predzadnjem zavoju utrke, klasik...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 15:29 (Schumix).
17 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

RAINMAN, jedan jedini kralj Formule 1{#}

Na tvoju žalost (na stranu što sam šumijevac) nije jedini. Zaboravljaš Jednog:

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
15 godina

a znam, bilo mi jasno kasnije kad sam vidio TD-ove da sam zaboravio ayrtona velikog :(

slika koju si stavio je ODLICNA

14 godina
neaktivan

A slika je iz rFactora,ako se ne varam :D

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji.
17 godina
neaktivan

Vettel produžio ugovor sa Red bullom do 2014 godine.

http://www.redbullracing.com/cs/Satellite/en_INT/Article/VETTEL-EXTENDS-CONTRACT-WITH-RED-BULL-021242974389083

15 godina
insomniac kaže...

A slika je iz rFactora,ako se ne varam :D

zasto? pa ovo bi trebala biti slika sa staze catalunya po kisi sta je bila neki dan, kad se pojavila ta slika...ne vjerujem bas

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice